Connect with us

ADMINISTRAŢIE

PRO România nu va participa la ședința de constituire a Consiliului Judeţean Dâmboviţa

Publicat

pe

PRO România Dâmboviţa a anunțat, astăzi- 26 octombrie 2020, că aleșii partidului nu vor participa la prima ședință de constituire a Consiliului Judeţean, ca urmare a faptului că, în acest moment, au doar doi consilieri validați din patru. Asta deși PRO România a depus documentele pentru validarea supleanților, având în vedere că Oana Vlăducă și Adrian Țuțuianu au renunțat la mandate.

„Cerem public secretarului general al județului Dâmbovița să depună la Tribunalul Dâmboviţa dosarele consilierilor județeni supleanți ai partidului PRO România în vederea validării. Cerem, de asemenea, prefectului județului să convoace cea de-a doua ședință de constituire, imediat după rămânerea definitivă a încheierii de validare a celor doi consilieri județeni supleanți ai partidului PRO România, astfel încât partidul să poată fi reprezentat în Consiliul Județean potrivit mandatelor încredințate de alegători.

Potrivit prevederilor art. 208 din Codul Administrativ, consilierii județeni se pot constitui în grupuri politice dacă sunt în număr de cel puțin trei. Prin urmare, dreptul de a ne constitui în grup, în acest moment, ne este interzis. Constituirea comisiilor de specialitate se face în lipsa reprezentării partidului PRO România. Astfel, din cele șapte comisii de specialitate pe care le are CJ Dâmboviţa, consilierii PRO România pot participa doar la două sau cel mult patru și nici măcar la desemnarea președinților și secretarilor acestor comisii”, a declarat fostul subprefect Florina Ramona Mureșan – desemnată lider al consilierilor județeni PRO România Dâmboviţa.

Având în vedere situația creată, Florina Ramona Mureșan vorbește despre un blat între PSD și PNL și a explicat care este interesul fiecărui partid în parte.

„PSD pentru a-și alege vicepreședinții în lipsa consilierilor județeni ai PRO România și PNL pentru a-l menține în funcție pe actualul preşedinte al Consiliului Județean. De altfel, este evidentă strategia PNL la nivel național de a susține PMP, partid din partea căruia candidează actualul președinte al CJ Dâmboviţa pentru funcția de senator, de care are nevoie după 6 decembrie pentru a forma o majoritate parlamentară.

În ceea ce privește alegerea vicepreședinților, este un calcul matematic simplu. Ședința de CJ se desfășoară legal în prezența majorității consilierilor în funcție, adică din cei 34, am avea nevoie de 18 pentru ca ședința să se poată desfășura legal. La acest moment, în condițiile nevalidării consilierilor PRO România, PSD poate profita de această majoritate absolută pentru că sunt 31 de consilieri validați – 16 PSD, adică exact cât le trebuie pentru o majoritate absolută. Alegerea vicepreședinților se realizează prin vot secret, cu această majoritate absolută. Jumătate plus 1 din numărul consilierilor în funcție, adică 31 astăzi.

Cerem public președintelui CJ Dâmboviţa și secretarului general al județului să nu convoace ședința ordinară pentru alegerea vicepreședinților decât după validarea consilierilor județeni ai PRO România, în caz contrar vom ataca hotărârea în fața instanței de contencios administrativ”, a precizat Florina Ramona Mureșan.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Fost primar, trimis în judecată pentru fraudă cu fonduri AFIR

Publicat

pe

Un primar din Vâlcea a fost cercetat și trimis în judecată de procurorii DNA Pitești pentru că a atentat la fondurile europene nerambursabile. Puchin Marin, primar al localității Lăcusteni la data comiterea faptei, a săvârșit infracțiunea de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată. În același caz a mai ajuns în fața judecătorilor și trei reprezentanți ai unei societăți comerciale. Aceștia au fost acuzați pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată. Nu a scapat de brațul legii nici dirigintele de șantier.

„În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut în esență următoarea stare de fapt:
În contextul realizării unui proiect finanțat din fonduri europene nerambursabile, ce avea ca obiect „Alimentare cu apă, canalizare și epurare a apei uzate în comuna Lăcusteni, jud. Vâlcea”, în perioada 2010-2011, inculpatul Puchin Marin, la acea dată primar al comunei, ar fi depus la Agenția de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit (A.P.D.R.P.) mai multe înscrisuri false ce conțin date necorespunzătoare realității cu privire la lucrările executate (situații de plată, devize, centralizatoare, rapoarte de execuție, declarații de cheltuieli, procesul-verbal de recepție al terminarea lucrărilor, autorizația sanitară de funcționare pentru sistem apă potabilă, etc.).

O parte din aceste documente i-au fost puse la dispoziție edilului de către ceilalți inculpați. Cu titlu de exemplu, precizăm că “autorizația sanitară de funcționare pentru sistem apă potabilă” ar fi fost emisă pe baza unor probe de apă recoltate din alte surse decât cele pentru care s-a cerut autorizarea. Concret, apa recoltată din puțurile forate, care erau amplasate pe terenul unei foste secții de mecanizare, conținea amoniu peste limitele normale. Pentru a obține probe “curate”, inculpatul Puchin Marin ar fi mers personal într-o comună învecinată de unde ar fi recoltat probe de apă pe care le-a depus ulterior la Direcția de Sănătate Publică Vâlcea.

Prin aceste demersuri inculpații ar fi obținut pe nedrept fonduri europene în valoare de 8.757.329 lei, sumă cu care Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale din cadrul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale s-a constituit parte civilă în cauză. În cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii asupra mai multor bunuri mobile și imobile ce aparțin inculpaților”, precizează DNA.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Târgoviște: Au început lucrările de reabilitare și modernizare a pasajului rutier de la Pavcom

Publicat

pe

Astăzi – 6 mai 2021, au debutat lucrările de reabilitare și modernizare a infrastructurii de transport public local în municipiul Târgoviște. Este vorba despre un proiect de aproximativ 50 milioane de lei, fonduri europene nerambursabile. Investiția vizează reabilitarea pasajului de la Pavcom, a coridoarelor de transport public local, între care bulevardul Regele Carol I și străzile Gării și lt. Stancu Ion, și a tuturor stațiilor de traseu, precum și construirea unui depou lângă Complexul Turistic de Natație și a trei stații de capăt.

„Toate acestea pentru a avea un sistem de transport public local în municipiul Târgoviște foarte performant. Lucrările la pasajul de la Pavcom vor fi finalizate în această vară. De asemenea, săptămâna viitoare vor debuta și lucrările pe strada Gării, astfel încât să reușim să finalizăm cât mai rapid această investiție care are în vedere aproximativ 60.000 de metri pătrați de străzi și trotuare și care va transforma transportul public din municipiul Târgoviște. În afara secțiunii de autobuze, care este deja acoperită în acest moment, plus încă 12 autobuze pe care le mai avem de adus, acest proiect vine să completeze investiția. Este cea mai mare investiție din istoria municipiului Târgoviște pe fonduri europene. Valoarea cumulată a proiectelor de care discutăm se apropie de 170 de milioane de lei”, a explicat primarul Daniel Cristian Stan.

Cu prilejul debutului lucrărilor pe pasajul de la Pavcom (Șoseaua Găești), edilul a venit cu precizări și în legătură cu centura municipiului.

„Sperăm ca, la finalul acestei săptămâni, să reușim să finalizăm unul din sensurile de pe pasajul rutier de la Petru Cercel (zona Dâmboviţa Mall), inclusiv cu rosturi, să deviem circulația și să intrăm la execuția rosturilor și pe sensul pe care se circulă în acest moment, astfel încât luna aceasta să putem să dăm drumul lucrărilor și acolo. De altfel, proiectul privind centura municipiului Târgoviște este aproape gata în acest moment și, după foarte mult timp, Târgovişte va avea un prim inel de centură ocolitoare la standarde de calitate decente, cu două poduri construite de la zero, cu patru pasaje reabilitate și cu 15 km de drum și de canalizare, toate acestea în cadrul unui proiect care se va finaliza în următoarele 30 de zile”.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT