Conectați-vă cu noi

ALEGERI

Ionel Petre, ALDE: Consiliul Judeţean Dâmboviţa poate să schimbe în bine situația agricultorilor din județ

Publicat

pe

Liderul ALDE Dâmboviţa, Ionel Petre, candidat pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean, demonstrează că este atent la problemele cu care se confruntă dâmboviţenii, la neajunsurile existente în comunităţile locale, la investiţiile de care ar fi nevoie pentru dezvoltarea economiei judeţului. Nu este pentru prima dată când Ionel Petre atrage atenţia asupra faptului că agricultorii dâmboviţeni sunt sufocaţi de concurenţa acerbă din afară, de lipsa pieţei de desfacere.

Într-una din zilele trecute, liderul ALDE a mers în comuna Lunguleţu pentru a discuta cu fermierii, pentru a afla problemele cu care se confruntă aceștia, acum, odată cu recoltatul şi valorificarea cartofilor.

„La Lungulețu cartofii se vând acum cu 0,35 de bani kilogramul. Oamenii preferă să întoarcă brazda, să nu recolteze, pentru că este mai ieftin să facă acest lucru, să rămână arătura pentru următoarea producție, decât să recolteze, să pună în saci și să meargă să-i vândă pe platoul de la Lungulețu, unde fiecare vine cu tractorul, cu căruța, cu remorcile pentru a aştepta clienţii. Acolo vin reprezentanţii hipermarketurilor, vin cei care cumpără pentru piața din Capitală și se negociază direct”.

Spune Ionel Petre că lipsa unui sistem asociativ, a unităţii oamenilor, a unor depozite cu temperatură controlată, unde pot ţine cartofii mai multă vreme, îi defavorizează pe legumicultori, ies în pierdere, vând marfa pe mai nimic. Abia reuşesc să-şi acopere cheltuilile de producţie.

„Astăzi nu vindem sub 1 leu, dacă vreți bine, dacă nu… nu. Cam așa ar trebui procedat. Acei oameni, toți cei din zona Lungulețu, Slobozia Moară, Poiana, care produc în același ritm, însă neavând posibilitatea de a-și ține produsul în depozit în condiții optime, au de pierdut. Se pot asocia, pot obține fonduri europene, însă se pare că cineva nu-i vrea asociați. Am avut câteva discuții cu unii dintre ei. Unii mai mult în familie s-au asociat, însă ar trebuit să realizeze fie mai multe astfel de asocieri, fie ar trebui construit un depozit care să asigure un flux de furnizare de legume mai mare, preţuri bune, pe o perioadă mai lungă, pentru marii cumpărători”.

Consideră Ionel Petre că judeţul Dâmboviţa dispune de tot ceea ce este necesar pentru pornirea motorului economiei, al dezvoltării, pentru prosperitatea oamenilor, numai că nu prea se vrea.

„Se pare că cineva nu dorește, cineva îi vrea săraci pe dâmboviţeni. Consiliul Județean, în asociere cu un număr mare de producători, poate să schimbe lucrurile în bine, dar asta înseamnă implicare, asta înseamnă muncă, deplasare în teritoriu, stat de vorbă cu oamenii și găsit soluții. Ori, în acest moment, când îi cauți când ai alegerile și vrei să le povestești ce cifre astronomice ai investit în limbile de asfalt sau conductele de apă și canal care nu funcționează, atunci e o problemă, iar oamenii nu te primesc tocmai bine. Politica nu se face așa. Eu spun că Dâmbovița poate, eu spun că Dâmbovița are cu ce, are și cu cine”, a precizat Ionel Petre – candidat ALDE la președinția Consiliului Județean Dâmbovița.

Material realizat la comanda ALDE Dâmboviţa. Cod mandatar financiar: 21200063

ALEGERI

Dacian Cioloș, mesaj către dâmbovițeni înaintea alegerilor parlamentare din 6 decembrie

Publicat

pe

Dacian Cioloș este propunerea USR PLUS pentru funcția de premier al României după alegerile parlamentare de duminică, 6 decembrie 2020. În prezent, este deputat în Parlamentul European. În mesajul său către dâmbovițeni, Dacian Cioloș a punctat că România are nevoie, înainte de a vorbi de programe și proiecte, de o schimbare de mentalitate, iar punctul de plecare trebuie să fie eliminarea hoției.

„Mesajul nostru de campanie și care sintetizează fundația programului de guvernare al Alianței USR PLUS este „O Românie fără hoție”, oricât de mult s-ar simți afectați unii politicieni. Este o realitate de la care trebuie să pornim, dacă vrem să construim o Românie prosperă. Oamenii cinstiți și competenți nu au de ce să se simtă nici defăimați, nici afectați, nici lipsiți de drepturi, pentru că, trebuie să recunoaștem, România are nevoie de o schimbare și cred că cel mai bun semnal că România are nevoie de o schimbare este ceea ce s-a întâmplat în Dâmbovița, unde politicieni s-au plâns că se simt afectați de acest mesaj.

Hoția ca atitudine trebuie să o afirmăm și lipsa hoției trebuie să fie momentul de început al unei schimbări în România, pe care noi vrem să o aducem. Aceasta este singura modalitate de a începe să investim cu adevărat eficient în sănătate, în educație, în economie. Doar după ce eliminăm hoţia ca atitudine și risipă, abia atunci putem vorbi despre investiții eficiente din banii noștri, ai contribuabililor.

Cei 30 de ani de hoție și nepăsare se văd astăzi în sănătate, în educație, în administrația publică, în lipsa încrederii cetățenilor în stat și în capacitatea acestuia de a le rezolva problemele și, iată, se văd inclusiv în reacțiile unora, care se simt defăimaţi atunci când vorbim despre o Românie fără hoție. Eu am învățat de la bunicii mei că este de bun simț să nu furi, că atunci când trăiești într-o comunitate unde vrei să te dezvolți și să prosperi nu poți face asta furând de la altul. Dar, la noi se fură de la tezele de doctorat până la ultimul colț de stradă și unor oameni li se pare că este firesc așa pentru că cei care ne conduc asta fac.

O Românie fără hoție nu este doar un slogan USR PLUS de dragul de a atrage voturi, ci un angajament pe care-l facem, angajamentul de bază că vom începe să construim eliminând hoția, corupția, incompetența și impostura. Altfel, degeaba investim bani, pentru că îi băgăm în găuri negre. Dacă banii contribuabililor sunt gestionați de oameni cărora li se pare firesc să fure, nu ne putem dezvolta ca țară.

Avem nevoie, înainte de a vorbi de programe concrete, de o schimbare de mentalitate. Legi schimbate am tot avut și avem în multe domenii legi bune, dar care, aplicate de oameni care se simt afectați atunci când vrei o țară fără hoție, nu funcționează. Suntem în situația de astăzi – criza Covid nu a făcut decât să acutizeze probleme pe care avem în societate – din cauza mentalităților. Avem nevoie de o schimbare a modului de abordare. Asta vă propune USR PLUS în programul de guvernare și în felul în care vrem să guvernăm. Schimbarea aceasta a început la europarlamentare. Avem o echipă USR PLUS foarte activă în Parlamentul European și care a crescut gradul de recunoaștere a prezenței a României.

La alegerile locale, schimbarea a continuat. Vedem oameni noi la primăriile din București, din Timișoara, din Brașov, din Alba Iulia, din Bacău, din alte zone, inclusiv în Dâmbovița, la Brăneşti. Oamenii aceștia vin cu o schimbare de atitudine în felul în care înțeleg să-și asume responsabilitatea mandatului pe care l-au primit. Aceștia sunt oamenii pe care îi propunem și pentru Parlamentul României. Sunt oameni care pleacă de la fără hoție pentru că așa putem construi ceea ce ne propunem. Venim în fața alegătorilor cu 40 de angajamente cu care vrem să intrăm la guvernare. Dincolo de programul de guvernare pe 20 de capitole, unde explicăm ce intenționăm să facem în fiecare domeniu, am decis să ne asumăm și 40 de angajamente clare, concrete, precise”, este mesajul lui Dacian Cioloș către dâmbovițeni, înaintea alegerilor parlamentare din 6 decembrie 2020.

Material realizat de SC Incomod Media SRL, la comanda PLUS Dâmbovița – parte a Alianței USR PLUS. Cod Mandatar Financiar: 11200033

Citește în continuare

ALEGERI

Sondaj: PRO România obține 8% din voturi, iar Victor Ponta a fost nominalizat drept cel mai bun premier

Publicat

pe

PRO România este creditat cu un scor mediu de 8% la alegerile parlamentare din 6 decembrie – a declarat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, prim-vicepreședintele Adrian Țuțuianu, care a dat citire rezultatelor unui sondaj de opinie telefonic, realizat în perioada 20-25 noiembrie.

„Am văzut că există o preocupare a multora din lumea politica, și de stânga, și de dreapta, legată de PRO România și mesajul că este la limita intrării în Parlament, total neadevărat. PRO România va fi partid politic parlamentar. Evident, acest lucru îi deranjează pe cei din PSD, care au interes să preia o parte din electoratul PRO România, dar îi deranjează și pe liberali, pentru că se complică situația din Parlament, unde vor fi șase partide”, a spus Adrian Țuțuianu – candidat PRO România Dâmboviţa pentru un mandat de deputat.

Potrivit sondajului realizat la solicitarea PRO România, la capitolul notorietate și încredere, Victor Ponta ocupă locul doi, după Klaus Iohannis, iar pe trei îl regăsim pe premierul Ludovic Orban. Urmează Dan Barna – la încredere și Marcel Ciolacu – la notorietate. De asemenea, cei intervievați au răspuns că Victor Ponta a fost un prim-ministru mai bun decât Ludovic Orban. Totodată, românii l-au nominalizat tot pe Victor Ponta ca cel mai bun viitor premier. Urmează, aproape la egalitate, dar cu 10 procente sub Ponta, Ludovic Orban și Dacian Cioloș. Pe locul patru îl regăsim pe Traian Băsescu, iar pe cinci se află Marcel Ciolacu.

Cât privește participarea la vot, cei mai mulți au spus că intenționează să-și exercite acest drept duminică: foarte interesați – 31,2%; destul de interesați – 29%; puțin interesați – 13,5% și foarte puțin sau deloc interesați – 25%.

La întrebarea cu cine veți vota, 31,3% dintre cei contactați telefonic au răspuns PNL; 22% – PSD, 17% – USR PLUS; 9,3% – PRO România; 5,4% – UDMR; 4,8% – PMP; 5,4% – alții.

Material realizat de SC Incomod Media SRL,  la comanda PRO România Dâmboviţa.  Cod Mandatar Financiar: 11200008

Citește în continuare

Promovare electorală

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!