Conectați-vă cu noi

ADMINISTRAŢIE

Primarul de la Ocnița și-a trimis vicele la munca de noapte. Prefectura a atacat Decizia în instanță

Publicat

pe

Primar Eduard Barcău (stânga) - viceprimar Ion Daniel Drăgoi (dreapta). Sursa foto: Libertatea

Realitatea bate filmul în comuna Ocnița, din județul Dâmbovița. Vineri – 4 septembrie 2020, primarul PSD Eduard Barcău a emis o Dispoziție prin care l-a trimis pe viceprimarul PNL Ion Daniel Drăgoi, contracandidatul său în alegerile din 27 septembrie, cu biroul într-o clădire dezafectată și, totodată, i-a schimbat atribuțiile și programul, în sensul că ar trebui să lucreze pe timpul nopții și să se ocupe de paza și întreținerea bazei sportive și de igienizarea comunei cu ajutorul beneficiarilor de ajutor social.

Edilul a recunoscut, astăzi – 7 septembrie, în cadrul unei conferințe de presă, că este în conflict politic cu viceprimarul și că trebuia să ia măsuri.

„M-a deranjat foarte tare faptul că, la ultima ședință de Consiliu Local, mi-a respins un proiect pentru care lucrasem efectiv toată echipa de achiziții undeva la trei săptămâni, pentru fonduri europene de aproximativ 40 de miliarde de lei vechi”.

De asemenea, a mai spus primarul că este nemulțumit de faptul că Instituția Prefectului Dâmboviţa nu a luat act că viceprimarul Ion Daniel Drăgoi, ales consilier local pe lista ALDE, a trecut la PNL și, conform legii, ar fi trebuit să-și piardă mandatul.

„Dumnealui are relații foarte sus puse la prefect, așa mi-a spus, și nu pot să-l dau eu jos că așa vreau. Nu este posibil ca dumnealui să încalce legea în fiecare zi prin simplul fapt că se prezintă la serviciu, deși este pus viceprimar de la ALDE și dumnealui candidează acum din partea PNL”.

Cât îi privește pe asistații sociali care, conform Dispoziției date, ar trebui să presteze noaprea munca în folosul comunităţii, Eduard Barcău spune că, deși nu au lucrat până acum pe timpul nopții, populația nu i-a vazut pe stradă nici ziua.

Prefectura Dâmbovița a anunțat printr-un comunicat de presă că a atacat în instanță Dispoziția primarului de la Ocnița. Prin urmare, aplicarea acesteia se suspendată de drept până când se vor pronunța judecătorii.

„Dorim să atenționăm și pe această cale că atribuțiile primarului sau ale viceprimarului se vor exercita numai în temeiul legii, chiar dacă unii primari sau viceprimari au și statutul de candidat în alegerile locale iar abaterile de la lege nu vor fi tolerate”, precizează Instituția Prefectului Dâmboviţa.

ADMINISTRAŢIE

Nu plec în Parlament. Rămân primar al comunei Răzvad

Publicat

pe

Emanuel Spătaru, primarul comunei Răzvad, datorită rezultatelor bune obținute în activitatea administrativă, în implementarea unor proiecte socio-edilitare, la care s-a adăugat scorul mare cu care a câștigat alegerile locale în 27 septembrie, a fost propus și a devenit candidat al PSD Dâmbovița pentru Camera Deputaților. Locul șapte pe are îl ocupă, cu siguranță, nu îi va aduce un mandat de parlamentar, dar, așa cum el însuși a precizat, reprezintă o onoare că se află lângă cei mai merituoși membri ai partidului și că, prin prezența sa în această bătălie electorală, poate contribui la victoria PSD la scrutinul din 6 decembrie.

Evident, cetățenii comunei Răzvad, cei care nu cunosc până la capăt mecanismul electoral, au devenit suspicioși, fiind convinși că primarul lor vrea să părăsească administrația publică locală și să se îndrepte către Parlamentul României.

Emanuel Spătaru, pentru a pune capăt acestor zvonuri, acestor stări de neîncredere, a vrut să îi asigure public pe concetățenii săi că nu are de gând să renunțe la funcția de primar, la încrederea pe care i-au acordat-o răzvădenii la alegerile locale.

„Îi anunț pe toți locuitorii comunei Răzvad, că nu plec de la Primărie. Prezența pe lista de candidați ai PSD pentru Camera Deputaților mă onorează și reprezintă pentru mine un gest de încredere pentru ceea ce am făcut pentru comunitate, pentru partid, este un gest de unitate.

Am acceptat să fiu alături de colegii mei din spirit de echipă, din prietenie, din spirit de solidaritate. Vreau să sprijin echipa de parlamentari PSD. Vreau să fiu alături de PSD Dâmbovița și cumva să reușim să aducem normalitatea în județul Dâmbovița.

Îi asigur pe răzvădeni că nu voi pleca de la Primărie. Rămân alături de ei și pentru următorii patru ani. Mergem înainte, și mai optimiști, și mai încrezători. Vom continua ceea ce am început să facem împreună. Avem proiecte și investiții importante de dus la bun sfârșit. Avem multe de făcut în continuare pentru comunitatea noastră”, a declarat primarul de la Răzvad Emanuel Spătaru – candidat PSD Dâmboviţa pentru Camera Deputaților.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Primul autobuz Mercedes din cele 28 pentru Primăria Târgoviște a ajuns în România

Publicat

pe

Mercedes-Benz va livra, săptămâna viitoare, primul autobuz Citaro Hybrid către Primăria Târgoviște. Acesta se află, de ieri, la reprezentanța Mercedes-Benz din București – a anunțat edilul Daniel Cristian Stan, printr-un mesaj postat pe Facebook.

Reamintim că Primăria Târgoviște a semnat cu Mercedes-Benz, în luna aprilie, un contract de furnizare a 28 de autobuze hibrid diesel-electric, urmând ca acestea să fie livrate în totalitate până la începutul lunii martie 2021. Valoarea contractului este de 44.720.680 lei, fără TVA, iar finanțarea este asigurată prin fonduri europene.

„Citaro, votat autobuzul anului 2019, reprezintă coloana vertebrală a transportului public în toată Europa, cu peste 55.000 de vehicule livrate. Versiunea Hybrid a acestui autobuz și-a dovedit performanțele privind fiabilitatea si rentabilitatea, fiind achizitionat în volume semnificative de catre operatorii de transport din Berlin, Stuttgart, Munchen, Rotterdam, Cracovia sau Madrid”, precizează Daniel Cristian Stan – primarul municipiului Târgoviște.

Autobuzele sunt echipate cu:
✅ Senzori numărare călători;
✅ Sistem informare călători audio-video in/out bus – panouri LED;
✅ LCD – 21.5″;
✅ Sistem CCTv interior bus + video exterior – 4 camere interioare si 2 camere exterioare;
✅ Sistem comunicare audio-video sofer-calatori;
✅ Computer de bord;
✅ Echipament de vanzare bilete – instalat în bus, la șofer, cu opțiune de validare;
✅Validator dual;
✅Modul comunicații autobuz-CAN;
✅Terminal controlori;
✅ Automat de reîncărcare bilete (instalat in autobuz);
✅Sistem integrat de gestiune si diagnosticare electronică.

Citește în continuare

Promovare electorală

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!