Conectați-vă cu noi

ADMINISTRAŢIE

Primarul Târgoviştei, precizări cu privire la restaurarea ruinelor din Parcul Mitropoliei

Publicat

pe

Având în vedere discuțiile generate în mediul online privind lucrările care se desfășoară la ruinele situate în Parcul Mitropoliei, precizez că acestea se execută cu respectarea strictă a normelor incidente în această materie!

✅ Astfel, interventiile sunt realizate de catre personal autorizat, in cadrul proiectului cu titlul “Reabilitare si modernizare Parcul Mitropoliei, Municipiul Targoviste”, proiect verificat de catre un specialist domeniul 4 inginerie – consolidare si/sau restaurare structuri istorice – numar atestat – 233S din 28.08.2006 si a fost avizat de catre Ministerul Culturii, conform Avizului nr. 227/M/2019.

✅ Totodata, solutiile pentru restaurarea și conservarea ruinelor au fost stabilite in cadrul unei Expertize tehnice intocmite catre un expert atestat MCC sub nr. 87E/04.07.2006 si atestat MLPAT sub nr. 328/29.03.1993.

✅ Aceste solutii cuprind, printre altele si executarea unui strat de MORTAR, MARTOR, hidrofob cu proprietăți de sigilare de culoare albă, în grosime de 8 cm, peste cota existentă a zidurilor ruinelor, precum si executarea, peste stratul martor de mortar, a unui strat de ZIDARIE MIXTA cu materiale asemănătoare cu cele existente pe o înălțime de 70 de cm, dacă cota zidurilor este sub 50 de cm de la CTA și de 30 de cm, dacă aceasta este mai mare de 50 de cm de la CTA.

✅ Lucrarile se executa prin personal de specialitate atestat de catre Ministerul Culturii – Institutul National pentru Cercetare si Formare Culturala si sunt supravegheate de diriginte de santier atestat de catre Ministerul Culturii, Institutul National al Patrimoniului.

✅ Pentru acest obiectiv de investitii a fost elaborat un Studiu geotehnic prin personal de specialitate vizat de catre verificator atestat conform certificatului de atestare nr. 09742/03.01.2019.

Prin urmare, respingem cu hotarare toate aceste alegatii de natura sa compromita public un proiect in plina desfasurare, care vizeaza reabilitarea parcului central al municipiului Targoviste, inclusiv restaurarea ruinelor, in contextul in care proiectul este avizat de catre Ministerul Culturii, este verificat de catre un verificator atestat de catre Ministerul Culturii, iar lucrarile se executa de catre personal atestat de catre Institutul National pentru Cercetare si Formare Culturala si sunt supravegheate de catre un diriginte de santier atestat de catre Ministerul Culturii.

ADMINISTRAŢIE

Primăria Pitești rezolvă problema inundațiilor din zona Velișoara-Grigorești

Publicat

pe

Primarul municipiului Pitești, Cristian Gentea, a semnat, astăzi – 27 noiembrie 2020, primul contract de proiectare și execuție în calitate de edil. Este vorba despre o investiție în valoare de 1,48 milioane de lei, care va pune capăt problemelor cauzate de inundații în zona Velișoara-Grigorești, prin lucrări de regularizare a pârâului cu același nume. Fondurile sunt asigurate din bugetul local, iar durata de execuție este de patru luni, din care o lună pentru proiectare. Câștigător al licitației este SC HIDRO CONSTRUCȚIA ARGEȘ SA.

„În ultimii trei ani, constant, în perioadele cu ploi abundente, proprietățile private au fost inundate. Zona are aspect rural, impunându-se necesitatea execuției unui canal betonat pentru dirijarea apelor meteorice la debitele transmise de Apele Române și dublarea podețului tubular existent cu unul corect dimensionat pentru a asigura captarea, dirijarea și evacuarea apelor meteorice, inclusiv de pe străzile laterale”, se precizează într-un comunicat remis de Primăria Pitești.

Edilul Cristian Gentea a declarat că va urmări cu atenție desfășurarea și finalizarea la termen a proiectului. Investiția are scop estetic și funcțional, prin eliminarea stagnării apelor în șanțuri și asigurarea evacuării apelor meteorice în perioadele cu precipitații abundente.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Primăria Titu distribuie 2.000 de pachete cu dulciuri de Moș Nicolae

Publicat

pe

Sursa foto: Gazeta de Titu

Perioada grea prin care trecem din cauza noului coronavirus nu a pus punct tradiției de Moș Nicolae la Titu, unde Primăria și Consiliul Local au pregătit 2.000 de pachete cu dulciuri pentru preșcolari și elevii din clasele I-VIII.

Cadourile au fost deja predate unităților de învățământ din oraș, urmând să fie distribuite copiilor în perioada 2-4 decembrie. Pentru ca totul să decurgă fără probleme, cu respectarea masurilor de protecție sanitară, au fost întocmite planificări.

Citește în continuare

Promovare electorală

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!