Connect with us

ALEGERI

Infrastructura rutieră, prioritate pentru candidatul Adrian Ţuţuianu

Publicat

pe

Senatorul Adrian Ţuţuianu, candidatul PRO România pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa, în complexul său proiect de judeţ are prinse, la capitolul investiţii deosebit de importante, realizarea unei infrastructuri rutiere bine puse la punct. Vorbim de drumurile naţionale, cele judeţene şi comunale.

Adrian Ţuţuianu are în plan realizarea unui parteneriat între Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Consiliul Judeţean Dâmboviţa, Primăria Târgovişte şi primăriile limitrofe, respectiv Ulmi, Doiceşti, Şotânga, Răzvad, Dragomireşti, Aninoasa şi Văcăreşti, pentru materializarea inelului doi de centură a Târgoviştei.

„Este vital pentru judeţ, pentru municipiu să realizăm acest inel. Acum, prin parteneriat, se poate obţine asistenţă tehnică, fondurile necesare pentru studiul de fezabilitate şi pentru proiectul tehnic”, a precizat Adrian Ţuţuianu.

A mai spus liderul pRO România Dâmboviţa că acest proiect poate fi derulat prin bani europeni, în exerciţiul financiar viitor. Dacă va ajunge din nou la şefia Consiliului Judeţean, Adrian Ţuţuianu vrea să impulsioneze lucrurile pentru construirea de centuri ocolitoare pentru municipiul Moreni şi oraşele Găeşti, Pucioasa, Fieni, Titu şi Găeşti. Metoda viabilă este tot printr-un parteneriat între aceste unităţi administrativ teritoriale, evident, cu implicarea şi susţinerea Consiliului Judeţean. În proiect, în urma studiului de prefezabilitate, s-ar putea să fie introduse şi alte localităţi, limitrofe cu oraşele beneficiare ale centurilor ocolitoare.

A mai reamintit candidatul PRO România pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Dâmboviţa de segmentele de drumuri naţionale care străbat judeţul şi care nu prea au fost băgate în seamă de mai marii Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, ani şi ani, deşi toţi demnitarii judeţului au făcut n diligenţe pe lângă factorii responsabili pentru modernizarea acestor căi rutiere importante pentru economia şi viaţa socială a judeţului Dâmboviţa.

Este nevoie, a spus Ţuţuianu, de continuarea proiectului de modernizare la patru benzi a DN 7, sectorul Bâldana-Titu, şi continuarea sa până la Găeşti, eventual, până la Ştefăneşti, în judeţul Argeş.

Este bine că DN 71, segmentul Bâldana-Târgovişte, a intrat, în sfârşit, în procedura de licitaţie publică. Ţuţuianu nu este convins că modernizarea la patru benzi a acestui drum va demara în primăvară. A fost amăgit, ca mulţi alţi lideri politici judeţeni, de prea multe ori de mai marii de la Drumuri Naţionale.

„Am văzut nişte anunţuri optimiste ale celor de la PNL ,care nu cred că sunt bine fundamentate, în sensul că în primăvară vor începe lucrările. Cunosc stilul de lucru al celor de la CNAIR. Am trăit experienţa asta. Au un stil de lucru dezastruos. Este un buboi imens acest CNAIR. Este una din instituţiile care şi-a bătut joc permanent de acest judeţ. Nu am reuşit să sparg niciodată cercul de interese din acest CNAIR, indiferent cât am bătut pe la uşile mai marilor Ministerului Transporturilor”, a mărturisit Adrian Ţuţuianu.

Material realizat la comanda PRO România Dâmboviţa. Cod unic mandatar financiar: 21200010

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ALEGERI

Primar Cojasca: Criza administrativă poate fi oprită votând consilierii PSD

Publicat

pe

Pe 27 iunie 2021, la Cojasca, sunt alegeri locale parțiale pentru nominalizarea unui alt Consiliu Local. Combatanți sunt reprezentanții PSD și cei de la PNL. S-a ajuns la această situație, care necesită cheltuirea unor importante sume de bani de la buget pentru organizarea scrutinului electoral, fiindcă liberalii au avut mofturi. Au pierdut postul de primar la alegerile din toamna anului trecut și s-au gândit că îl pot șicana pe edilul social-democrat, Victor Gheorghe, sacrificând întreaga comunitate, toate proiectele și investițiile în curs de derulare sau aflate în diferite faze de aprobare. Nu mai punem la socoteală, așa cum am mai precizat, funcționarea la parametrii de supraviețuire a administrației publice locale.

Aleșii liberali de la Iazu știu foarte bine că tot Victor Gheorghe rămâne primar, dar, speră ei, în urma unui plan penibil, că vor câștiga alegerile locale parțiale din 27 iunie, adică vor întruni o majoritate și îi vor face zile amare primarului PSD. Poate îl vor determina să își dea și demisia, dacă nu vor fi deloc de acord cu proiectele promovate de acesta.

Au mai aruncat pe piața electorală liberalii de la Cojasca informația cum că edilul Victor Gheorghe a fost preocupat doar de satele Cojasca și Fântânele, iar de Iazu nu prea l-a interesat. Primarul spune că sunt total false aceste afirmații.

„În toate cele trei sate am realizat rețele de apă, de canalizare, școli, grădinițe, spații de joacă pentru copii, terenuri pentru practicarea diferitelor sporturi. Am asfaltat drumurile. Am făcut tot ceea ce trebuia pentru nevoile oamenilor.

Au mai rămas și investiții nedefinitivate, dar s-a ajuns aici nu din cauza mea, ci din lipsa fondurilor necesare. Nu putem face chiar tot ceea ce ne dorim. Depindem de banii alocați de Guvern, de fondurile încasate de la cetățeni sub formă de taxe și impozite locale”, a precizat primarul Victor Gheorghe.

Un alt proiect important pentru întreaga localitate este reprezentat de rețeaua de gaze naturale. Nici acesta nu poate intra în etapele de aprobare fără să fie trecut prin Consilul Local. Tocmai de aceea, pentru binele întregii comunități, Victor Gheorghe îi îndeamnă pe concetățenii săi ca, pe 27 iunie, să voteze masiv echipa de consilieri a PSD. Numai așa, cu o majoritate stabilă, comuna poate ieși din această criză administrativă, iar proiectele de dezvoltare socio-edilitară vor putea fi  reactivate.

Citește în continuare

ALEGERI

Alegeri pentru un nou Consiliu Local la Cojasca. Mesajul reprezentanților PSD

Publicat

pe

În prezența conducerii PSD Dâmbovița, a unor parlamentari, consilieri județeni, primari și viceprimari din zona de sud a județului, ieri, au fost depuse dosarele de candidați ai reprezentanților social-democrați pentru Consiliul Local Cojasca la alegerile parțiale de pe 27 iunie.

În acestă localitate cu populație majoritară de etnie romă, liberalii au avansat un politicianism ieftin, neexplicat și neargumentat. Pur și simplu, după alegerile din septembrie 2020, aleșii PNL nu s-au prezentat la nicio ședință de Consiliu Local. În atare condiții, legislativul local nu s-a putut constitui, perturbând totodată și activitatea executivului Primăriei Cojasca.

În toată această perioadă, administrația locală a funcționat la nivel de avarie. Nu au putut fi continuate și promovate proiectele de interes local, neexistând dezbatere și aprobare în Consiliul Local.

„Prin atitudinea lor, membrii PNL și-au arătat nepăsarea față de binele celor cărora acum le cer votul din nou, iar aceste alegeri vor fi plătite și din banii cetățenilor din Cojasca.

Până acum, ar fi trebuit demarate lucrări de înființare a unei rețele inteligente pentru distribuția gazelor naturale, de extindere a stației de epurare și a rețelelor de canalizare în satele Cojasca, Iazu și Fântânele, forarea a două puțuri de mare adâncime și construirea unui bazin de 200 metri cubi pentru alimentarea cu apă potabilă, dar și lucrări de extindere rețea de joasă tensiune și montarea a două transformatoare de energie electrică în satele Iazu și Cojasca, toate acestea fiind proiecte ale echipei PSD de la Primăria Cojasca”, a declarat președintele Consiliului Județean Dâmbovița – Corneliu Ștefan.

Pare un non-sens politico-electoral ca reprezentanții PNL de la Cojasca să spere că vor câștiga aceste alegeri parțiale, ținând cont de faptul că, prin decizia lor de a boicota constituirea Consiliului Local, au prejudiciat grav localitatea.

Corneliu Ștefan, avându-i alături pe primarul Târgoviștei – Cristian Daniel Stan, pe parlamentarii Titus Corlățean, Radu Popa și Ionuț Vulpescu, pe alți reprezentanți de seamă ai PSD Dâmbovița, i-a asigurat pe cetățenii comunei Cojasca că edilul Victorie Gheorghe și noua echipă de consilieri PSD vor avea tot sprijinul și suportul lor pentru ducerea la îndeplinire a proiectelor încetinite din cauza boicotului liberal, dar și pentru materializarea altora noi.

„Pe 27 iunie, sunt convins că, pentru binele comunei dumneavoastră, veți vota echipa de consilieri a PSD”, a fost mesajul liderului PSD Dâmbovița către locuitorii comunei Cojasca.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT