Conectați-vă cu noi

ALEGERI

Infrastructura rutieră, prioritate pentru candidatul Adrian Ţuţuianu

Publicat

pe

Senatorul Adrian Ţuţuianu, candidatul PRO România pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa, în complexul său proiect de judeţ are prinse, la capitolul investiţii deosebit de importante, realizarea unei infrastructuri rutiere bine puse la punct. Vorbim de drumurile naţionale, cele judeţene şi comunale.

Adrian Ţuţuianu are în plan realizarea unui parteneriat între Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Consiliul Judeţean Dâmboviţa, Primăria Târgovişte şi primăriile limitrofe, respectiv Ulmi, Doiceşti, Şotânga, Răzvad, Dragomireşti, Aninoasa şi Văcăreşti, pentru materializarea inelului doi de centură a Târgoviştei.

„Este vital pentru judeţ, pentru municipiu să realizăm acest inel. Acum, prin parteneriat, se poate obţine asistenţă tehnică, fondurile necesare pentru studiul de fezabilitate şi pentru proiectul tehnic”, a precizat Adrian Ţuţuianu.

A mai spus liderul pRO România Dâmboviţa că acest proiect poate fi derulat prin bani europeni, în exerciţiul financiar viitor. Dacă va ajunge din nou la şefia Consiliului Judeţean, Adrian Ţuţuianu vrea să impulsioneze lucrurile pentru construirea de centuri ocolitoare pentru municipiul Moreni şi oraşele Găeşti, Pucioasa, Fieni, Titu şi Găeşti. Metoda viabilă este tot printr-un parteneriat între aceste unităţi administrativ teritoriale, evident, cu implicarea şi susţinerea Consiliului Judeţean. În proiect, în urma studiului de prefezabilitate, s-ar putea să fie introduse şi alte localităţi, limitrofe cu oraşele beneficiare ale centurilor ocolitoare.

A mai reamintit candidatul PRO România pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Dâmboviţa de segmentele de drumuri naţionale care străbat judeţul şi care nu prea au fost băgate în seamă de mai marii Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, ani şi ani, deşi toţi demnitarii judeţului au făcut n diligenţe pe lângă factorii responsabili pentru modernizarea acestor căi rutiere importante pentru economia şi viaţa socială a judeţului Dâmboviţa.

Este nevoie, a spus Ţuţuianu, de continuarea proiectului de modernizare la patru benzi a DN 7, sectorul Bâldana-Titu, şi continuarea sa până la Găeşti, eventual, până la Ştefăneşti, în judeţul Argeş.

Este bine că DN 71, segmentul Bâldana-Târgovişte, a intrat, în sfârşit, în procedura de licitaţie publică. Ţuţuianu nu este convins că modernizarea la patru benzi a acestui drum va demara în primăvară. A fost amăgit, ca mulţi alţi lideri politici judeţeni, de prea multe ori de mai marii de la Drumuri Naţionale.

„Am văzut nişte anunţuri optimiste ale celor de la PNL ,care nu cred că sunt bine fundamentate, în sensul că în primăvară vor începe lucrările. Cunosc stilul de lucru al celor de la CNAIR. Am trăit experienţa asta. Au un stil de lucru dezastruos. Este un buboi imens acest CNAIR. Este una din instituţiile care şi-a bătut joc permanent de acest judeţ. Nu am reuşit să sparg niciodată cercul de interese din acest CNAIR, indiferent cât am bătut pe la uşile mai marilor Ministerului Transporturilor”, a mărturisit Adrian Ţuţuianu.

Material realizat la comanda PRO România Dâmboviţa. Cod unic mandatar financiar: 21200010

ALEGERI

Deputata PNL Adriana Săftoiu, nemulțumită de listele de candidați întrucât se regăsesc traseiști și persoane leneșe

Publicat

pe

Specialista în comunicare și analiză politică Adriana Săftoiu, deputat din partea PNL, în ultimii ani, a atacat la greu conducerea propriului partid, ba chiar și o serie de colegi liberali, pentru gafele comise. Nu i-a iertat pe mai marii PNL nici acum, după depunerea listelor de candidați pentru alegerile parlamentare.

Fosta consiliera prezidențială, care nu se mai regăsește pe listele de candidați ale Partidului Național Liberal, critică staff-ul central pentru faptul că a validat foarte mulți traseiști, foarte multe persoane slab pregătite politic și profesional, puturoși ai PNL care, în mod normal, nu aveau ce să caute pe listele de parlamentare.

„Am făcut greșeala să mă uit la listele partidelor pentru parlamentare, cu ceva mai multă atenție la colegii mei de partid, cu foarte puțină atenție la traseiști. Aici păcatul e vizbil chiar dacă e justificat ridicol de marele lider: orice vot e bun dacă te ajută să rămâi pe sacun.

