Connect with us

ALEGERI

Mesajul ALDE Dâmboviţa înaintea votului din 27 septembrie 2020

Publicat

pe

Ultima conferinţă de presă a reprezentanţilor ALDE Dâmboviţa, înaintea votului de duminică – 27 septembrie, s-a consumat sub semnul concluziilor trase în urma campaniei electorale şi a îndemnurilor către electoratul dâmboviţean de a ieşi la vot şi de a pune ştampila cu responsabilitate şi încredere pe candidatul pe care îl consideră că merită să fie ales, că merită să îi reprezinte în poziţiile de preşedinte al Consiliului Judeţean, primari, consilieri locali şi judeţeni.

Liderul ALDE Dâmboviţa – Ionel Petre, cu verva şi siceritatea debordantă care l-au caracterizat întotdeauna, chiar dacă nu au fost arme redutabile în bătălia electorală, a spus că nu mai poţi îngrăşa porcul în ajunul Crăciunului. În traducere liberă, nu ar mai fi momentul să înşiruie la programe şi proiecte, la iniţiative şi propuneri pentru electorat.

Petre şi-a arătat mâhnirea că, în toată această campanie electorală, nu a putut participa la o dezbatere electorală în care adversarii să stea faţă în faţă, să se privească în ochi şi să vină, în direct, cu proiecte şi soluţii viabile pentru acest judeţ. Candidaţii, a spus liderul ALDE, au preferat să se ascundă în mediul virtual şi de acolo să se poziţioneze, să atace, să divagheze singuri despre ceea ce ar trebui făcut. Crede Ionel Petre, candidatul ALDE pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa, că dezbaterea electorală ar trebui să devină obligatorie prin lege, fiindcă cetăţenii au dreptul de a-i urmări în confruntare pertinentă, civilizată pe cei care vor să le conducă destinele.

„Trebuie să-ţi asumi candidatura cu bune şi cu rele, prezentându-te în faţa alegătorilor chiar dacă acela poate să fie intransigent chiar acid. Oamenii vor răspunsuri concrete, vor soluţii la problemele lor. Dacă ar fi după mine, aş impune prin lege ca dezbaterile să aiba loc în mod obligatoriu. Faptul că se evită candidaţii între ei, vă spun că este nociv pentru întregul proces al alegerilor. Faptul că fiecare vorbeşte pe tema lui, în spaţiul lui, fie virtual, fie intim ca şi cum ar fi salvatorii planetei, au soluţii la toate, sunt în stare să ridice la cer proiectele, doar că, evitand acest tip de dezbatere, de abordare, de teamă ca nu care cumva să fie încurcat de adversar sau de presă prin întrebări la care să nu aibă răspuns”, a precizat Ionel Petre.

Candidatul ALDE pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa este convins că, duminică – 27 septembrie, nu va fi îmbulzeală la secţiile de vot, ba chiar ne vom confrunta cu absenteismul. Această situaţie va fi generată de starea de pandemie, frica de contaminare cu coronavirus a oamenilor, dar şi de neîncrederea în clasa politică, în cei care urmează să fie aleşi pentru a gestiona treburile comunităţilor locale.

„Fac apel la dâmboviţeni în a respecta normele în vigoare, la a se responsabiliza şi a merge la vot. Fiecare să voteze cu cine ştie mai bine, cu cine merită. Haideţi să nu lăsăm pe alţii să decidă pentru noi pentru încă 4 ani iar apoi să ne plângem că iar avem o administraţie nepregătită, că iar avem primari şi consilieri care nu au făcut în viaţa lor nimic, Că iar avem pupători de funduri. O clasă politică în aceste momente este oglinda societăţii. Ieşiţi la vot, exprimaţi-vă cum consideraţi că ştiţi mai bine, votaţi cu cine credeţi că este mai important şi votaţi cu cei care nu vă spun poveşti la intervale de patru ani. Nu votaţi cu acele persoane care v-au arătat aceleaşi proiecte de fiecare dată”, a fost îndemnul liderului ALDE Dâmboviţa.

Dumitru Ion, candidat ALDE pentru funcţia de consilier judeţean, în ultima intervenţie în faţa presei înainte de alegerile de duminică, 27 septembrie 2020, a făcut, de asemenea, un apel la dâmboviţeni să iasă la vot şi să pună ştampila pe candidatul care merită.

“Sper ca dâmboviţenii, ca de altfel electoratul de pe întreg teritoriul României, să nu mai fie sub impresia „duminicii orbului”, cetăţenii să fie convinşi, conştienţi cui acordă acest vot pentru următorii 4 ani”, a decarat Ion Dumitru.

Florin Preda, candidatul ALDE pentru Prmăria Malu cu Flori, consideră că vremea miniciunilor a trecut, că electoratul dâmboviţean trebuie să cântărească bine cui acordă votul. Preda îi roagă pe oameni să nu se mai lase înşelaţi de aparenţe, de declaraţiile popoase ale celor care bat la poarta lor şi încearcă să îi învăluie cu tot felul de promisiuni deşarte.

„Fac un apel la toţi oamenii să se gândească înainte de a face acest pas, înainte să apeleze la acest vot deştept cum îi spun eu. Au fost atâţia ani în care aceştia au avut timp să demonstreze ce şi-au propus. Este imposibil ca, după ani şi ani, să asistăm, să fim martori, să vedem cum suntem minţiţi. Oameni buni, suntem în 2020 şi noi ne punem problema de infrastructură, ne bucurăm de un kilometru de afalt. Trebuie să nu ne mai lăsăm înşelaţi de aceste minciuni electorale. Oamenii trebuie să voteze deştept şi, pe 27 septembrie, să-şi asume votul. Nu trebuie să ne mai plângem de milă încă 4 ani de zile pentru neputinţa noastră. Nu trebuie să mai închidem ochii pentru te miri ce implicaţii, pentru te miri ce relaţii. Trebuie să punem punct, ” a sunat mesajul lui florin Preda către alegătorii dâmboviţeni.

Material realizat la comanda ALDE Dâmboviţa. Cod unic mandatar financiar: 21200063

ACTUALITATE

PNL a câștigat alegerile parțiale organizate la Braniștea și Cojasca

Publicat

pe

Alegerile locale parțiale organizate, astăzi – 27 iunie 2021, în comunele Braniștea (pentru funcția de primar) și Cojasca (pentru Consiliul Local) au fost câștigate de PNL. Vom reveni.

Citește în continuare

ACTUALITATE

126 de sesizări în legătură cu alegerile din Braniștea și Cojasca. 97 nu s-au confirmat

Publicat

pe

În județul Dâmbovița, alegerile locale parțiale organizate în comunele Braniștea și Cojasca s-au derulat fără incidente deosebite care să afecteze desfășurarea procesului de vot – informează Inspectoratul Județean de Poliție.

Totuși, până la ora 16:00, au fost înregistrate 126 de sesizări referitoare la posibile fapte care au legătură cu procesul electoral. 97 dintre acestea nu s-au confirmat, iar celelalte 29 sunt în curs de verificare.

Exemple:

Polițiștii din cadrul Secției nr. 3 Poliție Rurală Butimanu au fost sesizați prin S.N.U.A.U. 112 cu privire la faptul că ocupanții a două autoturisme transportă alegători la secțiile de votare și le oferă bani pentru a-i determina să voteze candidații unei organizații politice. În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal, fiind efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de coruperea alegătorilor, faptă prevăzută de art. 386 din Codul Penal.

De asemenea, polițiștii de la Secția nr. 3 au fost sesizați și cu privire la faptul că ocupanții unui autoturism, respectiv doi bărbați de 23 de ani, oferă bani alegătorilor pentru a-i determina să nu voteze candidații unei organizații politice. În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal fiind efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de coruperea alegătorilor, faptă prevăzută de art. 386 din Codul Penal.

Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Titu au fost sesizați cu privire la faptul că în localitatea Braniștea, alegătorii sunt aduși la vot cu autoturisme de diverse persoane, iar înainte de a părăsi autovehiculul le este indicat pe un buletin de vot anulat ce candidat să voteze. În urma verificărilor efectuate, până la acest moment, polițiștii au stabilit că aspectele semnalate nu se confirmă.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT