Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

PERPLEX. Drumul Național Târgoviște-Câmpulung, blocat minute bune de o turmă de oi

Publicat

pe

Astăzi, în un jurul orei 17:00, circulația a fost oprită pe DN 72A, Târgoviște – Câmpulung, în comuna Malu cu Flori. Zeci de mașini au așteptat în coloană, circa 15-20 de minute, pentru a putea înaintea spre Târgoviște sau în sens invers. Coloana dinspre Malu cu Flori spre Gemenea era întinsă pe mai mult de 1 km.

Cei aflați mai la distanță erau convinși că s-a produs vreun accident, altfel nu se explica blocajul în trafic. Înaintau autovehiculele câțiva metri, apoi iar se opreau. Unii șoferii, grăbiți, deveniseră nervoși. Copiii aflați pe banchetele din spate se plictisiseră și începuseră să plângă. Până la urmă, s-a aflat cauza blocajului. Nu a fost vorba de vreun eveniment rutier. Pur și simplu, o turmă de oi era mândră agale pe tot drumul. Ciobanii nu aveau nicio treabă că mașinile nu mai puteau înainta pe un drum național…

Localnicii stăteau pe garduri și se amuzau copios. Un conducător auto oprit în dreptul uneo porți îl întreabă pe geam pe un bătrân: A cui este bre, tataie, turma asta care a încurcat circulația? Răspunsul vine rapid, simplu, calm, obișnuit, de parcă chestia asta s-ar întâmpla mereu. „A lui Eugen”.

Unii se întrebau unde sunt polițiștii, de ce se permite o asemenea faptă. „Ar fi trebuit să găsească soluții, să mâne oile pe drumuri lăturalnice, pe poteci, nu așa, să blocheze un drum național”, a replicat, indignat, un tânăr care circula spre Târgoviște.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Anunț important pentru locuitorii comunei Comișani

Publicat

pe

de

Foto arhivă

Având în vedere faptul că se apropie finalul perioadei de verificare a corectitudinii cadastrului general (19 decembrie 2020), vă informăm că puteți efectua această operațiune și în zilele de sâmbătă – 28 noiembrie, luni – 30 noiembrie și marți – 1 decembrie, zile care în mod normal sunt libere. În acest sens, sunteți așteptați la Căminul Cultural Comișani, între orele 09:00-15:00, având asupra dumneavoastră, pentru confruntare, actele de proprietate.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Radu Petrescu Muscel, 11 expoziții de fotografie în șase luni de pandemie

Publicat

pe

Astăzi – 27 noiembrie 2020, s-a întâmplat la Pitești, la Centrul Cultural, cea de-a 11-a expoziție itinerantă de fotografie istorică, realizată la inițiativa publicistului Radu Petrescu Muscel. 12 în 6 luni. Un demers cultural-istoric demn de toată aprecierea și prin prisma faptului că traversăm o perioadă extrem de dificilă, cu multe restricții impuse pentru prevenirea infecției cu noul coronavirus. Tema evenimentului de la Pitești: „Conferenţiari argeşeni şi musceleni la Vălenii de Munte”. Următoarea expoziție va fi la Oradea.

„Nicolae Iorga și colectivul care se ocupa de selectarea conferenţiarilor au invitat la Universitatea de Vară de la Vălenii de Munte șase profesori – doi din Argeș și patru din fostul județ Muscel, dintre care cinci profesori universitari si un profesor secundar – preotul Gheorghe Cotenescu. De remarcat faptul că patru dintre cei șase conferenţiari interbelici vor cunoaşte… „farmecul” temniţelor comuniste”, a precizat publicistul Radu Petrescu.

Cei şase invitați ai marelui Nicolae Iorga au susţinut, la Universitatea de Vară din Vălenii de Munte, 27 de conferinţe, astfel: Gheorghe Cotenescu – 13 (în perioada 1931-1943); Costin Petrescu – 7 (1929-1938); Victor Slăvescu – 2 (1937-1938); Radu Demetrescu Gyr – 2 (1937); Ion Chelcea – 2 (1935-1936); Florian Ştefănescu Goangă – o conferinţă (1922).

Cei patru profesori care au ajuns mai târziu deținuți politici sunt Gheorghe Cotenescu, Victor Slavescu, Radu Demetrescu Gyr și Florian Ștefănescu Goagă.

Citește în continuare

Promovare electorală

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!