Conectați-vă cu noi

ADMINISTRAŢIE

Primarul de la Ocnița și-a trimis vicele la munca de noapte. Prefectura a atacat Decizia în instanță

Publicat

pe

Primar Eduard Barcău (stânga) - viceprimar Ion Daniel Drăgoi (dreapta). Sursa foto: Libertatea

Realitatea bate filmul în comuna Ocnița, din județul Dâmbovița. Vineri – 4 septembrie 2020, primarul PSD Eduard Barcău a emis o Dispoziție prin care l-a trimis pe viceprimarul PNL Ion Daniel Drăgoi, contracandidatul său în alegerile din 27 septembrie, cu biroul într-o clădire dezafectată și, totodată, i-a schimbat atribuțiile și programul, în sensul că ar trebui să lucreze pe timpul nopții și să se ocupe de paza și întreținerea bazei sportive și de igienizarea comunei cu ajutorul beneficiarilor de ajutor social.

Edilul a recunoscut, astăzi – 7 septembrie, în cadrul unei conferințe de presă, că este în conflict politic cu viceprimarul și că trebuia să ia măsuri.

„M-a deranjat foarte tare faptul că, la ultima ședință de Consiliu Local, mi-a respins un proiect pentru care lucrasem efectiv toată echipa de achiziții undeva la trei săptămâni, pentru fonduri europene de aproximativ 40 de miliarde de lei vechi”.

De asemenea, a mai spus primarul că este nemulțumit de faptul că Instituția Prefectului Dâmboviţa nu a luat act că viceprimarul Ion Daniel Drăgoi, ales consilier local pe lista ALDE, a trecut la PNL și, conform legii, ar fi trebuit să-și piardă mandatul.

„Dumnealui are relații foarte sus puse la prefect, așa mi-a spus, și nu pot să-l dau eu jos că așa vreau. Nu este posibil ca dumnealui să încalce legea în fiecare zi prin simplul fapt că se prezintă la serviciu, deși este pus viceprimar de la ALDE și dumnealui candidează acum din partea PNL”.

Cât îi privește pe asistații sociali care, conform Dispoziției date, ar trebui să presteze noaprea munca în folosul comunităţii, Eduard Barcău spune că, deși nu au lucrat până acum pe timpul nopții, populația nu i-a vazut pe stradă nici ziua.

Prefectura Dâmbovița a anunțat printr-un comunicat de presă că a atacat în instanță Dispoziția primarului de la Ocnița. Prin urmare, aplicarea acesteia se suspendată de drept până când se vor pronunța judecătorii.

„Dorim să atenționăm și pe această cale că atribuțiile primarului sau ale viceprimarului se vor exercita numai în temeiul legii, chiar dacă unii primari sau viceprimari au și statutul de candidat în alegerile locale iar abaterile de la lege nu vor fi tolerate”, precizează Instituția Prefectului Dâmboviţa.

ADMINISTRAŢIE

Fişă de primar. Marian Şerban de la Poiana are har şi aplecare pentru administraţie

Publicat

pe

Poiana, o localitate situată în zona de sud a judeţului Dâmboviţa, la circa 20 km de oraşul Titu. O aşezare în care trăiesc oameni muncitori, gospodari, legumicultori din tată-n fiu. Cu ani în urmă, am mers la Poiana pentru a vedea cum funcţionează administraţia publică locală, care sunt nevoile comunităţii, cum reacţionează edili comunei când este vorba de nou, de implementarea unor proiecte care să schimbe înfăţişarea localităţii. Nu am fost deloc mulţumit de ceea ce am găsit. Parcă totul stătea pe loc, în umbra trecutului. Apatie şi resemnare. Un sediu de primărie insalubru, dezgustător, neprimitor şi încărcat de chipuri reci. În tot acest timp, comunitatea clocotea, dornică de primenire, de schimbare.

Şi, uite aşa, pe un val al speranţei, al încrederii în bine a venit la primărie Marian Şerban. Trebuie să recunosc, la început, pe fondul neîncrederii în administraţia pe care tocmai o detronase prin vot liber, nu prea mi-a inspirtat încredere. Am crezut că este vorba de o mutare din inerţie, obişnuită, simplă, politică. M-am înşelat! Şi a fost bine.

Încet-încet, la Poiana au început schimbările. Pornind de la comunicarea cu cetăţeanul, la interacţiunea dintre funcţionarii Primăriei, modul de lucru, alt nivel de abordare. A fost un început. Şi a fost bine. Marian Şerban, simplu, fără a cerceta supremele mecanismne ale administraţiei, mai mult cu har şi aplecare, a dezgheţat comuna. Şi, de la lună la lună, de la an la an, s-au tot pus pietre la temelia creării unei comunităţi total reînnoite.

Nu facem acum inventarul tuturor obiectivelor pe care le-a conturat şi materializat, nu de puţine ori, cu eforturi extreme, în perioade când banii alocaţi nu îi ajungeau unei primării nici măcar pentru funcţionare. Ne referim doar la ultimul său mandat, când totul miroase încă a proaspăt, când obiective pe care mulţi nu le mai vedeau finalizate au fost definitivate şi puse la dispoziţia comunităţii.

La Poiana, au fost modernizate cele două şcoli, s-a construit o bază sportivă, terenuri de sport cu gazon sintetic şi nocturnă, a fost modernizat iluminatul public… Drumurile din localitate, plus cele de exploatare agricolă, au fost asfaltate. Alte obiective importante le-au reprezentat extinderea reţelelor de apă şi de canalizare. De asemenea, comuna a fost prinsă într-un program de cadastrare gratuită. Şi este vorba de circa 1.500 de hectare!

De curând, a fost edificat Centrul de zi pentru copiii aflaţi în situaţii de risc. S-au conturat locuri de joacă. Toate aceste investiţi au fost derulate prin fonduri de la bugetul de stat, prin PNDL, sau de la bugetul local.

Marian Şerban, nu se opreşte aici. Mai sunt multe de pus pe tapet. Localitata legumicultorilor are nevoie de cât mai multe repere şi embleme ale dezvoltării. Se construieşte, avându-se în vedere viitorul.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Târgovişte: Stadiul lucrărilor de la Cinematograful Independența. FOTO

Publicat

pe

La Cinematograful Independența din Târgoviște sunt în plină desfășurare lucrările de amenajare a sălii. S-a montat în mare parte mocheta, a început montarea scaunelor și se lucrează la fațadă și la holuri.

„Suntem foarte aproape de finalul unui proiect foarte important prin care o pată pe obrazul municipiului Târgoviște va fi ștearsă. Discutăm de o investiție în valoare de aproximativ 8 milioane de lei. Este o investiție finanțată prin CNI, pe un proiect realizat de Primăria Târgovişte. Suntem la peste 80% pe ceea ce înseamnă progresul fizic al lucrărilor și sunt convins că aceasta clădire-simbol a municipiului Târgoviște va arăta foarte bine și va întregi investițiile pe care Primăria Târgoviște le realizează în zona centrală a municipiului.

Aș mai adăuga aici investiția finalizată de la Piața Tricolorului, investițiile în curs de desfășurare de la Parcul Mitropoliei, de la Piața Revoluției, iar în perioada următoare, cel târziu în primăvară, vor începe investiții semnificative pe ceea ce înseamnă reabiltarea tramei stradale. Aș aminti, spre exemplu, lucrările de reabilitare a bulevardului Mircea cel Bătrân, lucrări care vor fi finanțate pe fonduri europene pe proiectul privind modernizarea transporturilor public în comun. De asemenea, strada Gării și bulevardul Carol I, care reprezintă, de asemenea, străzi importante din municipiu care urmează să fie reabilitate pe fonduri europene.

Menționez și faptul că, începând din luna noiembrie până în martie, vor veni la Târgoviște, etapizat, cele 28 de autobuze în baza contractului pe care Primăria Târgoviște l-a încheiat cu Mercedes Benz. Este vorba de autobuzul numărul 1 în lume anul trecut, pe ceea ce înseamnă transportul public. Investițiile însă nu se opresc aici.

În perioada imediat următoare, vor fi finalizate câteva proiecte importante, atât pe infrastructura educațională – creșele 14, 13, școala 8. De asemenea, discutăm de finalizarea unor investiții cum ar fi Skate Park-ul sau parcul de la UM Gară, investiții care sunt finanțate din fonduri nerambursabile. Investițiile, în perioada următoare, vor avea un ritm și mai susținut, în comparație cu ceea ce avem până acum”, a declarat primarul Daniel Cristian Stan.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!