Connect with us

ÎNVĂŢĂMÂNT

Stimulent de risc pentru cadrele didactice. Lege propusă și susținută de PSD

Publicat

pe

În aceste vremuri tulburi, clasa politică, guvernanții trebuie să se afle alături de oameni mai mult ca niciodată. Reprezentanții Partidului Social Democrat sunt printre cei care pun mai presus de orice valorile umane, stabilitatea socială, sprijinirea celor aflați în nevoi sau în anumite situații de risc. Tocmai de aceea, în laboratoarele partidului a fost pregătit și promovat un proiect de lege privind acordarea unor stimulente personalului didactic și nedidactic care, înfruntând riscul contaminării cu temutul coronavirus, luptă pentru educația copiilor noștri.

„Parlamentarii PSD am depus un proiect de lege pentru acordarea acestui stimulent în contextul pandemiei de coronavirus. Conform proiectului adoptat de Senat, și care va ajunge și la Camera Deputaților, personalul didactic care predă fizic în această perioadă va primi un stimulent de risc de 2.000 de lei, iar personalul nedidactic – 1.500 de lei. Educația a fost, este și va rămâne un capitol prioritar pentru PSD. Am susținut, prin vot, în calitate de deputat, acordarea acestui stimulent”, a declarat deputata Carmen Holban – președinta femeilor social-democrate din Târgoviște.

ACTUALITATE

„Tinerii Dezbat”, Olimpiada Națională de Argumentare și Gândire Critică este organizată la Târgoviște

Publicat

pe

De

La Târgoviște, se desfășoară, pe parcursul următoarelor zile, Olimpiada Națională de Argumentare, Dezbatere și Gândire Critică ” Tinerii Dezbat”. Deschiderea oficială va avea loc astăzi, 23 aprilie, de la ora 17:00, la Cinematograful „Independența” – ne informează Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița. Tot aici, pe 28 aprilie, se va organiza festivitatea de premiere.

Această competiție educațională are ca scop cultivarea unei atitudini critice, bazate pe rațiune, în rândurile elevilor și conștientizarea valorilor cetățeniei active și democratice, prin înțelegerea informată a realităților sociale, susținerea dialogului interetnic și a nondiscriminării.

Se are în vedere, spun organizatorii, dezbaterea argumentată și exersarea atitudinii tolerante și deschise față de diferențele sociale, etnice, economice etc., care pot constitui bariere în comunicare.

La această olimpiadă vor participa 391 de elevi și cadre didactice din toate județele țării, respectiv 270 de elevi, 43 de profesori însoțitori, 78 de profesori în Comisia Centrală și peste 100 de elevi, profesori, directori și inspectori voluntari.

Printre temele supuse dezbaterii se numără subiecte de interes actual precum organizarea sistemului de învățământ preuniversitar, planurile cadru pentru liceu, influența organizațiilor internaționale, inteligența artificială, conservarea orașelor istorice, platformele online și utilizarea lor.

„Olimpiada Națională „Tinerii Dezbat” 2025 este structurată pe două secțiuni:
– debutanți – destinată echipelor aflate la prima participare în competiție, clasele IX-X, unde accentul se pune pe dezvoltarea abilităților de argumentare și gândire critică;
– avansați – pentru echipele cu experiență în dezbateri, care au participat anterior și sunt pregătite pentru un nivel mai complex de argumentare, clasele X-XII.

Fiecare echipă este formată din trei elevi, iar în cadrul competiției, echipele sunt împărțite în echipa afirmatoare (Guvern) și echipa negatoare (Opoziție), având rolul de a susține sau combate moțiunea propusă. Meciurile se vor juca la Colegiul Național „Ienăchiță Văcărescu” Târgoviște, iar o parte a activităților se vor desfășura la Școala Gimnazială „I.Al. Brătescu – Voinești” Târgoviște.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

Dâmboviţa

„Școala altfel” și „Săptămâna verde” la Complexul Naţional Muzeal „Curtea Domnească” Târgovişte

Publicat

pe

De

Programul educațional „Școala Altfel/Săptămâna Verde” a adus în perioada 7 – 11 aprilie 2025, la muzeele din cadrul Complexului Naţional Muzeal „Curtea Domnească” Târgovişte, numeroşi vizitatori, elevi ai instituţiilor de învăţământ din mai multe localităţi dâmbovițene, dar şi din afara judeţului.

Cu acest prilej, instituția muzeală a organizat numeroase proiecte educaţionale, elevii având posibilitatea, în funcţie de atelierele pentru care au optat, să modeleze și să picteze căsuțe din lut, să ornamenteze pagini de manuscris folosind tehnici și instrumente de altădată, să confecționeze din lână semne de carte, să încondeieze ouă cu motive tradiționale folosindu-se de condeie realizate artizanal și ceară naturală, să redescopere tradițiile populare românești prin confecționarea unei potcoave norocoase din semințe cu rol în sporul casei.

Pentru a veni in sprijinul celor care nu au putut participa la atelierele desfășurate la muzeele din Târgoviște, Complexul Naţional Muzeal „Curtea Domnească” Târgovişte a organizat ateliere și în localități din județ, respectiv la Școala Primară din Scheiu de Jos, unde copiii au fost inițiați în vechiul meșteșug al țesutului la gherghef, în cadrul proiectului „Învățăm să țesem”, ce face parte din programul „Muzeul vine la tine”.

Activităţile s-au adresat tuturor categoriilor de elevi, oferind, în egală măsură şi cadrelor didactice, posibilitatea de a învăţa în acelaşi timp cu aceştia.

Atmosfera a fost una specială, fiind trăită atât de elevi, cât şi de profesori cu sentimentul câştigării unor experienţe noi. Copiii au fost dornici de a participa la orice acţiune, de a experimenta sau exersa, iar profesorii au socializat cu elevii lor, într-un context non-formal, destins, prielnic pentru cunoaştere, care să pună în valoare talentele, preocupările şi competenţele elevilor în domenii cât mai diverse.

Compartimentul Imagine, Relații Externe al Consiliului Județean Dâmbovița

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite