Conectați-vă cu noi

ALEGERI

Cine este Claudiu Cezar Popescu și ce îl recomandă pentru a ocupa funcția de primar al orașului Găești

Publicat

pe

Nu întâmplător, contracandidații l-au atacat acolo unde au găsit punctul tare al CV-ului său: profesionalismul. Dar realitatea arată că nu i se poate reproșa nimic, din punct de vedere profesional lui Claudiu Cezar Popescu, director general adjunct în cadrul Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR), responsabil de Centrul Regional 3 Sud Muntenia, din care face parte și județul Dâmbovița.

Chiar dacă adversarii politici au încercat să îi aducă o serie de acuzații nefondate tocmai pentru a neutraliza partea cea mai importantă a carierei sale profesionale, Claudiu Popescu poate răspunde oricând la orice întrebare legată de activitatea sa în gestionarea fondurilor europene.

Rep. Ce vă recomandă, în primul rând, pentru funcția de primar al orașului Găești?

– Experienţa şi viziunea de dezvoltare. Am fost constructor, profesie pe care mi-am însuşit-o cu multă pasiune, atât ca angajat la stat, la începutul carierei, cât şi ca antreprenor. Am învățat ce înseamnă să lucrezi în domeniul privat, ceea ce mi-a adus un mare plus de înțelegere și abilitățile necesare pentru exercitarea funcțiilor de conducere pe care le-am avut ulterior.

Rep.Câți ani ați lucrat în AFIR?

– Peste 10 ani. Din 2010, îmi desfăşor activitatea la Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR). În ultimii trei ani, am fost director general adjunct, responsabil de Centrul Regional 3 Sud Muntenia, având în coordonare cinci județe. Tocmai de aceea, vin cu viziunea și cu experiența necesare pentru modernizarea orașului nostru, pentru un viitor mai bun, într-un oraș european.

Rep. Ce tipuri de proiecte ați gestionat?

– Mi-au trecut prin mână diverse tipuri de proiecte, de la facilitarea dezvoltării agricole și susținerea inițiativelor antreprenoriale, până la creșterea coeziunii sociale și comunitare, formarea de resurse umane, extinderea accesului la Internet, tehnologizare agricolă, informatizare, digitalizare, cercetare, inovare și multe altele. Am gestionat de la proiecte simple, precum „instalarea tinerilor fermieri”, până la proiecte de investiții complexe – investiții în unități agricole, în exploatații agricole, în unități de procesare și marketingul produselor agricole, achiziții de utilaje, lucrări de utilitate publică: apă, canal, drumuri, iluminat, etc. De asemenea, proiecte de investiții nonagricole, gen ateliere de reparații utilaje și auto, ateliere de servicii către populație, cabinete medicale, servicii de consultanță și consiliere, înființare servicii IT etc.

Rep. Câte proiecte v-au trecut prin mână, în toată această perioadă?

– Au fost de ordinul miilor, dacă ne gândim numai la ultimul program definanțare, 2014-2020, în care am gestionat circa 3.500 de proiecte. În cei peste 10 ani de activitate în cadrul AFIR, am facilitat implementarea a mii de proiecte cu fonduri europene, atât din poziții executive, cât și de management de top. Prin organizarea echipei și a comunității, accesarea de fonduri europene și dezvoltarea de proiecte, vom oferi copiilor noștri o comunitate dezvoltată, echilibrată și prosperă. Împreună creăm viitorul!

Rep. Ce înseamnă funcția de director pe care o ocupați, în cadrul AFIR? Care sunt responsabilitățile?

– Responsabilitățile sunt imense, plecând de la organizarea, coordonarea aprobarea și controlul activităților de evaluare și implementare a proiectelor de pe toată aria de responsabilitate, respectiv cele 5 județe arondate regiunii pe care o coordonez.

Rep. Cum descrieți principalele trei calități de lider care vă definesc și cât de relevante sunt pentru viitorul Primar al orașului Găești?

– În primul rând, bun organizator, bun coordonator, orientat spre viitor.

Rep. Care sunt cele mai importante probleme de rezolvat în orașul Găești, ce nu suportă amânare?

– Este esențială implementarea unor proiecte pentru fluidizarea traficului rutier, pentru că orașul nostru este deja sufocat. Găeștiul este un important nod rutier, fiind tranzitat de trei drumuri naționale și două drumuri județene, motiv pentru care, din cauza traficului foarte intens, a devenit sufocat. Situația este, pe zi ce trece, mai alarmantă. Mi-am propus construirea unei centuri ocolitoare pentru oraș. Acest lucru este posibil să se realizeze printr-o investiție separată de cea pentru proiectul drumului expres, ca investiție independentă, cu fonduri de la Uniunea Europeană și cofinanțare din partea Consiliului Județean și a Primăriei Găești. De asemenea, este nevoie de dezvoltarea integrată a fluxurilor și infrastructurii de transport, pentru a valorifica la maximum avantajul nostru de nod rutier și acces la Autostrada A1. Pe termen scurt, este nevoie și de efectuarea unui studiu de management al traficului, care să conducă la fluidizarea circulației, prin semaforizare inteligentă, sensuri giratorii, și nu numai. Am în vedere amenajarea de parcări mari, în zona de blocuri, iluminate și monitorizate, astfel încât căile de rulare să fie libere circulației, inclusiv pentru crearea posibilității de curățare zilnică; amenajarea unei parcări – posibil, supraterane – în zona pieței Sf. Ilie. Alte trei obiective importante sunt dezvoltarea transportului comun intern, prin introducerea de linii regulate de transport din toate cartierele orașului spre zona centrală – Primărie, Piață, Casa de Cultură, Poliție; amenajarea de puncte de încărcare gratuită pentru autovehiculele electrice, care să fie alimentate 100% cu energie verde și dezvoltarea de facilități reale, privind mobilitatea persoanelor cu handicap. Un alt proiect pe care-l am în vedere, poate la fel de important, este creșterea gradului de ocupare a forței de muncă, în Găești, ceea ce se poate realiza doar prin susținerea mediului de afaceri, încurajarea investițiilor și a antreprenoriatui, precum și gestionarea forței de muncă, sistematizat, la nivelul Primăriei. Toate celelalte proiecte legate de Școală, activități extrașcolare, viața culturală și facilitarea accesului la formare profesională se înscriu în aceeași direcție de dezvoltare.

Rep. Ați lansat o provocare: Găești Smart City. De ce este necesară digitalizarea serviciilor publice administrative?

– În primul rând, pentru că ne ajută să avem acces rapid la informațiile de care avem nevoie, online, fără să mai facem drumuri la Primărie și să așteptăm la cozi ca să intrăm în posesia lor. Și pentru ca, mai ales în situații ca cea prezentă, în care infectarea cu Covid-19 riscă să indisponibilizeze o întreagă structură din Primărie, cetățenii să nu se confrunte cu situația ridicolă în care să nu poată beneficia de serviciile administrative în format fizic. Pentru a ajunge la servicii de administrație publică de tip Smart, trebuie să gândim lucrul în format electronic ca fiind cel de bază, iar lucrul în format fizic ca fiind o soluție de redundanță, de backup, de pus la dispoziție pentru cei care nu se pot adapta la tehnologia informațională.

Rep. Ce mesaj aveți pentru găeșteni, cu mai puțin de o săptămână înainte de ziua votului?

– Avem nevoie de dezvoltare, pentru a aduce orașul Găești în topul localităților din România. Vă aștept la vot, pe 27 Septembrie! Doar împreună creăm viitorul!

Material la comanda PSD Dâmbovița. Cod unic mandatar financiar: 21200019

ALEGERI

Cei 10 parlamentari de Dâmbovița și-au primit mandatele

Publicat

pe

Astăzi – 17 decembrie 2020, Biroul Electoral Judeţean Dâmboviţa s-a întrunit într-o ultimă ședință, pentru a înmâna mandatele celor 10 parlamentari validaţi în urma scrutinului electoral din 6 decembrie, respectiv: deputaţii Carmen Holban, Ionuţ Vulpescu, Radu Popa și Marian Ţachianu – din partea PSD, Gabriel Plăiaşu și Liviu Balint – PNL și Daniel Codruţ Blaga – USR PLUS şi senatorii Titus Corlăţean – PSD, Virgil Guran – PNL şi Dragoş Ioan Popescu – USR PLUS.

La eveniment au mai participat preşedintele Consiliului Judeţean – Corneliu Ştefan, lider al PSD Dâmbovița, vicepreşedinta Luciana Cristea, prefectul Aurelian Popa și câțiva reprezentanţi ai autorităţilor locale şi judeţene.

A luat cuvântul senatorul Titus Corlăţean, preşedinte executiv al PSD Dâmboviţa, care a mulţumit reprezentanţilor Biroului Electoral Judeţean pentru activitatea depusă, pentru faptul că au gestionat în conformitate cu legea întreg procesul electoral desfăşurat în judeţ, deşi situaţia a fost una complicată, generată de pandemie.

„Îi felicit pe toţi colegii deputaţi și senatori. Le urez succes tuturor. Cred că ar fi bine să strângem rândurile atunci când va fi cazul de proiecte judeţene care depăşesc interesul pur ideologic sau de partid. Este nevoie de strângerea rândurilor pentru că va urma un an foarte dificil. Este bine să încercăm împreună, într-un parteneriat cu Consiliul Judeţean, sperăm şi cu Prefectura. Este nevoie de solidaritate”, a fost mesajul adresat de senatorul social-democrat Titus Corlăţean.

Citește în continuare

ALEGERI

Adrian Țuțuianu, concluzii după alegerile parlamentare din 6 decembrie

Publicat

pe

Adrian Țuțuianu, liderul PRO România Dâmboviţa, a postat, pe pagina sa de Facebook, primele concluzii după ce Biroul Electoral Central a anunțat rezultatele finale ale alegerilor parlamentare din 6 decembrie. Iată care sunt comentariile lui Țuțuianu cu privire la județul Dâmbovița:

📌 Au participat la vot 136.120 cetățeni din 433.391 alegători înscriși în listele electorale ale circumscripției Dâmbovița. Este CEA MAI SCĂZUTĂ PREZENȚĂ LA UN SCRUTIN ELECTORAL DIN 1990, deși se conturează, deja, cea mai gravă criză economică, socială, bugetară și politică.

📌 La Camera Deputaților, mandatele au fost distribuite astfel: PSD – 4, PNL – 2, USR – 1. La Senat: PSD – 1, PNL – 1, USR – 1. Prin comparație cu alegerile din 2016: PSD pierde 2 parlamentari, PNL și USR câștigă câte 1 mandat.

Ceva intereant: dintre cei 10 parlamentari de Dâmbovița, 5 (!!!) NU au domiciliul în acest județ: 3 PSD cu domiciliul în București și 2 PNL (Câmpina și Sălaj). Cum să interpretăm asta? Că cele două mari partide tratează cu un anume dispreț județul, punând pe liste oameni care nu au nicio legătură cu Dâmbovița, oameni care nu au mai avut loc în județele lor și cărora șefii de la București le-au promis mandate de parlamentari? Vor face ei ceva pentru acest județ? Eu cred că NU.

📌 PRO ROMÂNIA a obținut în Dâmbovița un scor de 6%, peste pragul electoral și peste media națională a partidului, dar cu mult, mult sub ceea ce ne-am propus în raport cu munca pe care eu (de-a lungul anilor) și colegii mei am depus-o pentru acest județ. Majoritatea alegătorilor, însă, au pus sigla de partid deasupra oamenilor. E o realitate pe care suntem nevoiți să o acceptăm. Se spune că poporul are întotdeauna dreptate, dar la fel de bine se spune că și clasa politică e oglinda poporului.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT