Connect with us

ACTUALITATE

Iartă-ne, te rugăm, că nu te-am putut ajuta…

Publicat

pe

George Rizea, tânărul muzicolog din Târgoviște care a reușit, prin semnalul pe care l-a tras, să determine simplificarea procedurilor în cazul românilor care vor să doneze plasmă convalescentă COVID-19, a postat, pe pagina sa de Facebook, un mesaj-apel, după ce o fată din județul Dâmbovița, diagnosticată cu coronavirus, a murit, ieri, în spital, după o săptămână de agonie… Medicii au făcut tot ce a depins de ei să o salveze. Nu a fost suficient, pentru că nu s-a găsit plasmă cu anticorpi în alte județe, iar la Centrul de Transfuzie din Târgoviște nu poți merge, tu, pacient vindecat de COVID-19, să donezi!

„O mamă și-a pierdut astăzi singurul copil, pe care puteam încerca să îl salvăm… Fiind internată la ATI Covid, în comă, doctorii (dintre care câțiva m-au îngrijit și pe mine) au făcut tot ce a fost posibil pentru salvarea ei, însă o șansă la viață i-a fost refuzată pentru că, în continuare, centrul de transfuzie din Târgoviște nu deține un aparat de plasmafereză cu care să ne extragem singuri plasmă, fără a mai fi la mila județelor învecinate și a capitalei. După reportajul echipei Digi24 care a avut un ecou important în schimbarea regulamentului național de donare de plasmă cu anticorpi, la Târgoviște nu s-a schimbat nimic.

Drama este cu atât mai mare cu cât fata a fost internată în ziua în care am fost să donez plasmă la București (repet, pentru ca la Târgoviște nu aveam unde), grupa noastră de sânge (rară) fiind aceeași, fapt pentru care eram un donator compatibil. Cu toate insistențele medicilor târgovișteni, nu s-a găsit plasmă în alte județe pentru această fată, care a murit cu zile! Sigur că nu era garantată salvarea ei, dar nu i s-a oferit această șansă. E bine de știut că numărul donatorilor este infim pretutindeni în România și că marile centre regionale distribuie în provincie plasma care le mai rămâne, căci o folosesc îndeosebi în locul unde a fost recoltată.

Într-o intervenție telefonică la Antena 3, acum câteva săptămâni, conducerea Centrului de Transfuzie din Târgoviște motiva lipsa unui aparat prin faptul că nici dacă l-ar primi, nu ar avea spațiu fizic pentru el. Judecați dvs. acest răspuns, și deduceți interesul profund care există în aducerea acestui aparat. E drept, existența lui necesita și un personal instruit și o logistică suplimentară, dar să tragi de mânecă INHT (Institutul Național de Hematologie) și Ministerul Sănătății nu te costă nimic, pur și simplu spunând „AVEM NEVOIE, MOR OAMENI”.

Totodată, respectați cadrele medicale care își riscă viața tratând bolnavii Covid, nu vă gândiți ca sunt plătiți, ci că au copii acasă, familii, și ei sunt oameni ! Nu de statui și monumente au nevoie, ci să știe că noi îi avem în inimile noastre, apreciind faptul ca și-au închinat viața salvării semenilor lor.

Treziți-vă, oameni buni, sunteți angajați la stat în posturi cheie pentru a apăra dreptul la viață, să nu uitați asta!

PS: M-aș bucura să ne dezvățăm ca nație de ignoranță și de espresiile „să se facă, ar trebui să”, sau să găsim țapi ispășitori. Suntem toți la fel de responsabili dar și vinovați când vedem și tăcem. Când ceva merge prost, soluția nu este să ne plângem pe facebook, să criticăm, să blestemăm sau să așteptăm să ia altcineva măsuri. Mai presus decât furia și frustrarea, fiecare dintre noi are puterea să facă o schimbare, pași mici, trimițând petiții, telefonând, scriind presei, ministerelor, instituțiilor, Avocatului Poporului, avem de asemenea aleși cu cabinete în teritoriu cu program de audiențe care pot propune noi legi. Astfel de situații trebuie mediatizate, iar instituțiile responsabile trebuie sancționate de fiecare dată. Nu, puterea nu o au ei de la sine, noi le-am dat-o, și avem tot dreptul de a pretinde să facă lucrurile bine!

Între timp, o familie își plânge copila, care s-a stins degeaba dacă noi nu schimbăm ceva! Iartă-ne, te rugăm, că nu te-am putut ajuta…”.

ACTUALITATE

Asfaltări fictive în Argeș. Primarul s-a trezit cu mascații la ușă

Publicat

pe

FOTO CU CARACTER ILUSTRATIV

Polițiștii de la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice Argeș au efectuat, astăzi – 21 februarie 2024, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, opt percheziții domiciliare, în județul Argeș, într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de abuz în serviciu.

„Din cercetări s-a stabilit că, în anii 2021 și 2023, reprezentantul unei unități administrativ-teritoriale din județul Argeș (Nota redacției: comuna Morărești) ar fi dispus efectuarea unei plăți în sumă de 120.000 de lei, pentru realizarea unor lucrări de asfaltare / modernizare, care în realitate fie nu au fost efectuate, fie au fost supraevaluate”, se precizează într-un comunicat remis care mass-media.

Pătru persoane au fost conduse la sediul Poliției, pentru audieri. Perchezițiile s-au derulat cu sprijinul specialiștilor criminaliști și al luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Argeș.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ACTUALITATE

Hai la meci! Preț redus la biletele pentru meciul Chindiei cu Metaloglobus București din 24 februarie 2024

Publicat

pe

Conducerea ACS Chindia Târgoviște vrea cât mai mulți suporteri în tribune, sâmbătă – 24 februarie 2024, ziua când echipa de fotbal fanion a județului Dâmbovița dispută primul meci oficial din acest an, de la ora 11:30, cu Metaloglobus București. De altfel, noul președinte al Clubului, Gabriel Boriga, a declarat, chiar în prima conferință de presă susținută după preluarea funcției, că prezența suporterilor pe stadion înseamnă un sprijin extrem de important pentru echipă, care urmărește calificarea în play-off și revenirea în prima ligă.

În acest sens, a fost redus prețul biletelor de acces la meciul din 24 februarie 2024, astfel: 10 lei la Tribuna a II-a (acces general), respectiv 15 și 20 lei la Tribuna I (15 lei – sectoarele A, B, F, G, 20 lei – sectoarele C, D, E), iar tichetul de parcare costă 10 lei. Copiii sub 14 ani au acces gratuit, în baza unui bilet valabil cu valoare 0 și doar însoțiți de un adult (plătitor de bilet).

Biletele se pot achiziționa online sau de la casele de bilete ale stadionului Eugen Popescu, deschise după următorul program:
– Vineri, 23 februarie – 10:00‑18:00
– Sâmbătă, 24 februarie – 09:00‑12:15

Biletele se pot cumpăra și din magazinele partenere Bilete.ro, respectiv: Vodafone – Bd. Independenței, Bl. 6PP, Sc. B, Parter și Str. Arsenalului, Bl. F2, Parter și Poșta Română – Str. Dr. Marinoiu Nr. 2 (Poșta Veche)

Persoanele cu dizabilități primesc bilete gratuite, în limita locurilor disponibile (Tribuna 2 și Tribună 1).
Biletele pentru persoanele cu dizabilități se ridică de la casele de bilete ale stadionului, pe baza certificatului de handicap, însoțit de Cartea de identitate sau prin cerere pe email: ticketing@afcchindiatargoviste.ro, însoțită de certificatul de handicap scanat.

Dacă întâmpinați probleme la cumpărarea biletelor va rugăm să ne contactați pe adresa de e-mail ticketing@afcchindiatargoviste.ro sau pe furnizorul de servicii de ticketing scriind la office@bilete.ro sau telefonic la 0727.766.631.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite