Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Pucioasa, localitatea din țară cu cele mai multe proiecte europene depuse de primărie

Publicat

pe

Foto arhivă

Admnistrația orașului Pucioasa înregistrează un record național în ceea ce priveşte accesarea fondurilor europene. Pucioasa este localitatea din România cu cele mai multe proiecte europene depuse în actuala sesiune financiară: 18, niciunul respins, dimpotrivă, toate cu contract de finanțare semnat sau în curs de semnare.

„Suma ce revine pe cap de locuitor din finanțarea europeană este imensă (peste 4.000 euro), în condițiile în care valoarea totală a proiectelor este de peste 65 milioane euro. În perioada 2020-2024, vom continua și vom finaliza majoritatea covârșitoare a proiectelor începute. Ca o concluzie, nu am lăsat pe nimeni în urmă, niciun cetățean, nicio stradă”, spune primarul Constantin Ana.

De reținut faptul că admnistrația de la Pucioasa are în implementare și numeroase proiecte cu fonduri din bugetul local sau fonduri guvernamentale.

Proiecte cu fonduri europene la Pucioasa:

1. Dezvoltarea infrastructurii turistice. Execuția lucrărilor a început în luna iunie 2019.

2. Înființare Centru social pentru persoane vârstnice prin reabilitare clădire P+2, Cartier Filatură. Începere execuție lucrări: octombrie 2019.

3. Creare grădină publică pentru agrement și recreere pe strada Avram Iancu. Începere execuţie lucrări: august 2020.

4. Amenajare zonă de agrement și petrecere timp liber în zona lunca râului Ialomiţa. Începere execuție lucrări: iulie 2020.

5. Modernizarea și amenajarea parcului central. Contract de finanțare semnat în luna mai 2019.

6. Creare zonă de agrement Moțăianca. Semnare contract de finanțare în luna mai 2019.

7. Creșterea eficienței energetice și modernizarea Spitalului Pucioasa. Contract de finanțare semnat în luna iunie 2019.

8. Reabilitarea, dotarea și modernizarea Ambulatoriului integrat al Spitalului Pucioasa. Contract de finanțare semnat în luna noiembrie 2019.

9. Eficientizare energetică prin reabilitare și consolidare blocurile 1, 2, 3 – strada Avram Iancu. Contract de finanțare semnat în luna iulie 2019.

10. Sistem de iluminat eficient. Contract de finanțare semnat în luna ianuarie 2020.

11. Reabilitarea, modernizarea și extinderea Liceului Tehnologic. Contract de finanțare semnat în luna aprilie 2020.

12. Reabilitarea, modernizarea și dotarea bibliotecii orășenești. Contract de finanțare semnat în luna mai 2020.

13. Construire trei blocuri de locuințe sociale. Contract de finanțare semnat în luna mai 2020.

14. Construire și dotare Grădiniţa Prichindel. Contract de finanțare semnat în luna iulie 2020.

15. Reducerea emisiilor de carbon – cumpărare autobuze electrice pentru transportul public, construire autogară și modernizare drumuri. A fost semnat precontractul.

16. Modernizare și eficientizare energetică Grădiniţa cu program prelungit Micul Prinț. Proiect în evaluare tehnico-financiară.

17. Wifi4EU – internet gratuit în spațiile publice. Lucrările de execuţie au început în septembrie 2019.

18. Consolidarea capacității de gestionare a crizei sanitare COVID-19 la Spitalul Pucioasa. Proiect depus în septembrie 2020.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Rețele de utilități pentru noile zone de locuit din comuna Dragomirești

Publicat

pe

Dragomirești este una dintre localitățile dâmbovițene care se dezvoltă frumos. Numărul de case moderne, construite cu gust, în stil european, a crescut simțitor. Sunt tot mai mulți tineri care solicită terenuri pentru a-și ridica locuințe. Primăria este preocupată, în acest moment, să extindă rețelele de utilități către zonele comunei unde s-au edificat construcții, iar oamenii au nevoie de condiții civilizate de trai. În acest sens, se lucrează la rețelele de gaze naturale și iluminat public, în perimetrul DN 72, Târgoviște-Câmpulung.

„Este o zonă deosebită, în care cetățenii comunei noastre au început să construiască. Trebuie să fim alături de ei și să grăbim procesele de execuție a rețelelor de utilități. Nu avem acolo nici alimentare cu apă potabilă, nici curent electric. Vom face tot ceea ce ne stă în putință pentru a realiza cât mai repede aceste obiective absolut necesare pentru cetățenii care își ridică case, care pun bazele unor noi familii”, ne-a declarat primarul Dragoș Vlădulescu.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Rezolvări concrete în Bucegi, în numai 24 de ore de la dezlănțuirea naturii

Publicat

pe

În mai puțin de 24 de ore de la viiturile de ieri-noapte, Consiliul Județean Dâmbovița a redat circulației rutiere podul peste Ialomița spre Cabana Horoabele și a fost redeschisă Peștera Ialomiței.

„Așa cum am promis, am adus în munte proiectanții care vor înainta soluția tehnică pentru refacerea drumului distrus de debitul mare al Ialomiței din zona Cheile Tătarului.

În cel mai scurt timp, vreau să începem lucrările la drumul și podurile afectate de apele rîului Ialomița care, din spusele specialiștilor, niciodată nu au fost atât de mari în zona Cheile Tătarului.

Citește și: Guvernul Cîțu a sărit județul Dâmbovița și la repartizarea fondurilor pentru calamități

În primă fază, trebuie reparate apărările de mal și racordurile pod-rampă care au fost avariate de aluvinile și materialul lemnos aduse de ape, iar zidurile de rambleu din piatră, trebuie consolidate prin refacerea fundațiilor.

În urma acestor lucrări, se poate trece la reconstruirea terasamentului drumului și a întregului sistem rutier”, precizează președintele CJ Dâmbovița – Corneliu Ștefan.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT