Connect with us

ALEGERI

Corneliu Ştefan a câștigat președinția CJ Dâmboviţa cu cel mai mare scor din regiune

Publicat

pe

PSD Dâmbovița se clasează pe locul 5 la nivel național și pe 3 în Regiunea Sud Muntenia, conform procentului obținut în alegerile din 27 septembrie 2020. Cât privește scorul pentru funcția de președinte al Consiliului Județean, se regăsește pe locul 1 în regiune și pe 3 la nivel de țară. Corneliu Ştefan a fost votat de 100.064 de dâmbovițeni, obținând peste 7.000 de voturi în plus față de partid.

Astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, președintele ales al Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a declarat că scorul obținut la scrutinul de duminică este o dovadă că procesul de reconstrucție a organizației, pe care l-a început în ianuarie 2020, a dat rezultate. PSD a obținut cu 10 procente mai mult ca la europarlamentarele de anul trecut și a câștigat cele mai multe consilii județene din țară – 20 și cele mai multe primării – 1.470.

„Mulțumesc dâmbovițenilor, celor care m-au votat dar și acelora care nu m-au votat. Așa cum am promis, echipele PSD sunt determinate să dezvolte toate comunitățile locale. Am obținut un scor foarte bun la alegerile locale. PSD este pe drumul cel bun și a început să recâștige încrederea electoratului. PSD reprezintă alternativa la actuala guvernare”, a spus Corneliu Ștefan.

În județul Dâmbovița, PSD a câștigat alegerile locale în Târgoviște, Moreni, Pucioasa, Fieni și în 59 de comune, plus președinția Consiliului Județean și majoritatea în acest for legislativ.

„În afară de cele 63 de primării, PSD Dâmbovița a obținut 1.191 de consilieri locali. În 71 de localități, PSD a obținut majoritate, iar în 18 localități Partidul Social Democrat poate să facă alianțe în funcție de componența consiliilor locale.

Pe primul loc în județul Dâmbovița a fost primarul comunei Șotânga, Constantin Stroe, cu 89,67%. Este printre cele mai mari procente din țară. Urmează: Morteni, Mănești, Corbii Mari.

V-am spus doar primele patru localități, dar îi felicit pe toți colegii mei, și pe cei care au câștigat cu un asemenea scor, dar și pe cei care au avut scoruri mai mici și, nu în ultimul rând, pe cei care au pierdut. Toți colegii mei au fost determinați”, a declarat Corneliu Ştefan.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

PNL a câștigat alegerile parțiale organizate la Braniștea și Cojasca

Publicat

pe

Alegerile locale parțiale organizate, astăzi – 27 iunie 2021, în comunele Braniștea (pentru funcția de primar) și Cojasca (pentru Consiliul Local) au fost câștigate de PNL. Vom reveni.

Citește în continuare

ACTUALITATE

126 de sesizări în legătură cu alegerile din Braniștea și Cojasca. 97 nu s-au confirmat

Publicat

pe

În județul Dâmbovița, alegerile locale parțiale organizate în comunele Braniștea și Cojasca s-au derulat fără incidente deosebite care să afecteze desfășurarea procesului de vot – informează Inspectoratul Județean de Poliție.

Totuși, până la ora 16:00, au fost înregistrate 126 de sesizări referitoare la posibile fapte care au legătură cu procesul electoral. 97 dintre acestea nu s-au confirmat, iar celelalte 29 sunt în curs de verificare.

Exemple:

Polițiștii din cadrul Secției nr. 3 Poliție Rurală Butimanu au fost sesizați prin S.N.U.A.U. 112 cu privire la faptul că ocupanții a două autoturisme transportă alegători la secțiile de votare și le oferă bani pentru a-i determina să voteze candidații unei organizații politice. În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal, fiind efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de coruperea alegătorilor, faptă prevăzută de art. 386 din Codul Penal.

De asemenea, polițiștii de la Secția nr. 3 au fost sesizați și cu privire la faptul că ocupanții unui autoturism, respectiv doi bărbați de 23 de ani, oferă bani alegătorilor pentru a-i determina să nu voteze candidații unei organizații politice. În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal fiind efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de coruperea alegătorilor, faptă prevăzută de art. 386 din Codul Penal.

Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Titu au fost sesizați cu privire la faptul că în localitatea Braniștea, alegătorii sunt aduși la vot cu autoturisme de diverse persoane, iar înainte de a părăsi autovehiculul le este indicat pe un buletin de vot anulat ce candidat să voteze. În urma verificărilor efectuate, până la acest moment, polițiștii au stabilit că aspectele semnalate nu se confirmă.

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT