Connect with us

Dâmboviţa

Rotary Club Târgovişte a donat 100.000 de măști pentru 28 de școli

Publicat

pe

Membrii Rotary Club Târgovişte au dovedit, în ultimii ani, că sunt oşteni credincioşi şi dedicaţi comunităţii, că luptă neînfricat pentru cei mai defavorizaţi semeni ai noştri, pentru a-i ajuta pe copiii meritoşi, pe cei care vor să-şi depăşească condiţia socială.

Rotary Club a fost prezent acolo unde a fost nevoie mai mare, în focul evenimentelor. Încă din primăvară, când ţara a fost supusă de acest groaznic coronavirus care ne-a dat peste cap vieţile, obiceiurile, normalitatea, Rotary Club Târgovişte s-a mobilizat pentru a sări în ajutorul instituţiilor medicale din judeţ.

Lupta lor continuă. Astăzi, într-un cadru restrâns, dar cu vizibilitate, Rotary Club Târgovişte, la cârma căruia se află acum, pentru un an, avocatul Ciprian Iacob, a donat unui număr de 28 de instituţii de învăţământ din judeţul Dâmboviţa 100.000 de măşti de protecţie împotriva coronavirusului, care au putut fi achiziţionate şi oferite celor care au nevoie prin grija unui sponsor generos, firma AMMA Print din Bucureşti.

„Spunem noi că această sponsorizare care vine în sprijinul dumneavoastră este una destul de importantă şi, în acelaşi timp, necesară urbei noastre. Am reuşit ca, în aproximativ 2 zile, să găsim beneficiari acelor 100.000 de măşti, ceea ce este un mare semnal pentru comunitatea noastră, întrucât, conform cererilor dumneavoastră şi nevoilor existente, numărul măştilor necesare pentru buna desfăşurare a activităţii dumneavoastră este unul foarte important. Apreciem curajul şi demnitatea de care daţi dovadă ca profesori, dar mai ales ca manageri ai unităţilor de învăţământ. Ne dăm seama că este un lucru extrem de greu pentru dumneavoastră. De aceea, această campanie de acordare a celor 100.000 de măşti este derulată într-un moment destul de important. Am fost la mai multe unităţi de învăţământ din judeţ şi am văzut că nu sunt singurele probleme cu care vă confruntaţi. Vrem să vă spunem de la bun început că Rotary Club Târgovişte nu a debutat cu aceste 100.000 de măşti şi nici nu se va opri aici”, a spus Ciprian Iacob.

Preşedintele Rotary Club Târgovişte i-a asigurat pe managerii şcolilor prezenţi în sală, pe reprezentanţii acestor instituţii educaţionale, că asociaţia pe care o coordonează temporar se va implica în continuare pentru ajutorarea comunităţilor din judeţul Dâmboviţa, pentru a fi un sprijin oamenilor în aceste momente destul de dificile şi complicate pentru existenţa noastră.

A vorbit avocatul Ciprian Iacob şi despre lunile trecute când la conducerea Rotary Club s-a aflat inginerul silvic Adrian Bîlcan care, împreună cu întreaga echipă Rotary Club, a reuşit, în cadrul unei campanii de strângere de fonduri, să adune şi să doneze Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgovişte 150.000 de dolari.

Directorul Şcoli nr. 2 Târgovişte, Nicolae Nicolaescu, şi directoarea Colegiului Constantin Cantacuzino, Silvia Mareş, au adresat mulţumiri membrilor Clubului Rotary care, prin tot ceea ce întreprind, sunt de un real sprijin comunităţii, dovedesc că, acolo unde există unitate, colaborare, conlucrare, se pot realiza lucruri mari.

ACTUALITATE

Carmen Holban, deputat, mesaj cu prilejul „Zilei internaționale a femeilor din mediul rural’

Publicat

pe

În data de 15 octombrie, se sărbătorește „Ziua internaţională a femeilor din mediul rural”. Celebrarea a fost decisă de Organizația Națiunilor Unite printr-o rezoluție dată în 18 decembrie 2007. S-a avut în vedere rolul pe care îl au femeile de la sate în bunăstarea familiilor și în dezvoltarea economiilor din mediul rural.

„Femeile din satele și comunele noastre sunt inima familiilor și a gospodăriilor lor. Ziua Internațională a Femeilor din Mediul Rural, pe care astăzi o sărbătorim, le este dedicată lor, celor care prin munca lor, plătită sau neplătită, își hrănesc familiile. De multe ori, munca și efortul acestora nu sunt mai prejos de cele ale partenerilor lor de viață. Meritele lor nu pot fi puse la îndoială, iar pentru acest lucru trebuie să le fim alături și să le mulțumim, zi de zi”, este mesajul transmis de deputata Carmen Holban.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

CJ Dâmbovița a propus spre finanțare prin Programul Național „Anghel Saligny” 47 de km de drumuri județene

Publicat

pe

Consiliul Județean Dâmbovița a depus la finanțare prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” 6 proiecte ce vizează reabilitarea și modernizarea a 47 km de drumuri județene – se precizează într-un comunicat remis către mass-media. Valoarea totală a finanțării solicitate Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației este de aproximativ 211.000.000 lei.

Traseele vor tranzita comunele Moroeni, Șelaru, Malu cu Flori, Pucheni, Brănești, Glodeni și Runcu, iar lucrările propuse la finanțare sunt următoarele:

– Modernizarea DJ 714, Bolboci – contur Lac Bolboci – Cheile Tătarului, pe un sector de drum de 4,5 km;

– Modernizarea DJ 503 și DJ 611 pe traseul limită județ Teleorman – Glogoveanu – Fierbinți – limită județ Argeș, etapa a doua a acestui proiect (7,6 km de drum);

– Dezvoltarea infrastructurii de transport județean prin modernizarea DJ 714 Glod – Sanatoriul Moroeni – Bolboci – Padina – Peștera. Lucrările prevăzute sunt complexe, din cauza porțiunii mari de drum, de 21,6 km, dar și a faptului că investiția presupune și construirea unui pod nou, cu o lungime de 70 metri, și a unui drum nou, care să ocolească satul Glod, în lungime de aproximativ 3,5 km;

– Reabilitarea și modernizarea a 6,7 km din DJ 724, Malu cu Flori – Pucheni;

– Reabilitarea și modernizarea a 4 km din DJ 716, Priboiu – Glodeni;

– Reabilitarea a 2,1 km din DJ 712A, Runcu – Râu Alb.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT