Connect with us

ACTUALITATE

Medic: Această boală Covid e mult mai puţin gravă decât se ştia la început

Publicat

pe

Ieri, în cadrul emisiunii „Marius Tuca Show”, profesorul Vasile Astărăstoae a făcut niște dezvăluiri șocante, criticându-i practic pe actualii guvernanți pentru măsurile medicale și sociale pe care le-au luat din aprilie încoace, pentru modul defectuos în care s-a comunicat cu populația.

„Nimeni nu ne-au spus care e rolul carantinei şi cât poate dura. Carantina nu opreşte o epidemie, nu vindecă, ea se introduce pe un termen scurt, astfel încât autorităţile să facă planurile strategice pandemice şi postpandemice. A spune că prin carantină opreşti circulaţia virusului este o minciună sau o jumătate de adevăr.

Pe de altă parte, prognozele s-au făcut după ureche, această boală Covid e mult mai puţin gravă decât se ştia la început, are 1% cazuri grave. Cel mai grav este că nimeni nu spune ca aceste teste PCR nu sunt fidele. Cea mai mare greşeală este că, în nicio ţară cu un sistem de sănătate cât de cât pus la punct, nu s-au împărţit spitalele, toate au avut o linie Covid si o linie non Covid”, a precizat medicul Vasile Astărăstoae.

ACTUALITATE

Carmen Holban, deputat, mesaj cu prilejul „Zilei internaționale a femeilor din mediul rural’

Publicat

pe

În data de 15 octombrie, se sărbătorește „Ziua internaţională a femeilor din mediul rural”. Celebrarea a fost decisă de Organizația Națiunilor Unite printr-o rezoluție dată în 18 decembrie 2007. S-a avut în vedere rolul pe care îl au femeile de la sate în bunăstarea familiilor și în dezvoltarea economiilor din mediul rural.

„Femeile din satele și comunele noastre sunt inima familiilor și a gospodăriilor lor. Ziua Internațională a Femeilor din Mediul Rural, pe care astăzi o sărbătorim, le este dedicată lor, celor care prin munca lor, plătită sau neplătită, își hrănesc familiile. De multe ori, munca și efortul acestora nu sunt mai prejos de cele ale partenerilor lor de viață. Meritele lor nu pot fi puse la îndoială, iar pentru acest lucru trebuie să le fim alături și să le mulțumim, zi de zi”, este mesajul transmis de deputata Carmen Holban.

Citește în continuare

ACTUALITATE

S-a mai dus un om bun… Arhitectul Grigore Eftimescu. Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Publicat

pe

A plecat dintre noi arhitectul Grigore (Gogu) Eftimescu. Un om blajin, cald, cu un caracter adevărat, cum tot mai puține găsești în zilele acestea pline de zbucium.

Eram prieteni. Ne-am cunoscut cu peste douăzeci de ani în urmă, pe când amândoi prestam cu pasiune la trustul de presă Artpress. Eu ca reporter de investigație, dumnealui realiza la Radio D o excelentă emisiune de anticipație – „Cronica bizarului”. Era absorbit de paranormal, proza SF, de viața extraterestră. De multe ori, când aveam răgaz, ne prindeam în discuții. Era o enciclopedie. Îmi făcea o plăcere deosebită să-l ascult.

Anii au trecut. Fiecare pe drumul lui. Ne întâlneam rareori prin zona Caraiman din Târgoviște. Ne salutam reciproc și mai schimbam, din păcate, din fugă, câteva vorbe. Am aflat că a urcat la ceruri, locul spre care știu că îi plăcea mereu să privească. E trist. S-a mai dus un om bun… Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT