Conectați-vă cu noi

ADMINISTRAŢIE

Pucioasa, localitatea din țară cu cele mai multe proiecte europene depuse de primărie

Publicat

pe

Foto arhivă

Admnistrația orașului Pucioasa înregistrează un record național în ceea ce priveşte accesarea fondurilor europene. Pucioasa este localitatea din România cu cele mai multe proiecte europene depuse în actuala sesiune financiară: 18, niciunul respins, dimpotrivă, toate cu contract de finanțare semnat sau în curs de semnare.

„Suma ce revine pe cap de locuitor din finanțarea europeană este imensă (peste 4.000 euro), în condițiile în care valoarea totală a proiectelor este de peste 65 milioane euro. În perioada 2020-2024, vom continua și vom finaliza majoritatea covârșitoare a proiectelor începute. Ca o concluzie, nu am lăsat pe nimeni în urmă, niciun cetățean, nicio stradă”, spune primarul Constantin Ana.

De reținut faptul că admnistrația de la Pucioasa are în implementare și numeroase proiecte cu fonduri din bugetul local sau fonduri guvernamentale.

Proiecte cu fonduri europene la Pucioasa:

1. Dezvoltarea infrastructurii turistice. Execuția lucrărilor a început în luna iunie 2019.

2. Înființare Centru social pentru persoane vârstnice prin reabilitare clădire P+2, Cartier Filatură. Începere execuție lucrări: octombrie 2019.

3. Creare grădină publică pentru agrement și recreere pe strada Avram Iancu. Începere execuţie lucrări: august 2020.

4. Amenajare zonă de agrement și petrecere timp liber în zona lunca râului Ialomiţa. Începere execuție lucrări: iulie 2020.

5. Modernizarea și amenajarea parcului central. Contract de finanțare semnat în luna mai 2019.

6. Creare zonă de agrement Moțăianca. Semnare contract de finanțare în luna mai 2019.

7. Creșterea eficienței energetice și modernizarea Spitalului Pucioasa. Contract de finanțare semnat în luna iunie 2019.

8. Reabilitarea, dotarea și modernizarea Ambulatoriului integrat al Spitalului Pucioasa. Contract de finanțare semnat în luna noiembrie 2019.

9. Eficientizare energetică prin reabilitare și consolidare blocurile 1, 2, 3 – strada Avram Iancu. Contract de finanțare semnat în luna iulie 2019.

10. Sistem de iluminat eficient. Contract de finanțare semnat în luna ianuarie 2020.

11. Reabilitarea, modernizarea și extinderea Liceului Tehnologic. Contract de finanțare semnat în luna aprilie 2020.

12. Reabilitarea, modernizarea și dotarea bibliotecii orășenești. Contract de finanțare semnat în luna mai 2020.

13. Construire trei blocuri de locuințe sociale. Contract de finanțare semnat în luna mai 2020.

14. Construire și dotare Grădiniţa Prichindel. Contract de finanțare semnat în luna iulie 2020.

15. Reducerea emisiilor de carbon – cumpărare autobuze electrice pentru transportul public, construire autogară și modernizare drumuri. A fost semnat precontractul.

16. Modernizare și eficientizare energetică Grădiniţa cu program prelungit Micul Prinț. Proiect în evaluare tehnico-financiară.

17. Wifi4EU – internet gratuit în spațiile publice. Lucrările de execuţie au început în septembrie 2019.

18. Consolidarea capacității de gestionare a crizei sanitare COVID-19 la Spitalul Pucioasa. Proiect depus în septembrie 2020.

ADMINISTRAŢIE

Nu plec în Parlament. Rămân primar al comunei Răzvad

Publicat

pe

Emanuel Spătaru, primarul comunei Răzvad, datorită rezultatelor bune obținute în activitatea administrativă, în implementarea unor proiecte socio-edilitare, la care s-a adăugat scorul mare cu care a câștigat alegerile locale în 27 septembrie, a fost propus și a devenit candidat al PSD Dâmbovița pentru Camera Deputaților. Locul șapte pe are îl ocupă, cu siguranță, nu îi va aduce un mandat de parlamentar, dar, așa cum el însuși a precizat, reprezintă o onoare că se află lângă cei mai merituoși membri ai partidului și că, prin prezența sa în această bătălie electorală, poate contribui la victoria PSD la scrutinul din 6 decembrie.

Evident, cetățenii comunei Răzvad, cei care nu cunosc până la capăt mecanismul electoral, au devenit suspicioși, fiind convinși că primarul lor vrea să părăsească administrația publică locală și să se îndrepte către Parlamentul României.

Emanuel Spătaru, pentru a pune capăt acestor zvonuri, acestor stări de neîncredere, a vrut să îi asigure public pe concetățenii săi că nu are de gând să renunțe la funcția de primar, la încrederea pe care i-au acordat-o răzvădenii la alegerile locale.

„Îi anunț pe toți locuitorii comunei Răzvad, că nu plec de la Primărie. Prezența pe lista de candidați ai PSD pentru Camera Deputaților mă onorează și reprezintă pentru mine un gest de încredere pentru ceea ce am făcut pentru comunitate, pentru partid, este un gest de unitate.

Am acceptat să fiu alături de colegii mei din spirit de echipă, din prietenie, din spirit de solidaritate. Vreau să sprijin echipa de parlamentari PSD. Vreau să fiu alături de PSD Dâmbovița și cumva să reușim să aducem normalitatea în județul Dâmbovița.

Îi asigur pe răzvădeni că nu voi pleca de la Primărie. Rămân alături de ei și pentru următorii patru ani. Mergem înainte, și mai optimiști, și mai încrezători. Vom continua ceea ce am început să facem împreună. Avem proiecte și investiții importante de dus la bun sfârșit. Avem multe de făcut în continuare pentru comunitatea noastră”, a declarat primarul de la Răzvad Emanuel Spătaru – candidat PSD Dâmboviţa pentru Camera Deputaților.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Primul autobuz Mercedes din cele 28 pentru Primăria Târgoviște a ajuns în România

Publicat

pe

Mercedes-Benz va livra, săptămâna viitoare, primul autobuz Citaro Hybrid către Primăria Târgoviște. Acesta se află, de ieri, la reprezentanța Mercedes-Benz din București – a anunțat edilul Daniel Cristian Stan, printr-un mesaj postat pe Facebook.

Reamintim că Primăria Târgoviște a semnat cu Mercedes-Benz, în luna aprilie, un contract de furnizare a 28 de autobuze hibrid diesel-electric, urmând ca acestea să fie livrate în totalitate până la începutul lunii martie 2021. Valoarea contractului este de 44.720.680 lei, fără TVA, iar finanțarea este asigurată prin fonduri europene.

„Citaro, votat autobuzul anului 2019, reprezintă coloana vertebrală a transportului public în toată Europa, cu peste 55.000 de vehicule livrate. Versiunea Hybrid a acestui autobuz și-a dovedit performanțele privind fiabilitatea si rentabilitatea, fiind achizitionat în volume semnificative de catre operatorii de transport din Berlin, Stuttgart, Munchen, Rotterdam, Cracovia sau Madrid”, precizează Daniel Cristian Stan – primarul municipiului Târgoviște.

Autobuzele sunt echipate cu:
✅ Senzori numărare călători;
✅ Sistem informare călători audio-video in/out bus – panouri LED;
✅ LCD – 21.5″;
✅ Sistem CCTv interior bus + video exterior – 4 camere interioare si 2 camere exterioare;
✅ Sistem comunicare audio-video sofer-calatori;
✅ Computer de bord;
✅ Echipament de vanzare bilete – instalat în bus, la șofer, cu opțiune de validare;
✅Validator dual;
✅Modul comunicații autobuz-CAN;
✅Terminal controlori;
✅ Automat de reîncărcare bilete (instalat in autobuz);
✅Sistem integrat de gestiune si diagnosticare electronică.

Citește în continuare

Promovare electorală

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!