Nu e nicio problemă că nu sunt eu acolo sau alți colegi care, din punct de vedere parlamentar, meritau măcar și un loc neeligibil . Si o spun cu toată împăcarea, chiar nimeni nu e atât de bun ca să fie regretat.

Dar să văd acolo parlamentari care ar putea fi premiați pentru chiul (sigur, aveau grijă să nu lipsească de la votul final că acolo e o monitorizare mai exactă), persoane care, în particular, ar putea fi drăguțe, dar la nivel de activitate parlamentară sunt nule, au practicat tăcerea ca mod de a se exprima, dar au stiut să vorbească cu paltonul liderului, doar că asta nu e activitate parlamentară, e energie infinit disponibilă pentru a atârna de clanța care poate să îți deschidă ușa, nu îi poți asocia cu nici un proiect parlamentar, unii, cărora dacă le scoți din discurs imprecația, nu au nimic de spus, duc lipsă de argumente, adeseori de cultură minimală, dar pot să înșire platitudini până la epuizarea timpului, persoane care au adus combativitatea de stadion in Parlament, cărora le e mai familiară onomatopeia, cuvintele fiindu-le oaresicum străine, să îi vezi deschizând listele la Senat, la Camera Deputaților, mă întreb: ori țara asta e pierdută, ori e un experiment ca să ne trezim.

Poate în următorii patru ani ne trezim. Acum, vă asigur, votul e atât de viciat încât nu mai există niciun instrument de a sancționa așa bătaie de joc. Si dacă aveți chef de analiză priviți cu atentie numele celor care rămân în dreptul localității voastre si intrebați-vă ce știți despre ei. Mulți se laudă că v-au reprezentat si, vai, vor continua să vă reprezinte, cel mai des prin activitate pe FB, de exemplu prin “share” la postările de partid. Cei mai mulți sunt puși în locuri sigure pe listă așa încât, si dacă votăm 10 la sută, ei tot vor fi acolo, mulțumiți că sunt miezul națiunii.

Cum să îi sancționăm? În primul rând, renunțați să ii iertați pe ai voștri. Fiți mult mai duri cu ai voștri decât cu adversarii. Altfel, nu mai avem nicio sansă”, a scris Adriana Săftoiu pe pagina sa de Facebook.

Citește în continuare

ALEGERI

Oana Vlăducă, PRO România: Mi-am asumat candidatura pentru Senat și merg cu gândul să câștig

Publicat

pe

PRO România poate obține în județul Dâmbovița, cu multă muncă și determinare, doi parlamentari la alegerile din 6 decembrie – spune deputata Oana Vlăducă, deschizător de listă pentru Senat. Pentru unii, candidatura Oanei Vlăducă pentru Senat, nu tot pentru Camera Deputaților, a generat semne de întrebare. Este motivul pentru care parlamentara a venit astăzi cu lămuriri în cadrul unei conferințe de presă.

„Eu sunt cea care a venit cu această idee. Decizia am luat-o împreună, eu, Victor Ponta și Adrian Țuțuianu. Am făcut o analiză serioasă și corectă și am convenit că așa este cel mai bine. Eu am venit în PRO România nu pentru că mi s-a promis cine știe ce funcție. Nu. Am venit în PRO România pentru că în PRO România sunt liderii pe care îi respect în politică.

Cine mă cunoaște, știe despre mine că sunt un om puternic, un om muncitor și un om de echipă. Cred în valorile pe care mi le-au transmis părinții mei și cred că multe principii corecte de viață pot avea loc și în politică. Nu totul se reduce la posturi, la funcții sau la sinecuri. Eu sunt în politică la fel ca în prima zi, cu același entuziasm și aceeași bună credință.

Am avut un mandat cu multe provocări la Camera Deputaților și un mandat frumos. A fost primul meu mandat de parlamentar și am încercat, atât cât am putut, să reprezint cu onoare și cu responsabilitate interesele acestui județ.

Candidez la Senat cu gândul de a câștiga. PRO România poate să câștige în Dâmbovița, cu multă muncă și determinare, doi parlamentari. Am avut un examen foarte greu la locale. L-am trecut. Avem în prezent 116 aleși locali, avem structuri în teritoriu, avem organizații, avem oameni extraordinari lângă noi. Suntem un partid în adevăratul sens al cuvântului. Ca atare, alegerile parlamentare vor reprezenta un pas înainte. Vom obține un scor mai bun și, după toate simulările noastre, putem câștiga doi parlamentari”, a declarat Oana Vlăducă – deputat PRO România de Dâmbovița.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!