Conectați-vă cu noi

SOCIAL

Donează orice sumă de bani pentru salvarea vieții acestei copile!

Publicat

pe

La 12 ani, Diana ar trebui să se joace, să zâmbească și să meargă la școală, nu să treacă prin boală și să stea prin spitale. Fiecare dintre noi poate face o mică minune. Iar când vom fi mai mulți, cu siguranță vom face un miracol. Donați cu încrederea și speranța că, în scurt timp, Diana se va însănătoși!

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

SOCIAL

Prejudiciu uriaș și 105 suspecți într-un dosar de înșelăciune și uz de fals

Publicat

pe

de

Foto arhivă

Procurorii DIICOT din cadrul Structurii Centrale, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti, au efectuat astăzi 32 de percheziţii domiciliare pe teritoriul municipiului Bucureşti şi în locații din judeţele Ilfov, Călărași, Argeș, Dâmbovița și Prahova.

Anchetatorii fac cercetări într-o cauză ce vizează destructuarea unui grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunilor de înșelăciune, fals material în înscrisuri oficiale, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals.

„În fapt, s-a reținut că, începând cu anul 2016, un număr de 11 suspecţi au constituit, pe raza municipiului București şi a judeţelor Buzău și Dâmbovița, un grup infracțional organizat specializat în săvârșirea unor infracțiuni de înșelăciune, fals în înscrisuri oficiale, uz de fals, prin recrutarea unor persoane cu venituri modeste, pentru care au întocmit în fals decizii de pensionare și taloane de pensii, în vederea obținerii de finanțări de la numeroase instituții financiar-bancare.

Gruparea infracțională a fost sprijinită și de către funcționari bancari care au facilitat obținerea de credite pentru persoanele recrutate de către membrii grupului, cunoscând faptul că documentele erau falsificate.

S-a reținut faptul că persoanele recrutate au depus documentele falsificate la mai multe unități bancare ori instituții financiare nebancare (IFN-uri) obținând mai multe finanțări.

Gruparea a recrutat peste 100 de persoane pentru care a întocmit în fals documente privind veniturile obținute, suspecții însoțind persoanele recrutate la unitățile bancare ori nebancare, în vederea efectuării demersurilor necesare obținerii finanțărilor.

Înainte de depunerea cererii de acordare a creditului la unitatea bancară, persoanele recrutate solicitau deschiderea de conturi bancare și obțineau carduri bancare pe care le înmânau membrilor grupării.

Sumele obținute cu titlu de credit bancar erau retrase de pe cardurile bancare, însă nu în totalitate, pentru a putea fi achitate din soldul rămas una sau două rate, cu scopul de a îngreuna descoperirea fraudei.

Din cercetările efectuate a rezultat faptul că persoanele recrutate au primit o mică parte din sumele retrase de pe cardurile bancare (de regulă sume cuprinse între 1.000 – 1.500 lei)”, se precizează într-un comunicat al DIICOT.

În acest dosar sunt cercetați 105 suspecți. Prejudiciul cauzat este de 2.335.000 de lei

La sediul DIICOT București au fost aduse, în vederea audierii, un număr de 30 de persoane.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Unității Centrale de Analiză a Informațiilor din cadrul Poliției Române.

La activități au participat ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzilor de Combatere a Criminalității Organizate Pitești şi Ploiești, precum și jandarmii Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

Citește în continuare

Argeș

Casă cu fânar, cuprinse de foc. Proprietara a suferit arsuri la nivelul feței

Publicat

pe

O femeie în vârstă de 44 de ani, din Mălureni, județul Argeș, a suferit arsuri de gradul 1 la nivelul feței și pe brațe, după ce a încercat să oprească extinderea incendiului care i-a cuprins astăzi locuința, prevăzută și cu fânar.

Focul a pornit de la un coș de fum deteriorat – informează ISU. Au ars aproximativ 500 kg de fân și acoperișul pe o suprafață de 30 mp. Proprietara a primit îngrijiri medicale la fața locului, refuzând transportul la spital.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!