Connect with us

POLITIC

Specialiștii PSD au pregătit un plan de combatere a pandemiei de coronavirusului

Publicat

pe

Planul PSD pentru combaterea pandemiei COVID-19 a fost prezentat, astăzi, de deputata Carmen Holban, lidera femeilor social-democrate târgoviștene, în cadrul unei conferințe de presă.

Testarea tuturor persoanelor aflate în zonele cu incidență mare, este una dintre soluțiile identificate de specialiștii social democrați pentru întreruperea lanțurilor de transmitere a temutului virus.

De asemenea, a mai spus candidata PSD Dâmbovița pentru un nou mandat în Parlamentul Romaniei, că partidul pe care îl reprezintă are pregătite măsurile prin care coronavirusul poate fi ținut sub control cât și pe cele de protejare a categoriilor cele mai vulnerabile în fața acestui virus.

Carmen Holban, membră în Comisia de Sănătate din cadrul Camerei Deputaților consideră că este nevoie de revigorarea producției de medicamente și dispozitive medicale românești necesare în vederea diagnosticării și tratării bolnavilor de COVID19.

Partidul Social Democrat propune restructurarea de urgență a Direcțiilor de Sănatate Publică , prin constituirea unei structuri operative de intervenție, structură care să fie coordonată de către Institutul Național de Sănătate Publică.

Este necesară reorganizarea spitalelor generale, amenajarea de circuite speciale și asigurarea de paturi dedicate pacienților COVID, inclusiv în secțiile de terapie intensivă. Trebuie asigurate servicii medicale corespunzătoare și pacienților cronici care în perioada pandemiei au cam fost lăsați de izbeliște, având acces limitat sau aproape deloc în spitale.

„Respectarea măsurilor și luarea unor decizii concrete și corecte de către guvernanți nu ar fi făcut decât să reducă numărul cazurilor de infectare cu acest virus.

Populația trebuie să fie într-un parteneriat cu autoritățile, nu să fie considerată «vinovatul» care trebuie sancționat pentru extinderea pandemiei în România.

Prioritatea o constituie consilierea și îndrumarea populației și nu aplicarea de sancțiuni și luarea unor măsuri coercitive excesive”, a precizat Carmen Holban.

POLITIC

Ciolacu, PSD: Președintele țării a dovedit că este rupt de realitate

Publicat

pe

Liderul social-democrat, Marcel Ciolacu, a dat un verdict trist: „România a ajuns captivă unei găști de iresponsabili, preocupați doar de funcții, bani și satisfacerea orgoliilor politice! Niciodată, în istoria modernă a României, ruptura dintre cei care conduc țara și populație nu a fost atât de mare”.

A mai spus președintele PSD că șeful statului român, Klaus Iohannis, l-a desemnat premier în batjocură pe Dacian Cioloș. Prin această nominalizare, a arătat țării că este rupt de realitate, că este cinic și lipsit de responsabilitate.

„Aproape 400 de morți pe zi! După ce, în urmă cu trei luni, Iohannis spunea că a rezolvat pandemia. Dacă astăzi președintele ar fi față în față cu o familie care și-a pierdut un bunic, o mamă sau un copil, oare ce le-ar spune? Tot că a învins pandemia?”, se întreabă Marcel Ciolacu.

Liderul PSD crede că a venit momentul ca Iohannis să coboare printre români, să le vadă suferința, lacrimile și, „măcar în ultimul ceas, să ia o decizie corectă. Un guvern de specialiști apolitici, care să gestioneze pandemia și economia, până la organizarea alegerilor anticipate”!

A mai scris Marcel Ciolacu pe pagina sa de Facebook că datoria președintelui țării este aceea de a găsi soluții pentru problemele românilor.

Citește în continuare

Dâmboviţa

Fost ministru al Culturii: Cartea și lectura nu sunt în preocupările actualilor guvernați

Publicat

pe

Deputatul PSD Ionuț Vulpescu a remarcat, cu tristețe, că actualii guvernanți nu au treabă cu cultura, cu sprijinirea creatorilor de artă, a editurilor, librăriilor și distribuitorilor de carte. Fostul ministru al Culturii a constatat, cu stupoare, că în Parlamentul României, s-a votat respingerea unui proiect de lege prin care anul 2020 trebuia să fie declarat „Anul promovării lecturii”. Și asta se întâmplă, a spus deputatul social-democrat în intervenția sa, în contextul în care actuala guvernare a promis că, în 2020 va sprijini sectorul cultural, lucru care nu s-a întâmplat.

„Pe de altă parte ar trebui să remarcăm că și anul 2019 a fost anul cărții. O sărbătoare mai mult simbolică, fiindcă în plan factual anul cărții a fost un an greu și rușinos pentru piața românească de carte. În anul 2020, anul promovării lecturii, am înregistrat o scădere a pieței de carte cu aproximativ 10 procente față de anul 2019, în timp ce țări precum Norvegia, Suedia sau Finlanda înregistrau creșteri cu 10%, în același an pandemic, față de anul precedent”, a precizat Ionuț Vulpescu.

Soluțiile minune au stat în politicile publice aplicate. Cartea a fost declarată a fi produs esențial, a mai punctat deputatul PSD, iar librăriile au fost tratate ca spații destinate serviciilor esențiale.

„Acestea sunt soluțiile magice la care apelează acele țări în care cultura se află la loc de cinste în cadrul procesului de guvernare. În tot acest timp, noi votăm aniversari simbolice menite să marcheze vidul măsurilor și soluțiilor reale”, a mai adăugat deputatul PSD.

Ionuț Vulpescu le-a reamintit colegilor din Parlament că 2015 a fost anul în care a depus un amendament la Codul Fiscal prin care TVA-ul la cărți, manuale școlare și la alte produse culturale a fost redus la 5%.

„Este ultima măsură pe care un Guvern sau un Parlament a dat-o pentru a susține cartea și lectura”, a declarat Ionuț Vulpescu.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT