Connect with us

ACTUALITATE

PERPLEX. Au înfundat cu gunoi automatele pentru gel dezinfectant de la Mall!

Publicat

pe

Sursa foto: Facebook

Avem Mall la Târgovişte! Cam târziu, dar e bine şi aşa. Un asemenea complex comercial, modern, european, reprezintă un element important de civilizaţie, de modelare a conduitei comportamentale rămasă poate un pic în urmă. Un astfel de obiectiv, cu tot ceea ce deţine, cu tot ceea ce oferă, obligă. Că mai este un pic de drum până acolo, am surprins într-o imagine care a făcut „deliciul” amar al internauţilor, fiind rostogolită pe reţelele de socializare cu comentariile aferente.

Practic, unii cetăţeni certaţi cu codul bunelor maniere, cu normele de convieţuire într-un spaţiu civilizat, curat, unic, au folosit automatele pentru distribuirea gelului dezinfectant anticoronavirus pe post de… coş de gunoi. Concetăţenii noştri, în loc să se pună la adăpost de virus, au înfundat aparatele cu doze de bere sau de sucuri goale, precum și cu alte tipuri de gunoaie.

Ne mai stimulează optimismul un pic gândul că cei care au venit la Mall pentru prima dată nu au citit cu atenţie pentru ce sunt montate acele dispozitive, confundându-le cu pubelele de gunoi. Rămân însă și cei care o fac dinadins, fiindcă aşa pricep ei să trăiască. Pe ăştia probabil nu îi putem educa să devină altfel nici dacă avem mall-uri din kilometru în kilometru. Oricum, ruşinos gestul conjudeţenilor noştri, care au procedat în acest mod!

ACTUALITATE

Carmen Holban, deputat, mesaj cu prilejul „Zilei internaționale a femeilor din mediul rural’

Publicat

pe

În data de 15 octombrie, se sărbătorește „Ziua internaţională a femeilor din mediul rural”. Celebrarea a fost decisă de Organizația Națiunilor Unite printr-o rezoluție dată în 18 decembrie 2007. S-a avut în vedere rolul pe care îl au femeile de la sate în bunăstarea familiilor și în dezvoltarea economiilor din mediul rural.

„Femeile din satele și comunele noastre sunt inima familiilor și a gospodăriilor lor. Ziua Internațională a Femeilor din Mediul Rural, pe care astăzi o sărbătorim, le este dedicată lor, celor care prin munca lor, plătită sau neplătită, își hrănesc familiile. De multe ori, munca și efortul acestora nu sunt mai prejos de cele ale partenerilor lor de viață. Meritele lor nu pot fi puse la îndoială, iar pentru acest lucru trebuie să le fim alături și să le mulțumim, zi de zi”, este mesajul transmis de deputata Carmen Holban.

Citește în continuare

ACTUALITATE

S-a mai dus un om bun… Arhitectul Grigore Eftimescu. Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Publicat

pe

A plecat dintre noi arhitectul Grigore (Gogu) Eftimescu. Un om blajin, cald, cu un caracter adevărat, cum tot mai puține găsești în zilele acestea pline de zbucium.

Eram prieteni. Ne-am cunoscut cu peste douăzeci de ani în urmă, pe când amândoi prestam cu pasiune la trustul de presă Artpress. Eu ca reporter de investigație, dumnealui realiza la Radio D o excelentă emisiune de anticipație – „Cronica bizarului”. Era absorbit de paranormal, proza SF, de viața extraterestră. De multe ori, când aveam răgaz, ne prindeam în discuții. Era o enciclopedie. Îmi făcea o plăcere deosebită să-l ascult.

Anii au trecut. Fiecare pe drumul lui. Ne întâlneam rareori prin zona Caraiman din Târgoviște. Ne salutam reciproc și mai schimbam, din păcate, din fugă, câteva vorbe. Am aflat că a urcat la ceruri, locul spre care știu că îi plăcea mereu să privească. E trist. S-a mai dus un om bun… Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT