Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

Lider PSD Dâmbovița: E haos în învățământul românesc

Publicat

pe

Părinții nu au încredere în guvernul PNL, nu mai au încredere în ministerul Sănătății în ceea ce privește deschiderea școlilor. Îngrijorarea este atât de mare încât 4 din 5 părinți vor să fie implicați direct în discuțiile cu conducerea școlilor și autoritățile locale.

Nu o spun doar eu, o spun şi părinţii: Guvernul Orban este pe ultimul loc în clasamentul încrederii cetățenilor atunci când vine vorba despre deciziile cu privire la desfășurarea anului școlar 2020-2021. Părinții cer să existe măsuri clare, care să poată fi implementate și respectate: distanță fizică între elevi de minimum 1,5 m, asigurarea condițiilor de igienă şi rezolvarea supraaglomerării din şcoli. De altfel, trei asociații de elevi au anunțat depunerea unei plângeri penale la adresa premierului Orban, vicepremierului Turcan și ministrului Anisie pentru abuzul pe care îl fac prin refuzul de a asigura măști gratuite tuturor copiilor.

De asemenea, zeci de mii de dascăli aflaţi în pragul pensionării amenință că părăsesc sistemul, speriați că nu le asigură nici măcar măștile necesare unei minime protecții în fața COVID-19. Ceea ce face guvernul Orban este nu doar o discriminare, ci și o ilegalitate. Codul Muncii, la art. 175, prevede că: (1) Angajatorul are obligaţia să asigure securitatea şi sănătatea salariaţilor în toate aspectele legate de muncă; (4) Măsurile privind securitatea şi sănătatea în muncă nu pot să determine, în niciun caz, obligaţii financiare pentru salariaţi.”

Guvernul Orban dă măști gratuite personalului medical, polițiștilor, ocazional, chiar și interlopilor – scandalul înmormântării unuia dintre capii clanului Duduianu – dar NU și profesorilor, deși, odată cu începerea școlii, cadrele didactice vor fi în prima linie de expunere și risc de contaminare cu noul coronavirus.

Legea e una pentru toți! Profesorii, ca și medicii ori polițiștii, au dreptul legal să primească gratuit măști, iar guvernul este obligat să le asigure. Pretextul că nu sunt bani nu poate justifica încălcarea legii!

Preşedinte PSD Dâmbovița,
Deputat Corneliu Ştefan

Citește mai departe
Reclamă
1 Comentariu

1 Comment

  1. Sultanul

    septembrie 1, 2020 at 8:17 am

    Haos e din cauza voastra. Primarii vostrii incompetenti sunt de vina! Presedintele Romaniei le-a dat mana libera sa se organizeze … si ca de obicei, nu au facut nimic! Dati doar din gura, aratati spre altii in loc sa va miscati si sa faceti ceva bun pentru tara! Ati fost si ramaneti niste lasi si hoti!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

Crucea Roșie Dâmboviţa și Ariston continuă să monteze boilere în unitățile de învățământ

Publicat

pe

Crucea Roșie Dâmbovița a primit 45 de boilere pentru școli, grădinițe, dispensare și Centre Sociale din județ.

„Prin această campanie, împreună cu partenerul nostru Ariston Thermo România ne-am propus să acoperim cât mai mult din nevoia de apă caldă resimțită în prea multe unități de învățământ și centre locative din județul Dâmboviţa”, se arată într-un comunicat remis de Crucea Roșie Dâmboviţa.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Penitenciarul Găești angajează asistenți medicali

Publicat

pe

de

Penitenciarul Găești a scos la concurs, din sursă externă, în vederea încadrării ca polițist de penitenciare, 2 posturi de agent în cadrul sectorului medical, după cum urmează:

– 1 post de asistent medical (generalist)
– 1 post de asistent medical (farmacie)

Condițiile necesar a fi îndeplinite de către candidați, probele de concurs, tematica și bibliografia aferente, pot fi consultate accesând link-ul http://anp.gov.ro/penitenciarul-gaesti/despre-noi/cariera/

Dosarele complete, se depun la sediul Penitenciarului Găești, până la data de 19.10.2020, inclusiv.

Informații suplimentare se pot obține, de asemenea, de la structura de resurse umane: tel. 0245.710.254, int. 110

Precizăm că activităţile specifice concursului se vor derula cu respectarea normelor impuse de actualul context epidemiologic.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!