Conectați-vă cu noi

ADMINISTRAŢIE

Toți elevii din comuna Corbii Mari primesc tablete cu conexiune la internet

Publicat

pe

Primăria Corbii Mari, județul Dâmbovița, a finalizat procedura de achiziție tablete cu conexiune la internet pentru toți elevii care învață la școlile din comună (clasele 0-VIII), iar de luni, 14 septembrie, începe distribuirea către cei 817 beneficiari.

Acțiunea face parte din efortul administraţiei Ionuț Bănică de a oferi șanse corecte la educație, într-o perioadă atât de dificilă. Fondurile au fost asigurate din bugetul comunei. De remarcat că aleșii PNL și PMP, care își doresc unii să acceadă în funcția de primar sau să revină, alții să continue activitatea de consilieri locali, au votat împotriva proiectului de hotărâre prin care s-au alocat fonduri pentru achiziția de măști și dezinfectanți pentru unitățile de învățământ din comună. De altfel, în toți acești 4 ani, s-au opus tuturor inițiativelor de dezvoltare a localității.

Nu sunt de felul meu un om care se plânge de problemele pe care le-a găsit în Primărie, de datoriile făcute de alții și plătite de noi, de faptul că domnii consilieri de la PNL votează împotrivă la orice proiect de hotărâre, indiferent cât bine ar aduce pentru comunitate respectivul proiect. Dar sunt limite peste care nu se poate trece și pe care e nevoie să le sancționăm public.

Am avut ședință de Consiliu Local pentru rectificarea bugetului comunei, prin care, cu un ultim efort financiar, am alocat banii către școli pentru achiziția de materiale absolut necesare în contextul deschiderii anului școlar (măști, dezinfectant etc) și o sumă de bani necesară pentru funcționarea iluminatului public. Am rămas blocat, pur și simplu, când am văzut că domnii consilieri de la PNL, inclusiv candidatul PMP, votează ÎMPOTRIVĂ. I-am întrebat dacă au întrebări sau neclarități, dacă sunt siguri că vor să voteze așa, dacă au vreun argument de bun simț pentru care se opun unor măsuri prin care-i protejăm pe copiii noștri, la școală. Mi se pare REVOLTĂTOR să vii prin comună și să ceri votul oamenilor, în timp ce tu votezi împotriva unor măsuri minime de protecție pentru copii, pentru profesori. Cum să faci așa ceva?

A trebuit să reluăm ședința și, cu votul consilierilor PSD (cărora le mulțumesc încă o dată pentru sprijinul constant), am reușit să adoptăm proiectul de hotărâre. Rămân, însă, cu un gust amar. Pentru că eu am înțeles administrația ca pe un loc unde poți să faci lucruri bune pentru comunitatea care te-a ales, nu să te răzbuni pe oameni, pe copii!”, spune primarul Ionuț Bănică.

Bilanț mandat primar Ionuț Bănică 2016-2020 în domeniul educației:

📍 Reabilitare și modernizare Grădinița cu program normal nr. 1, satul Ungureni – 327.859 lei

📍 Reabilitare și modernizare Grădinița cu program normal nr. 2, satul Ungureni – 463.972 lei

📍 Reabilitare și modernizare Grădinița cu program normal nr. 1, satul Grozăvești – 245.333 lei

📍 Reabilitare și modernizare Școala și Grădinița cu program normal, satul Satu Nou – 459.413 lei

📍 Construire Grădiniță cu 3 Grupe P+ 1 E, satul Corbii – 2.051.091.12 lei

📍 Construire Grădiniță cu 4 grupe, satul Ungureni – 2.149.929,28 lei

📍 Construire Grădiniță cu 3 grupe, satul Grozăvești – 2.068.930,04 lei

📍 Finalizare construire Școala I-IV Grozăvești – 1.610.000 lei

📍 Construire Școala cu clasele 0-VIII, satul Corbii Mari – 7.039.335,10 lei

📍 Construire Școala cu clasele 0-VIII, satul Ungureni – 9.233.497,76 lei

📍 Finalizare construire Grădinița cu program normal cu 2 săli de clasă, satul Petrești + teren de sport – 386.318,29 lei

📍 Integrare prin educație și ocupare în județul Dâmbovița / proiect județean derulat la nivelul comunei Corbii Mari – 22.499.511,94 lei

📍 Achiziționare tablete pentru 817 elevi ai școlilor din comună – 285.000 lei

📍 Alte alocări din bugetul local pentru investiții, reparații, consolidări – 880.000 lei

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Fişă de primar. Marian Şerban de la Poiana are har şi aplecare pentru administraţie

Publicat

pe

Poiana, o localitate situată în zona de sud a judeţului Dâmboviţa, la circa 20 km de oraşul Titu. O aşezare în care trăiesc oameni muncitori, gospodari, legumicultori din tată-n fiu. Cu ani în urmă, am mers la Poiana pentru a vedea cum funcţionează administraţia publică locală, care sunt nevoile comunităţii, cum reacţionează edili comunei când este vorba de nou, de implementarea unor proiecte care să schimbe înfăţişarea localităţii. Nu am fost deloc mulţumit de ceea ce am găsit. Parcă totul stătea pe loc, în umbra trecutului. Apatie şi resemnare. Un sediu de primărie insalubru, dezgustător, neprimitor şi încărcat de chipuri reci. În tot acest timp, comunitatea clocotea, dornică de primenire, de schimbare.

Şi, uite aşa, pe un val al speranţei, al încrederii în bine a venit la primărie Marian Şerban. Trebuie să recunosc, la început, pe fondul neîncrederii în administraţia pe care tocmai o detronase prin vot liber, nu prea mi-a inspirtat încredere. Am crezut că este vorba de o mutare din inerţie, obişnuită, simplă, politică. M-am înşelat! Şi a fost bine.

Încet-încet, la Poiana au început schimbările. Pornind de la comunicarea cu cetăţeanul, la interacţiunea dintre funcţionarii Primăriei, modul de lucru, alt nivel de abordare. A fost un început. Şi a fost bine. Marian Şerban, simplu, fără a cerceta supremele mecanismne ale administraţiei, mai mult cu har şi aplecare, a dezgheţat comuna. Şi, de la lună la lună, de la an la an, s-au tot pus pietre la temelia creării unei comunităţi total reînnoite.

Nu facem acum inventarul tuturor obiectivelor pe care le-a conturat şi materializat, nu de puţine ori, cu eforturi extreme, în perioade când banii alocaţi nu îi ajungeau unei primării nici măcar pentru funcţionare. Ne referim doar la ultimul său mandat, când totul miroase încă a proaspăt, când obiective pe care mulţi nu le mai vedeau finalizate au fost definitivate şi puse la dispoziţia comunităţii.

La Poiana, au fost modernizate cele două şcoli, s-a construit o bază sportivă, terenuri de sport cu gazon sintetic şi nocturnă, a fost modernizat iluminatul public… Drumurile din localitate, plus cele de exploatare agricolă, au fost asfaltate. Alte obiective importante le-au reprezentat extinderea reţelelor de apă şi de canalizare. De asemenea, comuna a fost prinsă într-un program de cadastrare gratuită. Şi este vorba de circa 1.500 de hectare!

De curând, a fost edificat Centrul de zi pentru copiii aflaţi în situaţii de risc. S-au conturat locuri de joacă. Toate aceste investiţi au fost derulate prin fonduri de la bugetul de stat, prin PNDL, sau de la bugetul local.

Marian Şerban, nu se opreşte aici. Mai sunt multe de pus pe tapet. Localitata legumicultorilor are nevoie de cât mai multe repere şi embleme ale dezvoltării. Se construieşte, avându-se în vedere viitorul.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Târgovişte: Stadiul lucrărilor de la Cinematograful Independența. FOTO

Publicat

pe

La Cinematograful Independența din Târgoviște sunt în plină desfășurare lucrările de amenajare a sălii. S-a montat în mare parte mocheta, a început montarea scaunelor și se lucrează la fațadă și la holuri.

„Suntem foarte aproape de finalul unui proiect foarte important prin care o pată pe obrazul municipiului Târgoviște va fi ștearsă. Discutăm de o investiție în valoare de aproximativ 8 milioane de lei. Este o investiție finanțată prin CNI, pe un proiect realizat de Primăria Târgovişte. Suntem la peste 80% pe ceea ce înseamnă progresul fizic al lucrărilor și sunt convins că aceasta clădire-simbol a municipiului Târgoviște va arăta foarte bine și va întregi investițiile pe care Primăria Târgoviște le realizează în zona centrală a municipiului.

Aș mai adăuga aici investiția finalizată de la Piața Tricolorului, investițiile în curs de desfășurare de la Parcul Mitropoliei, de la Piața Revoluției, iar în perioada următoare, cel târziu în primăvară, vor începe investiții semnificative pe ceea ce înseamnă reabiltarea tramei stradale. Aș aminti, spre exemplu, lucrările de reabilitare a bulevardului Mircea cel Bătrân, lucrări care vor fi finanțate pe fonduri europene pe proiectul privind modernizarea transporturilor public în comun. De asemenea, strada Gării și bulevardul Carol I, care reprezintă, de asemenea, străzi importante din municipiu care urmează să fie reabilitate pe fonduri europene.

Menționez și faptul că, începând din luna noiembrie până în martie, vor veni la Târgoviște, etapizat, cele 28 de autobuze în baza contractului pe care Primăria Târgoviște l-a încheiat cu Mercedes Benz. Este vorba de autobuzul numărul 1 în lume anul trecut, pe ceea ce înseamnă transportul public. Investițiile însă nu se opresc aici.

În perioada imediat următoare, vor fi finalizate câteva proiecte importante, atât pe infrastructura educațională – creșele 14, 13, școala 8. De asemenea, discutăm de finalizarea unor investiții cum ar fi Skate Park-ul sau parcul de la UM Gară, investiții care sunt finanțate din fonduri nerambursabile. Investițiile, în perioada următoare, vor avea un ritm și mai susținut, în comparație cu ceea ce avem până acum”, a declarat primarul Daniel Cristian Stan.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!