Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Semnal: Accesul populației la lemnul de foc ar putea fi blocat începând cu 31 octombrie

Publicat

pe

Federația Sindicatelor Silva consideră că aplicația SUMAL 2.0, în forma prezentată de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, în loc să optimizeze procesului de urmărire a trasabilității masei lemnoase de la punerea în valoare până la consumatorul final, va genera o multitudine de dificultăți, dacă nu se amână termenul de 31 octombrie 2020 pentru intrarea în vigoare a Hotărârii de Guvern nr. 497/2020, a Normelor şi implicit a aplicației SUMAL 2.0:

– blocarea întregului sectorul silvic din România, fiind afectați deopotrivă proprietarii de păduri, administratorii de păduri, operatorii economici care au ca obiect de activitate exploatarea și prelucrarea lemnului, firmele de construcții care utilizeză lemn, transportatorii și nu în ultimul rând, populația României pentru care singura sursă de încălzire este lemnul de foc;

– deși iarna bate la ușă, accesul populației la lemnul necesar pentru încălzirea locuințelor va fi blocat având în vedere că SUMAL 2.0 este o aplicație nefuncțională încă; în acest sens, apreciem că limitarea sau blocarea premeditată a accesului cetățenilor la resursele fondului forestier pot reprezenta amenințări la adresa securității naționale a României;

– proprietarii de păduri, care au contracte de prestări servicii, nu vor putea beneficia de lemnul din pădurile pe care le dețin, întrucât la nivelul ocoalelor silvice punerea în valoare va fi imposibil de realizat până la momentul în care aplicația SUMAL 2.0 va avea toate modulele funcționale și se va realiza încărcarea manuală a tuturor datelor necesare funcționării sistemului informațional;

„Neputând achiziționa lemn de foc în condiții legale, presiunea asupra pădurilor va spori considerabil în perioada iernii, tăierile ilegale vor crește, iar agresiunile asupra personalului silvic de bună-credință care-și face datoria apărând pădurea vor atinge din nou cote alarmante. Pe această cale, Federația Silva trage un nou semnal de alarmă reamintind că, în ultimii ani, 6 pădurari au fost omorâți de hoții de lemn, iar peste 650 de silvicultori (ingineri, tehnicieni și pădurari) au fost agresați, bătuți, amenințați cu moartea, atacați cu topoare, cuțite și chiar împușcați de infractorii surprinși în timp ce tăiau și sustrăgeau material lemnos”, se arată într-un comunicat remis de Federația Silva.

ACTUALITATE

Revoltă: Suntem sfătuiți să mergem la vot, dar nu putem depune o coroană în memoria eroilor noștri!

Publicat

pe

Constantin Ana, edilul orașului Pucioasa, din județul Dâmbovița, este unul dintre puținii primari care iau poziție împotriva deciziilor proaste venite de sus, pe cale administrativă sau politică. Constantin Ana nu s-a sfiit să-și critice public șefii pe linie de partid. La fel a procedat și când a fost vorba despre miniștri neperformanți sau despre funcționari din diferite instituții de stat.

Astăzi, Costi Ana și-a arătat mâhnirea față de decizia guvernanților de a interzice organizarea de acțiuni publice pentru marcarea Zilei Naționale a României în orașe și comune, cu excepția municipiilor reședință de județ, sub motivația prevenirii răspândirii noului coronavirus. Măsura este într-adevăr una controversată din moment ce sunt permise diferite alte activități. Pur și simplu, nu ai cum să nu te întrebi de ce ne-au confiscat ai noștri conducători Ziua Națională?

„Avem voie să organizăm manifestări la care participă sute de persoane atunci când, spre exemplu, premierul face o vizită în județ, dar nu avem voie să organizăm nicio manifestare de Ziua Națională în orașe sau în comune!

Avem voie să facem campanie electorală, dar nu putem să facem o slujbă creștinească la Monumentul Eroilor, spre exemplu!

Avem voie, ba chiar suntem sfătuiți, să mergem la vot, dar nu putem aprinde o lumânare sau depune o coroană în memoria eroilor noștri, într-o ceremonie creștină!

Vreau să le aduc aminte guvernanților că țara asta, neamul nostru, au supraviețuit și datorită modului în care ne-am respectat trecutul, datorită modului în care ne-am prețuit și cinstit înaintașii! Această legătură nu poate, nu are voie să fie ruptă, pentru niciun motiv pe lumea aceasta!

1 Decembrie este un moment istoric, un moment unic! Un moment în care, copleșiți de emoție, realizăm mai mult ca oricând cine suntem și care este rolul nostru în această lume! Noi suntem români! Și pentru mine nu este mândrie mai mare pe pământul acesta!

Nu o să îndemn niciodată pe nimeni să nesocotească legea! Dar parcă este prea mult! Mult prea mult pentru această zi sfântă! Așa că, eu voi merge astăzi la Monumentul Eroilor pentru a face un gest creștinesc, acela de a depune o coroană în cinstea eroilor noștri, cu speranța că nu o să fiu singurul!

La mulți ani, România! La mulți ani, dragi români! Dumnezeu să ne ocrotească!”, a scris Constantin Ana pe pagina sa de Facebook.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Adrian Țuțuianu, senator: Uitându-mă la 1918, rămân uluit de fiecare dată

Publicat

pe

de

De câteva zile tot mă gândesc la acest mesaj. Un mesaj care ne găsește pe toți într-o situație foarte ciudată. Grea din toate punctele de vedere, irespirabilă pe alocuri. Națiunea pare atacată chiar de la vârful ei, iar conducătorii parcă s-au îndreptat împotriva propriului popor și duc un război cu el. E un sentiment apăsător de jur-împrejur. Și azi e Ziua Națională a României.

Îmi place mult istoria și citesc tot ce prind cu referire la figurile uriașe ale neamului. Uitându-mă la 1918, rămân uluit de fiecare dată. Viziunea, sclipirea, curajul nebun al celor care au „împins” de la spate unirea sunt la mii de ani distanță de ce vedem azi la pseudo-liderii țării. Acolo erau oameni cărora le curgea patriotismul prin sânge, azi avem un carnaval de impostură și diletantism. Acolo era un singur țel, o singură patrie, un singur interes românesc – azi avem „țara lor” și „țara noastră”. Acolo oamenii își iubeau conducătorii, azi se urăsc cu furie. Atât de mare să fie prăpastia?

Nu sunt omul sloganurilor când vine vorba de țara mea. Nici al mesajelor „cuminți”, care nu transmit nimic, de fapt. Dar îmi iubesc țara cu adevărat și o s-o iubesc cu fiecare respirație a mea. Pentru că ăsta nu e un slogan. De popor și de conducătorii lui de azi va scrie istoria. La mulți ani, români!

Senator Adrian Țuțuianu,
Președinte PRO România Dâmboviţa

Citește în continuare

Promovare electorală

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!