Conectați-vă cu noi

SOCIAL

Vodafone a donat tablete cu conexiune la internet pentru 40 de şcoli din mediul rural

Publicat

pe

Programul „Şcoala din valiză” a ajuns, în aceste zile, în 40 de noi școli din mediul rural, care vor beneficia acum de resurse pentru educație în format digital în anul șolar 2020/2021. Fundația Vodafone România a dublat suma strânsă din donații și a finalizat recent procesul de achiziție a 1.200 de tablete, pentru elevi din județele Alba, Arad, Argeș, Bacău, Brașov, Călărași, Cluj, Dâmbovița, Dolj, Galați, Iași, Mureș, Neamț, Timiș, Vâlcea și Vaslui.

Vodafone România s-a alăturat efortului de a ajuta elevii din zonele rurale să își continue studiile în anul școlar 20/21 și să beneficieze de o experiență educațională completă. Compania oferă internet pentru toate școlile din programul „Școală din valiză”, împreună cu SIM-uri pentru tabletele donate, cu trafic gratuit de date mobile pentru accesarea platformei www.scoaladinvaliza.ro și a altor platforme educaționale, precum www.manual.edu.ro, www.lectii-virtuale.ro, www.profesoronline.ro.

Campania “Împreună nu lăsăm niciun elev în urmă” continuă până pe 15 octombrie 2020, iar donațiile care vor fi strânse vor fi utilizate pentru extinderea programului “Școala din Valiză” către mai mulți elevi și profesori din zonele rurale ale României cărora le lipsesc mijloacele pentru educația digitală.

„Este important ca societatea să înțeleagă că putem realiza lucruri mărețe dacă acționăm împreună, într-un efort comun de a face fapte bune. Având în vedere deficitul de instrumente digitale pentru educație din zonele rurale și nevoia tot mai mare de acces la educația digitală în contextul actual, am decis să extindem această inițiativă. Prin urmare, încurajăm oamenii să ni se alăture în continuare în acest efort și să continue să doneze în perioada aceasta pentru a aduce educația digitală în mai multe școli rurale, pentru mai mulți elevi care au nevoie de sprijin”, a declarat Angela Galeța – director al Fundației Vodafone România.

SOCIAL

Firmă de pază a prejudiciat statul cu peste 4 milioane de euro. Percheziții în Dâmbovița, Argeș și București

Publicat

pe

Foto arhivă

Polițiștii din cadrul IGPR execută, în această dimineață, 12 percheziții în municipiul București și în județele Dâmbovița și Argeș, într-un dosar penal de evaziune fiscală în domeniul serviciilor de protecție și pază. Anchetatorii au stabilit că prejudiciul adus bugetului de stat în acest caz este de 4 milioane de euro. Oamenii legii au descins la domiciliile unor persoane și la sediul unei firme ce se ocupă cu paza și protecția.

Polițiștii îi acuză pe reprezentanții firmei că, între 2014 și 2019, ar fi încheiat mai multe contracte cu alte companii, de la care au încasat peste 95.200.000 de lei, adică aproximativ 20 de milioane de euro.

Pentru a se sustrage de la plata obligațiilor către stat, administratorii firmei de pază și protecție ar fi dispus înregistrarea în contabilitatea societății și ar fi declarat la organele fiscale achiziții de la 83 de societăți comerciale, care nu ar avea la bază operațiuni reale. A rezultat astfel un prejudiciu adus bugetului de stat de 18.500.000 de lei, adică peste 4 milioane de euro, reprezentând impozit pe profit și TVA.

Citește în continuare

SOCIAL

Vindeau tutun fără acte. Percheziții în trei județe și municipiul București

Publicat

pe

Foto arhivă

Polițiștii bucureșteni efectuează, în această dimineață, 17 percheziţii domiciliare în Bucureşti şi în localități din judeţele Ilfov, Călăraşi şi Giurgiu.

Oamenii legii au în lucru un dosar penal în care se fac cercetări privind săvârşirea infracţiunii de deţinere în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile, în cazul de față este vorba de tutun.

Suspecţii ar fi oferit spre vânzare, pe site-uri specializate şi pe reţele sociale, diferite cantităţi de tutun, pe care ulterior le livrau prin firme de curierat sau prin servicii poştale.

Mai multe persoane vor fi duse la audieri la Poliţia Sectorului 4 București.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!