Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Proiecte importante puse în practică în comuna Măneşti, județul Dâmbovița. FOTO

Publicat

pe

Măneşti este o comună în plină ascensiune socio-edilitară. Actualul primar, Constantin Alexandru, a depus toate eforturile pentru a reda acestei localităţi de deal, brăzdată de apele repezi ale râului Dâmboviţa, farmecul şi trăinicia de odinioară. Mai sunt multe de înfăptuit în Măneşti, recunoaşte însuşi edilul care nu a stat pe tânjeală şi, în mandatul ce tocmai i se încheie, a definitivat o mulţime de obiective de interes local.

În orice sat al comunei mergi, găseşti embleme ale noului, elemente care intră în structura comunităţii şi care să contribuie din plin la dezvoltarea socio-economică şi culturală a localităţii. Primarul Constantin Alexandru a reuşit să extindă, să reabiliteze şi să modernizeze grădiniţa din satul Drăgăeşti. Instituţia de învăţământ preşcolar este pusă în valoare de curtea largă în care se află, de locul de joacă, de copacii şi verdeaţa care alcătuiesc un parc pe care multe localităţi şi l-ar dori.

Sala de sport din satul de centru, Măneşti, este aproape gata. Edificiul destinat copiilor şi tinerilor din comună, celor care doresc să practice anumite discipline sportive sau să petreacă câteva ore făcând mişcare, are 102 locuri şi dispune de toate facilităţiile necesare unui astfel de templu al sportului. Edilii de la Măneşti au mai amenajat locuri de joacă şi terenuri de sport moderne, cu gazon sintetic şi nocturnă, în toate satele comunei.

Căminul Cultural din Ungureni se află în ample lucrări de reabilitare şi modernizare. În Drăgăeşti se construieşte de la zero un alt cămin cultural. Lucrările avansează cu repeziciune. Dacă este să analizăm amploarea investiţiei, putem spune că obiectivul seamănă mai mult cu o casă de cultură. Facilităţile care se vor crea sunt multiple şi toate pentru a sprijini mişcarea culturală din comună, pentru a stimula talentul tinerilor și păstrarea tradiţiilor populare.

Biblioteca s-a aflat, de asemenea, în atenţia autorităţilor locale, aceasta fiind dotată cu mobilier nou şi 10 laptop-uri cu ajutorul cărora sătenii accesează de pe internet informaţii utile sau comunică pe reţelele de socializare cu rudele şi prietenii plecaţi departe de casă.

Acum se lucrează la instalarea unei reţele de internet wi-fi în regim de gratuitate pe teritoriul comunei, fiind vizate locurile publice, parcurile, centrul localităţii, zona Primăriei, şcolile și sala de sport. Totodată, Măneştiul dispune de instalaţie de supraveghere video pe tot cuprinsul localităţii.

Infrastructura rutieră locală, podurile peste diferite pârâiaşe au fost si ele reabilitate şi modernizate, dar au fost construite și altele noi, de la zero.

„Sunt în permanenţă preocupat de imaginea comunei, de materializarea tuturor investiţiilor care să ducă la un trai confortabil, civilizat pentru concetăţenii mei. În afară de ceea ce am pus deja în practică, de obiectivele conturate şi care, într-un timp mai scurt sau mai lung, vor fi date în folosinţă, avem şi alte proiecte importante pe care dorim să le materializăm cât mai curând. Vorbim aici despre înfiinţarea distribuţiei de gaze naturale pe întreg teritoriul comunei, de cadastrarea gratuită, de drumuri.

Suntem aici în slujba comunităţii. Vom căuta să nu scăpăm niciun proiect de utilitate pentru localitatea noastră. De tot ceea ce edificăm depind dezvoltarea Măneştiului, prosperitatea, viitorul copiilor noştri. O localitate care are totul pus la punct, care dispune de multiple facilităţi, devine în mod clar interesantă pentru posibilii investitori, pentru cei care vor să se aşeze în comuna noastră”, ne-a declarat primarul Constantin Alexandru.

ADMINISTRAŢIE

CJ Dâmbovița a propus spre finanțare prin Programul Național „Anghel Saligny” 47 de km de drumuri județene

Publicat

pe

Consiliul Județean Dâmbovița a depus la finanțare prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” 6 proiecte ce vizează reabilitarea și modernizarea a 47 km de drumuri județene – se precizează într-un comunicat remis către mass-media. Valoarea totală a finanțării solicitate Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației este de aproximativ 211.000.000 lei.

Traseele vor tranzita comunele Moroeni, Șelaru, Malu cu Flori, Pucheni, Brănești, Glodeni și Runcu, iar lucrările propuse la finanțare sunt următoarele:

– Modernizarea DJ 714, Bolboci – contur Lac Bolboci – Cheile Tătarului, pe un sector de drum de 4,5 km;

– Modernizarea DJ 503 și DJ 611 pe traseul limită județ Teleorman – Glogoveanu – Fierbinți – limită județ Argeș, etapa a doua a acestui proiect (7,6 km de drum);

– Dezvoltarea infrastructurii de transport județean prin modernizarea DJ 714 Glod – Sanatoriul Moroeni – Bolboci – Padina – Peștera. Lucrările prevăzute sunt complexe, din cauza porțiunii mari de drum, de 21,6 km, dar și a faptului că investiția presupune și construirea unui pod nou, cu o lungime de 70 metri, și a unui drum nou, care să ocolească satul Glod, în lungime de aproximativ 3,5 km;

– Reabilitarea și modernizarea a 6,7 km din DJ 724, Malu cu Flori – Pucheni;

– Reabilitarea și modernizarea a 4 km din DJ 716, Priboiu – Glodeni;

– Reabilitarea a 2,1 km din DJ 712A, Runcu – Râu Alb.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Târgovișteanul Iulian Mareș a fost numit administrator public al orașului Fierbinți-Târg, județul Ialomița

Publicat

pe

Iulian Mareș, președintele Asociației Balkan Development Support, a fost numit, astăzi – 15 octombrie 2021, city-manager al orașului Fierbinți-Târg, județul Ialomița, cunoscut mai degrabă ca localitatea unde se filmează serialul „Las Fierbinți”.

„Este o provocare pe care am acceptat-o având convingerea că voi putea contribui mai mult decât am putut până acum la dezvoltarea unei comunități în care am venit în urmă cu șase ani, orașul Fierbinți-Târg, din județul Ialomița.

În situația mea profesională și cea personală, voi fi în continuare conectat în mod natural de alte două orașe, București și Târgoviște, mult mai mari și mai dezvoltate. Le voi lua ca reper.

Adresez mulțumiri sincere domnului primar Iusein Iuksel pentru mandatul de încredere acordat. Consider că putem construi împreună o echipă performantă, care să includă suporteri ai proiectelor noastre viitoare, de aici și din multe alte părți ale țării și nu numai.

Fierbinți-Târg trebuie să devină oraș în adevăratul sens al cuvântului, iar pentru asta trebuie să fie deschis la parteneriate interne si externe”, spune proaspătul administrator public al orașului Fierbinți-Târg.

Iulian Mareș are 42 de ani și este de fel din Târgoviște. A învățat la Colegiul Constantin Carabella Târgoviște, apoi și-a continuat studiile la Universitatea din București, promoția 2003. Este jurnalist și absolvent de științe politice.

În ultimii 2 ani, a fost implicat în numeroase proiecte de dezvoltare în orașul Fierbinți-Târg. De asemenea, a păstrat legătura și cu factorii de decizie din județul natal. Spre exemplu, în luna iunie 2021, Iulian Mareș a organizat o întâlnire cu președintele CJ Dâmbovița – Corneliu Ștefan, cu care a dezbătut perspectiva ca un fond internațional de investiții, specializat în agricultură și industrie alimentară, să realizeze un astfel de proiect în județul Dâmbovița, cu aport de expertiză din partea unor companii olandeze.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT