Connect with us

ALEGERI

USR PLUS vine în faţa alegătorilor cu 10 obiective pentru dezvoltarea judeţului Dâmboviţa

Publicat

pe

Alianţa USR PLUS şi-a stabilit 10 obiective pentru judeţul Dâmboviţa, de a căror îndeplinire să se preocupe în mandalul 2020-2024:

1. Dâmbovița agricultorilor – Gestionarea eficientă a potențialului agricol prin organizarea de piețe zonale pentru vânzarea en-gros, prin construirea de depozite pentru legume, fructe și cereale, prin sprijinirea fermierilor în formarea asociaților agricole, pentru eficientizarea accesării fondurilor europene și prin facilitarea înregistrării și promovării mărcilor locale și ecologice.

2. Dâmbovița Europeană – Sprijin în accesarea fondurilor europene prin înființarea unui birou de consultanță gratuită, pentru antreprenorii dâmbovițeni. Organizarea de caravane cu specialiști, care să desfășoare campanii de informare și consiliere în absorbția eficientă de fonduri structurale și de coeziune.

3. Dămbovița prosperă – Promovarea și sprijinirea antreprenoriatului și a mediului de afaceri dâmbovițean prin dezvoltarea parcurilor industriale și atragerea de noi investitori.

4. Dâmbovița transparentă – Reformarea administrației publice locale prin transparentizarea și eficientizarea cheltuielilor din bani publici, prin digitalizare, prin organizarea concursurilor corecte pentru ocuparea funcțiilor publice și prin depolitizarea tuturor instituțiilor.

5. Dâmbovița educată – Sprijinirea primăriilor pentru inființarea de creșe, grădinițe și școli cu program prelungit, modernizarea școlilor și liceelor existente (ateliere și laboratoare performante, grupuri sanitare moderne), dezvoltarea școlilor de meserii și înființarea de centre de cercetare.

6. Dâmbovița ecologică – Investiții în energie verde și colectarea selectivă a deșeurilor prin dezvoltarea centrelor de colectare selectivă și construirea unui centru județean de colectare și reciclare. Obținerea de gaz metan din deșeuri ecologice. Înființarea unui serviciu de ridicare de la domiciliu a deșeurilor voluminoase reciclabile și ecologizarea apelor din bazinul hidrografic județean.

7. Dâmbovița sănătoasă – Reabilitarea Spitalului Județean de Urgență Târgoviște și asigurarea serviciilor medicale moderne și accesibile tuturor dâmbovițenilor, construirea unui spital de pediatrie și înființarea de noi policlinici, organizarea campaniilor de prevenție în școli și grădinițe și oferirea de facilități pentru medicii rezidenți.

8. Dâmbovița conectată rutier – Modernizarea drumurilor județene prin reabilitarea tronsoanelor deteriorate, lărgirea la 4 benzi, extinderea rețelei existente, construirea de alei pietonale și piste de biciclete, și asigurarea iluminatului public județean.

9. Dâmbovița turistică – Valorificarea potențialului turistic prin parteneriate public-private pentru dezvoltarea stațiunii Padina-Peștera. Promovarea turismului cultural, baleno-climateric, sportiv și agro-turistic.

10. Dâmbovița pentru sport – Dezvoltarea unei strategii județene pentru practicarea sportului de masă și de performanță, prin programe de susținere a sportivilor cu rezultate la nivel național și internațional și prin organizarea de competiții sportive.

Material realizat la comanda Uniunii Salvaţi România, parte a Alianţei uSR PLUS. Cod unic mandatar financiar: 21200251

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

PNL a câștigat alegerile parțiale organizate la Braniștea și Cojasca

Publicat

pe

Alegerile locale parțiale organizate, astăzi – 27 iunie 2021, în comunele Braniștea (pentru funcția de primar) și Cojasca (pentru Consiliul Local) au fost câștigate de PNL. Vom reveni.

Citește în continuare

ACTUALITATE

126 de sesizări în legătură cu alegerile din Braniștea și Cojasca. 97 nu s-au confirmat

Publicat

pe

În județul Dâmbovița, alegerile locale parțiale organizate în comunele Braniștea și Cojasca s-au derulat fără incidente deosebite care să afecteze desfășurarea procesului de vot – informează Inspectoratul Județean de Poliție.

Totuși, până la ora 16:00, au fost înregistrate 126 de sesizări referitoare la posibile fapte care au legătură cu procesul electoral. 97 dintre acestea nu s-au confirmat, iar celelalte 29 sunt în curs de verificare.

Exemple:

Polițiștii din cadrul Secției nr. 3 Poliție Rurală Butimanu au fost sesizați prin S.N.U.A.U. 112 cu privire la faptul că ocupanții a două autoturisme transportă alegători la secțiile de votare și le oferă bani pentru a-i determina să voteze candidații unei organizații politice. În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal, fiind efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de coruperea alegătorilor, faptă prevăzută de art. 386 din Codul Penal.

De asemenea, polițiștii de la Secția nr. 3 au fost sesizați și cu privire la faptul că ocupanții unui autoturism, respectiv doi bărbați de 23 de ani, oferă bani alegătorilor pentru a-i determina să nu voteze candidații unei organizații politice. În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal fiind efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de coruperea alegătorilor, faptă prevăzută de art. 386 din Codul Penal.

Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Titu au fost sesizați cu privire la faptul că în localitatea Braniștea, alegătorii sunt aduși la vot cu autoturisme de diverse persoane, iar înainte de a părăsi autovehiculul le este indicat pe un buletin de vot anulat ce candidat să voteze. În urma verificărilor efectuate, până la acest moment, polițiștii au stabilit că aspectele semnalate nu se confirmă.

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT