Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Proiecte importante puse în practică în comuna Măneşti, județul Dâmbovița. FOTO

Publicat

pe

Măneşti este o comună în plină ascensiune socio-edilitară. Actualul primar, Constantin Alexandru, a depus toate eforturile pentru a reda acestei localităţi de deal, brăzdată de apele repezi ale râului Dâmboviţa, farmecul şi trăinicia de odinioară. Mai sunt multe de înfăptuit în Măneşti, recunoaşte însuşi edilul care nu a stat pe tânjeală şi, în mandatul ce tocmai i se încheie, a definitivat o mulţime de obiective de interes local.

În orice sat al comunei mergi, găseşti embleme ale noului, elemente care intră în structura comunităţii şi care să contribuie din plin la dezvoltarea socio-economică şi culturală a localităţii. Primarul Constantin Alexandru a reuşit să extindă, să reabiliteze şi să modernizeze grădiniţa din satul Drăgăeşti. Instituţia de învăţământ preşcolar este pusă în valoare de curtea largă în care se află, de locul de joacă, de copacii şi verdeaţa care alcătuiesc un parc pe care multe localităţi şi l-ar dori.

Sala de sport din satul de centru, Măneşti, este aproape gata. Edificiul destinat copiilor şi tinerilor din comună, celor care doresc să practice anumite discipline sportive sau să petreacă câteva ore făcând mişcare, are 102 locuri şi dispune de toate facilităţiile necesare unui astfel de templu al sportului. Edilii de la Măneşti au mai amenajat locuri de joacă şi terenuri de sport moderne, cu gazon sintetic şi nocturnă, în toate satele comunei.

Căminul Cultural din Ungureni se află în ample lucrări de reabilitare şi modernizare. În Drăgăeşti se construieşte de la zero un alt cămin cultural. Lucrările avansează cu repeziciune. Dacă este să analizăm amploarea investiţiei, putem spune că obiectivul seamănă mai mult cu o casă de cultură. Facilităţile care se vor crea sunt multiple şi toate pentru a sprijini mişcarea culturală din comună, pentru a stimula talentul tinerilor și păstrarea tradiţiilor populare.

Biblioteca s-a aflat, de asemenea, în atenţia autorităţilor locale, aceasta fiind dotată cu mobilier nou şi 10 laptop-uri cu ajutorul cărora sătenii accesează de pe internet informaţii utile sau comunică pe reţelele de socializare cu rudele şi prietenii plecaţi departe de casă.

Acum se lucrează la instalarea unei reţele de internet wi-fi în regim de gratuitate pe teritoriul comunei, fiind vizate locurile publice, parcurile, centrul localităţii, zona Primăriei, şcolile și sala de sport. Totodată, Măneştiul dispune de instalaţie de supraveghere video pe tot cuprinsul localităţii.

Infrastructura rutieră locală, podurile peste diferite pârâiaşe au fost si ele reabilitate şi modernizate, dar au fost construite și altele noi, de la zero.

„Sunt în permanenţă preocupat de imaginea comunei, de materializarea tuturor investiţiilor care să ducă la un trai confortabil, civilizat pentru concetăţenii mei. În afară de ceea ce am pus deja în practică, de obiectivele conturate şi care, într-un timp mai scurt sau mai lung, vor fi date în folosinţă, avem şi alte proiecte importante pe care dorim să le materializăm cât mai curând. Vorbim aici despre înfiinţarea distribuţiei de gaze naturale pe întreg teritoriul comunei, de cadastrarea gratuită, de drumuri.

Suntem aici în slujba comunităţii. Vom căuta să nu scăpăm niciun proiect de utilitate pentru localitatea noastră. De tot ceea ce edificăm depind dezvoltarea Măneştiului, prosperitatea, viitorul copiilor noştri. O localitate care are totul pus la punct, care dispune de multiple facilităţi, devine în mod clar interesantă pentru posibilii investitori, pentru cei care vor să se aşeze în comuna noastră”, ne-a declarat primarul Constantin Alexandru.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Dragomirești: Asfaltarea rețelei de drumuri comunale, aproape de finalizare

Publicat

pe

Primarul comunei Dragomirești, Dragoș Vlădulescu, are în permanentă atenție infrastructura rutieră a comunei. Și acest lucru nu este tocmai ușor. Vorbim de peste 40 de kilometri de drumuri comunale și străzi laterale, ulițe, cum încă le numesc oamenii de la țară.

Una dintre ultimele investiții în rețeaua stradală a fost definitivată de curând. Este vorba despre reabilitarea și asfaltarea unui segment din strada Bisericii, care leagă acea zonă de sat cu DN 72, Târgoviște-Câmpulung. Pusă la punct a fost și porțiunea de drum spre punctul de lucru al Companiei de Apă Târgoviște-Dâmbovița. Acest important proiect s-a putut materializa cu sprijinul Consiliului Județean Dâmbovița, care a acordat finanțare prin Programul Județean de Dezvoltare Locală, inițiat de președintele Corneliu Ștefan.

Edilul Dragoș Vlădulescu va continua colaborarea cu CJ Dâmboviţa, urmând ca, în cel mai scurt timp, să modernizeze ultimele străzi din rețeaua rutieră a comunei Dragomirești. Este vorba despre străduțe cu o lungime de circa doi kilometri, care vor fi reabilitate și asfaltate anul acesta. Mai rămâne o porțiune care leagă satele Geangoești și Mogoșești.

„Acest sector de drum, care face legătura între DJ 702 D, DN 72 Târgoviște-Găești și DJ 702 B, va fi modernizat prin implicarea autorităților județene. Suntem în faza finală de predare a acestui segment de drum la Consiliul Județean și am toată convingerea că va fi modernizat așa cum scrie la carte”, ne-a precizat primarul Dragoș Vlădulescu.

De remarcat și faptul că, săptămâna trecută, au început lucrările de modernizare a DJ 702D – portiunea de la intrarea în localitate.

„Îi mulțumesc, în numele locuitorilor comunei Dragomirești, pentru promisiunea onorată, domnului presedinte al Consiliului Județean Dâmbovița, domnul Corneliu Stefan”, este mesajul transmis de primarul Dragoș Vlădulescu.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Noul parc din orașul Titu a prins contur. Punctul forte: amfiteatrul

Publicat

pe

În această perioadă, se derulează în orașul Titu, din județul Dâmbovița, ample lucrări de extindere a spațiilor verzi, mai precis un parc. Proiectul, în valoare de peste 7,8 milioane de lei, este implementat cu fonduri nerambursabile, europene și guvernamentale.

Investiția vizează o suprafață de 30.235 mp și cuprinde: gradene, gazon, arbori și arbuști, flori, pergole, plante agățătoare, garduri vii, mobilier urban, alei, sisteme de iluminat public, parcare și instalații de irigare.

Principala atracție a parcului va fi amfiteatrul a cărui scenă este proiectată pentru a găzdui spectacole și diverse activități formale și informale pe timp de vară, iar în timpul iernii va fi transformată în patinoar în aer liber.

De asemenea, va fi construită o fântână arteziană cu jeturi care tâșnesc direct din pavaj și vor fi montate jardiniere cu locuri de ședere ce vor fi plantate cu exemplare de arbore de mătase, ale cărui flori alb-rozalii vor asigura un decor de lungă durată pe timpul verii.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Sursa foto: Gazeta de Titu

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT