Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Aniversare deasupra Bucegilor. La mulţi ani, Nicolae Posta!

Publicat

pe

Muntele este un „medicament” naturist – ne spune preşedintele Asociaţiei Chindia Jurasic Park, Nicolae Posta, un prieten drag nouă, care a sărbătorit, săptămâna aceasta, frumoasa vârstă de 65 de ani. Aşa cum ne-a obişnuit, pentru această aniversare a ales să escaladeze cele mai înalte vârfuri din România, dar şi să le descopere altfel…  La mulţi ani cu sănătate, domnule Nicu Posta! Să ne aduci muntele în case multă vreme de acum înainte!

„La jumătatea lunii septembrie a anului 2015, am aniversat o vârstă rotundă (s-o spunem direct, 60 de ani) cucerind ultima tranșă (vârfurile Vânătarea lui Buteanu – 2507 m, respectiv Lespezi – 2517 m, Cornul Călțunului – 2505 m și Negoiu – 2535 m) din cele 14 vârfuri peste 2500 de metri din România încheind un program ambițios numit TOP 14-SENECTUTE.

Săptămână trecută, la aproape 65 de ani, am dus simbolurile Târgoviștei pe cel mai înalt vârf din România, Moldoveanu – 2544 m și, implicit, pe fratele lui, vârful Viștea Mare – 2527 m.

Și totuși, pentru a aniversa cum trebuie ziua mea de naștere (16 septembrie), am inventat o nouă provocare. Am găsit în zona Zărnești un mic aerodrom, am închiriat o avionetă (normal, cu pilot) și am survolat zone dragi mie: Brașov (unde am făcut facultatea), Râșnov (unde am avut proiectul de diplomă) și, în mod special, Bucegii. Imagini impresionante, cuvintele sunt de prisos.

Pentru mine, muntele a fost (și sigur va rămâne) un reper de istorie și geografie, un punct de evadare din tumultul orașului, un loc magic. Proiectele externe vor continua, dar Bucegii vor fi mereu “acasă”. O sticlă de șampanie pentru ei, iar azi, o cupă pentru mine!” – Nicolae POSTA, președinte ACJP. 

ACTUALITATE

Atenţie! Se întrerupe furnizarea apei potabile în mai multe localităţi din Dâmboviţa

Publicat

pe

de

Sursa foto: www.refleqtmedia.ro

Compania de Apă Târgovişte Dâmboviţa SA vă informează că se întrerupe furnizarea apei potabile în câteva localităţi din judeţ, deoarece se vor efectua lucrări de igienizare periodică a bazinului de înmagazinare apă potabilă.

Întreruperea furnizării apei se va face după programul următor:
– În comuna Finta, în data de 29.10.2020, între orele 08:00-20:00;
– În localităţile Udreşti, Colanu, Dumbrava şi Viişoara din comuna Ulmi, în data de 30.10.2020 între orele 08:00-18:00.

Reluarea alimentării cu apă se va face conform procedurilor legale. Înainte de reluarea alimentării vor fi prelevate probe de apă care vor fi analizate pentru asigurarea gradului de potabilitate a acesteia, în conformitate cu reglementările în vigoare.

Se recomandă a nu se folosi apa în scop potabil imediat după pornire, până la limpezire. Preventiv, până la primirea buletinului de analize microbiologice (cca. 72 ore) vă recomandăm să fierbeţi apa utilizată în scop potabil timp de 10 minute.

Rezultatele analizelor de laborator vor fi afişate pe site-ul Companiei de Apă Târgovişte Dâmboviţa, la adresa: catd.ro/index.php/comunicare/opriri-apa/arhiva-opriri-apa.

BIROUL DE PRESĂ AL COMPANIEI DE APĂ TÂRGOVIŞTE DÂMBOVIŢA

Citește în continuare

ACTUALITATE

Fără cazuri COVID în șase comune din județul Dâmbovița

Publicat

pe

Comitetul Judeţean pentru Situații de Urgență Dâmboviţa ne informează că 7 localități din județ sunt în scenariul roșu (peste 3 cazuri COVID la 1.000 de locuitori). Este vorba despre municipiul Târgoviște și comunele Cândești, Comișani, Dobra, Aninoasa, Nucet și Răzvad.

VEZI AICI INCIDENȚA PENTRU FIECARE LOCALITATE DIN DÂMBOVIȚA

În scenariul galben (peste 1,5 cazuri la 1.000 de locuitori) regăsim 39 de unități administrativ-teritoriale. Alte 37 înregistrează mai puțin de 1,5 cazuri la 1.000 de locuitori. De asemenea, în 6 localități nu există infectări cu noul coronavirus. Numim aici comunele: Bărbulețu, Cornățelu, Gura Foii, Pucheni, Slobozia Moară și Vârfuri.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!