Connect with us

ACTUALITATE

800 de cadre didactice din Dâmboviţa deprind abia acum tainele învăţământului on-line

Publicat

pe

Foto arhivă

Pandemia, stările de urgenţă şi de necesitate au dat peste cap multe domenii de activitate. Educaţia este unul dintre elementele de bază ale societăţii care a fost, pur și simplu, înăbuşit, bulversat, aruncat într-o totală incertitudine de această epidemie de coronavirus.

Învăţământul on-line, până mai ieri o necunoscută pentru sistemul românesc, a trebuit să fie adaptat din mers şi cu costuri imense. În primul rând, România nu dispunea de infrastructura necesară desfăşurării unui astfel de proces, respectiv: internet, tablete, laptop-uri pentru toți copiii, pentru învăţători şi profesori. Situaţia aceasta se rezolvă din mers, dar tot mai rămân probleme.

Cadrele didactice nu sunt pregătite pentru a face faţă unui astfel de provocări. Sunt profesori care nu ştiu încă să acceseze programele de comunicare online, platformele video etc.

În judeţul Dâmboviţa, am aflat că sunt 800 de dascăli care nu s-au putut descurca în acest tip de învăţământ la distanţă şi care, în momentul de faţă, sunt şcoliţi de diferiţi formatori tocmai pentru a putea deprinde rapid tehnicile şi metodele optime desfăşurării unui învăţământ on-line.

ACTUALITATE

Carmen Holban, deputat, mesaj cu prilejul „Zilei internaționale a femeilor din mediul rural’

Publicat

pe

În data de 15 octombrie, se sărbătorește „Ziua internaţională a femeilor din mediul rural”. Celebrarea a fost decisă de Organizația Națiunilor Unite printr-o rezoluție dată în 18 decembrie 2007. S-a avut în vedere rolul pe care îl au femeile de la sate în bunăstarea familiilor și în dezvoltarea economiilor din mediul rural.

„Femeile din satele și comunele noastre sunt inima familiilor și a gospodăriilor lor. Ziua Internațională a Femeilor din Mediul Rural, pe care astăzi o sărbătorim, le este dedicată lor, celor care prin munca lor, plătită sau neplătită, își hrănesc familiile. De multe ori, munca și efortul acestora nu sunt mai prejos de cele ale partenerilor lor de viață. Meritele lor nu pot fi puse la îndoială, iar pentru acest lucru trebuie să le fim alături și să le mulțumim, zi de zi”, este mesajul transmis de deputata Carmen Holban.

Citește în continuare

ACTUALITATE

S-a mai dus un om bun… Arhitectul Grigore Eftimescu. Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Publicat

pe

A plecat dintre noi arhitectul Grigore (Gogu) Eftimescu. Un om blajin, cald, cu un caracter adevărat, cum tot mai puține găsești în zilele acestea pline de zbucium.

Eram prieteni. Ne-am cunoscut cu peste douăzeci de ani în urmă, pe când amândoi prestam cu pasiune la trustul de presă Artpress. Eu ca reporter de investigație, dumnealui realiza la Radio D o excelentă emisiune de anticipație – „Cronica bizarului”. Era absorbit de paranormal, proza SF, de viața extraterestră. De multe ori, când aveam răgaz, ne prindeam în discuții. Era o enciclopedie. Îmi făcea o plăcere deosebită să-l ascult.

Anii au trecut. Fiecare pe drumul lui. Ne întâlneam rareori prin zona Caraiman din Târgoviște. Ne salutam reciproc și mai schimbam, din păcate, din fugă, câteva vorbe. Am aflat că a urcat la ceruri, locul spre care știu că îi plăcea mereu să privească. E trist. S-a mai dus un om bun… Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT