Conectați-vă cu noi

ALEGERI

Aurelian Cotinescu (PNL), mesaj către Daniel Cristian Stan (PSD) după expunerea că a falimentat şase firme

Publicat

pe

Primarul municipiului Târgovişte, Daniel Cristian Stan, candidat PSD pentru un nou mandat, a prezentat, ieri, în cadrul unei conferinţe de presă faptul că reprezentantul PNL în această competiţie electorală, Aurelian Cotinescu, a falimentat şase firme în doi ani, prin urmare nu este potrivit să conducă destinele oraşului. Astăzi, Aurelian Cotinescu i-a răspuns printr-un mesaj video postat pe pagina de Facebook.

VIDEO

„Dragă Cristi,

Am observat cu, recunosc, puţină surprindere că nu înţelegi cum funcţionează activitatea unei firme private şi de aceea o să încerc să cobor puţin nivelul acestei discuţii bazată pe cunoştinţe economice pentru a înţelege exact cum funcţionează lucrurile.

Imaginează-ţi că ai şase magazine. Într-unul dintre magazine vinzi produse lactate, în alt magazin – produse de panificaţie, în alt magazin produse din carne ş.a.m.d. Vine criza financiară din 2009, cea mai puternică criză financiară din ultimii 80 de ani.

Dragă Cristi,

În acel moment, trebuie să iei, ca antreprenor, anumite măsuri economice, să vezi exact ce trebuie să faci ca să supravieţuieşti în mediul de afaceri, să poţi să găseşti soluţiile ca să plăteşti în continuare salarii, chirii, taxe, impozite. Şi ce faci în acel moment? Bineînţeles, uneşti toate aceste magazine într-unul singur, astfel încât să-ţi reduci cheltuielile cu funcţionarea spaţiilor pe care le ai. În acelaşi timp, să poţi să plăteşti salarii, taxe, impozite, chiar şi către Primăria Târgovişte.

De aceea, dragă Cristi, soluţia pe care eu am găsit-o în plină criză economică a fost salvatoare. Repet, salvatoare. Pentru că eu am aceeaşi afacere de 20 de ani, îmi desfăşor aceeaşi activitate, în mare parte am aceiaşi clienţi şi, dragă cristi, trăiesc din acea afacere.

Spre deosebire de mine, care activez de 20 de ani în privat şi care am plătit statului român 6,8 milioane de euro până în prezent şi am avut, de-a lungul timpului, sute de angajaţi, dragă Cristi, tu aceşti bani pe care i-am dat eu statului român i-ai luat acasă.

Voi, PSD-iştii, sunteţi obişnuiţi de-o viaţă să aveţi contracte doar cu statul. Primării… Dragă Cristi, dacă îţi spun ceva lucrurile acestea… Contracte cu primării, PSD în general. Companie de apă, dragă Cristi, poate îţi aminteşti ceva… ADR Sud Muntenia. Să-ţi mai spunem şi de câteva şcoli care, săracele, abia au bani pentru măşti sau pentru alte lucruri legate de igienă, dar contractele voastre există întotdeauna. Şi multe alte lucruri.

Ca angajat al statului rus şi al statului român, te întreb, câte locuri de muncă ai creat? Câte locuri de muncă ai creat de când eşti administratorul oraşului Târgovişte? Ce proiecte majore ai dezvoltat? Experienţa ta, ca şi administrator al acestui oraş, ne-a fost dovedită atunci când ai pierdut finanţarea europeană pentru centura oraşului, de 70 de milioane de lei, iar în acest moment ne-ai făcut să plătim dublu pentru centură şi, în acelaşi timp, ai pierdut procese cu constructorul CAST de 16 milioane de lei.

Pe de altă parte, trebuie să spunem că ai promis un stadion la care nu ai fost în stare nici măcar să primul, nici al doilea, nici al treilea termen şi, dragă Cristi, au venit alegerile şi te-au prins cu gazonul în vine.

Ca să concluzionăm, cred că cel mai bine ar fi să n u te mai ascunzi. Deja suntem la a treeia locaţie pe care am propus-o… N-ai vrut să vii la stadion, n-ai vrut să vii la Muzeul de Istorie, în momentul de faţă, refuzi şi să vii la Hotel Tolea. Noi credem că este principial, corect, democratic să avem această dezbatere pentru ca oamenii să vadă cu adevărat cine eşti tu, cine sunt eu şi ce vrem să facem pentru oraş. De aceia, sper şi cred că este în continuare oportun ca la ora 19:00, să ne vedem la dezbaterea de la Hotel Tolea”.

Material realizat la comanda PNL Dâmboviţa. Cod mandatar financiar: 21200012

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ALEGERI

Doi foști miniștri deschid listele PSD Dâmbovița pentru Parlament

Publicat

pe

Reprezentanţii PSD Dâmboviţa, cea mai mai mare organizaţie politică din judeţ, au mers astăzi la sediul Biroului Electoral Judeţean pentru a depune dosarele de candidaţi pentru alegerile parlamentare care se preconizează a se ţine pe 6 decembrie 2020. Alături de liderul filialei, Corneliu Ştefan, proaspăt ales în funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa, s-au aflat candidaţii pentru Senat şi Camera Deputaţilor, precum și alţi membri ai partidului.

Echipa pe care PSD Dâmboviţa o aruncă în bătălia electorală pentru a ocupa posturile de demnitari care să reprezinte judeţul în cel mai înalt for legislativ românesc este alcătuită din oameni cu probitate, profesionişti, specialişti în drept şi admistraţie, practicieni de valoare ai partidului, care s-au antrenat mulţi ani în câmpul politicii, ba chiar au şi performat în diferite poziţii ocupate, de la primari, şefi de instituţii la secretari de stat, parlamentari şi miniştri.

Îl regăsim pe lista de deputaţi, în prima linie, pe senatorul Ionuţ Vulpescu, de loc din comuna Dobra, fiu de preot, fost ministru al Culturii, lider de seamă al PSD, un discipol loial al preşedintelui Ion Iliescu, de la care a deprins multe din tainele politicii.

Deputata Carmen Holban care rămâne pe un loc valid, parlamentar cu experiență, cu activitate densă în politica locală, implicată în viaţa socială, în spaţiul legislativ, în comisia de Familie şi Sănătate, unde a contribuit la conturarea şi materializarea unor legi esenţiale.

Radu Popa, vicepreşedinte al PSD Dâmboviţa, fost parlamentar de Dâmboviţa, bun comunicator, organizator şi activist al PSD Dâmbopviţa. Popa, alături de alţi colegi, a obţinut rezultate notabile la alegerile locale în zona pe care a avut-o spre coordonare.

La Senat, primul loc îi aparţine lui Titus Corlăţean, actual senator, preşedinte executiv al PSD Dâmboviţa, fost ministru de Externe și al Justiției, diplomat şi orator excelent, un războinic, care totdeauna şi-a bazat expunerile, reacţile politice, pe incisivitate temperată şi forţă a argumentului.

Pe locul doi la Senat se află deputata Claudia Gilia, preşedintă a femeilor social-democrate din Dâmboviţa, spirit echilibrat, calm, devotată partidului, un specialist în drept constituţional şi administrativ care şi-a adus contribuția la elaborarea unor legi indispensabile funcţionării statului român.

Următoarele locuri pe listele de candidaţi la Senat şi Camera Deputaţilor sunt ocupate de membri de forţă ai organizaţiei, oameni cu rezultate în viaţa politică, administrativă şi cea profesională și au rolul de a completa şi solidifica listele, de a le da forţă.

Există o şansă care poate fi jucată de candidatul de pe locul 4 la Camera Deputaţilor, respectiv Marian Ţachianu, reales primar al comunei Braniştea. În funcţie de strategia de campanie, de mesaje, de conjuncturile politice de moment, de discurs şi prezentarea în faţa alegătorilor, poate obţine al patrulea loc de parlamentar PSD.

Corneliu Ştefan, preşedintele PSD Dâmboviţa a vrut să mulţumească celor peste 58.000 de cetăţeni care au semnat pentru susţinerea candidaţior PSD la alegerile parlamentare de pe 6 decembrie.

”Aşa cum i-am obişnuit pe dâmboviţeni, venim în faţa dumnealor cu cele mai puternice echipe, cu cei mai puternici oameni, cu persoane care au demonstrat de-a lungul timpului că au avut grijă şi s-au preocupat de comunităţile locale, cu politicieni care s-au implicat în viaţa reală a judeţului Dâmboviţa.

Eu, în calitatea mea de preşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa, am nevoie de o echipă puternică de parlamentari, deputaţi şi senatori, care să se bată pentru români, de oameni care să vină cu proiecte concrete, care să mă sprijine în judeţului Dâmboviţa”, a declarat Corneliu Ştefan.

Liderul PSD a mai spus că organizaţia pe care o coordonează va duce o campanie electorală decentă, calmă, profesionistă, bazată pe proiecte, pe nevoille dâmboviţenilor. Social-democraţii nu vor răspunde provocărilor, diversiunilor, nu se vor lăsa târâţi în niciun scandal cu iz electoral.

Senatorul Ionuţ Vulpescu, în alocuţiunea sa, a spus că este un privilegiu să candideze în Dâmboviţa alături de ceilalţi colegi din organizaţia judeţeană pentru Senatul României.

”Aveţi în faţă candidaţii PSD, dar în spatele nostru sunt cei aproape 60.000 de dâmboviţeni care au semnat pentru susţinere şi cei peste 100.000 de oameni care l-au votat pe Corneliu Ştefan pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean.

Politica este despre echipă şi este voba şi despre oameni. Politica este şi despre rădăcini fiindcă rădăcinile mele sunt aici. Mă întorc acasă. Voi pune în slujba românilor, în slujba dâmboviţenilor, toată experienţa mea acumulată în politică, în Parlamentul şi în Guvernul României. PSD, aici în Dâmboviţa, peste tot în ţară, este partidul care oferă soluţii”, a precizat senatorul Vulpescu.

Preşedintele executiv al PSD Dâmboviţa, senatorul Titus Corlăţean, a mărturisit că este onorat să facă parte în continuare dintr-o echipă puternică. Demnitarul social-democrat consideră că lista de candidaţi a PSD pentru parlamentarele din iarnă este cea mai bună, cea mai tare, alcătuită din oameni competenţi, profesionişti în activitatea administrativă, profesională şi politică. Titus Corlăţean a adus scurt câteva critici şi actualei puteri, care dă dovadă de lipsă de profesionalism în actul guvernării, care este incapabilă să gestioneze economia şi viaţa socială a ţării.

Citește în continuare

ALEGERI

PNL Dâmboviţa și-a propus să obțină același număr de parlamentari ca PSD

Publicat

pe

Liderul PNL Dâmboviţa, Virgil Guran, care deschide lista pentru Senat, a declarat, astăzi – 21 octombrie, cu ocazia depunerii dosarelor de candidatură la Biroul Electoral Judetean, că și-au propus ca la alegerile parlamentare din 6 decembrie să obțină un procent peste 30%. Spune Guran că organizația pe care o conduce se va bătea pentru un număr de mandate egal cu al PSD Dâmbovița, respectiv 3 deputați și 1 senator.

„Am alături de mine o echipă puternică, o echipă care va veni să schimbe lucrurile în județul Dâmbovița. Așa cum am promis, de la începutul mandatului venim cu lucruri concrete și o să vedeți că, în acești 4 ani, vor fi lucruri concrete realizate în Dâmbovița. A trecut timpul poveștilor, oamenii cred că s-au edificat asupra a ceea ce s-a promis până acum de cei care au condus județul atâta timp și vrem să demonstrăm că venim cu lucruri pe care le și realizăm. Vă asigur de buna credință și de interesul nostru pentru județ și pentru cetățeni.

Nu venim să promitem foarte mult, pentru că atunci când promiți foarte mult sigur nu realizezi, venim să spunem că o să tratăm cu multă seriozitate și obiectivul nostru este clar: județul Dâmbovița nu trebuie să mai fie cel mai sărac din zonă. Trebuie să gândim politici pe termen lung, trebuie să gândim lucruri foarte importante pentru județ.

Dâmbovița este un județ care are potențial dar nu a fost condus în avantajul cetățeanului. Până acum, cei care s-au perindat au încercat să-și rezolve problemele proprii. De aceea, am lângă mine o echipă pragmatică, o echipă puternică, o echipă care va pune umărul să realizăm ceea ce am promis. Sunt convins că o să obținem un rezultat bun. Oricum, toată lumea a observat că PNL a obținut în ultimul timp constant rezultate bune într-un județ care a fost condus dintotdeauna cu o majoritate foarte largă de PSD. Lucrurile au început să se echilibreze, să intre în normalitate”, a declarat Virgil Guran.

Candidații PNL Dâmboviţa pentru Senat

1. Virgil Guran
2. Ion Sorin
3. Grigorescu Silviu Aurelian
4. Sima Cristina
5. Vîrjoghe Maria.

Candidații PNL Dâmboviţa pentru Camera Deputaților

1. Plăiașu Gabriel
2. Balint Liviu-Ioan
3. Grozavu Ion-Gabriel
4. Mocanu Adrian
5. Ionescu Lavinia-Roxana
6. Mihalache Valentin
7. Duțu George
8. Preda Ionuț Adrian
9. Dragotă-Zamfir Ana Maria.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!