Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

Ionel Petre, liderul ALDE Dâmbovița: Nu voi face pasul către PRO România

Publicat

pe

Ionel Petre, președintele ALDE Dâmboviţa, a anunțat, astăzi – 16 octombrie, în cadrul unei conferințe de presă, că nu va face pasul către PRO România, nefiind de acord cu fuziunea prin absorbție.

„Voi face politică, așa cum am făcut până acum, cu plăcere. Nu voi întreprinde nimic în nici un proiect în care nu mă regăsesc, în care nu cred cu tărie. Sunt și voi rămâne liberal, sunt și voi rămâne un om de afaceri, sunt și rămân în lumea afacerilor și nu mă voi dezice pentru meschinării”.

A mai spus Ionel Petre că și-a expus punctul de vedere și în cadrul Biroului Executiv, și în Biroul Politic Central, și în Delegația Permanentă ALDE.

„Nu cred că este corect ca ALDE să fie absorbit de către un partid care are, la nivel național, cam același procent. Mi-aș fi dorit o alianță politică, mi-aș fi dorit o fuziune fie și de genul PLR-PC, mi-aș fi dorit ca partenerii să aibă drepturi egale, mi-aș fi dorit ca mâinile să fie strânse chiar dacă principiile, pe unii dintre lideri, îi îndepărtează”.

Liberal convins, Ionel Petre nu vrea să fie într-o relație de vasalitate cu nimeni și va acționa în consecință. Cât privește demisia de onoare ca urmare a faptului că organizația pe care o conduce nu a atins pragul electoral la alegerile din 27 septembrie, nu mai este cazul să o scrie, pentru că, pe 8 noiembrie, data Congresului Extraordinar ALDE, partidul nu va mai exista.

„Nu voi face pasul către PRO România, nu voi face pasul către un partid anume, însă cine va ține cont de proiectele mele de reformă, pe care le-am prezentat înainte de începutul campaniei, și anume reforma în educație, 300 de parlamentari, reforma în sănătate – sănătatea trebuie să fie salvată și să fie într-adevăr un pilon principal care să primească bani de la buget, infrastructură și investiții, dacă proiectele mele vor reprezenta pentru cineva anume un punct de plecare atunci voi face politică.

Vreau să fac politică, vreau să fac politică adevărată, o politică în centrul căreia să fie cetățeanul, omul care să simtă bunăstarea, omul care să simtă că este respectat de către autoritățile statului român. Nu voi participa la Congresul Reunit ALDE-PRO România, pentru că eu sunt membru ALDE și pentru asta trebuie să faci o adeziune pentru PRO România.

Da, voi face politică în continuare, pentru că îmi place, dar nu mă voi regăsi decât într-un proiect în care voi crede și care îmi va da libertatea să duc la bun sfârșit tot ce mi-am propus să fac pentru cei care au așteptări de la adevărații oameni politici, nu de la oamenii care își caută în politică un loc de muncă, care își caută o poziție pentru familie sau pentru amante, care își caută locuri călduțe fără să dovedească vreodată în viața lor profesională că au performat, au avut locuri de muncă doar atunci când entitatea politică din care face parte a fost la guvernare și și-a permis să dea unora anumite poziții mai călduțe”, a declarat președintele ALDE Dâmbovița – Ionel Petre.

ALEGERI

Adrian Ţuţuianu: PRO România este singura voce care se ridică împotriva actualei puteri

Publicat

pe

Am intrat în ultima săptămână de campanie electorală pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie. Liderul PRO România Dâmboviţa, senatorul Adrian Ţuţuianu – candidat pentru un mandat de deputat, este încrezător că dâmboviţenii vor fi alături de PRO România, singurul partid care vorbește asumat despre redeschiderea școlilor, despre testare gratuită pentru toți românii, despre un venit minim de criză pentru persoanele vulnerabile, despre un sprijin economic de criză pentru firme.

„Suntem singura voce care se ridică împotriva actualei puteri și singurii care avem obiectivele de mai sus. Avem nevoie de sprijinul vostru ca să le putem concretiza. Pe 6 decembrie, fiți alături de PRO România și vom fi vocea acestor drepturi în Parlament!”, este mesajul transmis de Adrian Ţuţuianu.

Material realizat de SC Incomod Media SRL, la comanda PRO România Dâmboviţa. Cod Mandatar Financiar: 11200008

Citește în continuare

ALEGERI

Peste 58.000 de salariaţi din Dâmboviţa au primit sprijin guvernamental în timpul pandemiei

Publicat

pe

de

Răspunsul Guvernului liberal al României la criza provocată de pandemie a fost prompt și a vizat măsuri de sprijin pentru toți cei afectați. În județul Dâmbovița, până la 25 noiembrie 2020, nu mai puțin de 35.954 de salariați, de la 5.260 de agenți economici din județ, au primit ajutor guvernamental sub formă de plăți pentru șomaj tehnic – se precizează într-un comunicat remis de PNL Dâmboviţa.

„Efortul bugetar pentru acoperirea acestor plăți s-a ridicat, până la data amintită, la 46.631.534 de lei! Tot în Dâmbovița, 1.642 de salariați, de la 383 de firme din județ, au primit zile libere pentru supravegherea copiilor, în situația închiderii temporare a școlilor și grădinițelor. Plățile efectuate pentru cele 1.642 de persoane au totalizat 1.381.060 de lei. O altă măsură menită să atenueze efectele grave ale pandemiei asupra vieții dâmbovițenilor a fost decontarea sumei de 41.5% din salariul de bază brut – conform OUG nr. 92/2020. Pentru aceasta, s-au plătit 21.952.889 de lei pentru un număr de 21.231 de salariați, de la 3.417 agenți economici!

Acolo unde specificul activității a permis, Guvernul, prin măsurile active implementate, a încurajat telemunca, măsură menită să combată răspândirea COVID-19. În județul Dâmbovița, conform OUG nr. 132/2020 art. 6 – Telemunca, au fost alocate fonduri în sumând 80.000 de lei. Tot în județul Dâmbovița, măsurile active de sprijin destinate angajaților și angajatorilor – conform OUG nr. 132/2020, art. 5 – 41.5% pentru angajați pe perioada determinată de maxim 3 luni, au presupus plăți în valoare de 650.587 de lei, pentru un număr de 715 salariați.

Alte măsuri active de care au beneficiat dâmbovițenii au fost Masuri active de ocupare. Conform legii 76/2002, un număr de 79 persoane au primit 1.592.311 lei. La capitolul măsuri pentru combaterea efectelor pandemiei putem include și sumele alocate pentru persoane cu vârsta peste 45 de ani / unici întreținători / tineri NEETs sau persoane cu handicap. Suma totală alocată a fost de 4.700.000 de lei.

Cu tristețe, remarc o campanie deșănțată de denaturare a adevărului, prin care adversarii noștri încearcă să denigreze Guvernul și să minimalizeze eforturile noastre de a îndrepta răul din țară.
Cei care, timp de aproape 30 de ani, au sărăcit și au spoliat fără milă țara nu pot accepta că alții chiar vor binele țării! Pe 6 decembrie, cu votul dâmbovițenilor, vom porni pe un drum nou, al normalității”, spune Virgil Guran – președinte PNL Dâmbovița şi candidat pentru un mandat de senator.

Material realizat de SC Incomod Media SRL, la comanda PNL Dâmboviţa. Cod Mandatar Financiar: 11200025

Citește în continuare

Promovare electorală

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!