Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Centru de zi tip club și teren de sport, inaugurate în satul Adânca

Publicat

pe

Realizările primarului social-democrat de la Gura Ocniței, Sorin Vasile Ioniţă, au curs pe bandă rulantă. Comuna şi-a schimbat pe deplin înfăţişarea, iar edilul Ioniţă îi asigură pe concetăţenii săi că acest proces de înnoire şi dezvoltare a localităţii va continua în mandatul 2020-2024 cu şi mai multă amploare.

Astăzi, în prezenţa preşedintelui Consiliului Judeţean Dâmboviţa – Alexandru Oprea, a vicepreşedinţilor Luciana Cristea şi Alin Manole, a liderului PSD Dâmboviţa – Corneliu Ştefan, candidat pentru funcţia de şef al CJD, a deputatei Carmen Holban şi a vicepreşedintelui PSD Radu Popa, au fost inaugurate în satul Adânca un Centru de zi de tip club pentru toate categoriile sociale din comuna Gura Ocniţei, „Sfântul Ilie Tesviteanul”, şi un teren de sport sintetic, dotat cu nocturnă şi vestiare.

Prima investiţie, de aproape 90.000 de euro, a fost finanţată prin AFIR, programul Leader, şi, bineînţeles de către Primăria Gura Ocniţei, care a contribuit cu 38.000 de euro. Centrul de zi, în afară de sălile destinate îngrijirii, recreerii şi odihnei, dotate cu calculatoare şi tot ceea ce este necesar, mai are în componenţă şi o sală de fitness. Terenul sintetic de minifotbal dotat cu nocturnă şi vestiare a fost realizat numai cu fonduri de la bugetul local, respectiv 410.000 lei.

Primarul Sorin Vasile Ioniţă a mulţumit celor prezenţi pentru faptul că s-au aflat în comună în acest moment important şi pentru sprijinul pe care l-au acordat în materializarea unor proiecte de interes pentru comunitate. Edilul a mai spus că intenţionează să construiască și un teren de sport în comună, dar și o sală pentru desfăşurarea activităţilor şi evenimentelor sportive.

Preşedintele Cosiliului Judeţean Dâmboviţa, Alexandru Oprea, a declarat că apreciază eforturile pe care primarul Sorin Vasile Ioniţă le-a depus în mandatul 2016-2020 pentru dezvoltarea localităţii, pentru implementarea unor proiecte importante pentru economia şi viaţa socială, educativă şi culturală a localităţii.

„Cred că este un exemplu de bună practică pentru orice administraţie publică comunală. Îmi aduc aminte cu plăcere că Gura Ocniţei a fost prima comună care a găzduit o expoziţie de artă plastică. Ba chiar aveţi şi o simeză în interiorul Centrului Cultural din localitate. Primarul s-a preocupat, de asemenea, pentru dezvoltarea şi dotarea bibliotecilor şcolare. S-a preocupat pentru tot ceea ce înseamnă viaţă socio-culturală”, a declarat Alexandru Oprea.

Deputatul Corneliu Ştefan, preşedintele PSD Dâmboviţa, l-a felicitat pe edilul Sorin Vasile Ioniţă şi întreaga echipă a Primăriei pentru tot ceea ce au înfăptuit în comună în toţi aceşti ani.

„Îi felicit şi pe locuitorii comunei Gura Ocniţei, pe cei din Adânca, pentru că au avut încredere în dumneavoastră, şi-au pus speranţele în dumneavoastră şi, iată, nu i-aţi dezamăgit. Îi asigur că şi noi vom fi totdeauna alături de Gura Ocniţei, de oamenii care trăiesc aici. Duminică, vă invit pe toţi să mergeţi la vot şi să votaţi cu cei care au demonstrat, care au au avut rezultate, să votaţi cu cele mai puternice şi serioase echipe. Acelea sunt ale Partidului Social Democrat! Trebuie să ne mobilizăm să aducem în prim plan oamenii care au demonstrat în aceste vremuri că s-au implicat în problemele tuturor comunităţilor locale”, a spus candidatul pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa Corneliu Ştefan.

ADMINISTRAŢIE

Șanse mari ca Școala Matei Basarab Târgovişte să fie finalizată mai devreme

Publicat

pe

Proiectul de extindere, reabilitare, modernizare și echipare a Școlii Nr. 13 – Matei Basarab din Târgoviște a ajuns la un stadiu de execuție de 80%. În acest moment, se lucrează la amenajările interioare. Termenul de finalizare este luna noiembrie 2021, însă, spune primarul Daniel Cristian Stan, se fac eforturi că unitatea de învățământ să fie gata la începutul anului școlar 2021-2022. Valoarea investiției depășește 22,22 milioane de lei, fonduri europene nerambursabile accesate de administrația publică locală.

„Şcoala este reabilitată în întregime, va beneficia de o sală de sport, de laboratoare noi si de o sală multifuncțională, de un teren de sport exterior ultramodern, urmând a se bucura și de dotări didactice, de dotări și echipament sportiv pentru sala de sport și terenul exterior, de echipament audio-video, de echipament IT și software sau de mobilier nou. Totodată, școala va dispune și de un sistem de panouri solare și fotovoltaice de natură să confere independență energetică unității de învățământ”, precizează primarul Daniel Cristian Stan.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

CJ Dâmboviţa extinde și modernizează Secția Cardiologie a Spitalului Județean

Publicat

pe

Președintele Consiliul Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, continuă să sfideze vremurile tulburi și incerte din punct de vedere social, politic și economic pe care le traversăm, conturând și pregătind spre a fi materializate o serie de proiecte care să aducă siguranță, confort și civilizație cetățenilor din Dâmbovița.

Astăzi, șeful administrației județene a semnat documentația necesară în vederea întocmirii studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic privind extinderea și modernizarea Secției Cardiologie din cadrul Spitalului Județean de Urgență din Târgoviște.

„Așa cum am promis, pentru dotarea acestei secții moderne, vom achiziționa și un aparat angiograf, vital pentru tratarea și salvarea dâmbovițenilor care suferă de infarct miocardic acut. Odată pus în funcțiune aparatul angiograf, pacienții nu vor mai fi transferați, cu ambulanța sau elicopterul, către spitale din București. Intervențiile se vor efectua mult mai rapid, aici, la Târgoviște. Astfel, vom evita situațiile grave care pot duce, din păcate, fie la decesul pacientului, fie la instalarea unor sechele permanente.

 

Vreau ca, cel mai târziu în toamnă, să începem lucrările de extindere a Secției Cardiologie. Sumele necesare acestei investiții sunt asigurate, în totalitate, de Consiliul Județean Dâmbovița”, a precizat președintele CorneliuȘtefan.

Noul corp de clădire al Secției Cardiologie va avea o suprafață de aproximativ 450 mp. În componența acesteia se vor regăsi: sală unde va funcționa aparatul angiograf, cameră control, cameră tehnică, spațiu echipare medici, depozit echipamente, cabinet medici, cabinet asistente, depozit materiale sterile și instrumentar steril, grup sanitar personal femei, grup sanitar personal bărbați, vestiar personal femei, vestiar personal bărbați, cameră infirmiere, windfang acces personal, hol acces personal, spațiu preoperator, spațiu postoperator, grup sanitar pacienți, spațiu dezechipare pacienți, windfang acces pacienți, hol acces pacienți, camera curățenie și depozit materiale curățenie, spălare instrumentar, depozit deșeuri medicale.

„În momentul de față, un astfel de echipament nu există în nicio unitate sanitară din județul Dâmbovița. Secția Cardiologie a Spitalului Județean este singura de acest gen ce deservește cetățenii din județul Dâmbovița și nu numai”, a mai precizat președintele CJ Dâmboviţa.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT