Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Viceprimarii municipiului Târgoviște nu vor fi schimbați

Publicat

pe

Configurația viitorului Consiliu Local Municipal Târgovişte, rezultată în urma alegerilor din 27 septembrie 2020, este una care permite PSD să-i păstreze viceprimari pe Monica Ilie și Cătălin Rădulescu. De altfel, primarul Daniel Cristian Stan a declarat, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că „echipa care câștigă nu se schimbă”.

„Nu cred că ați auzit vreodată, în ultimii 4 ani, vreo discuție între cei care alcătuiesc Executivul Primăriei Târgovişte. Acest lucru denotă stabilitate și faptul că energiile sunt canalizate către o activitate constructivă, nu către conflicte și dispute sterile”.

Cât privește prioritățile noului mandat, primarul Daniel Cristian Stan a spus că se vor concentra pe două direcții, respectiv continuarea proiectelor începute și a celor pentru care s-au semnat contractele de finanțare și, evident, implementarea unor proiecte noi. La o primă analiză, sunt peste 70 de investiții care urmează să debuteze, cărora li se adaugă cele deja începute.

„Programul administrativ pus în practică în ultimii 4 ani a reprezentat o garanție suficientă pentru că târgoviștenii să ne acorde în continuare credit. Le promit că nu-i voi dezamăgi”.

Componența Consiliului Local Municipal Târgovişte 2020-2024 este următoarea: 12 aleși PSD, 5 – PNL, 2 – USR PLUS și 1 – PRO România.

ADMINISTRAŢIE

Sălcioara: Școala Bănești și Căminul Cultural Ghinești, două investiții ce vor fi finalizate anul acesta

Publicat

pe

Valentin Pârvu, edilul comunei Sălcioara, județul Dâmbovița, ne-a convins, și nu de acum, că nu este tocmai ușor să conduci o localitate formată din 8 sate risipite într-un teritoriu vast, cu distanțe de kilometri de la o așezare la alta, cu potențial economic redus, cu investitori puțini și cu o populație în regres. Asta fiindcă tinerii au ales să plece la oraș sau să își încerce norocul în străinătate. Și totuși Valentin Pârvu nu a disperat. A mers înainte și va merge încă un mandat, fiindcă știe ce are de făcut și, mai ales, vrea să își ducă la capăt proiectele pe care le-a conturat și pus în practică cu foarte mare dificultate.

În următoarea perioadă, ne-a spus edilul de la Sălcioara, fiindcă vine vremea bună, se vor relua lucrările la două obiective importante, repere ale identității și rezistenței peste timp a acestei comunități. Vorbim despre Școala Gimnazială din satul de centru – Bănești și despre Căminul Cultural din Ghinești. Așa cum a fost pornită construcția școlii, o combinație arhitecturală plăcută între tradițional și modern, cu siguranță, unitatea va fi la finalul lucrărilor una dintre cele mai frumoase din zonă. Finanțarea a fost asigurată prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL).

„Va fi o școală frumoasă, mare, cu 16-17 săli de clasă și laboratoare. În conexiune cu clădirea școlii, va fi și o sală de sport modernă. Am gândit să o construim aici, în Bănești, în satul de centru, pentru a ne fi mai ușor cu transportul tuturor copiilor din comună”, ne-a precizat primarul Valentin Pârvu.

Școala din Sălcioara va beneficia și de dotări moderne, calculatoare și alte elemente de informatică ultra necesare procesului educativ, care vor fi achiziționate prin Programul de dotare al școlilor din județ inițiat de Consiliul Județean Dâmbovița. La unitatea de învățământ de la Bănești-Sălcioara vor studia peste 200 de copii.

„Suntem mulțumiți de cum va ieși școala noastră. Chiar dacă lucrările au durat mai mult, avem promisiunea constructorului că, în toamna acestui an, școala va fi dată în folosință. La fel, ne-am propus ca, în câteva luni, să putem finaliza lucrările și la Căminul Cultural din Ghinești. Acest proiect l-am derulat cu finanțare prin Compania Națională de Investiții. Tot ceea ce întreprindem este pentru cetățenii acestei comune, pentru prezent și pentru viitor”, spune edilul comunei Sălcioara – Valentin Pârvu.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ADMINISTRAŢIE

Ordinea de zi a ședinței CLM Târgoviște din 29 februarie 2024

Publicat

pe

De

Consiliul Local Municipal Târgoviște se va întruni, joi – 29 februarie 2024, de la ora 14:00, în ședință ordinară de lucru, având pe ordinea de zi următoarele proiecte de hotărâre:

Ordinea de zi inițială a fost suplimentată cu încă două proiecte de hotărâre:

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite