Connect with us

ALEGERI

Votează candidaţii USR PLUS pentru Consiliul Local Găeşti!

Publicat

pe

Alianţa USR PLUS vine în faţa găeştenilor cu candidaţi hotărâţi să se implice activ pentru dezvoltarea oraşului. Sunt conştienţi că oamenii s-au săturat de promisiuni care par trase la indigo. Acesta este, de altfel, motivul pentru care au decis să nu mai stea de-o parte. Vor să pună capăt minciunilor, grupurilor de interese, corupţiei şi lipsei de transparenţă.

Obiectivele echipei USR PLUS pentru Consiliul Local Găeşti:
– Administraţie publică transparentă, care implică activ cetăţeanul în procesul de luare a deciziilor
– Digitalizarea serviciilor publice şi reducerea birocraţiei
– Utilizarea fondurilor europene pentru: reabilitarea termică a blocurilor, iluminat public cu panouri fotovoltaice, îmbunătăţirea infrastructurii rutiere etc.
– servicii sanitare care să garanteze un act medical de calitate;
– educaţie de calitate, care să formeze competenţe în acord cu necesităţile vieţii sociale şi ale pieţei muncii
– infrastructură de calitate, şosea ocolitoare şi piste pentru biciclete
– Stimularea investiţiilor locale
– Protecţie şi asistenţă socială echitabile
– Curăţenie şi colectarea selectivă a deşeurilor
– Soluţionarea problemei maidanezilor
– Eliminarea risipei banului public.

Vă prezentăm astăzi candidaţii USR pentru Consiliul Local Găeşti

Marian Petrescu, inginer. A lucrat în Ministerul Apărării Naţionale până în anul 2016.
„În urmă cu câţiva ani, nici nu îmi trece prin minte că voi intra în politică. Mă supuneam rigorilor regulamentelor militare şi discutam politică pe la colţuri. După trecerea în rezervă, am simţit nevoia să fac ceva pentru a opri dominarea flagelului roşu. Am descoperit Uniunea Salvaţi România, partidul care m-a atras şi care mi-a dat încredere, mi-a arătat că se poate, se poate face ceva pentru ţară dacă suntem uniţi şi împărtăşim aceleaşi idealuri. „Fără penali în funcţii publice” a fost acţiunea determinantă pentru intrarea mea în viaţa politică”.

Mihaela Rusenescu, 49 ani, economist, angajat Arctic SA.
„Funcţia de Consilier Local reprezintă o provocare, dar şi o asumare a răspunderii de a lua decizii importante pentru oraşul nostru. Dacă voi ajunge Consilier Local, îmi propun să aduc un suflu nou şi multe schimbări în bine pentru comunitate. Acordaţi-ne o şansă, atât mie cât şi colegilor mei din USR PLUS! Doar împreună putem reuşi”!

Petrilă Ionuţ, 35 de ani, 2 copii, absolvent management-marketing. Antreprenor.
„De 5 ani, am dezvoltat o afacere de producţie şi distribuţie produse agricole (legumicultură). Din cauza diverselor probleme întâmpinate în desfăşurarea activităţii, a nepăsării actualei clase politice şi a ineficientei administraţiei locale, am ajuns la concluzia că este necesară implicarea noastră, a oamenilor de rând, pentru a schimba ceva, să nu mai lăsăm lucrurile în mâinile politicienilor actuali. Astfel, am decis să candidez din partea USR pentru funcția de consilier local, fiindcă doresc să contribui la modernizarea și dezvoltarea oraşului prin proiecte gândite pentru binele cetățenilor, nu al politicienilor”.

Nicolaescu Adrian Ionel, 49 de ani, căsătorit, 2 copii, licenţiat în economie. În prezent, este şef staţie peco.
„Am hotărât să nu mai stau de-o parte, văzând lipsa de calitate, corectitudine şi seriozitate a clasei politice, atât la nivel central cât şi local. Voi urmări ca proiectele ce vor fi adoptate să fie în favoarea cetăţenilor şi nu al unor cercuri de interese. Ne-am săturat cu toţii de corupţie, lipsă de transparenţă, interese personale şi nepăsare. Societatea nu poate să evolueze sănătos alături de aceşti factori toxici”.

Bogdan Radu, 53 de ani, 1 copil, lăcătuş mecanic. A activat timp de 33 de ani în cadrul Arctic SA.
„Consider că fiecare dintre noi poate să se implice în administrația publică locală, unde, cu un suflu nou și fără motivații și interese ascunse, se poate aduce o schimbare în bine a orașului și o îmbunătățire în viața comunității. Corupția, nepăsarea și interesele personale (sau de grup) trebuie să dispară din Consiliul Local Găești. Fără hoție ajungem departe”!

Material realizat la comanda Uniunii Salvaţi România, parte a Alianţei USR PLUS. Cod unic mandatar financiar: 21200251

ALEGERI

Primar Cojasca: Criza administrativă poate fi oprită votând consilierii PSD

Publicat

pe

Pe 27 iunie 2021, la Cojasca, sunt alegeri locale parțiale pentru nominalizarea unui alt Consiliu Local. Combatanți sunt reprezentanții PSD și cei de la PNL. S-a ajuns la această situație, care necesită cheltuirea unor importante sume de bani de la buget pentru organizarea scrutinului electoral, fiindcă liberalii au avut mofturi. Au pierdut postul de primar la alegerile din toamna anului trecut și s-au gândit că îl pot șicana pe edilul social-democrat, Victor Gheorghe, sacrificând întreaga comunitate, toate proiectele și investițiile în curs de derulare sau aflate în diferite faze de aprobare. Nu mai punem la socoteală, așa cum am mai precizat, funcționarea la parametrii de supraviețuire a administrației publice locale.

Aleșii liberali de la Iazu știu foarte bine că tot Victor Gheorghe rămâne primar, dar, speră ei, în urma unui plan penibil, că vor câștiga alegerile locale parțiale din 27 iunie, adică vor întruni o majoritate și îi vor face zile amare primarului PSD. Poate îl vor determina să își dea și demisia, dacă nu vor fi deloc de acord cu proiectele promovate de acesta.

Au mai aruncat pe piața electorală liberalii de la Cojasca informația cum că edilul Victor Gheorghe a fost preocupat doar de satele Cojasca și Fântânele, iar de Iazu nu prea l-a interesat. Primarul spune că sunt total false aceste afirmații.

„În toate cele trei sate am realizat rețele de apă, de canalizare, școli, grădinițe, spații de joacă pentru copii, terenuri pentru practicarea diferitelor sporturi. Am asfaltat drumurile. Am făcut tot ceea ce trebuia pentru nevoile oamenilor.

Au mai rămas și investiții nedefinitivate, dar s-a ajuns aici nu din cauza mea, ci din lipsa fondurilor necesare. Nu putem face chiar tot ceea ce ne dorim. Depindem de banii alocați de Guvern, de fondurile încasate de la cetățeni sub formă de taxe și impozite locale”, a precizat primarul Victor Gheorghe.

Un alt proiect important pentru întreaga localitate este reprezentat de rețeaua de gaze naturale. Nici acesta nu poate intra în etapele de aprobare fără să fie trecut prin Consilul Local. Tocmai de aceea, pentru binele întregii comunități, Victor Gheorghe îi îndeamnă pe concetățenii săi ca, pe 27 iunie, să voteze masiv echipa de consilieri a PSD. Numai așa, cu o majoritate stabilă, comuna poate ieși din această criză administrativă, iar proiectele de dezvoltare socio-edilitară vor putea fi  reactivate.

Citește în continuare

ALEGERI

Alegeri pentru un nou Consiliu Local la Cojasca. Mesajul reprezentanților PSD

Publicat

pe

În prezența conducerii PSD Dâmbovița, a unor parlamentari, consilieri județeni, primari și viceprimari din zona de sud a județului, ieri, au fost depuse dosarele de candidați ai reprezentanților social-democrați pentru Consiliul Local Cojasca la alegerile parțiale de pe 27 iunie.

În acestă localitate cu populație majoritară de etnie romă, liberalii au avansat un politicianism ieftin, neexplicat și neargumentat. Pur și simplu, după alegerile din septembrie 2020, aleșii PNL nu s-au prezentat la nicio ședință de Consiliu Local. În atare condiții, legislativul local nu s-a putut constitui, perturbând totodată și activitatea executivului Primăriei Cojasca.

În toată această perioadă, administrația locală a funcționat la nivel de avarie. Nu au putut fi continuate și promovate proiectele de interes local, neexistând dezbatere și aprobare în Consiliul Local.

„Prin atitudinea lor, membrii PNL și-au arătat nepăsarea față de binele celor cărora acum le cer votul din nou, iar aceste alegeri vor fi plătite și din banii cetățenilor din Cojasca.

Până acum, ar fi trebuit demarate lucrări de înființare a unei rețele inteligente pentru distribuția gazelor naturale, de extindere a stației de epurare și a rețelelor de canalizare în satele Cojasca, Iazu și Fântânele, forarea a două puțuri de mare adâncime și construirea unui bazin de 200 metri cubi pentru alimentarea cu apă potabilă, dar și lucrări de extindere rețea de joasă tensiune și montarea a două transformatoare de energie electrică în satele Iazu și Cojasca, toate acestea fiind proiecte ale echipei PSD de la Primăria Cojasca”, a declarat președintele Consiliului Județean Dâmbovița – Corneliu Ștefan.

Pare un non-sens politico-electoral ca reprezentanții PNL de la Cojasca să spere că vor câștiga aceste alegeri parțiale, ținând cont de faptul că, prin decizia lor de a boicota constituirea Consiliului Local, au prejudiciat grav localitatea.

Corneliu Ștefan, avându-i alături pe primarul Târgoviștei – Cristian Daniel Stan, pe parlamentarii Titus Corlățean, Radu Popa și Ionuț Vulpescu, pe alți reprezentanți de seamă ai PSD Dâmbovița, i-a asigurat pe cetățenii comunei Cojasca că edilul Victorie Gheorghe și noua echipă de consilieri PSD vor avea tot sprijinul și suportul lor pentru ducerea la îndeplinire a proiectelor încetinite din cauza boicotului liberal, dar și pentru materializarea altora noi.

„Pe 27 iunie, sunt convins că, pentru binele comunei dumneavoastră, veți vota echipa de consilieri a PSD”, a fost mesajul liderului PSD Dâmbovița către locuitorii comunei Cojasca.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT