Connect with us

Prahova

Ce pățești dacă ești prins cu lemne pentru care nu ai acte de proveniență

Publicat

pe

Sursa foto: IJJ Prahova

Sosirea anotimpului rece a dus la accentuarea sustragerii de material lemnos. Jandarmii prahoveni se confruntă zilnic cu astfel de situații. Numărul celor care sunt depistați în trafic cu lemn, fără să dețină documente de proveniență, crește într-un ritm alarmant.

„În data de 29.10.2020 , în jurul orelor 13:00, o patrulă de jandarmi din cadrul IJJ Prahova a depistat, pe raza localității Dițești, comuna Filipeștii de Pădure, în zona „Bartoș”, o persoană de sex bărbătesc, în timp ce transporta cu ajutorul unui atelaj hipo tractat de un cal, material lemnos pentru foc, specia plop fără a deține acte de proveniență și transport. În cauză a fost întocmit proces verbal de constatare a contravenției silvice conform legii 171/2010, art19, alin 1, lit B, stabilindu-se amendă în valoare de 1.000 lei. Materialul lemnos a fost predat pe bază de proces verbal unui reprezentant al Ocolului Silvic Muntenia.

În data de 31.10.2020, jurul orelor 12:30, un echipaj de jandarmi a surprins două persoane de sex bărbătesc cu două atelaje hipo încărcate cu material lemnos, pe raza localității Vâlcănești, provenit din zona Ocolului Silvic Slănic, Valea „Blidii”. Celor două persoane le-au fost întocmite procese verbale de sesizare a organelor judiciare, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „Tăierea, ruperea, distrugerea, degradarea ori scoaterea din rădăcini, fără drept, de arbori, puieţi sau lăstari din fondul forestier naţional şi din vegetaţia forestieră situată pe terenuri din afara acestuia, indiferent de forma de proprietate”, faptă prevăzută şi pedepsită Legea 46, art. 107, alin. 1, lit. a. Materialul lemnos a fost predat lucrătorului silvic zonal competent”, precizează reprezentanții Inspectoratului Județean de Jandarmi Prahova.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Prahova

Au plătit 200.000 de lei ca să-și rezolve problemele cu ajutorul… harului divin!

Publicat

pe

Polițiștii prahoveni de la Investigații Criminale au efectuat, marți – 19 octombrie, două percheziții în municipiul Ploiești, la locuințele unor persoane bănuite de înșelăciune în formă continuată. De asemenea, au pus în aplicare patru mandate de aducere.

„Din cercetări a rezultat că cele patru persoane ar fi indus în eroare 17 persoane, prin prezentarea ca adevărată a împrejurării nereale că au har divin și pot rezolva orice fel de problemă socială. Valoarea prejudiciului cauzat este de aproximativ 200.000 de lei. În urma perchezițiilor, au fost ridicate telefoane mobile, bani și obiecte folosite la activitatea infracțională”, se precizează într-un comunicat remis către mass-media.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Focare de coronavirus în spitalele din Ploiești

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ

Patru focare de COVID-19 au apărut în Spitalul Judeţean de Urgenţă din Ploieşti. La Secţia de Ortopedie şi Traumatologie – 3 salariaţi şi 7 pacienţi, la Secţia de Neurochirurgie – 3 salariaţi şi 12 pacienţi infectați, la Secţia Chirurgie II – 23 de pacienţi, iar la Secţia de Neurologie – 2 salariaţi şi 19 pacienţi.

Infectări cu coronavirus și la Spitalul Municipal Ploieşti, unde, de câteva zile, au fost date în folosinţă paturi pentru pacienţii COVID-19. Sunt ocaref de COVID la Secţia Recuperare și Fizioterapie – 3 salariaţi şi 6 pacienţi, la Compartimentul Hematologie – 2 salariaţi şi 4 pacienţi şi la Compartimentul Radioterapie – 3 pacienţi.

La Spitalul CFR Ploieşti, care este suport COVID, a fost depistat un focar, la atelierul mecanic, 3 angajați fiind infectați cu coronavirus.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT