Connect with us

Dâmboviţa

Claudia Gilia, deputat: Educația românească este stăpânită de haosul liberal

Publicat

pe

Deputata PSD Claudia Gilia, președinta femeilor social-democrate din Dâmbovița, nu îi iartă pe liberali. Ori de câte ori are ocazia, fie de la înalta tribună a Parlamentului, fie în fața jurnaliștilor sau la întâlnirile cu cetățenii, critică actualul Guvern liberal pentru ineficiență, pentru incapabilitatea de care dă dovadă în gestionarea treburilor țării. Ca profesor, Claudia Gilia a urmărit cu maximă atenție ceea ce se petrece în sistemul educațional unde, spunea parlamentara, de la începutul pandemiei, stăpânește haosul.

„Este singura constanță a Guvernului PNL aplicată în acest domeniu, care a generat un șir de bâlbe și decizii proaste și foarte proaste, în goana obsedantă după putere.

România resimte astăzi lipsa unui plan coerent care să asigure pregătirea corespunzătoare a elevilor în condițiile impuse de pandemie. Deși pandemia se manifestă de luni de zile, Guvernul PNL încă ia decizii de pe o zi pe alta, fără predictibilitate și fără eficiență.

O simt și profesorii, elevii și părinții din județul nostru, obligați să față unor situații și decizii care se schimbă de la oră la oră.

Un studiu realizat de Asociația ”Salvați Copiii”, în colaborare cu Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret”, Consiliul Național al Elevilor și Federația Națională a Asociațiilor de Părinți – Învățământ Preuniversitar, în 915 unități școlare din învățământul preuniversitar, din 40 de județe, arată că după o lună de la debutul anului școlar, peste 20% din unitățile școlare incluse în eșantionul studiului, și-au schimbat scenariul stabilit anterior. Ponderea schimbării scenariului a fost mai ridicată în mediul rural (24%) decât în mediul urban (17%)”, a precizat Claudia Gilia.

Mai afirmă candidata de pe locul doi a PSD Dâmbovița pentru Senatul României la alegerile din decembrie că vineri, 23 octombrie în România erau 2.500 de școli în scenariul roșu generat de rata de incidenţă COVID 19 sau din cauza cazurilor de coronavirus depistate în instituțiile de învățământ. Alte 3.992 unități se aflau în scenariul galben

„Astăzi, numărul lor este mai mare, iar ministrul Educației declară nonșalant că din cele 250 000 de tablete, au ajuns la elevi doar 26.000 (din cele 82.000 achiziționate).

În 9 luni de zile, Guvernul nu a fost capabil să achiziționeze minimul de tablete care să asigure funcționarea sistemului online, pe care tot Guvernul îl impune, transferând, astfel, tot greul părinților.

Guvernul Orban închide școlile, dar lasă deschise afterschool-urile! Virusul nu alege, domnilor guvernanți! Nu știe care este școală sau afterschool. E ilogic, stupid, să consideri că școlile din zonele roșii sunt mai riscante decât afterschool-urile din aceleași zone roșii, pentru care permiți funcționarea.

Astfel de aberații au distrus încrederea și au făcut ca oamenii să ia în derizoriu deciziile autorităților.

Soluția corectă, pe care PSD a propus-o guvernanților, este testarea epidemiologică rapidă, izolarea doar a celor pozitivi – copii sau profesori – și continuarea normală a cursurilor pentru cei sănătoși”, a punctat deputata social democrată.

A mai dezvăluit Claudia Gilia o altă țintă ratată de Guvernul Ludovic Orban și ministrul Educației Monica Anisie.Este vorba de adaptarea curriculei școlare la sistemul de învățământ on-line.

„Cu cât se întârzie adaptarea curriculei, cu atât elevii pierd mai mult din acest an școlar. Am înțeles că după nouă luni de pandemie, când realitatea ne arată că impactul virusului în societate va fi unul de durată, Ministerul Educației analizează… O analiză care poate duce la pierderea anului pentru elevi. Nu știu cum sau dacă se va putea recupera această pierdere.

Pentru Partidul Social Democrat, educația a reprezentat întotdeauna o prioritate. Venim în fața cetățenilor cu un program de guvernare care are ca fundament asigurarea unui trai mai bun pentru fiecare român”, a mai declarat parlamentara Claudia Gilia.

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Moreni: Începe Festivalul Național de Arte și Tradiții Populare „Dragobete Morenete” 2024

Publicat

pe

În perioada 24 – 25 februarie 2024, în municipiul de pe Cricov, se va desfășura cea de-a VIII-a ediție a Festivalului Național de Arte și Tradiții Populare „Dragobete Morenete”, o manifestare unică în peisajul cultural național.

În acest an, vor veni la Moreni peste 300 de participanți din țară, artiști care vor concura la secțiunile și categoriile din concurs, respectiv: soliști vocali, soliști instrumentiști, ansambluri folclorice, grupuri și dansuri folclorice.

Invitații speciali ai festivalului „Dragobete Morenete” sunt membrii Ansamblului Țărăncuța din Bardar, Republica Moldova. Artiștii de dincolo de Prut s-au mai aflat la Moreni în anul 2018, cu ocazia Centenarului Marii Uniri.

Artiștii vor evolua pe scena Sălii de Festivități a Școlii Gimnaziale nr. 3 Moreni. Organizatorii Festivalului Național „Dragobete Morenete ” sunt: Clubul Copiilor Moreni și Școala Art Canto Morena. Sprijinul financiar a fost acordat de Primăria Moreni și de Ministerului Educației.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ACTUALITATE

Nicuță Marmandiu, din Pietroșița, un bulgare de istorie și istorii!

Publicat

pe

De

Cunoscut de comunitatea locală, mai degrabă, ca „nea Nicuță” sau ca „tataie”, de către familie, pietroșițeanul MARMANDIU ION poate fi considerat astăzi ca cel mai „bogat” om din comună. De ce, mai ales, astăzi? Fiindcă, pe 20 februarie 2024, a împlinit frumoasa și venerabila vârstă de 100 de ani. I-au fost alături atât oamenii din comună, fiind amintit ca vrednic cetățean la bisericile din toate parohiile, cât și autoritățile locale, Primarul comunei, Ion Leonard Dicu venind personal și înmânându-i o „Diplomă de recunoștință” din partea instituției pe care o conduce.

Dar, „bogăția” lui nea Nicuță vine din altă parte, din moștenirea materială și spirituală pe care a lăsat-o. Are trei copii (doi băieți și o fată), iar aceștia i-au dus numele și renumele prin intermediul a 12 nepoți, 13 strănepoți și chiar și o străstrănepoată! O adevărată “dinastie”…


Născut fiind la 20 februarie 1924, a făcut primele 4 clase primare la Școala Pietroșița, amintind, în frumosul dialog de astăzi, de vechii Dascăli ai comunei (Victor Frangopol, Nicuță Popescu, Agripina Popescu, Petrică Popescu ș.a.) și de vremurile grele din perioada interbelică. A muncit, ca orice copil, în gospodăria familiei, dar și-a început, de tânăr, ucenicia la celebra Societate Anonimă Foretieră „Lomaș – Moroeni”, ca ajutor de mecanic de locomotivă („mașinică”, cum îi ziceau copiii din zonă). Face cursuri practice în județul Mureș (zona Reghin), se autorizează ca mecanic și lucrează ani buni pe căile ferate înguste din nordul județului (Moroeni – Pucheni – Glod – Valea Largă – Clăile cu brazi), cale ferată pe care se aducea piatră de la cariera Cărpeniș sau lemn din pădurile de sub Paduchiosu. Despre toate aceste lucruri vorbește cu o luciditate extraordinară, cu detalii despre oameni, locuri și lucruri. La începutul celui de-al Doilea Război Mondial este „mobilizat” la locul de muncă, iar armata o face la „Vânători de munte”, la unitatea militară din Sinaia, cea care asigura și garda Castelului Peleș. Dar, despre activitatea sa în armata română vom reveni cu detalii după ce vom vizita împreună locurile tinereții și îi vom asculta amintirile pline de farmec.

Astăzi (Nota redacției: 20 februarie 2024), o minidelegație a Cultului Eroilor Dâmbovița, l-a vizitat pe nea Nicuță, i-a înmânat ultimul număr al revistei „Eroica” și, împreună cu membrii familiei, au toastat la un simbolic pahar de șampanie, având, pe fundal, steagul Fililalei „Mihai Viteazul” Dâmbovița al A.N.C.E. „Regina Maria”. Fiind consătean cu nea Nicuță și bun prieten cu fiii lui, pentru autorul acestor rânduri, întâlnirea a fost extraordinar de emoționantă, iar dialogurile pline de schimburi de informații. Astăzi, am sărbătorit Centenarul unui simbol al Pietroșiței și, de ce nu, al județului și chiar al țării. La mulți ani, nea Nicuță Marmandiu!

Pentru conformitate,
Nicolae Posta, Membru al Biroului executiv al Cultului Eroilor Dâmbovița

PS – Peste una-două săptămâni, în funcție de evoluția vremii, vom merge cu nea Nicuță, în zona de munte, pe unde a lucrat acum vreo 60-70 de ani, încercând să reconstituim traseul vechii căi ferate înguste.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite