Connect with us

ÎNVĂŢĂMÂNT

Stimulent de risc pentru cadrele didactice. Lege propusă și susținută de PSD

Publicat

pe

În aceste vremuri tulburi, clasa politică, guvernanții trebuie să se afle alături de oameni mai mult ca niciodată. Reprezentanții Partidului Social Democrat sunt printre cei care pun mai presus de orice valorile umane, stabilitatea socială, sprijinirea celor aflați în nevoi sau în anumite situații de risc. Tocmai de aceea, în laboratoarele partidului a fost pregătit și promovat un proiect de lege privind acordarea unor stimulente personalului didactic și nedidactic care, înfruntând riscul contaminării cu temutul coronavirus, luptă pentru educația copiilor noștri.

„Parlamentarii PSD am depus un proiect de lege pentru acordarea acestui stimulent în contextul pandemiei de coronavirus. Conform proiectului adoptat de Senat, și care va ajunge și la Camera Deputaților, personalul didactic care predă fizic în această perioadă va primi un stimulent de risc de 2.000 de lei, iar personalul nedidactic – 1.500 de lei. Educația a fost, este și va rămâne un capitol prioritar pentru PSD. Am susținut, prin vot, în calitate de deputat, acordarea acestui stimulent”, a declarat deputata Carmen Holban – președinta femeilor social-democrate din Târgoviște.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Robotica se învață și online la Târgoviște. Workshop pentru elevii voluntari

Publicat

pe

de

Echipele de robotică Under Construction și Phantom Robotics, coordonate de profesorii Monica și Liviu Riza de la Colegiul Național Constantin Carabella Târgoviște, au organizat vineri, 15 octombrie 2021, un workshop destinat elevilor înscriși drept voluntari în acest sezon. Tema acestei activități a cuprins asimilarea de noi informații sau îmbunătățirea celor deja căpătate în domeniul 3D design, print și al modului de a lucra în Autodesk Fusion 360, în care se pot crea schițe și modele de obiecte necesare departamentului de mecanică și nu numai, respectiv Ultimaker Cura, care, cu ajutorul unei imprimante 3D, transformă în realitate lucrarea din Autodesk Fusion 360.

Subiectul descris mai sus poate părea complicat, însă gazda workshop-ului, unul dintre cei mai experimentați membri ai echipelor pe acest departament, a transmis celor 15 voluntari toate informațiile într-un mod practic și prietenos. Așadar, pe parcursul a două ore, aceștia au avut șansa de a învăța nu numai comenzile de bază în aceste programe, ci și cum să realizeze un obiect simplu, personalizat chiar de către ei.

Membrii echipelor afirmă ca workshop-ul a fost un real succes, căci elevii participanți au reușit să își creeze la sfârșitul activității câte un breloc simplu, pe care l-au prezentat atât gazdei, cât și celorlalți membri, adresând constant întrebări despre cum ar putea să își îmbunătățească creația. Drept multumire pentru implicarea lor în eveniment, dar și pentru munca depusă, echipele au decis să îi răsplătească pe voluntari, oferindu-le fiecăruia brelocul său personalizat, printat pe baza modelului pe care l-au partajat membrilor.

Material realizat de Mădălina Zamfir

Citește în continuare

ACTUALITATE

Alte 9 școli și grădinițe din Dâmbovița au trecut in sistemul online. Lista aici

Publicat

pe

de

Comitetul Județean pentru Situaţii de Urgenţă Dâmbovița a adoptat, astăzi adoptă- 18 octombrie 2021, Hotărârea Nr. 178, care prevede trecerea în sistem online pentru următoarele școli și grădinițe:

Art. 1. Până la data de 31.10.2021, se aprobă ca Școala Gimnazială Vișinești – întreaga unitate – să funcționeze în scenariul 2 (desfășurarea cursurilor în sistem online).

Art. 2. Până la data de 31.10.2021, se aprobă ca Școala Gimnazială Valea Voievozilor, Răzvad – întreaga unitate – să funcționeze în scenariul 2 (desfășurarea cursurilor în sistem online).

Art. 3. Până la data de 31.10.2021, se aprobă ca Școala Gimnazială Răzvad – clasele V-VIII – să funcționeze în scenariul 2 (desfășurarea cursurilor în sistem online).

Art. 4. Până la data de 31.10.2021, se aprobă ca Grădinița cu Program Normal, Valea Voievozilor, Răzvad – întreaga unitate – să funcționeze în scenariul 2 (desfășurarea cursurilor în sistem online).

Art. 5. Până la data de 31.10.2021, se aprobă ca Școala Gimnazială, Potlogi – clasele V-VIII- să funcționeze în scenariul 2 (desfășurarea cursurilor în sistem online).

Art. 6. Până la data de 31.10.2021, se aprobă ca Școala Gimnazială Pitaru, Potlogi – clasele V-VIII – să funcționeze în scenariul 2 (desfășurarea cursurilor în sistem online).

Art. 7. Până la data de 31.10.2021, se aprobă ca Școala Gimnazială Dragomirești – clasele V-VIII -să funcționeze în scenariul 2 (desfășurarea cursurilor în sistem online).

Art. 8. Până la data de 31.10.2021, se aprobă ca Școala Gimnazială Mătăsaru – clasele V-VIII – să funcționeze în scenariul 2 (desfășurarea cursurilor în sistem online).

Art. 9. Până la data de 31.10.2021, se aprobă ca Școala Gimnazială Poroinica, Mătăsaru – clasele V-VIII – să funcționeze în scenariul 2 (desfășurarea cursurilor în sistem online).

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT