ALEGERI

Comunicat de presă: PSD pregăteşte o mare fraudă electorală în comuna Aninoasa

Suntem pe ultima sută de metri până în ziua alegerilor locale şi, în comuna Aninoasa, competiţia electorală tinde, pe măsură ce trec orele, să iasă de pe făgaşul firesc.

După ce pe toată perioada de precampanie şi campanie Partidul Social Democrat Aninoasa a dat dovadă de o lipsă crasă de fair play în raport cu rivalii politici, acum se pregăteşte acerb ca, pe 27 septembrie, să susţină proba finală de „artă şi precizie în eludarea legii”, într-o previzibilă lipsă de respect faţă de cetăţeni, faţă de regulile şi normele democratice.

Există informaţii întemeiate, pe care le-am receptat din mai multe zone, conform cărora PSD Aninoasa se pregăteşte intens pentru a frauda acest scrutin cu ajutorul unor „experţi” cu notorietate şi state vechi în gestionarea procesului electoral.

Pe această cale, în calitate de candidat al Partidului Naţional Liberal pentru funcţia de primar al comunei Aninoasa, trag un semnal de alarmă privind această tentativă şi solicit tuturor instituţiilor cu atribuţii specifice – Poliţie, SRI, STS – să dea dovadă de maximă vigilenţă în ceea ce priveşte desfăşurarea alegerilor în Aninoasa, adoptând toate măsurile ce se impun într-un astfel de context.

Totodată, asigur instituţiile statului şi opinia publică de faptul că reprezentanţii Filialei Aninoasa a Partidului Naţional Liberal vor adopta până la capăt un comportament decent, respectând întocmai prevederile legale în vigoare.

Tiberiu Lixandru,
Candidat PNL pentru funcţia de primar al comunei Aninoasa

Material la comanda PNL Dâmboviţa. Cod unic mandatar financiar: 21200012

PNL a câștigat alegerile parțiale organizate la Braniștea și Cojasca

Alegerile locale parțiale organizate, astăzi – 27 iunie 2021, în comunele Braniștea (pentru funcția de primar) și Cojasca (pentru Consiliul Local) au fost câștigate de PNL. Vom reveni.

126 de sesizări în legătură cu alegerile din Braniștea și Cojasca. 97 nu s-au confirmat

În județul Dâmbovița, alegerile locale parțiale organizate în comunele Braniștea și Cojasca s-au derulat fără incidente deosebite care să afecteze desfășurarea procesului de vot – informează Inspectoratul Județean de Poliție.

Totuși, până la ora 16:00, au fost înregistrate 126 de sesizări referitoare la posibile fapte care au legătură cu procesul electoral. 97 dintre acestea nu s-au confirmat, iar celelalte 29 sunt în curs de verificare.

Exemple:

Polițiștii din cadrul Secției nr. 3 Poliție Rurală Butimanu au fost sesizați prin S.N.U.A.U. 112 cu privire la faptul că ocupanții a două autoturisme transportă alegători la secțiile de votare și le oferă bani pentru a-i determina să voteze candidații unei organizații politice. În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal, fiind efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de coruperea alegătorilor, faptă prevăzută de art. 386 din Codul Penal.

De asemenea, polițiștii de la Secția nr. 3 au fost sesizați și cu privire la faptul că ocupanții unui autoturism, respectiv doi bărbați de 23 de ani, oferă bani alegătorilor pentru a-i determina să nu voteze candidații unei organizații politice. În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal fiind efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de coruperea alegătorilor, faptă prevăzută de art. 386 din Codul Penal.

Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Titu au fost sesizați cu privire la faptul că în localitatea Braniștea, alegătorii sunt aduși la vot cu autoturisme de diverse persoane, iar înainte de a părăsi autovehiculul le este indicat pe un buletin de vot anulat ce candidat să voteze. În urma verificărilor efectuate, până la acest moment, polițiștii au stabilit că aspectele semnalate nu se confirmă.