Connect with us

ACTUALITATE

Campionatul Național de Off Road – 4 zile de aventură 4X4, la Târgoviște

Publicat

pe

Corb Adventure Days a devenit deja o etapă de tradiție, fiind al 7-lea an când Clubul Off Road București (CORB 44) organizează faza din Campionatului Național de Off Road. A doua etapă din calendarul competițional 2020 va avea loc în perioada 1-4 octombrie, la Târgoviște. Competiția se desfășoară sub egida Ministerului Tineretului și Sportului (M.T.S.), al Federației Române de Automobilism Sportiv (F.R.A.S.) și al Comisiei Naționale de Off Road.

Echipa organizatoare, CORB 44, promite iubitorilor de off road 4 zile pline de 4X4. Așteptată cu interes, faza competițională va avea trasee inedite, care vor pune la încercare abilitățile de pilotaj și de navigare ale participanților.

Vor fi probe “hot” pentru toate clasele sportive: Standard (A, B și C), Promo, Open, SSV, Extrem și Hobby și o infuzie puternică cu adrenalină pentru cei care au suferit din cauza anulării etapelor precedente, din cauza pandemiei COVID-19.

Fiecare zi va fi o provocare și va aduce trasee între 60 și 70 de km lungime. Acestea vor fi diferențiate ca grad de dificultate, în funcție de categoria de participare.
La Clasa Standard echipajele vor parcurge un traseu de aproximativ 70 km /zi, cu un grad de dificultate adaptat accestei clase.

Pentru clasa PROMO, mașinile NU trebuie să fie dotate cu rollcage sau rollbar. Traseul va fi același ca la clasa Standard.

La Clasa Extrem, sportivii își vor demonstra abilitățile pe cei aproximativ 60 km pe care îi vor parcurge într-o zi, în timp ce la Open si SSV (Side by Side), sportivii vor avea un traseu zilnic tot de 60 km.

Clasa Hobby este tratată ca o clasă pentru începători, o testare a celor care au o mașină de teren și nu dețin încă licență de pilot. Pasul între plăcere și profesionalism.

Traseul este un antrenament pentru navigatori și o ocazie pentru toți participanții de a-și testa capacitățile și abilitățile de pilotaj, viteza de reacție și adaptabilitate la echipă. Concurenții se acomodează cu atmosfera și își cunosc viitorii adversari.

Copiloții vor avea ocazia să navigheze pe road book și, ca măsură de siguranță, vor primi un track pentru confirmarea pozițiilor.

Nivelul de dificultate al traseului este apropiat de cel de la clasa Standard. La probă sunt acceptate însă doar mașini de teren cu tracțiune 4×4 și anvelope cu profil minim AT.
Sportivii clasei Hobby vor avea mai multe probe speciale, stagii de navigare, dar și aplicații practice (teorie și practică privind ABC-ul în off road). Această clasă nu punctează în Campionatul Național de Off Road.

În locul Trialului Urban, deja consacrat, va avea loc o probă specială care va întruni toate caracteristicile TRIAL-ului și va fi parte integrantă din concursul de Trophy. Ea este programată în ultima zi a etapei a II-a a Campionatului Național de Off Road de la Târgoviște și precede festivitatea de premiere.

Etapa de off road de la Şotânga vine și cu surprize. În premieră, la finalul competiției, organizatorii vor întocmi un clasament feminin al participantelor. Scopul este de a încuraja participarea femeilor la cursele de off road și înscrierea lor și în etapele viitoare ale campionatului.

Organizatorii fac apel la respectarea măsurilor de distanțare socială și respectarea recomandărilor autorităților pentru stoparea răspândirii pandemiei. Totodată, CORB 44 își rezervă dreptul de a modifica traseele și orarul competițional dacă starea vremii va periclita desfășurarea etapei în condiții de siguranță. Mulțumim sponsorilor și partenerilor noștri!

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

BNS: Portofoliul atribuit României în viitoarea Comisie Europeană, o vulnerabilitate!

Publicat

pe

Blocul Național Sindical (BNS) spune că atribuirea către România a portofoliului Competențe și Educație, Locuri de muncă, Drepturi sociale și demografie în viitoarea Comisie Europeană este mai degrabă o vulnerabilitate, un compromis politic, având în vedere că țara noastră este unul dintre statele membre ale Uniunii Europene cel mai puțin performante la aceste capitole.

„Din 2007 și până în prezent, România n-a fost în stare să rezolve probleme fundamentale ale pieței muncii, ale drepturilor sociale, ale educației sau demografiei. Oare ce valoare adăugată va putea să aducă România la masa Comisiei Europene în aceste domenii de maximă importanță în politica europeană?

Declarația plină de optimism a președintei Comisiei Europene face trimitere la responsabilitățile noului comisar european care vizează „o Uniune a competențelor” și Pilonul European al Drepturilor Sociale. Ambele teme sunt abordate la un nivel extrem de scăzut ca performanțe și indicatori în politicile publice ale României.

Ne exprimăm îngrijorarea pentru această decizie politică. În opinia noastră, doamna Roxana Mînzatu ar fi fost un comisar mult mai bun, de exemplu, în gestionarea portofoliului Coeziune și reforme”, se precizează într-un comunicat de presă transmis de către BNS.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ACTUALITATE

16 octombrie, termen important pentru fermieri. Încep plățile!

Publicat

pe

Foto cu caracter ilustrativ

Ministrul PSD al Agriculturii, Florin Barbu, a anunțat că APIA va demara, în data de 16 octombrie 2024, plata avansurilor către fermieri. În acest sens, a fost alocat un buget de aproximativ 1 miliard de euro.

„Am solicitat și obținut această derogare de la Comisia Europeană, astfel că venim, și în acest an, în sprijinul fermierilor, pentru a-i ajuta să depășească mai ușor problemele de lichidități cu care se confruntă și acordăm avansurile plăților directe în cuantum de 70% din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA) și de 85% din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR)”, a precizat ministrul PSD al Agriculturii – Florin Barbu.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite