Connect with us

Dâmboviţa

PSD Dâmbovița donează Inspectoratului Școlar 10.000 de măști

Publicat

pe

PSD Dâmboviţa răspunde bulibăşelii actualilor guvernanţi, respectiv Inspectoratului Şcolar Dâmboviţa, care par ameţiţi de situaţia creată şi nu ştiu cum să gestioneze criza, donând 10.000 de măşti de protecţie pentru ca mai-marii peste învățământul din județ să le distribuie în şcoli, eventual copiilor ai căror părinţi nu o să aibă bani să procure respectivele obiecte de uz personal indispensabile în vremurile de pandemie pe care le trăim.

Radu Popa – vicepreşedinte PSD Dâmboviţa l-a luat şi azi la ţintă pe inspectorul şcolar general Ion Sorin care, acum, când şcoala se află la grea cumpănă, candidează pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean. Liderul social-democrat îl critică dur pe şeful peste învăţământul dâmboviţean care este zilnic în campanie electorală, „umblând după voturi şi iluzii”, iar începutul de an şcolar l-a găsit fără nicio soluţie la pericolul epidemiei de COVID în şcoli.

„Mai sunt doar 4 zile până la începutul anului şcolar, iar temerile legate de pandemie cresc și în rândul elevilor şi părinţilor, dar şi printre profesori. Cei mici ar fi trebuit să fie instruiţi din timp de părinţi să respecte regulile de igienă, dar nici părinții nu au primit niciun sfat de la Inspectoratul Școlar. Responsabilul cu educația dâmbovițeană e în campanie, zilnic, de la 9 la 18. Pe acest fond de inconștientă nepăsare, ONG-urile şi sindicatele din educaţie atrag atenţia că şcolile pot deveni foarte uşor focare de infecţie.

Ca o dovadă de responsabilitate, PSD oferă inspectorului șef, Sorin Ion, cu titlu gratuit, un prim lot de 10.000 (zece mii) de măști, pentru ca acesta să le distribui pentru protecția copiilor și a cadrelor didactice din școlile dâmbovițene. Nepăsarea lui Sorin Ion nu poate fi transformată în fapt-divers.

Iar dacă pentru unii, siguranța copiilor și a cadrelor didactice este mult mai puțin importantă decât organizarea alegerilor, pentru noi este prioritară. De aceea, PSD Dâmboviţa face un apel la responsabilitate și tragem un semnal de alarmă: Nu vă jucaţi cu sănătatea copiilor, domnule Sorin Ion”, a fost declaraţia dată astăzi presei de vicepreşedintele Radu Popa, aflat lângă baxul cu cele 10.000 de măşti pe care PSD le oferă Inspectoratului Şcolar.

Reprezentanţii partidului le-ar fi dus singuri în şcoli, dar nu vor ca gestul umanitar, firesc, să fie interpretat, acum, drept mită electorală. Aş că le cedează mai marilor peste educaţia dâmboviţeană gratis pentru a le distribui ei în şcoli. Urgent!

Dâmboviţa

Ionuț Vulpescu, deputat: De la tentația populistă la tentația totalitară nu este decât un pas!

Publicat

pe

Consecvent unor principii clare de a spune lucrurilor pe nume, ieșind din șabloane rutinei de partid, deputatul Ionuț Vulpescu a atras atenția celor care militează pe partea stângă a eșichierului politic că, în Europa, pe fondul crizelor de tot felul, care se completează reciproc, riscurile populismului și ale politicilor economice și sociale lipsite de alternative sunt reale. Deja se manifestă. A vorbit fostul ministru al Culturii despre fenomenul politic consumat recent în Italia, unde alegerile au fost câștigate de formațiunile de dreapta. Totul s-a produs pe fondul unor nemulțumiri, al unor stări de lucruri induse de criza energetică, explozia prețurilor de după, dar și al politicii confuze duse la nivel european.

„Dacă trecem dincolo de aparențe, în Italia nu s-a produs nicio schimbare de fond și nici nu se va produce. Este doar o supapă de siguranță, deschisă după trei ani de criză, care au dus la acumularea de tensiuni importante în societatea italiană. Așa cum se spunea despre Tony Blair că a fost adevăratul urmaș al Doamnei de Fier, așa se va spune despre Giorgia Meloni, că este adevăratul urmaș al lui Draghi”, a precizat deputatul Ionuț Vulpescu.

Mai susține parlamentarul social-democrat că, și la noi, tentația populistă este mare, dar România nu este Italia și nu își permite acest lux politic, „indiferent de faptul că suntem la stânga sau la dreapta, ideologic vorbind, sau că suntem la putere sau în opoziție. Avem, în contextul crizei, un spațiu tot mai redus de manevră în plan politic. Nu mă refer la funcționarea democratică a societății românești. Eu cred sincer că avem nevoie de o mai activă contraputere, care să amintească politicului de obligațiile sale. Iar această contraputere este cetățeanul. Numai că retragerea lui din spațiul public este o veste proastă. Locul cetățenilor este luat de tot felul de ”profeți”, care predică false soluții, ce adâncesc criza, în loc să o calmeze”, a mai menționat Ionuț Vulpescu.

Europa, spune deputatul PSD, se află într-un adevărat festival al populismului și spectacolele de acest tip nu sunt deloc în regulă.

„Este semn că politicul nu mai are ce propune societăților respective. Asta trebuie să ne preocupe în cel mai înalt grad. Pentru că, place sau nu acest adevăr, ne aflăm, practic, într-un regim cu ”partid unic”, de vreme ce oricine ar câștiga alegerile, oriunde în Europa, politicile economice și sociale sunt aceleași, de extracție neoliberală: tăieri de taxe și de impozite, privatizări în serviciile publice de educație, sănătate, transporturi, demontarea brutală a Statului Bunăstării. Construcția de alternative nu mai funcționează. Iar când cresc periculos frustrările cetățenilor, lor li se administrează o porție de populism, pe post de calmant. Schema asta nu are cum funcționa la nesfârșit. Nimeni nu are resurse financiare pentru a plăti eșecurile piețelor din bani publici”, a mai arătat deputatul PSD.

Ionuț Vulpescu a mai constatat un lucru pe care, cu siguranță, îl vedem mulți. Partidele europene de stânga sunt slabe, tocmai acum când ar trebui să fie pe scena dezbaterii publice și să ofere alternative.

„Din prea mult reformism, stânga nu mai are o adecvare la realitate, care e de așteptat din partea ei. Iar dreapta europeană nu are niciun interes să producă așa ceva. Că va guverna la extreme, că va guverna mai aproape de centru, știe că va guverna, indiferent de performanțe. Iar asta și din lipsă de competitori serioși la stânga.

Trebuie să ne gândim serios, pentru că de la tentația populistă la tentația totalitară nu este decât un pas. Și prea mulți, din spațiul politic european, par gata să-l facă. Dar când a fost totalitarismul o soluție, și pentru cine? Dacă vrem reforma clasei politice, atunci să începem cu reforma gândirii, și acțiunii, politice. Dacă nu facem asta, ne limităm la o ipocrizie ce ne va rupe și mai mult de cetățeni și de agenda lor. Și tentația totalitară poate face pasul la totalitarism fără să mai putem reacționa. Depinde de noi încotro se duce politicul, nu doar în România”, a concluzionat deputatul Ionuț Vulpescu.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Stagiari la Consiliul Judeţean Dâmboviţa. Contractele de internship au fost semnate

Publicat

pe

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a semnat, în data de 29 septembrie 2022, contractele de internship cu cei șase tineri admiși în program, anul acesta, la finalul perioadei de selecție. În total, au fost 18 candidați, doi dintre ei depunând dosare pentru câte două direcții din cadrul administrației județene.

„Să știți că acest program de internship este unul important pentru instituția noastră. Din cei 7 tineri care, anul trecut, au lucrat alături de noi, în cadrul programului de intenship, 6 s-au angajat astfel: 4 în administrația publică și 2, în mediul privat. Acest lucru înseamnă că experiența celor 3 luni petrecute în direcțiile și serviciile Consiliului Județean Dâmbovița le-a fost de folos. Sunt sigur că la fel se va întâmpla cu cei 6 tineri care, din 3 octombrie, vor lucra cot la cot cu noi. Le va fi mult mai ușor să-și găsească un loc de muncă după cele trei luni de activitate în Consiliul Județean Dâmbovița. Ne vedem la serviciu!”, a spus președintele Corneliu Ștefan.

Cei șase stagiari admiși – Georgiana Alexandra Minciunescu, Carmen Vălu, Ioana Pastor, Alexandru Mihai Durlea, Ana Mihaela Radu și Elena Mădălina Stoica – își vor desfășura activitatea în structurile aparatului de lucru al Consiliului Județean Dâmbovița, astfel: Direcția Juridică, Contencios, Administrarea Patrimoniului – 2 posturi, Serviciul Tineret, Sport, Turism, Asociații, Fundații, Coordonare Societăți Comerciale – 1 post, Direcția Strategii, Programe și Investiții – 1 post și Direcția Economică – 2 posturi. Timpul de muncă va fi de 20 ore pe săptămână, 4 ore pe zi, pentru care vor beneficia de o indemnizație pentru internship, plătită de Consiliul Județean Dâmbovița.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT