Connect with us

ADMINISTRAŢIE

PRO România nu va participa la ședința de constituire a Consiliului Judeţean Dâmboviţa

Publicat

pe

PRO România Dâmboviţa a anunțat, astăzi- 26 octombrie 2020, că aleșii partidului nu vor participa la prima ședință de constituire a Consiliului Judeţean, ca urmare a faptului că, în acest moment, au doar doi consilieri validați din patru. Asta deși PRO România a depus documentele pentru validarea supleanților, având în vedere că Oana Vlăducă și Adrian Țuțuianu au renunțat la mandate.

„Cerem public secretarului general al județului Dâmbovița să depună la Tribunalul Dâmboviţa dosarele consilierilor județeni supleanți ai partidului PRO România în vederea validării. Cerem, de asemenea, prefectului județului să convoace cea de-a doua ședință de constituire, imediat după rămânerea definitivă a încheierii de validare a celor doi consilieri județeni supleanți ai partidului PRO România, astfel încât partidul să poată fi reprezentat în Consiliul Județean potrivit mandatelor încredințate de alegători.

Potrivit prevederilor art. 208 din Codul Administrativ, consilierii județeni se pot constitui în grupuri politice dacă sunt în număr de cel puțin trei. Prin urmare, dreptul de a ne constitui în grup, în acest moment, ne este interzis. Constituirea comisiilor de specialitate se face în lipsa reprezentării partidului PRO România. Astfel, din cele șapte comisii de specialitate pe care le are CJ Dâmboviţa, consilierii PRO România pot participa doar la două sau cel mult patru și nici măcar la desemnarea președinților și secretarilor acestor comisii”, a declarat fostul subprefect Florina Ramona Mureșan – desemnată lider al consilierilor județeni PRO România Dâmboviţa.

Având în vedere situația creată, Florina Ramona Mureșan vorbește despre un blat între PSD și PNL și a explicat care este interesul fiecărui partid în parte.

„PSD pentru a-și alege vicepreședinții în lipsa consilierilor județeni ai PRO România și PNL pentru a-l menține în funcție pe actualul preşedinte al Consiliului Județean. De altfel, este evidentă strategia PNL la nivel național de a susține PMP, partid din partea căruia candidează actualul președinte al CJ Dâmboviţa pentru funcția de senator, de care are nevoie după 6 decembrie pentru a forma o majoritate parlamentară.

În ceea ce privește alegerea vicepreședinților, este un calcul matematic simplu. Ședința de CJ se desfășoară legal în prezența majorității consilierilor în funcție, adică din cei 34, am avea nevoie de 18 pentru ca ședința să se poată desfășura legal. La acest moment, în condițiile nevalidării consilierilor PRO România, PSD poate profita de această majoritate absolută pentru că sunt 31 de consilieri validați – 16 PSD, adică exact cât le trebuie pentru o majoritate absolută. Alegerea vicepreședinților se realizează prin vot secret, cu această majoritate absolută. Jumătate plus 1 din numărul consilierilor în funcție, adică 31 astăzi.

Cerem public președintelui CJ Dâmboviţa și secretarului general al județului să nu convoace ședința ordinară pentru alegerea vicepreședinților decât după validarea consilierilor județeni ai PRO România, în caz contrar vom ataca hotărârea în fața instanței de contencios administrativ”, a precizat Florina Ramona Mureșan.

ADMINISTRAŢIE

Tătărani: Gata cu problemele de circulație în zona Bulina! Primăria a implementat un proiect de anvergură

Publicat

pe

Primarul comunei Tătărani, Constantin Pătru, este unul dintre edilii din județ care a fost în permanență chinuit de gândul de a realiza cât mai multe obiective pentru concetățenii săi, pentru cei care l-au mandatat cu încredere. Lăsând la o parte greutățile economice, contextul politic național și european, apartenența la un grup sau altul, a reușit să-și ducă la capăt proiectele. Vorbim aici de școli, grădinițe, dispensare medicale, baze sportive, drumuri. Da. Mai ales drumuri.

Este știut, în mediul rural, poate să facă un primar orice, dacă ulițele nu se prezinte așa cum trebuie, este „mâncat”, motiv permanent de nemulțumire, de contestare. Constantin Pătru a reușit, cu sprijinul Consiliului Județean Dâmbovița, din fonduri proprii și accesând proiecte europene pentru care a făcut poteci la instituțiile abilitate, să depășească acest impediment.

Una dintre ultimele mari bube ale sistemului de drumuri din Tătărani îl reprezenta renumitul punct de la Bulina, vâlceaua care, ani de-a rândul, a dat dureri de cap cetățenilor și autorităților deopotrivă. Un segment de circa 98 de metri care ar fi trebuit să facă legătura între Drumul Județean 702 și drumul spre Tătărani Deal. O cale de acces utilă, dar care nu putea fi folosită când ploua puternic, iar iarna nici atât! Oamenii care locuiau în acea parte de sat lăsau autoturismele în fața Primăriei și urcau pe jos pentru a ajunge acasă. Constantin Pătru a fost preocupat de multă vreme să găsească o soluție de reabilitare și modernizare a acelui tronson numit drum de coronament Bulina, dar nimeni nu i-a dat soluția. A tot căutat specialiștii care să se înhame la un asemenea proiect și, imediat ce a apărut oportunitatea, nu a mai stat pe gânduri. A pornit la treabă. S-a realizat proiectul tehnic și, în această primăvară, a fost deschis șantierul. S-a lucrat rapid și ca la carte. O investiție deosebită, care a impus execuția unor amenajări hidrotehnice.

A fost construit un canal casetat care are rolul de a prelua apele pluviale și cele din scurgeri fără a mai afecta carosabilul. Ne-a spus primarul că oamenilor din Tătărani nu le vine să creadă că s-a realizat o asemenea lucrare. Trec pe acolo și se freacă la ochi de uimire. Pe acea porțiune se circulă acum ca pe autostradă, lin și fără teamă că, pe undeva, te paște pericolul. Există o singură restricție. De tonaj. Pe acel segment de drum sub care există un canal de preluare a șuvoaielor de apă, nu ai voie cu mașină mai grea de 7,5 tone. În rest, liber. Civilizație. Valoarea acestei investiții realizate cu fonduri de la bugetul local pe care primarul le-a drămuit excepțional a fost peste 500.000 de lei.

„Acest tronson de drum a fost ca o piatră de moară pentru mine, ca primar. Știam că trebuie musai realizat. Oamenii aveau neplăceri. Nu puteau ajunge acasă cu autoturismele, mai ales iarna. Nici cu piciorul nu mai puteai să treci pe acolo dacă ploua intens. Trebuia să ocolești prin altă zonă a comunei. Iată că am reușit să duc la bun sfârșit și acest proiect. Lucrarea a ieșit așa cum ne-am dorit. Mulțumirea mea este că las în urmă obiective durabile, de folos concetățenilor mei”, ne-a declarat primarul Constantin Pătru.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Se lucrează intens la stadionul „Eugen Popescu” din Târgoviște. Vezi când va fi gata investiția!

Publicat

pe

Astăzi – 30 iunie 2022, la ora 09:30, când canicula nu stăpânea încă văzduhul, primarul municipiului Târgoviște, Cristian Daniel Stan, a invitat presa la o incursiune pe șantierul Stadionului „Eugen Popescu”, obiectiv pe care, a punctat edilul, nu s-a dat doar cu var, cum tot balotează unii la informații mincinoase pe rețelele de socializare, ci a fost construit aproape de la zero și cu greutățile și neprevăzutul de rigoare.

Cristian Daniel Stan, considerând că se intră pe etapele finele ale acestei investiții mamut, de peste 37 de milioane de lei, a promis că, în următoarele luni, pentru a fi surprinse exact transformările, pe stadion, vor fi organizate lunar conferințe de presă pe șantierul de la stadion.

Edilul nu a precizat ziua și nici luna în care se vor încheia lucrările, dar a spus că evenimentul se va întâmpla în această toamnă, dacă nu vor interveni cine știe ce alte situații de natură obiectivă.

Cert este că pe stadionul „Eugen Popescu” se muncea din plin în toate sectoarele. La tribune, la complexul de sub tribuna principală, unde practic se edifica un întreg labirint de încăperi toate cu o destinație precisă, conforme cu normele europene de fotbal, cu directivele Federației de profil.

Există spații pentru echipele oaspete, pentru gazde, pentru arbitri, observatori, comentatori, presă, pentru sistemele de monitorizare video, cabinete medicale, sală de conferințe, sală de așteptare, grupuri sanitare.

După cum ne-a precizat primarul Cristian Daniel Stan, se lucrează la instalațiile de încălzire, de ventilație, la cele electrice și la alte componente de utilitate. Au fost montate un număr important de gradene, iar în luna iulie vor fi gata toate cele 204.

Gazonul se prezintă bine. Spațiul de joc dispune de toate facilitățile cerute de normele europene în materie de fotbal, inclusiv de instalație de dezgheț. Stadionul Eugen Popescu are și nocturnă, așa cum s-a solicitat pentru ca echipa să poată presta în liga superioară de fotbal.

Nu poate fi considerată una simplistă, nici lucrarea de construcție a gardului împrejmuitor, pe latura vecină cu Aleea Coconilor, din apropierea Curții Domnești. Ministerul Culturii a cerut să fie ridicat un gard în ton cu edificiile istorice, adică din cărămidă roșie, arsă. Frumos, dar cu cheltuială și multă migală.

Poate că lucrările ar fi fost mai avansate dacă, în cei doi ani cât au stat la putere, PNL – USR ar fi sprijinit financiar municipiul Târgoviște. Din păcate, administrația locală nu a primit nici măcar un leu de la bugetul de stat, ba chiar i s-au mai luat.

Evident, s-a patinat puțin pe acest fond al neajunsurilor, dar reprezentanții Primăriei Târgoviște nu au clacat și au mers mai departe cu lucrările la noul stadion „Eugen Popescu”. Ba mai mult, a spus edilul jurnaliștilor cocoțați pe meterezele tribunei aflate în lucru, că, în ciuda dificultăților întâmpinate, nu au existat sincope în derularea celorlalte proiecte implementate în municipiul Târgoviște.

„A fost un efort financiar consistent pentru stadion, în contextul în care nu am întrerupt nicio investiție. Și avem vreo 36 în derulare în acest moment la Târgoviște. De asemenea, serviciile publice nu au avut de suferit. Tot ceea ce au însemnat cofinanțare pe proiectele europene, tot ceea ce a însemnat partea noastră de contribuție, tot ceea ce a însemnat documentație tehnică pentru pregătirea exercițiului financiar următor a fost realizat în acest moment cu banii Primăriei”, a spus Cristian Daniel Stan.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT