Connect with us

ALEGERI

PSD conturează proiecte mari pentru Lunguleţu: centru de colectare și sortare legume și fabrică de amidon

Publicat

pe

Deputatul Corneliu Ştefan, liderul PSD Dâmboviţa şi candidat pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean, s-a aflat, astăzi – 9 septembrie, în comuna Lunguleţu. Corneliu Ştefan a fost însoţit în incursiunea electorală prin această localitate a legumicultorilor de Ionuţ Lăscaie, candidatul PSD pentru poziţia de primar al comunei, de senatorul Titus Corlăţean – preşedinte executiv al PSD Dâmboviţa, deputata Carmen Holban, de vicepreședinții Radu Popa, Ionuț Săvoiu și Mihai Istrate și de alţi reprezentanţi ai partidului, membri şi simpatizanţi. Viitorul preşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa a mers în piaţa de legume din localitate, locul unde producătorii agricoli se adună zi de zi în număr mare pentru a-şi vinde roadele muncii.

Candidaţii Corneliu Ştefan şi Ionuţ Lăscaie au dialogat cu oamenii, le-au ascultat păsurile, dorinţele, ideiile de viitor şi i-au asigurat că se vor implica pentru ca soarta ţăranului român, a fermierului, să fie una mai bună. Agricultorii au insistat pe lângă politicieni că este nevoie de o piaţă de desfacere bine pusă la punct, eficientă, ca o componentă importantă care, din păcate, încă lipseşte din România sau este slab dezvoltată.

Pentru a încerca să deblocheze această situaţie, pentru a fi căutate soluţii la faţa locului, au venit la Lunguleţu şi Richard Wang – secretar general al Camerei Bilaterale de Comerţ şi Industrie România China şi Corneliu Vişoianu – vicepreşedinte al aceleiaşi entităţi şi candidat PSD pentru postul de consiler la CJ Dâmboviţa.

Aşa după cum a spus Ionuţ Lăscaie, ziua de 9 septembrie poate fi considerată a fi una istorică prin prisma avansării unui proiect important pentru întreaga comunitate, pentru întregul bazin legumicol din sudul judeţului. Candidatul pentru funcţia de primar al comunei Lunguleţu şi-a propus să se ocupe, imediat ce va prelua mandatul de edil, de implementarea şi realizarea unui centru de colectare şi procesare legume şi a unei fabrici de amidon care să valorifice materia primă care există din abundenţă în această zonă.

„Sunt proiecte deosebit de importante, investiţii care reprezintă salvarea localităţii noastre, care să aducă plus valoare, avânt economic. De aceea ne-am unit şi am venit astăzi aici, ca să punem bazele construcţiei unui viitor mai bun pentru localitatea noastră, pentru copiii noştri”, a declarat Ionuţ Lăscaie.

Despre necesitatea dezvoltării unor proiecte socio-economice a vorbit şi actualul primar, Ion Vlad, care este ferm convins că Ionuţ Lăscaie, cel care urmează la cârma comunei, va putea să facă faţă provocărilor viitorului.

Deputatul Corneliu Ştefan, candidatul pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa, a vobit celor de faţă despre necesitatea dezvoltării zonei de sud a judeţului, în mod special a bazinului legumicol Lunguleţu-Poiana-Slobozia Moară-Brezoaele.

Corneliu Ştefan i-a asigurat pe locuitorii comunei Lunguleţu, în cuvinte simple, lăsând la o parte nota de discurs electoral, de promisiune, de întreaga sa deschidere, de sprijin şi colaborare în vederea implementării unor proiecte care să ducă la dezvoltarea acestei zone.

Liderul PSD a spus că se impune construirea, în cel mai scurt timp, a unui centru de depozitare, sortare şi procesare a legumelor. A mărturisit Corneliu Ştefan că, de 10 ani, se vorbeşte despre un asemenea proiect, dar, până astăzi, nu a putut fi materializat. Fostul ministru al Agriculturii, social-democratul Petre Daia, s-a înhămat la realizarea unui asemenea proiect pe vremea când la putere se afla PSD. Din păcate, nu a putut duce la îndeplinire acest deziderat. Proiectul care prevedea construirea unui depozit de legume la Lunguleţu a fost blocat.

„Noi, reprezentanţii PSD, dorim să creăm toate facilităţile necesare legumicultorilor din zonă, în ceea ce priveşte producţia şi desfacerea produselor agricole. Dorim să iniţiem un proiect prin care să extindem programul rabla şi pentru tractoare şi utilaje agricole. Acest proiect este deosebit de important pentru fermierii din acest bazin legumicol.

În calitate de candidat pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean, de lider al PSD Dâmboviţa, doresc să mă implic pentru sprijinirea acestei zone. Putem să ne atingem toate obiectivele propuse, putem aduce prosperitate prin comunicare şi colaborare între Consiliul Judeţean şi administraţiile publice din localităţile din această parte a judeţului. Vă asigur că vom fi alături de locuitorii din Lunguleţu, de cei din comunele din zona de sud, vom fi alături de toţi dâmboviţenii”, a spus Corneliu Ştefan – candidatul PSD pentru funcţia de preşedinte al Consililui Judeţean Dâmboviţa.

Corneliu Vişoianu, vicepreşedintele Camerei de Comerţ România-China, a vorbit despre oportunitatea derulării unor investiţii în această zonă, cu scopul de a valorifica potenţialul agricol, produsele obţinute în bazinul legumicol. Oferta venită dinspre partea română a fost transmisă partenerilor din China. În schimb, trebuie îndeplinite anumite condiţii ce ţin de asocierea producătorilor şi de posibilitatea de desfacere a legumelor.

Senatorul Titus Corlăţean a insistat în discursul său pe această perioadă în care oamenii îşi culeg roadele muncii, dar în care mai trebuie să gândească limpede şi să decidă cu maximă atenţie cine sunt cei pe care şi-i doresc să conducă destinele localităţii şi ale judeţului pentru următorii 4 ani. Preşedintele executiv al PSD Dâmboviţa este convins că aceste proiecte privind construirea unui centru de depozitare, sortare şi procesare şi a unei fabrici de amidon se vor materializa. Echipa PSD, Corneliu Ştefan – candidatul pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa şi Ionuţ Lăscaie – candidatul pentru poziţia de primar al comunei Lunguleţu vor contura şi definitiva aceste obiective de importanţă vitală pentru viaţa socială şi economia zonei agricole din sudul judeţului Dâmboviţa.

Material realizat la comanda PSD Dâmboviţa. Cod mandatar financiar: 21200019

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

PNL a câștigat alegerile parțiale organizate la Braniștea și Cojasca

Publicat

pe

Alegerile locale parțiale organizate, astăzi – 27 iunie 2021, în comunele Braniștea (pentru funcția de primar) și Cojasca (pentru Consiliul Local) au fost câștigate de PNL. Vom reveni.

Citește în continuare

ACTUALITATE

126 de sesizări în legătură cu alegerile din Braniștea și Cojasca. 97 nu s-au confirmat

Publicat

pe

În județul Dâmbovița, alegerile locale parțiale organizate în comunele Braniștea și Cojasca s-au derulat fără incidente deosebite care să afecteze desfășurarea procesului de vot – informează Inspectoratul Județean de Poliție.

Totuși, până la ora 16:00, au fost înregistrate 126 de sesizări referitoare la posibile fapte care au legătură cu procesul electoral. 97 dintre acestea nu s-au confirmat, iar celelalte 29 sunt în curs de verificare.

Exemple:

Polițiștii din cadrul Secției nr. 3 Poliție Rurală Butimanu au fost sesizați prin S.N.U.A.U. 112 cu privire la faptul că ocupanții a două autoturisme transportă alegători la secțiile de votare și le oferă bani pentru a-i determina să voteze candidații unei organizații politice. În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal, fiind efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de coruperea alegătorilor, faptă prevăzută de art. 386 din Codul Penal.

De asemenea, polițiștii de la Secția nr. 3 au fost sesizați și cu privire la faptul că ocupanții unui autoturism, respectiv doi bărbați de 23 de ani, oferă bani alegătorilor pentru a-i determina să nu voteze candidații unei organizații politice. În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal fiind efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de coruperea alegătorilor, faptă prevăzută de art. 386 din Codul Penal.

Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Titu au fost sesizați cu privire la faptul că în localitatea Braniștea, alegătorii sunt aduși la vot cu autoturisme de diverse persoane, iar înainte de a părăsi autovehiculul le este indicat pe un buletin de vot anulat ce candidat să voteze. În urma verificărilor efectuate, până la acest moment, polițiștii au stabilit că aspectele semnalate nu se confirmă.

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT