Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Primarul de la Ocnița și-a trimis vicele la munca de noapte. Prefectura a atacat Decizia în instanță

Publicat

pe

Primar Eduard Barcău (stânga) - viceprimar Ion Daniel Drăgoi (dreapta). Sursa foto: Libertatea

Realitatea bate filmul în comuna Ocnița, din județul Dâmbovița. Vineri – 4 septembrie 2020, primarul PSD Eduard Barcău a emis o Dispoziție prin care l-a trimis pe viceprimarul PNL Ion Daniel Drăgoi, contracandidatul său în alegerile din 27 septembrie, cu biroul într-o clădire dezafectată și, totodată, i-a schimbat atribuțiile și programul, în sensul că ar trebui să lucreze pe timpul nopții și să se ocupe de paza și întreținerea bazei sportive și de igienizarea comunei cu ajutorul beneficiarilor de ajutor social.

Edilul a recunoscut, astăzi – 7 septembrie, în cadrul unei conferințe de presă, că este în conflict politic cu viceprimarul și că trebuia să ia măsuri.

„M-a deranjat foarte tare faptul că, la ultima ședință de Consiliu Local, mi-a respins un proiect pentru care lucrasem efectiv toată echipa de achiziții undeva la trei săptămâni, pentru fonduri europene de aproximativ 40 de miliarde de lei vechi”.

De asemenea, a mai spus primarul că este nemulțumit de faptul că Instituția Prefectului Dâmboviţa nu a luat act că viceprimarul Ion Daniel Drăgoi, ales consilier local pe lista ALDE, a trecut la PNL și, conform legii, ar fi trebuit să-și piardă mandatul.

„Dumnealui are relații foarte sus puse la prefect, așa mi-a spus, și nu pot să-l dau eu jos că așa vreau. Nu este posibil ca dumnealui să încalce legea în fiecare zi prin simplul fapt că se prezintă la serviciu, deși este pus viceprimar de la ALDE și dumnealui candidează acum din partea PNL”.

Cât îi privește pe asistații sociali care, conform Dispoziției date, ar trebui să presteze noaprea munca în folosul comunităţii, Eduard Barcău spune că, deși nu au lucrat până acum pe timpul nopții, populația nu i-a vazut pe stradă nici ziua.

Prefectura Dâmbovița a anunțat printr-un comunicat de presă că a atacat în instanță Dispoziția primarului de la Ocnița. Prin urmare, aplicarea acesteia se suspendată de drept până când se vor pronunța judecătorii.

„Dorim să atenționăm și pe această cale că atribuțiile primarului sau ale viceprimarului se vor exercita numai în temeiul legii, chiar dacă unii primari sau viceprimari au și statutul de candidat în alegerile locale iar abaterile de la lege nu vor fi tolerate”, precizează Instituția Prefectului Dâmboviţa.

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Școala „Radu cel Mare” Târgoviște va avea bază sportivă modernă și încă o intrare

Publicat

pe

Primăria Târgoviște derulează în această perioadă un nou proiect, al treilea, care vizează modernizarea Școlii „Radu cel Mare” din Micro IV – a anunțat edilul Daniel Cristian Stan, care a efectuat astăzi, 24 aprilie 2025, o vizită de lucru pe șantier, împreună cu viceprimarul Cătălin Rădulescu. Cei doi reprezentanți ai administrației publice locale au fost însoțiți de directorul unității de învățământ – Alfredina Niță și de inspectorul școlar Ovidiu Nițescu – director al școlii înainte de a ocupa actuala funcție.

„Am avut proiectul de renovare energetică prin PNRR. De asemenea, am avut proiectul de dotare și acum avem proiectul prin care vom realiza o bază sportivă și o zonă de spațiu verde. Proiectul este în valoare de aproximativ 3 milioane de lei, finanțare atrasă de la Guvernul României.

În linii mari, vom avea un teren de mini-fotbal, un teren de baschet cu nocturnă. De asemenea, vom avea gradene și, exact în spatele nostru, vom avea o zonă verde și câteva locuri de parcare. Totodată, vom crea încă o intrare la Școala Radu cel Mare, astfel încât să evităm și aglomerația care se creează la intrarea principală”, a precizat primarul Daniel Cristian Stan.

Investițiile au fost realizate în mai multe etape, întrucât așa a fost obținută finanțarea nerambursabilă. A punctat edilul că lucrările incluse în proiectul care a debutat luna aceasta vor fi derulate în mare măsură în perioada vacanței de vară, atunci când se vor realiza terenurile de minifotbal și de baschet. A mai spus primarul Daniel Cristian Stan că 2025 este, pentru administrația publică a municipiului Târgoviște, anul cel mai productiv în ceea ce privește investițiile în infrastructura educațională, având în vedere că vor fi gata încă patru unități de învățământ, aflate acum în proces de reabilitare și modernizare, respectiv școlile „Tudor Vladimirescu” și „Grigore Alexandrescu” și grădinițele 3 și 14.

Directorul Alfredina Niță a declarat că proiectul care se derulează acum la Școala „Radu cel Mare” este esențial pentru dezvoltarea celor aproape 400 de elevi, care vor avea la dispoziție un spațiu modern și sigur, unde să-și desfășoare cursurile de educație fizică și diverse competiții sportive.

Inspectorul școlar Ovidiu Nițescu a amintit, cu satisfacție, că Școala „Radu cel Mare”, pe care a condus-o până în urmă cu câteva luni, a fost prima unitate de învățământ din județul Dâmbovița reabilitată prin Programul Național de Redresare și Reziliență. Vorbim despre un proiect care a transformat radical clădirea, asigurându-se condiții optime pentru un proces instructiv-educativ de calitate. Prin cel de-al doilea proiect implementat, s-au achiziționat dotări moderne, de la mobilier la table inteligente și instalații de aer condiționat.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ADMINISTRAŢIE

Ion Cursureanu, primar Hulubești: Fără infrastructură nu avem cum să vorbim de confort și dezvoltare

Publicat

pe

La Hulubești, dacă este să intrăm puțin în istoria politică și administrativă a localității, după 1990 s-au dat multe bătălii partinice, dispute bazate pe orgolii și ambiții sterile. Atât. Interesul lucid pentru binele comunității era undeva mai în umbră. Uite însă că actualul primar, Ion Cursureanu, a reușit în cele din urmă să elimine din peisajul local acest tip de pseudo-politică aducătoare de deservicii localității, înghețând conlucrarea și ținând pe loc proiectele de dezvoltare. Hulubești are astăzi o nouă înfățișare, iar procesul de transformare al acestei comune pitorești, așezată între dealuri și păduri, continuă.

Ion Cursureanu ne-a mărturisit că, atunci când toate forțele, indiferent de caracteristicile politice, sunt unite și conlucrează pentru binele oamenilor, al comunității, lucrurile ies așa cum trebuie. Edilul de la Hulubești a reușit, în primul său mandat, să inițieze și să ducă la capăt o mulțime de proiecte socio-edilitare. Cetățenii au văzut că este dedicat bunăstării localității și l-au reales primar. Ion Cursureanu ne-a arătat proiectele pe care le are pregătite în vederea identificării unei surse de finanțare și ni le-a prezentat pe cele deja implementate sau aflate în curs de materializare.

Infrastructura unei localități reprezintă coloana vertebrală a dezvoltării, a confortului și civilizației. De aici pornește totul. Tocmai de aceea, Ion Cursureanu a avut ca prioritate reabilitarea și modernizarea drumurilor comunale și implementarea programelor de realizare a rețelelor de apă și canalizare. La Hulubești, ne-a precizat primarul, existau drumuri care nici măcar nu erau cadastrate. Acum, sunt asfaltate, modernizate. Am aflat că, în următoarele luni, vor demara lucrările de reabilitare și modernizare a drumului comunal Butoiu de Jos – Botea, un traseu de circa 2 km. Finanțarea a fost asigurată prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”. În zonă există celelalte utilități esențiale, apă și canalizare. În concluzie, lucrările la drum se pot desfășura fără probleme.

Printr-un proiect realizat în asociere cu CJ Dâmbovița, prin Programul Județean de Dezvoltare Locală (PJDL), va fi modernizat drumul comunal 104 A, Valea Dadei. Valoarea investiției este de 2,5 milioane de lei. Pe toată lungimea drumului de circa 2 km, vor fi amenajate șanțurile, trotuarele și vor fi construite podețe de acces în gospodării. Se lucrează și la drumul din Butoiu Sus – 1,8 km, având în structură aceleași componente, respectiv șanțuri și podețe. Urmează să fie montate pe acest traseu indicatoarele rutiere, iar în maximum două luni va fi dat în folosință. Rețeaua de drumuri a comunei Hulubești măsoară 25 de kilometri și ar mai fi de reabilitat, spune primarul, 5 km de căi rutiere.

În satul Măgura se lucrează intens la rețeaua de canalizare. Proiectul a fost finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare derulat de Campania de Apă Târgoviște-Dâmbovița. Urmează să fie realizată recepția lucrării. Pentru celelalte zone ale localității unde nu există rețea de canalizare, Primăria Hulubești are în pregătire proiecte care vor fi implementate prin alte programe cu finanțari nerambursabile.

Pentru asigurarea necesarului de energie electrică destinat sistemului de iluminat stradal și instituțiilor de interes public – primărie, școli, grădinițe, cămin cultural, dispensar medical, la Hulubești va fi implementat un proiect privind obținerea de curent electric din sursele regenerabile.

„Vor fi montate pe stâlpi panouri solare în zona fiecărui punct de transformare. Vom face în acest mod economii substanțiale la bugetul local. Acum plătim circa 50-60 de mii de lei pentru iluminatul public. Este o sumă destul de mare. Vă dați seama că, după ce vom pune în funcțiune sistemul nostru de panouri solare, acești bani pe care îi plătim acum pentru iluminat îi putem folosi pentru realizarea altor obiective importante pentru comunitate”, a punctat edilul Ion Cursureanu. Această investiție se ridică la circa 900.000 de lei și este realizată cu fonduri de la bugetul propriu al Primăriei.

Unul dintre cele mai importante proiecte care trebuie musai derulate în comuna Hulubești are ca obiectiv extinderea, reabilitarea, modernizarea și dotarea școlii de centru. Clădirea în care învață 200 de copii nu mai corespunde deloc actualelor norme de confort și de educație.

„Este neapărată nevoie de consolidare, reabilitare și modernizare a acestei instituții, până la urmă, una dintre emblemele localității noastre. Este un deziderat pe care vreau să îl duc la capăt”, ne-a spus Ion Cursureanu.

Proiectul privind extinderea, reabilitarea și modernizarea școlii a fost depus la ADR Sud Muntenia.

„Va ieși ceva extraordinar. Săli de clasă noi, laboratoare, va fi schimbat tot. Proiectul are o valoare de patru milioane de euro. Așteptăm finanțarea. Sper să fim sprijiniți. Școala reprezintă pentru noi o investiție de nivel extremă urgență”.

La Hulubești urmează să fie reabilitat și modernizat și căminul cultural. Proiectul cu o valoare de 4 milioane de lei a fost depus la Compania Națională de Investiții. Deocamdată, se află pe lista-sinteză.

Primarul Ion Cursureanu intenționează ca, în viitorul foarte apropiat, să amenajeze locuri de joacă moderne, sigure, în preajma celor cinci grădinițe care funcționează pe teritoriul comunei Hulubești. De asemenea, va intra într-un program de modernizare și sediul Primăriei, iar centrul civic al comunei va fi reamenajat.

„În asociere cu Consiliul Județean, prin Programul Județean de Dezvoltare Locală, vrem să realizăm un teren de sport în Butoiu de Jos. Este vorba despre o investiție de 700.000 de lei. Pentru a putea executa în regie proprie anumite lucrări de gospodărire comunală, vrem să achiziționăm un buldoexcavator. Proiectul îl vom derula prin Grupul de Acțiune Locală Arcul Târgoviștei. Utilajul ne-ar costa circa 120 de mii de euro.

Avem multe idei, multe proiecte, multe speranțe de a transforma comuna Hulubești într-o adevărată localitate europeană. Sunt convins că vom duce la capăt tot ceea ce ne-am propus. Oamenii au încredere în echipa noastră. Au văzut că facem administrație, că ne zbatem pentru binele localității, că nu vrem să ne pierdem în răfuieli politice și acest lucru este foarte important”, ne-a mai spus Ion Cursureanu – primarul comunei Hulubești.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite