Connect with us

Prahova

Ce pățești dacă ești prins cu lemne pentru care nu ai acte de proveniență

Publicat

pe

Sursa foto: IJJ Prahova

Sosirea anotimpului rece a dus la accentuarea sustragerii de material lemnos. Jandarmii prahoveni se confruntă zilnic cu astfel de situații. Numărul celor care sunt depistați în trafic cu lemn, fără să dețină documente de proveniență, crește într-un ritm alarmant.

„În data de 29.10.2020 , în jurul orelor 13:00, o patrulă de jandarmi din cadrul IJJ Prahova a depistat, pe raza localității Dițești, comuna Filipeștii de Pădure, în zona „Bartoș”, o persoană de sex bărbătesc, în timp ce transporta cu ajutorul unui atelaj hipo tractat de un cal, material lemnos pentru foc, specia plop fără a deține acte de proveniență și transport. În cauză a fost întocmit proces verbal de constatare a contravenției silvice conform legii 171/2010, art19, alin 1, lit B, stabilindu-se amendă în valoare de 1.000 lei. Materialul lemnos a fost predat pe bază de proces verbal unui reprezentant al Ocolului Silvic Muntenia.

În data de 31.10.2020, jurul orelor 12:30, un echipaj de jandarmi a surprins două persoane de sex bărbătesc cu două atelaje hipo încărcate cu material lemnos, pe raza localității Vâlcănești, provenit din zona Ocolului Silvic Slănic, Valea „Blidii”. Celor două persoane le-au fost întocmite procese verbale de sesizare a organelor judiciare, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „Tăierea, ruperea, distrugerea, degradarea ori scoaterea din rădăcini, fără drept, de arbori, puieţi sau lăstari din fondul forestier naţional şi din vegetaţia forestieră situată pe terenuri din afara acestuia, indiferent de forma de proprietate”, faptă prevăzută şi pedepsită Legea 46, art. 107, alin. 1, lit. a. Materialul lemnos a fost predat lucrătorului silvic zonal competent”, precizează reprezentanții Inspectoratului Județean de Jandarmi Prahova.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Prahova

Percheziții la persoane care au obținut prin fals 163 de credite de la CAR

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul IPJ Prahova efectuează, în această dimineață, șapte percheziții în locații din municipiul București și din județele Călărași, Dâmbovița și Ilfov, la domiciliile unor persoane bănuite de înșelăciune, înșelăciune cu consecințe deosebit de grave, fals în înscrisuri sub semnătură privată și fals în declarații. Opt persoane vor fi conduse la sediul IPJ Prahova în vederea audierii.

„Din cercetări a reieșit că, în perioada 2015-2022, persoanele bănuite ar fi solicitat și obținut 163 de credite de la mai multe CAR-uri din țară, folosind documente care conțineau date nereale privind condițiile necesare obținerii împrumuturilor. Prejudiciul cauzat este de aproximativ 5.700.000 de lei”, se precizează într-un comunicat transmis de Poliția Română.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

Gruparea de Jandarmi Mobilă Ploiești angajează ofițeri din sursă externă sau prin rechemare în activitate

Publicat

pe

de

Gruparea de Jandarmi Mobilă ,,Matei Basarab” Ploiești, prin Inspectoratul General al Jandarmeriei Române, organizează centralizat concurs pentru încadrarea directă a 2 posturi vacante de ofițeri specialiști, funcții de execuție prevăzute cu studii superioare, respectiv:
– ofițer specialist Informare, relații publice și cu publicul (poziția 5 din anunțul centralizat);
– ofițer specialist Markting si Achizitii (poziția 4 din anunțul centralizat);

Cei interesați să devină ofițeri jandarmi trebuie să fie licențiați, pentru funcția de specialist relații publice, în științe sociale, politice sau umaniste, ori să fie licențiați în alte domenii, dar să fi absolvit, complementar, și un curs în jurnalism sau relații publice, iar pentru specialistul în achiziții, să fie licențiat în științe economice, juridice, administrative sau militare, de informații sau ordine publică.

Transmiterea cererii de înscriere la concurs, a declarației de confirmare a cunoașterii și acceptării condițiilor de recrutare și a cărții de identitate se face doar în perioada 12 – 20 septembrie 2022, exclusiv online la adresa de e-mail: resurse.umane@jandarmeriamobilapl.ro

Toate informațiile privind cerințele posturilor, condiții de încadrare, calendarul concursurilor, formularele necesare, inclusiv tematica și bibliografia pot fi obținute accesând: www.jandarmeriamobilapl.ro – secțiunea Carieră.

Relaţii suplimentare pot fi obţinute la sediul Grupării de Jandarmi Mobile, din Ploiești, str. Gheorghe Grigore Cantacuzino, nr. 257 sau telefonic, la numărul de telefon mobil: 0749.057.782.

Vă urăm succes și vă așteptăm în colectivul nostru!

Compartimentul Informare, Relaţii Publice şi cu Publicul

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT