Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

Claudia Gilia, deputat: Educația românească este stăpânită de haosul liberal

Publicat

pe

Deputata PSD Claudia Gilia, președinta femeilor social-democrate din Dâmbovița, nu îi iartă pe liberali. Ori de câte ori are ocazia, fie de la înalta tribună a Parlamentului, fie în fața jurnaliștilor sau la întâlnirile cu cetățenii, critică actualul Guvern liberal pentru ineficiență, pentru incapabilitatea de care dă dovadă în gestionarea treburilor țării. Ca profesor, Claudia Gilia a urmărit cu maximă atenție ceea ce se petrece în sistemul educațional unde, spunea parlamentara, de la începutul pandemiei, stăpânește haosul.

„Este singura constanță a Guvernului PNL aplicată în acest domeniu, care a generat un șir de bâlbe și decizii proaste și foarte proaste, în goana obsedantă după putere.

România resimte astăzi lipsa unui plan coerent care să asigure pregătirea corespunzătoare a elevilor în condițiile impuse de pandemie. Deși pandemia se manifestă de luni de zile, Guvernul PNL încă ia decizii de pe o zi pe alta, fără predictibilitate și fără eficiență.

O simt și profesorii, elevii și părinții din județul nostru, obligați să față unor situații și decizii care se schimbă de la oră la oră.

Un studiu realizat de Asociația ”Salvați Copiii”, în colaborare cu Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret”, Consiliul Național al Elevilor și Federația Națională a Asociațiilor de Părinți – Învățământ Preuniversitar, în 915 unități școlare din învățământul preuniversitar, din 40 de județe, arată că după o lună de la debutul anului școlar, peste 20% din unitățile școlare incluse în eșantionul studiului, și-au schimbat scenariul stabilit anterior. Ponderea schimbării scenariului a fost mai ridicată în mediul rural (24%) decât în mediul urban (17%)”, a precizat Claudia Gilia.

Mai afirmă candidata de pe locul doi a PSD Dâmbovița pentru Senatul României la alegerile din decembrie că vineri, 23 octombrie în România erau 2.500 de școli în scenariul roșu generat de rata de incidenţă COVID 19 sau din cauza cazurilor de coronavirus depistate în instituțiile de învățământ. Alte 3.992 unități se aflau în scenariul galben

„Astăzi, numărul lor este mai mare, iar ministrul Educației declară nonșalant că din cele 250 000 de tablete, au ajuns la elevi doar 26.000 (din cele 82.000 achiziționate).

În 9 luni de zile, Guvernul nu a fost capabil să achiziționeze minimul de tablete care să asigure funcționarea sistemului online, pe care tot Guvernul îl impune, transferând, astfel, tot greul părinților.

Guvernul Orban închide școlile, dar lasă deschise afterschool-urile! Virusul nu alege, domnilor guvernanți! Nu știe care este școală sau afterschool. E ilogic, stupid, să consideri că școlile din zonele roșii sunt mai riscante decât afterschool-urile din aceleași zone roșii, pentru care permiți funcționarea.

Astfel de aberații au distrus încrederea și au făcut ca oamenii să ia în derizoriu deciziile autorităților.

Soluția corectă, pe care PSD a propus-o guvernanților, este testarea epidemiologică rapidă, izolarea doar a celor pozitivi – copii sau profesori – și continuarea normală a cursurilor pentru cei sănătoși”, a punctat deputata social democrată.

A mai dezvăluit Claudia Gilia o altă țintă ratată de Guvernul Ludovic Orban și ministrul Educației Monica Anisie.Este vorba de adaptarea curriculei școlare la sistemul de învățământ on-line.

„Cu cât se întârzie adaptarea curriculei, cu atât elevii pierd mai mult din acest an școlar. Am înțeles că după nouă luni de pandemie, când realitatea ne arată că impactul virusului în societate va fi unul de durată, Ministerul Educației analizează… O analiză care poate duce la pierderea anului pentru elevi. Nu știu cum sau dacă se va putea recupera această pierdere.

Pentru Partidul Social Democrat, educația a reprezentat întotdeauna o prioritate. Venim în fața cetățenilor cu un program de guvernare care are ca fundament asigurarea unui trai mai bun pentru fiecare român”, a mai declarat parlamentara Claudia Gilia.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

A fost aprins bradul de Crăciun și iluminatul festiv la Târgoviște

Publicat

pe

Primăria Târgoviște a aprins, în această seară, de Ziua Națională a României, bradul de Crăciun și iluminatul festiv de iarnă. Edilul Daniel Cristian Stan nu a vrut să renunțe la această tradiție, chiar dacă perioada grea prin care trecem, cauzată de noul coronavirus, nu a permis organizarea unei acțiuni cu publicul. Totuși, în Piața Tricolorului s-au aflat mai mulți târgovișteni, în special cei care obișnuiesc să se plimbe seară de seară prin centrul orașului.

„Le urez târgoviștenilor să fie sănătoși, iar anul viitor să nu mai fim cu măști, să nu mai fim distanțați, să putem organiza acest eveniment așa cum ne dorim”, a spus edilul Daniel Cristian Stan.

Primarul municipiului Târgoviște i-a avut alături în această seară pe viceprimarii Monica Ilie și Cătălin Rădulescu, pe city managerul Gabriel Boriga, pe preşedintele Consiliului Județean Dâmboviţa – Corneliu Ștefan, pe vicepreședinta Luciana Cristea și pe deputata Carmen Holban – fost viceprimar al Târgoviștei.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Revoltă: Suntem sfătuiți să mergem la vot, dar nu putem depune o coroană în memoria eroilor noștri!

Publicat

pe

Constantin Ana, edilul orașului Pucioasa, din județul Dâmbovița, este unul dintre puținii primari care iau poziție împotriva deciziilor proaste venite de sus, pe cale administrativă sau politică. Constantin Ana nu s-a sfiit să-și critice public șefii pe linie de partid. La fel a procedat și când a fost vorba despre miniștri neperformanți sau despre funcționari din diferite instituții de stat.

Astăzi, Costi Ana și-a arătat mâhnirea față de decizia guvernanților de a interzice organizarea de acțiuni publice pentru marcarea Zilei Naționale a României în orașe și comune, cu excepția municipiilor reședință de județ, sub motivația prevenirii răspândirii noului coronavirus. Măsura este într-adevăr una controversată din moment ce sunt permise diferite alte activități. Pur și simplu, nu ai cum să nu te întrebi de ce ne-au confiscat ai noștri conducători Ziua Națională?

„Avem voie să organizăm manifestări la care participă sute de persoane atunci când, spre exemplu, premierul face o vizită în județ, dar nu avem voie să organizăm nicio manifestare de Ziua Națională în orașe sau în comune!

Avem voie să facem campanie electorală, dar nu putem să facem o slujbă creștinească la Monumentul Eroilor, spre exemplu!

Avem voie, ba chiar suntem sfătuiți, să mergem la vot, dar nu putem aprinde o lumânare sau depune o coroană în memoria eroilor noștri, într-o ceremonie creștină!

Vreau să le aduc aminte guvernanților că țara asta, neamul nostru, au supraviețuit și datorită modului în care ne-am respectat trecutul, datorită modului în care ne-am prețuit și cinstit înaintașii! Această legătură nu poate, nu are voie să fie ruptă, pentru niciun motiv pe lumea aceasta!

1 Decembrie este un moment istoric, un moment unic! Un moment în care, copleșiți de emoție, realizăm mai mult ca oricând cine suntem și care este rolul nostru în această lume! Noi suntem români! Și pentru mine nu este mândrie mai mare pe pământul acesta!

Nu o să îndemn niciodată pe nimeni să nesocotească legea! Dar parcă este prea mult! Mult prea mult pentru această zi sfântă! Așa că, eu voi merge astăzi la Monumentul Eroilor pentru a face un gest creștinesc, acela de a depune o coroană în cinstea eroilor noștri, cu speranța că nu o să fiu singurul!

La mulți ani, România! La mulți ani, dragi români! Dumnezeu să ne ocrotească!”, a scris Constantin Ana pe pagina sa de Facebook.

Citește în continuare

Promovare electorală

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!