Connect with us

Dâmboviţa

PSD Dâmbovița, decizie fără precedent în privința viceprimarilor. Se lasă cu excluderi!

Publicat

pe

Transparenţa decizională a devenit literă de lege la PSD Dâmboviţa şi reprezintă un argument important al organizației, prin care demonstrează că reprezentanţii săi se află cu adevărat în slujba oamenilor, în slujba comunităţilor locale.

Astăzi, după încheierea şedinţei Comitetului Politic Judetean în cadrul căruia s-au analizat rezultatele alegerilor din 27 septembrie și s-au luat măsuri acolo unde scorul a fost sub aşteptări, președintele Corneliu Ştefan a organizat o conferinţă de presă. A ieşit în faţa jurnaliştilor împreună cu preşedintele executiv, senatorul Titus Corlăţean, şi cu deputaţii Carmen Holban, Claudia Gilia şi Marian Ţachianu.

Noul preşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa a prezentat, statistic, localităţile în care PSD Dâmboviţa a obţinut cele mai bune scoruri la alegerile locale din 27 septembrie. Pe primul loc s-a aflat comuna Şotânga – cu 89,67%, urmată de Morteni – cu 88,71%, iar pe locul trei regăsim Măneşti – cu 85,97%. Pe următoarele poziţii vin: Poiana – 85,55%, Corbii Mari – 85,53, Produleşti – 85,02%, Răzvad – 84,68%, Valea Mare – 84,10%, Branşitea – 83,65% și Ulmi – 82,31%.

Deputatul Corneliu Ştefan nu a ocolit nici localităţile în care PSD a obţinut cele mai mici rezultate, respectiv: Răscăieţi, Petreşti, Cornăţelu, Bezdead, Răcari, Vârfuri, Lunguleţu, Butimanu, Titu şi Glodeni.

La capitolul vot politic acordat social-democraţilor, pe primul loc s-a aflat comuna Poiana, urmată de Morteni, Corbii Mari, Conţeşti, Tărtăşeşti, Nucet, Şotânga, Niculeşti, Măneşti şi Valea Mare.

Rezultatele obţinute de PSD Dâmboviţa pe zone geografice situează localităţile de pe Valea Dâmboviţei pe primul loc, cu 51,65%. Urmează Titu – 48,16%, Răcari – 45,4%, Fieni – 43,35%, Moreni – 42,08%, Găeşti – 41,87%, Pucioasa – 39,58% şi Băleni -37,51%.

La propunerea preşedintelui Corneliu Ştefan, Comitetul Politic Judeţean al PSD a luat decizia de a schimba din funcţii liderii unor organizaţii locale şi numirea unor coordonatori interimari până în primăvara anului 2021. Aceştia au misiunea de a reconsolida filialele în vederea pregătirii campaniei electorale pentru alegerile parlamentare din decembrie, dacă vor avea loc.

Fostul deputat Ionuţ Săvoiu se va ocupa de organizaţia Titu, deputata Carmen Holban – Răcari, deputata Claudia Gilia – Cornești, Emanuel Palea – Băleni, Uţă Constantin – Dărmăneşti, Mihaela Bivolaru – Finta, Marius Tiţa – Lucieni.

„Obiectivul politic al PSD Dâmboviţa este acela de a obţine la parlamentare un rezultat mult mai bun decât la alegerile locale. Vom veni cu echipe puternice de candidaţi, atât pentru Camera Deputaţilor cât şi pentru Senat”, a spus Corneliu Ştefan – preşedintele PSD Dâmboviţa.

O altă decizie importantă luată în această seară vizează alegerea viceprimarilor. Aceștia vor fi validați nominal, în cadrul Comitetului Politic Judeţean, pentru fiecare localitate unde PSD are majoritate. Cine încalcă această hotărâre va fi exclus din partid. Cât privește cele 18 unități administrativ-teritoriale unde este nevoie de o alianță politică, negocierile se vor purta la nivel județean.

ACTUALITATE

Carmen Holban, deputat, mesaj cu prilejul „Zilei internaționale a femeilor din mediul rural’

Publicat

pe

În data de 15 octombrie, se sărbătorește „Ziua internaţională a femeilor din mediul rural”. Celebrarea a fost decisă de Organizația Națiunilor Unite printr-o rezoluție dată în 18 decembrie 2007. S-a avut în vedere rolul pe care îl au femeile de la sate în bunăstarea familiilor și în dezvoltarea economiilor din mediul rural.

„Femeile din satele și comunele noastre sunt inima familiilor și a gospodăriilor lor. Ziua Internațională a Femeilor din Mediul Rural, pe care astăzi o sărbătorim, le este dedicată lor, celor care prin munca lor, plătită sau neplătită, își hrănesc familiile. De multe ori, munca și efortul acestora nu sunt mai prejos de cele ale partenerilor lor de viață. Meritele lor nu pot fi puse la îndoială, iar pentru acest lucru trebuie să le fim alături și să le mulțumim, zi de zi”, este mesajul transmis de deputata Carmen Holban.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

CJ Dâmbovița a propus spre finanțare prin Programul Național „Anghel Saligny” 47 de km de drumuri județene

Publicat

pe

Consiliul Județean Dâmbovița a depus la finanțare prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” 6 proiecte ce vizează reabilitarea și modernizarea a 47 km de drumuri județene – se precizează într-un comunicat remis către mass-media. Valoarea totală a finanțării solicitate Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației este de aproximativ 211.000.000 lei.

Traseele vor tranzita comunele Moroeni, Șelaru, Malu cu Flori, Pucheni, Brănești, Glodeni și Runcu, iar lucrările propuse la finanțare sunt următoarele:

– Modernizarea DJ 714, Bolboci – contur Lac Bolboci – Cheile Tătarului, pe un sector de drum de 4,5 km;

– Modernizarea DJ 503 și DJ 611 pe traseul limită județ Teleorman – Glogoveanu – Fierbinți – limită județ Argeș, etapa a doua a acestui proiect (7,6 km de drum);

– Dezvoltarea infrastructurii de transport județean prin modernizarea DJ 714 Glod – Sanatoriul Moroeni – Bolboci – Padina – Peștera. Lucrările prevăzute sunt complexe, din cauza porțiunii mari de drum, de 21,6 km, dar și a faptului că investiția presupune și construirea unui pod nou, cu o lungime de 70 metri, și a unui drum nou, care să ocolească satul Glod, în lungime de aproximativ 3,5 km;

– Reabilitarea și modernizarea a 6,7 km din DJ 724, Malu cu Flori – Pucheni;

– Reabilitarea și modernizarea a 4 km din DJ 716, Priboiu – Glodeni;

– Reabilitarea a 2,1 km din DJ 712A, Runcu – Râu Alb.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT