Conectați-vă cu noi

ALEGERI

Corneliu Ştefan a câștigat președinția CJ Dâmboviţa cu cel mai mare scor din regiune

Publicat

pe

PSD Dâmbovița se clasează pe locul 5 la nivel național și pe 3 în Regiunea Sud Muntenia, conform procentului obținut în alegerile din 27 septembrie 2020. Cât privește scorul pentru funcția de președinte al Consiliului Județean, se regăsește pe locul 1 în regiune și pe 3 la nivel de țară. Corneliu Ştefan a fost votat de 100.064 de dâmbovițeni, obținând peste 7.000 de voturi în plus față de partid.

Astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, președintele ales al Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a declarat că scorul obținut la scrutinul de duminică este o dovadă că procesul de reconstrucție a organizației, pe care l-a început în ianuarie 2020, a dat rezultate. PSD a obținut cu 10 procente mai mult ca la europarlamentarele de anul trecut și a câștigat cele mai multe consilii județene din țară – 20 și cele mai multe primării – 1.470.

„Mulțumesc dâmbovițenilor, celor care m-au votat dar și acelora care nu m-au votat. Așa cum am promis, echipele PSD sunt determinate să dezvolte toate comunitățile locale. Am obținut un scor foarte bun la alegerile locale. PSD este pe drumul cel bun și a început să recâștige încrederea electoratului. PSD reprezintă alternativa la actuala guvernare”, a spus Corneliu Ștefan.

În județul Dâmbovița, PSD a câștigat alegerile locale în Târgoviște, Moreni, Pucioasa, Fieni și în 59 de comune, plus președinția Consiliului Județean și majoritatea în acest for legislativ.

„În afară de cele 63 de primării, PSD Dâmbovița a obținut 1.191 de consilieri locali. În 71 de localități, PSD a obținut majoritate, iar în 18 localități Partidul Social Democrat poate să facă alianțe în funcție de componența consiliilor locale.

Pe primul loc în județul Dâmbovița a fost primarul comunei Șotânga, Constantin Stroe, cu 89,67%. Este printre cele mai mari procente din țară. Urmează: Morteni, Mănești, Corbii Mari.

V-am spus doar primele patru localități, dar îi felicit pe toți colegii mei, și pe cei care au câștigat cu un asemenea scor, dar și pe cei care au avut scoruri mai mici și, nu în ultimul rând, pe cei care au pierdut. Toți colegii mei au fost determinați”, a declarat Corneliu Ştefan.

ALEGERI

Cei 10 parlamentari de Dâmbovița și-au primit mandatele

Publicat

pe

Astăzi – 17 decembrie 2020, Biroul Electoral Judeţean Dâmboviţa s-a întrunit într-o ultimă ședință, pentru a înmâna mandatele celor 10 parlamentari validaţi în urma scrutinului electoral din 6 decembrie, respectiv: deputaţii Carmen Holban, Ionuţ Vulpescu, Radu Popa și Marian Ţachianu – din partea PSD, Gabriel Plăiaşu și Liviu Balint – PNL și Daniel Codruţ Blaga – USR PLUS şi senatorii Titus Corlăţean – PSD, Virgil Guran – PNL şi Dragoş Ioan Popescu – USR PLUS.

La eveniment au mai participat preşedintele Consiliului Judeţean – Corneliu Ştefan, lider al PSD Dâmbovița, vicepreşedinta Luciana Cristea, prefectul Aurelian Popa și câțiva reprezentanţi ai autorităţilor locale şi judeţene.

A luat cuvântul senatorul Titus Corlăţean, preşedinte executiv al PSD Dâmboviţa, care a mulţumit reprezentanţilor Biroului Electoral Judeţean pentru activitatea depusă, pentru faptul că au gestionat în conformitate cu legea întreg procesul electoral desfăşurat în judeţ, deşi situaţia a fost una complicată, generată de pandemie.

„Îi felicit pe toţi colegii deputaţi și senatori. Le urez succes tuturor. Cred că ar fi bine să strângem rândurile atunci când va fi cazul de proiecte judeţene care depăşesc interesul pur ideologic sau de partid. Este nevoie de strângerea rândurilor pentru că va urma un an foarte dificil. Este bine să încercăm împreună, într-un parteneriat cu Consiliul Judeţean, sperăm şi cu Prefectura. Este nevoie de solidaritate”, a fost mesajul adresat de senatorul social-democrat Titus Corlăţean.

Citește în continuare

ALEGERI

Adrian Țuțuianu, concluzii după alegerile parlamentare din 6 decembrie

Publicat

pe

Adrian Țuțuianu, liderul PRO România Dâmboviţa, a postat, pe pagina sa de Facebook, primele concluzii după ce Biroul Electoral Central a anunțat rezultatele finale ale alegerilor parlamentare din 6 decembrie. Iată care sunt comentariile lui Țuțuianu cu privire la județul Dâmbovița:

📌 Au participat la vot 136.120 cetățeni din 433.391 alegători înscriși în listele electorale ale circumscripției Dâmbovița. Este CEA MAI SCĂZUTĂ PREZENȚĂ LA UN SCRUTIN ELECTORAL DIN 1990, deși se conturează, deja, cea mai gravă criză economică, socială, bugetară și politică.

📌 La Camera Deputaților, mandatele au fost distribuite astfel: PSD – 4, PNL – 2, USR – 1. La Senat: PSD – 1, PNL – 1, USR – 1. Prin comparație cu alegerile din 2016: PSD pierde 2 parlamentari, PNL și USR câștigă câte 1 mandat.

Ceva intereant: dintre cei 10 parlamentari de Dâmbovița, 5 (!!!) NU au domiciliul în acest județ: 3 PSD cu domiciliul în București și 2 PNL (Câmpina și Sălaj). Cum să interpretăm asta? Că cele două mari partide tratează cu un anume dispreț județul, punând pe liste oameni care nu au nicio legătură cu Dâmbovița, oameni care nu au mai avut loc în județele lor și cărora șefii de la București le-au promis mandate de parlamentari? Vor face ei ceva pentru acest județ? Eu cred că NU.

📌 PRO ROMÂNIA a obținut în Dâmbovița un scor de 6%, peste pragul electoral și peste media națională a partidului, dar cu mult, mult sub ceea ce ne-am propus în raport cu munca pe care eu (de-a lungul anilor) și colegii mei am depus-o pentru acest județ. Majoritatea alegătorilor, însă, au pus sigla de partid deasupra oamenilor. E o realitate pe care suntem nevoiți să o acceptăm. Se spune că poporul are întotdeauna dreptate, dar la fel de bine se spune că și clasa politică e oglinda poporului.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT