Conectați-vă cu noi

Argeș

Grupare de traficanți de droguri de mare risc, anihilată de anchetatorii din Argeș

Publicat

pe

Foto arhivă

Polițiștii BCCO Pitești – Serviciul Antidrog și procurorii DIICOT Argeș au organizat, cu sprijinul jandarmilor și al colegilor din cadrul IPJ Vâlcea, cinci percheziții domiciliare, patru în Argeș și una în Vâlcea, la locuințele a trei persoane bănuite de săvârșirea infracţiunilor de trafic de droguri de mare risc.

„Din cercetări s-a stabilit că, începând cu luna mai până în prezent, persoanele bănuite ar fi comercializat o cantitate importantă de droguri de mare risc, pe plan intern. În urma percheziţiilor, au fost descoperite și ridicate 3 laptopuri, 12.000 de euro, 5.650 de lire sterline, 40.700 de lei, înscrisuri cu valoare probatorie, arme albe, precum și 2 autoturisme.

10 persoane au fost conduse la sediul poliției pentru audieri. După administrarea probatoriului, doi bărbați au fost reținuți, pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de astăzi Tribunalul Argeș să dispună luare unei măsuri preventive”, se precizează într-un comunicat remis de IPJ Argeș.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Comandantul ISU Argeș, înaintat în grad pentru merite deosebite

Publicat

pe

Lt. col. Bogdan Olar, șeful ISU Argeș, a fost înaintat în gradul de colonel, înainte de termen, pentru merite deosebite în activitatea desfășurată în ultimii ani.

Inspectorul șef Bogdan Olar s-a impus prin profesionalism, curaj și devotament, calități de care a dat dovadă de-a lungul întregii cariere, începută în anul 2002 ca locțiitor comandant la Detașamentul de Pompieri Pitești.

Din 2012 este expert european în mecanismul de protecție civilă, iar din 2016 conduce Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență Argeș.

„Vă felicităm, domnule colonel și vă asigurăm de întreaga noastră susținere în misiunile specifice, la fel cum am reușit să o facem și până acum. Avem onoarea să vă salutăm!”, este mesajul transmis, cu mândrie, de colectivul ISU Argeș.

Citește în continuare

Argeș

Măsuri de prevenire a arderilor necontrolate. Atenție, amenzile pornesc de la 1.000 de lei!

Publicat

pe

de

FOTO ARHIVĂ

Odată cu venirea primăverii, incendiile de vegetație sunt din ce în ce mai frecvente, iar pompierii sunt solicitați aproape în fiecare zi pentru stingerea arderile necontrolate, care pun în pericol proprietățile, dar și viața cetățenilor.

În acest context, ISU Argeș vă reamintește că se interzice:
– utilizarea focului deschis în apropierea locuinţelor, depozitelor de furaje, recipientelor de stocare combustibili și alte construcții și obiecte care pot și afectate de o ardere necontrolată;
– utilizarea focului deschis în zonele de agrement, cu excepţia locurilor special amenajate:
– folosirea focului deschis ca mijloc de igienizare a terenurilor agricole sau silvice;
– a se lăsa la îndemâna copiilor chibrituri, brichete sau alte surse de foc care prin joacă pot provoca incendii;
– arderea materialului de orice natură pe vânt;
– pe timpul arderii, lăsarea nesupravegheată a focului;

Pompierii argeșeni vă reamintesc, totodată, și distanţele minime la care se poate face focul:
– 40 m faţă de locurile cu pericol de explozie (gaze, lichide combustibile etc.);
– 50 m faţă de materiale combustibile sau clădiri;
– 100 m faţă de lanuri şi depozite furajere;
– 200 m faţă de liziera pădurii;

Atenție! Arderea resturilor vegetale, gunoaielor, deşeurilor şi a altor materiale combustibile, fără obţinerea permisului de lucru cu foc de la primărie şi fără luarea măsurilor pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăţi, respectiv amenajarea locurilor pentru utilizarea focului deschis în condiţii şi la distanţe care favorizează propagarea focului la construcţii, depozite, culturi agricole, păduri, plantaţii şi alte vecinătăţi, se sancţionează cu amendă de la 1.000 lei la 2.500 lei.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!