Connect with us

Argeș

A găsit 10.000 de lei și a încercat să-i păstreze. Poliția i-a bătut la ușă

Publicat

pe

Foto arhivă

O femeie de 55 de ani, din Costești, județul Argeș, a găsit în parcarea unui Complex Comercial din Pitești suma 10.000 de lei. A luat banii și a plecat acasă, hotărând probabil să îi păstreze, nu să îl caute pe păgubaș cum ar fi fost corect. După câteva zile, i-a bătut Poliția la ușă. A fost clipa când și-a dat seama că nu a procedat legal și moral.

Suma de bani fusese pierdută de o femeie de afaceri, care urma să cumpere marfă pentru magazinul său. Când a văzut că nu mai are banii, patroana a cerut ajutorul polițiștilor. Oamenii legii au pornit investigațiile. Ei au vizionat camerele de supraveghere din parcarea Complexului Comercial și au văzut cine găsise banii.

Suma a fost recuperată integral, iar femeia care i-a găsit și care uitase că trebuie să îi predea Poliției a scăpat de răspunderea penală, pentru că banii au fost restituiți în mai puţin de 10 zile de la comiterea faptei.

Inspectoratul de Poliție Județean Argeș îi atenționează pe cetățeni să fie grijulii cu bunurilor lor. De asemenea, îi informează că, dacă găsesc diferite valori, conform legii, trebuie să le restituie rapid.

„Dacă găsiți sume de bani sau obiecte, anunțați cea mai apropiată unitate de poliție. Reamintim că din punct de vedere legal, însuşirea unui bugăsit sau ajuns din eroare ori în mod fortuit în posesia altei persoane, care nu îl restituie sau predă autorităților în termen de 10 zile, constituie infracțiune. Atunci când vă deplasaţi în centre comerciale, acordaţi o atenţie sporită bunurilor dumneavoastră. Fiţi atenţi în privinţa locului unde parcați autovehiculul, modului de asigurare al acestuia și bunurilor lăsate în interior. Nu lăsați bunuri de valoare, genți sau portofele la vedere. Atenție la încărcarea și descărcarea cumpărăturilor. Evitați să aveți asupra dumneavoastră sume mari de bani, în numerar, iar la achitarea produselor cumpărate, nu scoateți toată suma de bani, ci numai necesarul plății contravalorii acestora. Nu păstrați portofelul, actele personale sau telefoanele mobile în buzunarele exterioare fără fermoar, şi nu păstraţi cardurile bancare în acelaţi loc cu codul PIN al acestora”, a precizat Florin Popa – purtător de cuvânt al IPJ Argeş.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Argeș

Tineri, prinși cu droguri pe o stradă din Curtea de Argeș

Publicat

pe

Doi tineri, în vârstă de 19 și 23 de ani, au fost prinși de jandarmi, într-o zonă retrasă din municipiul Curtea de Argeș, având asupra lor fragmente de vegetație uscată, ambalate în staniol, susceptibile de a fi interzise de legislația în vigoare. De asemenea, cei doi aveau cu ei și un grinder (tocător).

Jandarmii au întocmit actele necesare începerii cercetărilor penale în baza legii privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri, documente pe care le-au predat lucrătorilor de la Biroul pentru Combaterea Crimei Organizate Pitești, împreună cu substanțele vegetale confiscate.

Ne mai informează IJJ Argeș că, de la începutul lunii septembrie și până în prezent, jandarmii argeșeni au constatat în mod independent 12 fapte de natură penală prevăzute de Legea nr. 143/2000, privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

Doi frați, de 13 și 16 ani, au fugit dintr-un centru social

Publicat

pe

de

Polițiștii din Ștefănești, județul Argeș, au fost sesizați, ieri – 19 septembrie 2022, că doi minori, în vârstă de 13 și 16 ani, frați, au plecat dintr-un centru social și nu au mai revenit. Persoanele care pot oferi informații despre aceștia sunt rugate să sune la 112 sau să ia legătura cu Poliția Orașului Ștefănești, la telefon 0248.265.185.

ȚIȚIRIGĂ ALEXANDRU VASILE, 16 ANI: 1,50 m înălțime, aproximativ 35 de kg, ochi căprui, păr blond. La momentul plecării ar fi purtat șapcă de culoare neagră, bluză de trening de culoare neagră, tricou alb și pantaloni de tip blig de culoare neagră.

ȚIȚIRIGĂ PETRIȘOR DANIEL, 13 ANI: 1,36 m înălțime, aproximativ 35 de kg, ochi căprui, păr blond. La momentul plecării ar fi purtat pantaloni de trening și tricou albastru.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT