ACTUALITATE
Start înscrieri la festivalul online de filme documentare luna.doc7
Începând de astăzi, profesorii de liceu din toată țara se pot înscrie pentru a viziona, alături de elevii lor, o selecție de 8 filme documentare recente care analizează, din diferite unghiuri, fenomenul fake news și ramificațiile lui.
Ce documentare pot fi văzute la luna.doc7
Documentarele „Un basm cu știri false”, „Noul nostru președinte” și „Adevăr personal” abordează direct fenomenul, concentrându-se pe teoriile conspirației și dezinformările apărute înaintea alegerilor prezidențiale americane din 2016. Filmele ilustrează situațiile apărute în trei țări diferite – Macedonia, Rusia și Marea Britanie – pentru a explora impactul global al informațiilor transmise de mass-media. „Anas împotriva Gigantului” și „Gunoierii digitali” analizează problema conținutului fals sau inadecvat prezent pe rețelele de socializare și încearcă să răspundă unor întrebări precum: Cine este responsabil pentru informațiile false diseminate prin social media? Cât de greu este să ștergi conținutul fals și unde se trasează granița dintre dezinformare și cenzură? Nu în ultimul rând, oferind perspective diferite asupra presei, documentarele „Slow News”, „Bellingcat – Adevărul într-o lume a post-adevărului” și „Nellie Bly face știrile” se concentrează pe aspectele pozitive ale jurnalismului și moduri de a reinventa instituțiile media.
Cum se pot înscrie profesorii
În perioada 19 octombrie – 10 noiembrie, filmele vor fi disponibile gratuit, pe platforma http://kinoteca.bloczero.ro/, în secțiunea destinată festivalului luna.doc, în baza unui cont de profesor. Profesorii vor avea ocazia să își aleagă direct din interfața platformei documentarele pe care doresc să le vizioneze alături de elevii lor, iar acestea vor putea fi proiectate atât fizic, în spațiul școli, cât și în cadrul cursurilor online, în funcție de varianta aleasă de fiecare profesor.
Pentru a simplifica organizarea de proiecții în mediul online, platforma permite profesorilor să distribuie elevilor un link de vizionare securizat, accesibil timp de 24 de h, fără necesitatea creării unui cont suplimentar de către aceștia.
Înscrierile pentru participarea la proiecții de film în cadrul luna.doc se fac prin intermediul formularului https://forms.gle/4fczr22xc3tePrXM6.
Ateliere de educație media pentru elevi
Din dorința de oferi cât mai multe informații și resurse care să îi ajute pe liceeni în lupta cu știrile false, programul festivalului luna.doc va include și 10 ateliere online de educație media în cadrul cărora adolescenții vor putea discuta liber cu jurnaliști români și experți media despre principiile de urmat pentru o informare corectă, despre jurnalism etic și deontologie profesională, precum și despre ramificațiile și consecințele știrilor false în realitate. Discuțiile vor avea loc pe Zoom și vor dura 2 ore.
Liceeni care își doresc să intre în legătură directă cu jurnaliștii se pot înscrie completând acest formular https://forms.gle/FATBLDMHGFxZcgVo6 până la data de 23 octombrie 2020.
Pentru informații proaspete, de urmărit site-ul și platformele de social media.
Site kinoteca.bloczero.ro
Facebook https://www.facebook.com/bloczero
Instagram https://www.instagram.com/bloc.zero/
ACTUALITATE
16 octombrie, termen important pentru fermieri. Încep plățile!
Ministrul PSD al Agriculturii, Florin Barbu, a anunțat că APIA va demara, în data de 16 octombrie 2024, plata avansurilor către fermieri. În acest sens, a fost alocat un buget de aproximativ 1 miliard de euro.
„Am solicitat și obținut această derogare de la Comisia Europeană, astfel că venim, și în acest an, în sprijinul fermierilor, pentru a-i ajuta să depășească mai ușor problemele de lichidități cu care se confruntă și acordăm avansurile plăților directe în cuantum de 70% din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA) și de 85% din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR)”, a precizat ministrul PSD al Agriculturii – Florin Barbu.
ACTUALITATE
Eveniment gratuit în sprijinul antreprenorilor, organizat de Camera de Comerț Dâmboviţa
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Dâmbovița organizează, la sediul său din Târgoviște – Calea Câmpulung, nr. 6A, în data de 25 septembrie 2024, începând cu ora 10:30, în colaborare cu Directoratul Național de Securitate Cibernetică și cu Poliția Română, evenimentul „Securitatea Cibernetică: Strategii pentru o lume comercială”, în cadrul căruia le vor fi prezentate antreprenorilor, pe parcursul a două ore, cele mai recente strategii și soluții pentru securitatea cibernetică.
Participarea este gratuită, însă locurile sunt limitate! Pentru detalii şi înscrieri, sunați la numărul de telefon 0751.153.708 sau trimiteți un email pe adresa Simona doda @cciadb.ro.
Într-o lume în care amenințările cibernetice devin tot mai complexe, iar digitalizarea avansează rapid, astfel de evenimente sunt deosebit de utile oamenilor de afaceri care au posibilitatea să învețe cum să facă față amenințărilor cibernetice.
-
ACTUALITATEacum 4 zile
La Casa de Pensii Dâmbovița, s-au impus măsuri de revizuire a deciziilor doar pentru 150 de contestații
-
ACTUALITATEacum 6 zile
Așa ceva! Instanța refuză expertizarea tehnică a Complexului Mondial Târgoviște, deși legea impune această obligație
-
ACTUALITATEacum o săptămână
Târgoviște: „Cupa Cartierelor” 2024 la fotbal a fost câștigată de echipa zonei de centru
-
ACTUALITATEacum o săptămână
Târgoviște: „Meciul Vedetelor” 2024, delectare, sudoare și… consolare!
-
Giurgiuacum o săptămână
Patru tineri răniți într-un accident rutier între Mârșa și Videle
-
Dâmboviţaacum 6 zile
Titu: Primarul ales Laurențiu Costache, apel către locuitorii orașului
-
ACTUALITATEacum 6 zile
Adjunctul șefului IPJ Dâmbovița este cercetat penal sub control judiciar
-
ACTUALITATEacum 4 zile
Comunicat de presă Universitatea „Valahia” din Târgoviște