Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Toți elevii din comuna Corbii Mari primesc tablete cu conexiune la internet

Publicat

pe

Primăria Corbii Mari, județul Dâmbovița, a finalizat procedura de achiziție tablete cu conexiune la internet pentru toți elevii care învață la școlile din comună (clasele 0-VIII), iar de luni, 14 septembrie, începe distribuirea către cei 817 beneficiari.

Acțiunea face parte din efortul administraţiei Ionuț Bănică de a oferi șanse corecte la educație, într-o perioadă atât de dificilă. Fondurile au fost asigurate din bugetul comunei. De remarcat că aleșii PNL și PMP, care își doresc unii să acceadă în funcția de primar sau să revină, alții să continue activitatea de consilieri locali, au votat împotriva proiectului de hotărâre prin care s-au alocat fonduri pentru achiziția de măști și dezinfectanți pentru unitățile de învățământ din comună. De altfel, în toți acești 4 ani, s-au opus tuturor inițiativelor de dezvoltare a localității.

Nu sunt de felul meu un om care se plânge de problemele pe care le-a găsit în Primărie, de datoriile făcute de alții și plătite de noi, de faptul că domnii consilieri de la PNL votează împotrivă la orice proiect de hotărâre, indiferent cât bine ar aduce pentru comunitate respectivul proiect. Dar sunt limite peste care nu se poate trece și pe care e nevoie să le sancționăm public.

Am avut ședință de Consiliu Local pentru rectificarea bugetului comunei, prin care, cu un ultim efort financiar, am alocat banii către școli pentru achiziția de materiale absolut necesare în contextul deschiderii anului școlar (măști, dezinfectant etc) și o sumă de bani necesară pentru funcționarea iluminatului public. Am rămas blocat, pur și simplu, când am văzut că domnii consilieri de la PNL, inclusiv candidatul PMP, votează ÎMPOTRIVĂ. I-am întrebat dacă au întrebări sau neclarități, dacă sunt siguri că vor să voteze așa, dacă au vreun argument de bun simț pentru care se opun unor măsuri prin care-i protejăm pe copiii noștri, la școală. Mi se pare REVOLTĂTOR să vii prin comună și să ceri votul oamenilor, în timp ce tu votezi împotriva unor măsuri minime de protecție pentru copii, pentru profesori. Cum să faci așa ceva?

A trebuit să reluăm ședința și, cu votul consilierilor PSD (cărora le mulțumesc încă o dată pentru sprijinul constant), am reușit să adoptăm proiectul de hotărâre. Rămân, însă, cu un gust amar. Pentru că eu am înțeles administrația ca pe un loc unde poți să faci lucruri bune pentru comunitatea care te-a ales, nu să te răzbuni pe oameni, pe copii!”, spune primarul Ionuț Bănică.

Bilanț mandat primar Ionuț Bănică 2016-2020 în domeniul educației:

📍 Reabilitare și modernizare Grădinița cu program normal nr. 1, satul Ungureni – 327.859 lei

📍 Reabilitare și modernizare Grădinița cu program normal nr. 2, satul Ungureni – 463.972 lei

📍 Reabilitare și modernizare Grădinița cu program normal nr. 1, satul Grozăvești – 245.333 lei

📍 Reabilitare și modernizare Școala și Grădinița cu program normal, satul Satu Nou – 459.413 lei

📍 Construire Grădiniță cu 3 Grupe P+ 1 E, satul Corbii – 2.051.091.12 lei

📍 Construire Grădiniță cu 4 grupe, satul Ungureni – 2.149.929,28 lei

📍 Construire Grădiniță cu 3 grupe, satul Grozăvești – 2.068.930,04 lei

📍 Finalizare construire Școala I-IV Grozăvești – 1.610.000 lei

📍 Construire Școala cu clasele 0-VIII, satul Corbii Mari – 7.039.335,10 lei

📍 Construire Școala cu clasele 0-VIII, satul Ungureni – 9.233.497,76 lei

📍 Finalizare construire Grădinița cu program normal cu 2 săli de clasă, satul Petrești + teren de sport – 386.318,29 lei

📍 Integrare prin educație și ocupare în județul Dâmbovița / proiect județean derulat la nivelul comunei Corbii Mari – 22.499.511,94 lei

📍 Achiziționare tablete pentru 817 elevi ai școlilor din comună – 285.000 lei

📍 Alte alocări din bugetul local pentru investiții, reparații, consolidări – 880.000 lei

ADMINISTRAŢIE

Exercițiu de mobilizare în județul Dâmbovița, dispus prin Hotărâre a CSAT

Publicat

pe

În perioada 11-14 mai 2021, se desfășoară în județul Dâmbovița un exercițiu de mobilizare pentru verificarea stadiului pregătirii economiei și a teritoriului pentru apărare, condus de către Administrația Națională a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale, structură de specialitate a Guvernului României. Activitatea a fost aprobată prin Hotărâre a Consiliului Suprem de Apărare a Țării.

„Pe timpul exercițiului va fi evaluat potențialul economic și uman al autorităților administrației publice locale, instituțiilor și operatorilor economici, la nivelul județului Dâmbovița, în vederea identificării resurselor materiale, financiare și a forței de muncă necesare susținerii efortului de apărare și asigurării continuității activităților economico-sociale pe timpul stării de asediu, la mobilizare și pe timpul stării de război, potrivit legii, urmând ca principalele concluzii, propuneri, eventualele dificultăți, constrângeri și limitări constatate să fie analizate la nivelul Consiliului Suprem de Apărare a Țării în vederea dispunerii măsurilor care se impun”, se precizează într-un comunicat remis de Instituția Prefectului Dâmboviţa.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Se montează instalația de nocturnă la Stadionul Eugen Popescu din Târgoviște

Publicat

pe

În aceste zile, se montează proiectoarele aferente instalației de nocturnă a stadionului „Eugen Popescu”, din municipiul Târgoviște. Aceasta va cuprinde 260 de corpuri de iluminat, fiecare alcătuit din 30 de proiectoare LED – după cum ne-a precizat primarul Daniel Cristian Stan. De reținut faptul că principala arenă sportivă a județului Dâmbovița nu a avut niciodată în istorie instalație de nocturnă. În paralel cu această lucrare, continuă și montarea ultimilor stâlpi aferenți tribunei metalice, precum și turnarea gradenelor la tribuna veche și săpăturile pentru rețelele de utilități.

„Îi asigur pe toți iubitorii fotbalului că ne dorim, poate mai mult decât oricine, finalizarea proiectului. Eu sunt primul care-și dorește ca echipa să joace cât mai repede pe gazonul local. Primăria Târgoviște susține necondiționat Chindia. Vom rezolva și problema infrastructurii și vom intra pe un drum drept al performanței sportive.

Câteva lucruri trebuie însă spuse:
✅ In anul 2015, cand a fost instalată actuala conducere a Primăriei Târgovişte, echipa juca în Liga 3, iar în numai câteva sezoane Chindia a reușit două promovări;
✅ Finanțarea lucrărilor la stadion este asigurată în proporție de 100% de către Primărie;
✅ Este foarte dificil să susții financiar o echipă de fotbal de primă ligă (echipa este susținută exclusiv de către Primărie și Consiliul Județean Dâmbovița) și să îi construiești și stadion, în același timp, fiind orașe mult mai potente financiar care nu susțin echipe de Liga 1 (ex: Timișoara, Oradea, Ploiești, Buzău sau Galați) și nu vreau să mă gândesc la ipoteza unui blocaj financiar;
✅ Actualul Guvern pur și simplu a ignorat, mai bine de un an, târgoviștenii, nealocând vreun ban, prin rectificare bugetară acestui oraș, iar anul acesta ne confruntăm cu un deficit bugetar fără precedent;
✅ Bugetul echipei este asigurat, în proportie de 99%, de către Primăria Târgoviște și Consiliul Județean Dâmbovița (exclusiv drepturile TV) și a crescut în fiecare an, fiind una dintre puținele echipe care se bucură de stabilitate financiară, la nivelul primelor 2 eșaloane;

Așa stau lucrurile în legătură cu modernizarea stadionului din Târgoviște și vă asigur că tot actuala echipă a Primăriei Târgoviște va asigura și Chindiei o arenă modernă până la finalul acestui an, sub rezerva existenței însă a unei resurse financiare consistente.

Dacă performanța istorică a promovării echipei noastre favorite în Liga 1, în anul 2019, reprezintă un moment unic în aproape un sfert de secol, reabilitarea stadionului reprezintă prima intervenție care vizează modernizarea acestei baze sportive, din ultimii aproape 50 de ani”, a precizat primarul municipiului Târgoviște – Daniel Cristian Stan.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT