Conectați-vă cu noi

ADMINISTRAŢIE

Centru de zi tip club și teren de sport, inaugurate în satul Adânca

Publicat

pe

Realizările primarului social-democrat de la Gura Ocniței, Sorin Vasile Ioniţă, au curs pe bandă rulantă. Comuna şi-a schimbat pe deplin înfăţişarea, iar edilul Ioniţă îi asigură pe concetăţenii săi că acest proces de înnoire şi dezvoltare a localităţii va continua în mandatul 2020-2024 cu şi mai multă amploare.

Astăzi, în prezenţa preşedintelui Consiliului Judeţean Dâmboviţa – Alexandru Oprea, a vicepreşedinţilor Luciana Cristea şi Alin Manole, a liderului PSD Dâmboviţa – Corneliu Ştefan, candidat pentru funcţia de şef al CJD, a deputatei Carmen Holban şi a vicepreşedintelui PSD Radu Popa, au fost inaugurate în satul Adânca un Centru de zi de tip club pentru toate categoriile sociale din comuna Gura Ocniţei, „Sfântul Ilie Tesviteanul”, şi un teren de sport sintetic, dotat cu nocturnă şi vestiare.

Prima investiţie, de aproape 90.000 de euro, a fost finanţată prin AFIR, programul Leader, şi, bineînţeles de către Primăria Gura Ocniţei, care a contribuit cu 38.000 de euro. Centrul de zi, în afară de sălile destinate îngrijirii, recreerii şi odihnei, dotate cu calculatoare şi tot ceea ce este necesar, mai are în componenţă şi o sală de fitness. Terenul sintetic de minifotbal dotat cu nocturnă şi vestiare a fost realizat numai cu fonduri de la bugetul local, respectiv 410.000 lei.

Primarul Sorin Vasile Ioniţă a mulţumit celor prezenţi pentru faptul că s-au aflat în comună în acest moment important şi pentru sprijinul pe care l-au acordat în materializarea unor proiecte de interes pentru comunitate. Edilul a mai spus că intenţionează să construiască și un teren de sport în comună, dar și o sală pentru desfăşurarea activităţilor şi evenimentelor sportive.

Preşedintele Cosiliului Judeţean Dâmboviţa, Alexandru Oprea, a declarat că apreciază eforturile pe care primarul Sorin Vasile Ioniţă le-a depus în mandatul 2016-2020 pentru dezvoltarea localităţii, pentru implementarea unor proiecte importante pentru economia şi viaţa socială, educativă şi culturală a localităţii.

„Cred că este un exemplu de bună practică pentru orice administraţie publică comunală. Îmi aduc aminte cu plăcere că Gura Ocniţei a fost prima comună care a găzduit o expoziţie de artă plastică. Ba chiar aveţi şi o simeză în interiorul Centrului Cultural din localitate. Primarul s-a preocupat, de asemenea, pentru dezvoltarea şi dotarea bibliotecilor şcolare. S-a preocupat pentru tot ceea ce înseamnă viaţă socio-culturală”, a declarat Alexandru Oprea.

Deputatul Corneliu Ştefan, preşedintele PSD Dâmboviţa, l-a felicitat pe edilul Sorin Vasile Ioniţă şi întreaga echipă a Primăriei pentru tot ceea ce au înfăptuit în comună în toţi aceşti ani.

„Îi felicit şi pe locuitorii comunei Gura Ocniţei, pe cei din Adânca, pentru că au avut încredere în dumneavoastră, şi-au pus speranţele în dumneavoastră şi, iată, nu i-aţi dezamăgit. Îi asigur că şi noi vom fi totdeauna alături de Gura Ocniţei, de oamenii care trăiesc aici. Duminică, vă invit pe toţi să mergeţi la vot şi să votaţi cu cei care au demonstrat, care au au avut rezultate, să votaţi cu cele mai puternice şi serioase echipe. Acelea sunt ale Partidului Social Democrat! Trebuie să ne mobilizăm să aducem în prim plan oamenii care au demonstrat în aceste vremuri că s-au implicat în problemele tuturor comunităţilor locale”, a spus candidatul pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa Corneliu Ştefan.

ADMINISTRAŢIE

Școala 6 Târgoviște intră într-un amplu program de reabilitare și modernizare

Publicat

pe

Şcoala nr. 6 „Tudor Vladimirescu” din Târgovişte, amplasată în microraionul 6, de mai bine de 20 de ani aşteaptă să fie scoasă la lumină, aşa cum s-a întâmplat și cu celelalte instituţii educaţionale din municipiu. Iată că acum, sub administraţia Cristian Daniel Stan, i-a venit rândul la reînnoire. Printr-un proiect finanțat prin Programul Operaţional Regional derulat prin Agenţia de Dezvoltare Sud Muntenia, Şcoala Tudor Vladimirescu va intra într-un amplu proces de reabilitare, modernizare, extindere şi dotare. Valoarea investiţiei, care se va întinde pe o perioadă de 24 de luni, este de 20 de milioane de lei. Primarul Cristian Daniel Stan vrea ca acest termen să fie mult mai scurt, însă depinde de modul în care se va mobiliza constructorul.

Astăzi – 24 februarie 2021, în sala de sport a şcolii, un soi de monument al unui timp trecut, a fost semnat contractul de finanţare. S-a făcut primul pas în ceea ce înseamnă reprimenirea, aproape de la zero, a acestei instituţii. Alături de primarul Cristian Daniel Stan şi de directorul şcoli – Nela Badea, au fost prezenţi Liviu Muşat – directorul Agenţiei de Dezvoltare Sud Muntenia, Corneliu Ştefan – preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, viceprimarii Monica Ilie şi Cătălin Rădulescu şi city mangerul Gabriel Boriga.

„Este vorba de un proiect de 20 milioane de lei care va schimba radical această unitate de învăţământ. Vom interveni pe toate planurile, la structura de rezistenţă, vom executa lucrări de reabilitare, de schimbare a reţelelor, tâmplărie, instalaţie electrică, sistem de supraveghere video. Se va construi și un nou corp de clădire. Vom avea şi o sală de festivităţi cu peste 600 de locuri, unde vor putea fi organizate diferite evenimente cultural-artistice. Vor mai fi construite două baze sportive, cu două terenuri de baschet și un teren de minifotbal cu nocturnă. Se vor amenaja spaţii verzi. Totul va fi transformat”, a precizat primarul Cristian Daniel Stan.

Edilul spune că lucrările de execuţie vor începe cel mai probabil luna viitoare, întrucât licitația este aproape finalizată. Cât privește, replicarea celor 623 de elevi, deocamdată, nu este necesară fiindcă se vor aborda mai întâi lucrările care vizează sala de sport și baza sportivă.

Liviu Muşat, directorul Agenţiei de Dezvoltare Sud Muntenia, i-a felicitat pe reprezentanţii administratiei județene și a municipiului Târgoviște, care sunt fruntaşi în ceea ce înseamnă absorţia de fonduri europene destinate infrastructurii educaţionale şi nu numai.

„Sunt exemplele cele mai de succes din Regiunea Sud Muntenia. Aproape 40% din banii pentu infrastructura de educaţie alocaţi Regiunii Sud Muntenia sunt dirijaţi, sunt accesaţi, sunt câştigaţi de proiectele din judeţul Dâmboviţa şi din municipiul Târgovişte”, a mărturisit Liviu Muşat.

A mai spus directorul Agenţiei de Dezvoltare Sud Muntenia că aici, în Dâmboviţa, există o preocupare pentru lucrul bine făcut, pentru realizarea unor investiţii de calitate. Asta în condiţiile în care, în alte localităţi şi judeţe din regiune, proiectele sunt mai mult de suprafaţă, fiind alese variante de intervenţii superficiale.

Liviu Muşat a mai precizat că sunt judeţe care, pe parcursul întregului program de finanţare 2014-2020, nu au depus proiecte care să se apropie măcar ca valoare de cele două semnate astăzi la Consiliul Judeţean Dâmboviţa şi la Primăria Târgovişte, adică 30 de milione de lei.

Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Corneliu Ştefan, i-a mulțumit, în mod desosebit, directorului Liviu Muşat pentru sprijinul pe care l-a acordat autorităţilor din Dâmboviţa în derularea tuturor proiectelor care au fost implementate în acest judeţ. A spus Corneliu Ştefan că proiectul care se va derula la Şcoala Tudor Vadimirescu este unul deosebit de important pentru infrastructura educaţională târgovişteană, pentru cea a judeţului Dâmboviţa.

Prof. Nela Badea, directorul Şcolii Tudor Vladimirescu, a declarat că este puternic emoţionată şi această stare pleacă de la faptul că este pentru prima dată în existenţa acestei instituţii de învățământ când sunt deschise porţile pentru un astfel de proiect de anvergură, care creează largi oportunităţi educaţionale copiilor dar şi dascălilor ce profesează în această unitate care va fi modernizată şi dotată de la zero.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

CJ Dâmboviţa a obținut fonduri europene nerambursabile pentru reabilitarea Școlii Speciale Târgovişte

Publicat

pe

Școala Gimnazială Specială Târgovişte va intra în proces de reabilitare, modernizare și dotare. Este vorba despre o investiție cu fonduri europene nerambursabile. Contractul de finanțare a fost semnat astăzi, 24 februarie 2021, la sediul Consiliului Judeţean Dâmboviţa. Proiectul are o valoare totală de 7.254.320 lei și trebuie să fie finalizat până la data de 31 decembrie 2023.

Se vor executa lucrări de reabilitare a clădirii existente, amenajări exterioare, împrejmuire, spații verzi, rețele de utilități și dotări, inclusiv cu echipamente. Preşedintele Corneliu Ștefan a precizat că, la final, Școala Gimnazială Specială Târgovişte va dispune de 29 de clase, 13 cabinete medicale (logopedie și psihopedagogie), 4 ateliere (tâmplărie, croitorie, mecanică, activități gospodărești), 3 săli pentru activități specifice, 2 laboratoare și o bibliotecă.

„Mulțumesc domnului director Liviu Mușat pentru sprijinul acordat tuturor proiectelor din județul Dâmbovița. Sperăm să avem cât mai repede ghidurile de finanţare pe noile axe”.

A mai spus Corneliu Ștefan că, în ultimul an, administrațiile publice din județul Dâmbovița au semnat 12 contracte de finanțare cu ADR Sud Muntenia, în valoare de 110 milioane de lei, pentru investiții în infrastructura școlară. În total, în exercițiul financiar 2014-2020, Dâmbovița a semnat 34 de contracte în acest domeniu, cu o valoare de aproximativ 400 de milioane de lei.

De altfel, în cuvântul său, directorul ADR Sud Muntenia, Liviu Mușat, a punctat că județul Dâmbovița ocupă primul loc în regiune, în ceea ce privește accesarea de fonduri europene nerambursabile pentru unitățile de învățământ.

„Este un indiciu despre preocuparea pe care administrațiile locale o au pentru acest domeniu atât de important. Ne îndreptăm spre finalul acțiunii de semnare contracte de finanțare și trebuie să ne concentrăm pe implementare. Sunt convins că proiectele din Dâmbovița vor ajunge la capăt”, a spus directorul Liviu Mușat.

Au fost prezenți la semnarea contractului de finanțare pentru Școala Specială Târgovişte și cei doi vicepreședinți ai CJ Dâmboviţa – Luciana Cristea și Antonel Jîjîie, dar și primarul municipiului Târgoviște – Daniel Cristian Stan, care a semnat, la rândul său, un contract de finanțare pentru reabilitarea și modernizarea Școlii Nr. 6 „Tudor Vladimirescu”, din Micro VI.

„Fondurile europene reprezintă mecanismul investițional cel mai ieftin și cel mai eficient la îndemâna administraţiilor publice, nu însă și cel mai ușor de accesat. Rezultatele obținute sunt rodul unei munci de echipă și sunt convins că această echipă va aduce în perioada următoare și mai multe fonduri europene în județul Dâmbovița”, a spus primarul Daniel Cristian Stan.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!