Conectați-vă cu noi

ALEGERI

Mesajul ALDE Dâmboviţa înaintea votului din 27 septembrie 2020

Publicat

pe

Ultima conferinţă de presă a reprezentanţilor ALDE Dâmboviţa, înaintea votului de duminică – 27 septembrie, s-a consumat sub semnul concluziilor trase în urma campaniei electorale şi a îndemnurilor către electoratul dâmboviţean de a ieşi la vot şi de a pune ştampila cu responsabilitate şi încredere pe candidatul pe care îl consideră că merită să fie ales, că merită să îi reprezinte în poziţiile de preşedinte al Consiliului Judeţean, primari, consilieri locali şi judeţeni.

Liderul ALDE Dâmboviţa – Ionel Petre, cu verva şi siceritatea debordantă care l-au caracterizat întotdeauna, chiar dacă nu au fost arme redutabile în bătălia electorală, a spus că nu mai poţi îngrăşa porcul în ajunul Crăciunului. În traducere liberă, nu ar mai fi momentul să înşiruie la programe şi proiecte, la iniţiative şi propuneri pentru electorat.

Petre şi-a arătat mâhnirea că, în toată această campanie electorală, nu a putut participa la o dezbatere electorală în care adversarii să stea faţă în faţă, să se privească în ochi şi să vină, în direct, cu proiecte şi soluţii viabile pentru acest judeţ. Candidaţii, a spus liderul ALDE, au preferat să se ascundă în mediul virtual şi de acolo să se poziţioneze, să atace, să divagheze singuri despre ceea ce ar trebui făcut. Crede Ionel Petre, candidatul ALDE pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa, că dezbaterea electorală ar trebui să devină obligatorie prin lege, fiindcă cetăţenii au dreptul de a-i urmări în confruntare pertinentă, civilizată pe cei care vor să le conducă destinele.

„Trebuie să-ţi asumi candidatura cu bune şi cu rele, prezentându-te în faţa alegătorilor chiar dacă acela poate să fie intransigent chiar acid. Oamenii vor răspunsuri concrete, vor soluţii la problemele lor. Dacă ar fi după mine, aş impune prin lege ca dezbaterile să aiba loc în mod obligatoriu. Faptul că se evită candidaţii între ei, vă spun că este nociv pentru întregul proces al alegerilor. Faptul că fiecare vorbeşte pe tema lui, în spaţiul lui, fie virtual, fie intim ca şi cum ar fi salvatorii planetei, au soluţii la toate, sunt în stare să ridice la cer proiectele, doar că, evitand acest tip de dezbatere, de abordare, de teamă ca nu care cumva să fie încurcat de adversar sau de presă prin întrebări la care să nu aibă răspuns”, a precizat Ionel Petre.

Candidatul ALDE pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa este convins că, duminică – 27 septembrie, nu va fi îmbulzeală la secţiile de vot, ba chiar ne vom confrunta cu absenteismul. Această situaţie va fi generată de starea de pandemie, frica de contaminare cu coronavirus a oamenilor, dar şi de neîncrederea în clasa politică, în cei care urmează să fie aleşi pentru a gestiona treburile comunităţilor locale.

„Fac apel la dâmboviţeni în a respecta normele în vigoare, la a se responsabiliza şi a merge la vot. Fiecare să voteze cu cine ştie mai bine, cu cine merită. Haideţi să nu lăsăm pe alţii să decidă pentru noi pentru încă 4 ani iar apoi să ne plângem că iar avem o administraţie nepregătită, că iar avem primari şi consilieri care nu au făcut în viaţa lor nimic, Că iar avem pupători de funduri. O clasă politică în aceste momente este oglinda societăţii. Ieşiţi la vot, exprimaţi-vă cum consideraţi că ştiţi mai bine, votaţi cu cine credeţi că este mai important şi votaţi cu cei care nu vă spun poveşti la intervale de patru ani. Nu votaţi cu acele persoane care v-au arătat aceleaşi proiecte de fiecare dată”, a fost îndemnul liderului ALDE Dâmboviţa.

Dumitru Ion, candidat ALDE pentru funcţia de consilier judeţean, în ultima intervenţie în faţa presei înainte de alegerile de duminică, 27 septembrie 2020, a făcut, de asemenea, un apel la dâmboviţeni să iasă la vot şi să pună ştampila pe candidatul care merită.

“Sper ca dâmboviţenii, ca de altfel electoratul de pe întreg teritoriul României, să nu mai fie sub impresia „duminicii orbului”, cetăţenii să fie convinşi, conştienţi cui acordă acest vot pentru următorii 4 ani”, a decarat Ion Dumitru.

Florin Preda, candidatul ALDE pentru Prmăria Malu cu Flori, consideră că vremea miniciunilor a trecut, că electoratul dâmboviţean trebuie să cântărească bine cui acordă votul. Preda îi roagă pe oameni să nu se mai lase înşelaţi de aparenţe, de declaraţiile popoase ale celor care bat la poarta lor şi încearcă să îi învăluie cu tot felul de promisiuni deşarte.

„Fac un apel la toţi oamenii să se gândească înainte de a face acest pas, înainte să apeleze la acest vot deştept cum îi spun eu. Au fost atâţia ani în care aceştia au avut timp să demonstreze ce şi-au propus. Este imposibil ca, după ani şi ani, să asistăm, să fim martori, să vedem cum suntem minţiţi. Oameni buni, suntem în 2020 şi noi ne punem problema de infrastructură, ne bucurăm de un kilometru de afalt. Trebuie să nu ne mai lăsăm înşelaţi de aceste minciuni electorale. Oamenii trebuie să voteze deştept şi, pe 27 septembrie, să-şi asume votul. Nu trebuie să ne mai plângem de milă încă 4 ani de zile pentru neputinţa noastră. Nu trebuie să mai închidem ochii pentru te miri ce implicaţii, pentru te miri ce relaţii. Trebuie să punem punct, ” a sunat mesajul lui florin Preda către alegătorii dâmboviţeni.

Material realizat la comanda ALDE Dâmboviţa. Cod unic mandatar financiar: 21200063

ALEGERI

Deputata PNL Adriana Săftoiu, nemulțumită de listele de candidați întrucât se regăsesc traseiști și persoane leneșe

Publicat

pe

Specialista în comunicare și analiză politică Adriana Săftoiu, deputat din partea PNL, în ultimii ani, a atacat la greu conducerea propriului partid, ba chiar și o serie de colegi liberali, pentru gafele comise. Nu i-a iertat pe mai marii PNL nici acum, după depunerea listelor de candidați pentru alegerile parlamentare.

Fosta consiliera prezidențială, care nu se mai regăsește pe listele de candidați ale Partidului Național Liberal, critică staff-ul central pentru faptul că a validat foarte mulți traseiști, foarte multe persoane slab pregătite politic și profesional, puturoși ai PNL care, în mod normal, nu aveau ce să caute pe listele de parlamentare.

„Am făcut greșeala să mă uit la listele partidelor pentru parlamentare, cu ceva mai multă atenție la colegii mei de partid, cu foarte puțină atenție la traseiști. Aici păcatul e vizbil chiar dacă e justificat ridicol de marele lider: orice vot e bun dacă te ajută să rămâi pe sacun.

Nu e nicio problemă că nu sunt eu acolo sau alți colegi care, din punct de vedere parlamentar, meritau măcar și un loc neeligibil . Si o spun cu toată împăcarea, chiar nimeni nu e atât de bun ca să fie regretat.

Dar să văd acolo parlamentari care ar putea fi premiați pentru chiul (sigur, aveau grijă să nu lipsească de la votul final că acolo e o monitorizare mai exactă), persoane care, în particular, ar putea fi drăguțe, dar la nivel de activitate parlamentară sunt nule, au practicat tăcerea ca mod de a se exprima, dar au stiut să vorbească cu paltonul liderului, doar că asta nu e activitate parlamentară, e energie infinit disponibilă pentru a atârna de clanța care poate să îți deschidă ușa, nu îi poți asocia cu nici un proiect parlamentar, unii, cărora dacă le scoți din discurs imprecația, nu au nimic de spus, duc lipsă de argumente, adeseori de cultură minimală, dar pot să înșire platitudini până la epuizarea timpului, persoane care au adus combativitatea de stadion in Parlament, cărora le e mai familiară onomatopeia, cuvintele fiindu-le oaresicum străine, să îi vezi deschizând listele la Senat, la Camera Deputaților, mă întreb: ori țara asta e pierdută, ori e un experiment ca să ne trezim.

Poate în următorii patru ani ne trezim. Acum, vă asigur, votul e atât de viciat încât nu mai există niciun instrument de a sancționa așa bătaie de joc. Si dacă aveți chef de analiză priviți cu atentie numele celor care rămân în dreptul localității voastre si intrebați-vă ce știți despre ei. Mulți se laudă că v-au reprezentat si, vai, vor continua să vă reprezinte, cel mai des prin activitate pe FB, de exemplu prin “share” la postările de partid. Cei mai mulți sunt puși în locuri sigure pe listă așa încât, si dacă votăm 10 la sută, ei tot vor fi acolo, mulțumiți că sunt miezul națiunii.

Cum să îi sancționăm? În primul rând, renunțați să ii iertați pe ai voștri. Fiți mult mai duri cu ai voștri decât cu adversarii. Altfel, nu mai avem nicio sansă”, a scris Adriana Săftoiu pe pagina sa de Facebook.

Citește în continuare

ALEGERI

Oana Vlăducă, PRO România: Mi-am asumat candidatura pentru Senat și merg cu gândul să câștig

Publicat

pe

PRO România poate obține în județul Dâmbovița, cu multă muncă și determinare, doi parlamentari la alegerile din 6 decembrie – spune deputata Oana Vlăducă, deschizător de listă pentru Senat. Pentru unii, candidatura Oanei Vlăducă pentru Senat, nu tot pentru Camera Deputaților, a generat semne de întrebare. Este motivul pentru care parlamentara a venit astăzi cu lămuriri în cadrul unei conferințe de presă.

„Eu sunt cea care a venit cu această idee. Decizia am luat-o împreună, eu, Victor Ponta și Adrian Țuțuianu. Am făcut o analiză serioasă și corectă și am convenit că așa este cel mai bine. Eu am venit în PRO România nu pentru că mi s-a promis cine știe ce funcție. Nu. Am venit în PRO România pentru că în PRO România sunt liderii pe care îi respect în politică.

Cine mă cunoaște, știe despre mine că sunt un om puternic, un om muncitor și un om de echipă. Cred în valorile pe care mi le-au transmis părinții mei și cred că multe principii corecte de viață pot avea loc și în politică. Nu totul se reduce la posturi, la funcții sau la sinecuri. Eu sunt în politică la fel ca în prima zi, cu același entuziasm și aceeași bună credință.

Am avut un mandat cu multe provocări la Camera Deputaților și un mandat frumos. A fost primul meu mandat de parlamentar și am încercat, atât cât am putut, să reprezint cu onoare și cu responsabilitate interesele acestui județ.

Candidez la Senat cu gândul de a câștiga. PRO România poate să câștige în Dâmbovița, cu multă muncă și determinare, doi parlamentari. Am avut un examen foarte greu la locale. L-am trecut. Avem în prezent 116 aleși locali, avem structuri în teritoriu, avem organizații, avem oameni extraordinari lângă noi. Suntem un partid în adevăratul sens al cuvântului. Ca atare, alegerile parlamentare vor reprezenta un pas înainte. Vom obține un scor mai bun și, după toate simulările noastre, putem câștiga doi parlamentari”, a declarat Oana Vlăducă – deputat PRO România de Dâmbovița.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!