Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

Claudia Gilia, deputat: Guvernanții “României educate” continuă să se bâlbâie!

Publicat

pe

Suntem alături de dascăli și de personalul nedidactic din unitățile de învățământ, în acest an deosebit de dificil, marcat de inconsecvența deciziilor guvernamentale pe subiectul școlii în pandemie.

Este greu pentru toată lumea, iar profesorii poartă o responsabilitate uriașă, în condițiile în care nici școala, nici familia, nici societatea nu este pregătită pentru educația online. În același timp, nu trebuie să ignorăm riscurile la care se supun profesorii și personalul nedidactic.

Totuși, guvernanții “României educate” continuă să se bâlbâie, să ia decizii controversate pe care să le anuleze peste o zi sau să spună că nu vor face un anumit lucru, dar să îl decidă peste câteva ore. Haos e un cuvânt prea puțin cuprinzător pentru ceea ce se întâmplă astăzi în sistemul de învățământ.

În această mare de incertitudini, PSD a propus un stimulent financiar pentru profesorii și personalul nedidactic. Tot PSD este cel care a majorat salariile dascălilor la un nivel decent pentru o țară europeană. Sunt semne de respect și apreciere, pentru că educația este baza viitorului oricărui popor.

Astfel, începând cu anul școlar/universitar 2020–2021, pe perioada stării de alertă/stării de urgență instituite ca urmare a situaţiei epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2, personalul didactic, personalul didactic auxiliar și personalul nedidactic din învățământul preuniversitar şi universitar de stat, precum şi din unitățile de învățământ preuniversitar înființate în structura instituțiilor de învățământ superior, beneficiază de un stimulent de risc după cum urmează:
– în cuantum de 2000 de lei lunar, pentru personalul didactic;
– în cuantum de 1500 de lei lunar, pentru personalul didactic auxiliar și personalul nedidactic.

Stimulentul de risc se acordă pe durata desfăşurării cursurilor aferente anului şcolar/universitar pe perioada stării de alertă/stării de urgență, proporţional cu timpul în care persoanele din categoriile mrnționate mai sus îşi desfăşoară fizic activitatea în cadrul unităţilor de învăţământ în prezența antepreşcolarilor/ preşcolarilor / elevilor / studenţilor.

Lista persoanelor din categoriile evidențiate, care beneficiază de stimulentul de risc acordat potrivit legii, se stabileşte, lunar, prin decizie a conducătorului unităţii de învăţământ. Conducătorul unităţii de învăţământ este responsabil pentru întocmirea listei beneficiarilor stimulentului de risc şi are obligaţia comunicării acesteia către inspectoratul şcolar.

Stimulentul de risc nu se cuprinde în baza lunară de calcul al contribuției de asigurări sociale, contribuției de asigurări sociale de sănătate, respectiv al contribuției asiguratorii pentru muncă.

De asemenea, personalul din învăţământul preuniversitar şi universitar particular acreditat/autorizat poate beneficia de stimulentul de risc în condiţiile stabilite de lege

Stimulentul de risc se poate suporta şi din finanţarea asigurată de stat, potrivit legii, în baza costului standard per elev / preşcolar / antepreşcolar.

Îmi doresc ca guvernanții să pună în aplicare aceste măsuri care vin în sprijinul dascalilor noștri în aceste vremuri grele pentru sistemul educațional. Am spus-o întotdeauna, sănătatea și educația trebuie să fie priorități pentru guvernanți, indiferent de condițiile din societate.

Claudia Gilia,
Deputat PSD de Dâmboviţa

ALEGERI

Adrian Ţuţuianu: PRO România este singura voce care se ridică împotriva actualei puteri

Publicat

pe

Am intrat în ultima săptămână de campanie electorală pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie. Liderul PRO România Dâmboviţa, senatorul Adrian Ţuţuianu – candidat pentru un mandat de deputat, este încrezător că dâmboviţenii vor fi alături de PRO România, singurul partid care vorbește asumat despre redeschiderea școlilor, despre testare gratuită pentru toți românii, despre un venit minim de criză pentru persoanele vulnerabile, despre un sprijin economic de criză pentru firme.

„Suntem singura voce care se ridică împotriva actualei puteri și singurii care avem obiectivele de mai sus. Avem nevoie de sprijinul vostru ca să le putem concretiza. Pe 6 decembrie, fiți alături de PRO România și vom fi vocea acestor drepturi în Parlament!”, este mesajul transmis de Adrian Ţuţuianu.

Material realizat de SC Incomod Media SRL, la comanda PRO România Dâmboviţa. Cod Mandatar Financiar: 11200008

Citește în continuare

ALEGERI

Peste 58.000 de salariaţi din Dâmboviţa au primit sprijin guvernamental în timpul pandemiei

Publicat

pe

de

Răspunsul Guvernului liberal al României la criza provocată de pandemie a fost prompt și a vizat măsuri de sprijin pentru toți cei afectați. În județul Dâmbovița, până la 25 noiembrie 2020, nu mai puțin de 35.954 de salariați, de la 5.260 de agenți economici din județ, au primit ajutor guvernamental sub formă de plăți pentru șomaj tehnic – se precizează într-un comunicat remis de PNL Dâmboviţa.

„Efortul bugetar pentru acoperirea acestor plăți s-a ridicat, până la data amintită, la 46.631.534 de lei! Tot în Dâmbovița, 1.642 de salariați, de la 383 de firme din județ, au primit zile libere pentru supravegherea copiilor, în situația închiderii temporare a școlilor și grădinițelor. Plățile efectuate pentru cele 1.642 de persoane au totalizat 1.381.060 de lei. O altă măsură menită să atenueze efectele grave ale pandemiei asupra vieții dâmbovițenilor a fost decontarea sumei de 41.5% din salariul de bază brut – conform OUG nr. 92/2020. Pentru aceasta, s-au plătit 21.952.889 de lei pentru un număr de 21.231 de salariați, de la 3.417 agenți economici!

Acolo unde specificul activității a permis, Guvernul, prin măsurile active implementate, a încurajat telemunca, măsură menită să combată răspândirea COVID-19. În județul Dâmbovița, conform OUG nr. 132/2020 art. 6 – Telemunca, au fost alocate fonduri în sumând 80.000 de lei. Tot în județul Dâmbovița, măsurile active de sprijin destinate angajaților și angajatorilor – conform OUG nr. 132/2020, art. 5 – 41.5% pentru angajați pe perioada determinată de maxim 3 luni, au presupus plăți în valoare de 650.587 de lei, pentru un număr de 715 salariați.

Alte măsuri active de care au beneficiat dâmbovițenii au fost Masuri active de ocupare. Conform legii 76/2002, un număr de 79 persoane au primit 1.592.311 lei. La capitolul măsuri pentru combaterea efectelor pandemiei putem include și sumele alocate pentru persoane cu vârsta peste 45 de ani / unici întreținători / tineri NEETs sau persoane cu handicap. Suma totală alocată a fost de 4.700.000 de lei.

Cu tristețe, remarc o campanie deșănțată de denaturare a adevărului, prin care adversarii noștri încearcă să denigreze Guvernul și să minimalizeze eforturile noastre de a îndrepta răul din țară.
Cei care, timp de aproape 30 de ani, au sărăcit și au spoliat fără milă țara nu pot accepta că alții chiar vor binele țării! Pe 6 decembrie, cu votul dâmbovițenilor, vom porni pe un drum nou, al normalității”, spune Virgil Guran – președinte PNL Dâmbovița şi candidat pentru un mandat de senator.

Material realizat de SC Incomod Media SRL, la comanda PNL Dâmboviţa. Cod Mandatar Financiar: 11200025

Citește în continuare

Promovare electorală

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!