Connect with us

ACTUALITATE

Dumnezeu și-a mai chemat un slujitor la ceruri, pe părintele Cristian Delureanu

Publicat

pe

O veste ca un trăznet i-a întristat și copleșit pe credincioșii din județul Dâmbovița, prieteni, cunoștințe, cadrele medicale de la Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște, pe toți cei care îl cunoșteau și îl apreciau pe preotul Cristian Delureanu. Dumnezeu a hotărât să îl cheme la ceruri pe preotul Delureanu, care slujea de ani buni la biserica aflată în incinta secției de psihiatrie de la Ochiuri, Gura Ocniței.

Părintele, din câte am aflat, a fost infectat cu noul coronavirus. Se vindecase, dar se pare că, pe fondul unor boli mai vechi, a rămas cu unele probleme care, în final, i-au fost fatale. Avea doar 46 de ani…

Trupul părintelui Cristian Delureanu este depus la capela Bisericii aflată în curtea Spitalului Județean de Urgență din Târgoviște. Înmormântarea va avea loc, mâine – 1 septembrie, în satul Razvadul de Sus. Dumnezeu să-l odihnească în pace!

În urmă cu o lună de zile, părintele Delureanu a postat pe pagina sa de Facebook o poezie simplă, tristă, despre vremurile crude pe care le trăim.

Plânge tot pământul Doamne
Cu lacrimi de chin și jale
Plânge poporul de frică
Că moartea se înfiripă

Nici bogatul cu bani grei
Nici săracul cu doi lei
Nu scapă de boala grea
Decât prin puterea Ta

Doamne, știu că e voia Ta
Ai văzut că lumea-i rea
Și Tu ne arătați la toți
Fără tine suntem morți.

ACTUALITATE

Carmen Holban, deputat, mesaj cu prilejul „Zilei internaționale a femeilor din mediul rural’

Publicat

pe

În data de 15 octombrie, se sărbătorește „Ziua internaţională a femeilor din mediul rural”. Celebrarea a fost decisă de Organizația Națiunilor Unite printr-o rezoluție dată în 18 decembrie 2007. S-a avut în vedere rolul pe care îl au femeile de la sate în bunăstarea familiilor și în dezvoltarea economiilor din mediul rural.

„Femeile din satele și comunele noastre sunt inima familiilor și a gospodăriilor lor. Ziua Internațională a Femeilor din Mediul Rural, pe care astăzi o sărbătorim, le este dedicată lor, celor care prin munca lor, plătită sau neplătită, își hrănesc familiile. De multe ori, munca și efortul acestora nu sunt mai prejos de cele ale partenerilor lor de viață. Meritele lor nu pot fi puse la îndoială, iar pentru acest lucru trebuie să le fim alături și să le mulțumim, zi de zi”, este mesajul transmis de deputata Carmen Holban.

Citește în continuare

ACTUALITATE

S-a mai dus un om bun… Arhitectul Grigore Eftimescu. Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Publicat

pe

A plecat dintre noi arhitectul Grigore (Gogu) Eftimescu. Un om blajin, cald, cu un caracter adevărat, cum tot mai puține găsești în zilele acestea pline de zbucium.

Eram prieteni. Ne-am cunoscut cu peste douăzeci de ani în urmă, pe când amândoi prestam cu pasiune la trustul de presă Artpress. Eu ca reporter de investigație, dumnealui realiza la Radio D o excelentă emisiune de anticipație – „Cronica bizarului”. Era absorbit de paranormal, proza SF, de viața extraterestră. De multe ori, când aveam răgaz, ne prindeam în discuții. Era o enciclopedie. Îmi făcea o plăcere deosebită să-l ascult.

Anii au trecut. Fiecare pe drumul lui. Ne întâlneam rareori prin zona Caraiman din Târgoviște. Ne salutam reciproc și mai schimbam, din păcate, din fugă, câteva vorbe. Am aflat că a urcat la ceruri, locul spre care știu că îi plăcea mereu să privească. E trist. S-a mai dus un om bun… Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT