Connect with us

ACTUALITATE

800 de cadre didactice din Dâmboviţa deprind abia acum tainele învăţământului on-line

Publicat

pe

Foto arhivă

Pandemia, stările de urgenţă şi de necesitate au dat peste cap multe domenii de activitate. Educaţia este unul dintre elementele de bază ale societăţii care a fost, pur și simplu, înăbuşit, bulversat, aruncat într-o totală incertitudine de această epidemie de coronavirus.

Învăţământul on-line, până mai ieri o necunoscută pentru sistemul românesc, a trebuit să fie adaptat din mers şi cu costuri imense. În primul rând, România nu dispunea de infrastructura necesară desfăşurării unui astfel de proces, respectiv: internet, tablete, laptop-uri pentru toți copiii, pentru învăţători şi profesori. Situaţia aceasta se rezolvă din mers, dar tot mai rămân probleme.

Cadrele didactice nu sunt pregătite pentru a face faţă unui astfel de provocări. Sunt profesori care nu ştiu încă să acceseze programele de comunicare online, platformele video etc.

În judeţul Dâmboviţa, am aflat că sunt 800 de dascăli care nu s-au putut descurca în acest tip de învăţământ la distanţă şi care, în momentul de faţă, sunt şcoliţi de diferiţi formatori tocmai pentru a putea deprinde rapid tehnicile şi metodele optime desfăşurării unui învăţământ on-line.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

PERPLEX. I-au tăiat microfonul ÎPS Teodosie în timpul slujbei de „Ziua Marinei”

Publicat

pe

Ceea ce s-a întâmplat astăzi la Constanța, de Ziua Marinei, arată fie faptul că iubiții noștri conducători vor să facă totul în mare grabă, cum este obiceiul, să punctezi activitatea și evenimentul, fie au început să facă alergie la Biserica Străbună și la unii dintre slujitorii săi. Altfel nu se explică impardonabila întrerupere a microfonului, tocmai în timpul slujbei religioase, Înalt Preasfințitului Teodosie.

De față la manifestările dedicate acestei zile au fost prezenți și președintele Klaus Iohannis și premierul Nicolae Ciucă. Oare nu s-au simțit un pic stânjeniți de faptul că au fost martorii unui asemenea afront marcă pur birocratică? Jenant.

ÎPS Teodosie a simțit penibilul momentului, faptul că i s-a dat cu flit și a mai continuat vreo 5 minute slujba fără sunet după care a plecat supărat din port.

Încă o ciudățenie organizațională care a pus într-o lumină urâtă evenimentul militar și i-a diluat importanța din cauza acestei gafe de tip funcționăresc pusă în practică de niște oameni pentru care contează doar să nu îți superi șeful și să tratezi totul numai la modul figurativ. De asta am ajuns unde am ajuns…

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

A fost sfințită a patra fântână istorică din comuna Voinești

Publicat

pe

Astăzi, de Sfânta Marie Mare, în satul Manga, comuna Voinești, a fost sfințită cea de-a patra fântână istorică, refăcută de primarul Gabriel Dănuț Sandu.

Celelalte trei izvoare dătătoare de viață, cu o vechime de peste 100 de ani, pe care autoritățile locale le-au pus la punct se găsesc în satele Voinești, Oncești și Suduleni.

De față la acest eveniment de suflet, alături de localnici, de primarul Gabriel Dănuț Sandu și vicele Claudiu Popescu, s-a aflat și deputatul PSD Radu Popa.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT