Connect with us

Dâmboviţa

PRO România votează moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban

Publicat

pe

În ultimul timp, în spaţiul public, au fost rostogolite informaţii cu caracter ofensator la adresa partidului PRO România. Mai mulţi lideri politici de la PSD au vehiculat ideea că parlamentarii PRO România nu vor vota moţiunea de cenzură depusă de PSD şi că, de fapt, între PNL şi PRO România ar fi o înţelegere. Tocmai acest aspect a vrut să-l demonteze astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă, deputata PRO România Dâmboviţa Oana Vlăducă.

„Moțiunea, foarte necesară de altfel, trebuia introdusă cu mult, mult mai devreme. PRO România spune de prin luna mai că e nevoie să pice Guvernul Orban. PSD era, însă, ocupat atunci să voteze în genunchi tot ce voia PNL, respectiv stare de urgență, starea de alertă, prelungire stare de alertă etc. La ce le-a folosit? La nimic! Căci, astăzi, îi auzim pe domnii Iohannis și Orban că tot din cauza PSD s-au îmbolnăvit oamenii.

E absurd să invoce PSD tot felul de motive, c-o fi, c-o păți, sau să dea vina pe altcineva pentru un eventual eșec al moțiunii. Le spunem clar, ca să înțeleagă: PRO România va vota pentru demiterea Guvernului Orban, pentru că este cel mai periculos guvern din ultimii 30 de ani, incompetent și riscant pentru sănătatea românilor, gropar al economiei și disprețuitor față de legile adoptate în Parlament. Deci, dacă PSD are vreo îndoială, să se uite în propria ogradă, să-și numere voturile și să aibă grijă ca toți parlamentarii săi să voteaze moțiunea. Noi o s-o facem.

Demiterea acestui guvern a devenit imperativă. E nevoie de înlocuirea lui cu un executiv coerent în acțiuni, condus de un premier care să aibă trei obiective: sănătatea, economia și educația. Sunt punctele cheie cele mai vulnerabile în momentul de față, domeniile în care există cel mai mare haos și cei mai incompetenți decidenți.

Dacă moțiunea trece și premierul propus își asumă rezolvarea problemelor din aceste domenii, îl votăm fără probleme. Avem nevoie de un Guvern care să se gândească și la România. Ce se întâmplă astăzi este îngroparea țării, „pas cu pas”. Există oameni de calitate care pot să-și asume conducerea executivă în momente de criză.

PNL e disperat să organizeze alegeri cât mai repede. Nu contează câți oameni se îmbolnăvesc pe zi, nu contează câți oameni mor, nu contează câți sunt la Terapie Intensivă. Contează doar ca acest guvern corupt și iresponsabil să-și prelungească puterea cât poate de mult.

PNL îi strânge cu ușa pe primarii în funcție și îi șantajează cu semnarea proiectelor PNDL. Sunt 2 miliarde din fondul de rezervă care puteau fi dați la pensii sau alocații, dar PNL preferă să cumpere, efectiv, la bucată, primarii. Cazurile din Dâmbovița nu fac excepție. Din acest punct de vedere, PNL nu-și permite să mai amâne alegerile, pentru că banii se duc, împrumuturile uriașe se întorc împotriva economiei și oamenii încep să resimtă criza pe pielea lor. Toate amânările de plăți nu au făcut nimic bun, câtă vreme nu s-au luat măsuri complementare și inteligente pentru economie. Așa că vine termenul scandent și la amânări și firmele vor fi îngropate definitiv. PNL nu-și permite să aibă alegeri după momentul ăsta, pentru că va mai lua 20%.

Revin și spun că e nevoie rapid ca acest guvern să plece. Și, dincolo de fitilele aruncate de unii membrii PSD, moțiunea va trece cu voturile PRO România. Vom vedea după vot cine a respectat conduita și discursul public în ultimele luni și cine a făcut gargară, jocuri de imagine și blat”, a declarat Oana Vlăducă – deputat PRO România de Dâmbovița.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Anunț convocare ședință Consiliul Local Voinești. Vezi ordinea de zi!

Publicat

pe

de

Se convoacă în ședință ordinară, ce se va desfășura prin mijloace electronice-online, Consiliul Local Voinești, pe data de 28.10.2021, ora 09:00.

Dispoziția de convocare împreună cu materialele aferente proiectelor de hotărâre înscrise pe ordinea de zi vor fi transmise consilierilor locali în format electronic.

Consilierii locali pot formula și transmite electronic amendamente asupra proiectelor de hotărâre înscrise pe ordinea de zi pe adresa de e-mail: consiliullocalvoinesti@yahoo.com (Secretar General)

Ordinea de zi este următoarea:

1. Proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului local pe anul 2021;
2. Proiect de hotărâre privind aprobarea documentației fazele DALI si PT, a indicatorilor tehnico-economici si a cofinanțării din partea Consiliului Local Voinești pentru obiectivul “Modernizare prin creșterea eficientei energetice a sediului SPCLEP Voinești si Politie Locala, comuna Voinești, județul Dâmbovița „prin Administrația Fondului de Mediu, Programul privind creșterea eficientei energetice si gestionarea inteligenta a energiei in clădirile publice;
3. Proiect de hotărâre privind aprobarea modificărilor taxei de habitat cu destinație speciala de salubrizare pentru solicitările depuse la Primaria Voinești, conform anexelor emise de ADI „Management integrat al deșeurilor in județul Dâmbovița” cu nr.9328/21.10.2021 pentru luna noiembrie 2021;
4. Proiect de hotărâre privind aprobarea execuției bugetare trimestrul III 2021;
5. Proiect de hotărâre privind desemnarea unui reprezentant al Consiliului Local Voinești in Comisia pentru Evaluarea si Asigurarea Calității din cadrul Liceului Tehnologic Voinești pentru anul școlar 2021-2022;
6. Diverse.

PRIMAR,
Sandu Gabriel Dănuț

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Orașul Pucioasa va avea o superbă zonă de agrement în Lunca Ialomiței

Publicat

pe

Primăria Pucioasa implementează cu fonduri europene nerambursabile un proiect care vizează amenajarea unei superbe zone de agrement în Lunca Ialomiței. Vor fi construite aici terenuri de fotbal și tenis cu nocturnă, bazine de înot cu tobogane, locuri de joacă, zone de fitness, foișoare cu grătare, o pistă de skateboard, o pistă de biciclete, un perimetru pentru plimbat animalele de companie, precum șii un patinoar care va funcționa pe timpul iernii.

Săptămâna aceasta, primarul Constantin Ana a postat pe pagina sa de Facebook fotografii de pe șantier, cu precizarea că în vara anului viitor zona de agrement din Lunca Ialomiței va fi pusă la dispoziția locuitorilor orașului Pucioasa. Bine, la cât de frumoasă va fi, suntem convinși că și alți dâmbovițeni vor alege să-și petreacă timpul liber la Pucioasa!

„Zona de agrement din Lunca Ialomiței este al doilea proiect al nostru care pune în valoare râul Ialomița și terenurile de pe malurile sale, acestea fiind singurele zone care mai permit o dezvoltare consistentă și predictibilă a orașului nostru!

Astăzi, constructorul ne-a aratat primele fotografii ale toboganelor contractate. Mie mi se pare că arată foarte bine!

Încet-încet, ca să nu spun pas cu pas, căci nu mai sună deloc bine, construim motive pentru ca cetățenii noștri să rămână în oraș, iar pentru cei din afara orașului construim motive să ne viziteze!”, a scris Costi Ana pe pagina sa de Facebook.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT