Connect with us

ACTUALITATE

La mulți ani, seniori din România!

Publicat

pe

Deputata PSD de Dâmbovița Claudia Gilia, președinta femeilor social-democrate dâmbovițene, a transmis astăzi un mesaj de felicitare seniorilor, celor de care a depins o vreme societatea românească, viitorul țării. Ei sunt postamentul construcției ce urmează.

„Când căutăm exemple de viață și eroi de legendă, e suficient să ne uităm în jur. La seniorii noștri și poveștile lor de viață. Este unul din lucrurile pe care ar trebui să le facem în fiecare zi, dar mai ales astăzi, de Ziua internațională a Persoanelor Vârstnice.

Să le dăm din timpul nostru, chiar dacă îl putem oferi din ce în ce mai rar, într-o existență din ce în ce mai zbuciumată. Le datorăm și solidaritate de generații, pentru că prezentul este construit pe trecutul pe care l-au ridicat ei.

Am văzut cum majorarea pensiilor, de exemplu, a fost hulită de mulți tineri, sigur ca parte a unei propagande mai mult politice decât sociale. Le spun acestora că suntem datori să oferim tuturor categoriilor de vârstă o viață decentă și că o societate care nu-și respectă părinții și bunicii este una care a eșuat.

Părinților și bunicilor noștri le urez astăzi „La mulți ani!” petrecuți în familii, alături de copii și nepoți „.

ACTUALITATE

Carmen Holban, deputat, mesaj cu prilejul „Zilei internaționale a femeilor din mediul rural’

Publicat

pe

În data de 15 octombrie, se sărbătorește „Ziua internaţională a femeilor din mediul rural”. Celebrarea a fost decisă de Organizația Națiunilor Unite printr-o rezoluție dată în 18 decembrie 2007. S-a avut în vedere rolul pe care îl au femeile de la sate în bunăstarea familiilor și în dezvoltarea economiilor din mediul rural.

„Femeile din satele și comunele noastre sunt inima familiilor și a gospodăriilor lor. Ziua Internațională a Femeilor din Mediul Rural, pe care astăzi o sărbătorim, le este dedicată lor, celor care prin munca lor, plătită sau neplătită, își hrănesc familiile. De multe ori, munca și efortul acestora nu sunt mai prejos de cele ale partenerilor lor de viață. Meritele lor nu pot fi puse la îndoială, iar pentru acest lucru trebuie să le fim alături și să le mulțumim, zi de zi”, este mesajul transmis de deputata Carmen Holban.

Citește în continuare

ACTUALITATE

S-a mai dus un om bun… Arhitectul Grigore Eftimescu. Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Publicat

pe

A plecat dintre noi arhitectul Grigore (Gogu) Eftimescu. Un om blajin, cald, cu un caracter adevărat, cum tot mai puține găsești în zilele acestea pline de zbucium.

Eram prieteni. Ne-am cunoscut cu peste douăzeci de ani în urmă, pe când amândoi prestam cu pasiune la trustul de presă Artpress. Eu ca reporter de investigație, dumnealui realiza la Radio D o excelentă emisiune de anticipație – „Cronica bizarului”. Era absorbit de paranormal, proza SF, de viața extraterestră. De multe ori, când aveam răgaz, ne prindeam în discuții. Era o enciclopedie. Îmi făcea o plăcere deosebită să-l ascult.

Anii au trecut. Fiecare pe drumul lui. Ne întâlneam rareori prin zona Caraiman din Târgoviște. Ne salutam reciproc și mai schimbam, din păcate, din fugă, câteva vorbe. Am aflat că a urcat la ceruri, locul spre care știu că îi plăcea mereu să privească. E trist. S-a mai dus un om bun… Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT