Conectați-vă cu noi

ALEGERI

Obiectiv PSD pentru 6 decembrie: „Guvernul meu” trebuie să plece!

Publicat

pe

Astăzi – 8 noiembrie 2020, respectându-se măsurile de protecţie impuse de pandemia de coronavirus, în incinta Teatrului de Vară din Parcul Chindia, PSD Dâmboviţa şi-a lansat candidaţii pentru alegerile parlamentare din data de 6 decembrie. De faţă la acest eveniment, care era altădată unul grandios, derulat în faţa unei mulţimi de membri şi simpatizanţi, nu au fost prezenţi decât cei desemnaţi să participe în alegeri, o parte din staff-ul de conducere al partidului şi câţiva invitaţi. Bineînţeles, nu a lipsit mass-media locală.

Conformându-se regulilor, PSD Dâmboviţa a avut pregătit un aparat tehnic pentru a transmite momentul electoral pe reţelele de socializare, unde, de fapt, s-au mutat, din cauza coronavirusului, campanile electorale şi comunicarea cu cetăţeanul. Au fost respectaţi toţi paşii necesari unui astfel de demers de promovare care are ca ţintă, în principal, publicul conectat la reţelele de socializare. Spaţiul ales a corespuns unei astfel de acţiuni electorale, aproape în premieră, prin arsenalul logistic şi tehnic pus la dispoziţie.

Primul la cuvânt a fost liderul organizaţiei, Corneliu Ştefan, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa. Discursul său a pornit cu o mulţumire adusă dâmboviţenilor, celor peste o sută de mii de votanţi care au fost alături de social-democraţi. Corneliu Ştefan este convins că dâmboviţenii vor fi în continuare lângă PSD şi candidaţii acestui partid pentru alegerile parlamentare.

 

„Suntem prezenţi astăzi aici să dăm startul celei mai imprtante campanii din ultimii 20 de ani. Nu vreau să folosesc cuvinte mari, dar spun acest lucru, fiindcă românii, pe 6 decembrie, vor avea de ales între cei care un an de zile au îngenuncheat o ţară şi un partid social-democrat care va veni la guvernare. Un partid care a demonstrat, cât timp a fost la guvernare, că a luat măsuri bune pentru români. Cei din PNL ştiau că va veni un al doilea val al pandemiei şi au fost preocupaţi mai mult de alegeri decât de a rezolva problemele cu care se confruntă spitalele din România. Guvernul PNL şi-a bătut joc de români, şi-a bătut joc de părinţi, de bunici, de copii. Şi-a bătut joc de noi toţi. Pe 6 decembrie, PSD va câştiga alegerile. Când vom veni la guvernare, şi ne asumăm guvernarea, vom lua cele mai importante măsuri. Pentru asta avem un program de guvernare bine pus la punct. Suntem singurul partid care, în 2016, a lansat un program de guvernare şi ne-am ţinut de el. Suntem singurul partid şi singura organizaţie politică din Dâmboviţa care, în alegerile locale din 27 septembrie, am venit cu un program de guvernare locală. Am avut curajul să scriem pe hârtie, am mers din casă în casă şi ne vom ţine de toate măsurile pe care le-am propus dâmboviţenilor”.

Corneliu Şrefan a făcut o proiecţie în programul de guvernare pe care social-democraţii l-au materializat în perioada în care s-au aflat la putere, punând în practică toate proiectele pe care le-au avut creionate, elaborate şi propuse pentru dezvoltare comunităţilor locale. Liderul PSD Dâmboviţa a intrat, sintetic, în programul elaborat de social -democraţi pentru perioada 2021-2024, principalul scop al partidului fiind acela de a reduce decalajul socio-economic şi edilitar dintre mediul rural şi cel urban.

„Noi propunem un sistem la care să fie interconectate toate instituţiile din judeţul nostru, din România, precum şi reducerea volumului solicitărilor privind documentaţiile tehnico-economice. PSD adduce în discuţie pachetul minim de servicii publice, care trebuie să existe în orice comună dâmboviţeană, în orice localitate din România. Vorbim aici de proiectul “10 servicii”, începând de la dispensare, centre medicale de performanţă, grădinţe, şcoli, utilităţi, până la baze sportive, reabilitarea lăcaşelor de cult sau construirea de locuinţe pentru tineri şi, ce este mai important, construirea de locuinţe pentru specialişti. Ne dorim ca în oraşele din judeţul nostru să fie cât mai multe proiecte competitive, vom investi în infrastructura de afaceri, vom moderniza transportul public. Dorim ca mediul de afaceri să devină un partener al administraţiilor publice locale”, a declarat Corneliu Ştefan.

Locuri prioritare în programul pe care PSD doreşte să-l implementeze cât se poate de rapid îl ocupă sistemele de sănătate şi educaţie, puternic afectate de această pandemie care a surprins prin agresvitate întregul mapamond. Corneliu Ştefan a mai ţinut să menţioneze că, din 1990 încoace, de câte ori s-au aflat social-democraţii la guvernare, în toată ţara, s-a simţit creşterea economică, datorită proiectelor gândite şi puse în practică de PSD. Concluzia trasă este că guvernările de dreapta au ţinut ţara pe loc sau au dus-o în colaps. Ba mai mult, actuala putere liberală a adus România înapoi în anul 1998, când ţara se afla sub conducerea Convenţiei Democrate care i-a ţinut pe români doar la un nivel minim de supravieţuire.

“Imediat ce vom ajunge la guvernare, vom face ceea ce a refuzat PNL să pună în practică. Vom dubla alocaţile copiilor. Vom creşte încă din prima zi punctul de pensie la 1775 de lei. Şi, foarte important, vom creşte puterea de cumpărare a românilor prin majorarea anuală a salariului minim şi a celui mediu brut. Tot din prima zi de guvernare, vrem impozit zero pentru salariul minim, creşterea imediată a salariilor din educaţie şi, nu în ultimul rând, a indemnizaţiilor de şomaj”, a mai punctat liderul PSD.

Nu a fost uitat din preocupările social-democrasţilor nici mediul privat. Se doreşte sprijinirea acestui sector pentru a fi menţinute şi create noi locuri de muncă. Statul va garanta împrumuturile companiilor strategice şi va continua programul de succes Start Up Nation, promovat de PSD.

Nu este lăsată la o parte nici agricultura românească, pe care actualii guvernanţi liberali au cam trecut-o într-un con de umbră. Acest sector, a spus Corneliu Ştefan, are nevoie de resuscitare imediată. Agricultorii trebuie ajutaţi, nu împinşi spre faliment, aşa cum a făcut-o zilele acestea liberalii care, invocând pandemia, au decis să închidă pieţele agroalimentare din România, ducându-i la disperare pe micii producători agricoli. Liderul PSD Dâmboviţa i-a mulţumit public primarului municipului Târgovişte, considerat a fi primul edil din ţară, care, după bulversanta decizie a Guvernului Orban, s-a repliat imediat şi a reorganizat Piaţa 1 Mai în spaţiul din afară, astfel încât producătorii agricoli să nu aibă de suferit.

După prezentarea candidaţilor pentru Senat şi Camera Deputaţiilor, realizată cum este tradiţia tot de preşedintele PSD Dâmboviţa, a urmat sesiunea de cuvântări a celor care vor intra în cursa electorală pentru parlamentare. Discursurile au fost bine închegate, cu subiect şi predicat, cu argument, pe alocuri cu iz patriotard, admis în astfel de conjuncturi, cu teme diferite, poate un pic cam lungi, în special pentru mediul online spre care mergea adresabilitatea, ştiind că pe internet orice text politic narat care trece de 5 minute intră în sfera plictisului şi devine inutil.

Alocuţiunile au fost rostite, logic, de candidaţii aflaţi pe locuri eligiblile, find exceptaţi de la acest exerciţiu, cel puţin la lansare, candidaţii aflaţi mai la coada listelor. De reţinut că listele de candidaţi, atât pentru Camera Deputaţilor cât şi pentru Senat, sunt echilibrate, cu oameni cu experienţă, hârşiţi în politică, în aula Parlamentului, dedicaţi valorilor social-democrate, cu profesionişti în varii domenii, dar şi cu persoane noi, tineri, care pot reprezenta cu excelenţă judeţul în legislativul român. Faptul că sunt prezenţi printe candidaţi trei primari cu rezultate excelente atât în alegeri cât şi în administraţie dă o notă de forţă şi siguranţă echipei, o notă de prospeţime şi încredere. Este ştiut, când cetăţeanul alegător întâlneşte pe liste continuu doar aceleaşi chipuri, aceleaşi nume, poate avea anumite stări de neîncredere şi bănuiala unor simple aranjamente pur politice. Ceea ce la PSD Dâmboviţa nu este cazul.

Discursul secretarului executiv al PSD Dâmboviţa, Cristian Daniel Stan, primarul municipiului Târgovişte, a menţinut ritmul, verva şi critica din declaraţiile anterioare dedicate campaniei electorale. Edilul a vrut să menţioneze faptul că PSD nu şi-a dorit aceste alegeri parlamentare, ţinând cont de pandemia de coronavirus, de numărul mare de îmbolnăviri zilnice, peste 10.000, de faptul că şcolile sunt închise şi câte alte deficienţe socio-economice, care au bulversat şi i-au pus în dificultate pe românii. A spus Cristian Daniel Stan că nu aceste alegeri ar fi trebuit să reprezinte o prioritate pentru guvernanţi, ci siguranţa şi sănătatea românilor. PNL are doar un interes electoral şi politic meschin. Liberalii, a mai precizat primarul Târgoviştei, aleg să sacrifice sănătatea publică în favoarea propriior interese, fapt fără precedent.

Marian Ţachianu, fost deputat, actualul primar al comunei Braniştea, locul patru pe listă la Camera Deputaţilor, a vorbit despre activitatea sa ca edil, despre rezultatele obţinute, dar şi despre aportul, în calitate de parlamentar, la adoptarea unor legi care să satisfacă toate cerinţele românilor. Sincer, Marian Ţachianu, a spus că a reuşit în scurtul său mandate de parlamentar, să înveţe ABC-ul legislativ, ba chiar să contribuie la elaborarea unor legi importante, bazând-se pe experienţa sa practică de edil, de om care, la un moment dat, s-a confruntat cu probleme atunci când a fost vorba de aplicarea unor legi confuze, fără cap şi sfârşit. Marian Ţachianu, dacă este să luăm în calcul actualele sondaje, decăderea de care are parte PNL din cauza erodării la guvernare, are mari şanse să prindă de pe locul patru un post de parlamentar. Mai intervine şi elementul de campanie electorală de grup, dar şi personală, cum va fi conceput şi perceput mesajul candidatului şi primarului Marian Ţachianu în teritoriu.

Vicepreşedintele PSD Dâmboviţa, Radu Popa, de profesie jurnalist, bun comunicator, stăpân al verbului, şi-a calat intervenţia în ton cu vremurile şi cu momentul politic pe care îl traversăm, campania electorală pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie. A spus Radu Popa că online-ul este necesar, indispensabil, în pandemie. Mesajele politice trebuie să ajungă în casele celor care vor veni să voteze pe 6 decembrie. La Dâmboviţa, a precizat Radu Popa, s-a dat un semnal că o echipă nouă poate performa. Votul, a mai arătat Radu Popa, reprezintă dimensiunea patriotică a politicii.

”Am încheiat o călătorie în 27 septembrie, iar acum ne pregătim de o alta. Avem de împlinit nici mai mult nici mai puţin decât un alt destin pentru România. Avem nevoie de cei mai buni dintre noi. Avem nevoie de solidaritate”, a declarat Radu Popa.

Candidatul este ferm convins că PSD va câştiga alegerile parlamentare. PSD, a spus-o plastic, militant, Radu Popa, vrea să reabiliteze democraţia.

”PSD lupă pentru oameni, pentru salarii mai mari, pentru pensii decente, pentru salvarea satului românesc. Luptăm pentru drepturile tinerilor de a trăi şi a munci alături de familie. Să nu îşi mai caute fericirea în alte orizonturi. Luptăm pentru sănătate, pentru educaţie. Luptăm pentru România”.

Carmen Holban , locul doi pe lista de deputaţi, cu siguranţă parlamentar şi în viitorul legislativ din România, bună cunoscătoare a problemelor din domeniul sanitar, a mulţumit dâmboviţenilor pentru încrederea pe care i-au acordat-o în 2016, în primul său mandat de deputat PSD.

“Mi-au încredinţat prin votul lor posibilitatea de a-i reprezenta în Parlamentul României. Mi-am respectat jurământul depus. Am respectat legea. Am făcut tot ceea ce a stat în putinţa şi în priceperea mea pentru a elabora şi vota cele mai bune legi, care să asigure un trai mai bun pentru români. Ca membru în Comisia pentru Familie şi Sănătate din Camera Deputaţilor, am avut ca prioritate găsirea soluţiilor pentru a pune pe primul loc sănătatea cetăţenilor. Prin întrebări şi interpelări am încercat să determin ministerele să rezolve diferite situaţii ridicate de dâmboviţeni. Prin declaraţii politice am penalizat greşelile făcute de preşedintele Iohannis şi pe cele ale actualei guvernări, care nu are soluţii pentru sănătate, nu are soluţii pentru economie, nu are soluţii pentru educaţie”, a arătat Carmen Holban.

Senatorul Ionuţ Vulpescu, nou în pleiada parlamentarilor dâmboviţeni, cu rădăcini adânci în acest judeţ, un discipol politic al experimentatului lider Ion Iliescu, a avut un discurs elitist, bine organizat, cu multă filozofie politică şi de viaţă, cu pilde şi rigurozitate teologică. Alocuţiunea sa, destul de complexă, a putut fi totuşi tradusă uşor şi percerpută curat de electorat, de cetăţenii interesaţi de valorile social-democrate, de cei care nu şi-au găsit încă azimutul electoral.

Vulpescu a pornit de la „acasă”, de la istoricul oraş Târgovişte, de la aceste locuri îmbătate de istorie. A vorbit despre Cetatea celor 33 de voievozi. Despre cei trădaţi, despre şansă, despre ambiţie şi despre ceea ce propune românilor Partidul Social Democrat, singura formaţiune care poate construi o siguranţă sanitară, socială şi economică. Ionuţ Vulpescu a criticat PNL care a dezamăgit transformând România într-o societate închisă, în care statul, educaţia, economia, dinamica profesională, toate sunt topite într-o locuinţă.

„Se învaţă de la domiciliu, se lucrează de la domiciliu. Se trece prin boală şi prin anexietate de la domiciliu. România este cea care nu mai are o casă. Nu mai avem o casă politică. Nu mai avem un stat social. Politica nu se face din lacăt”, a precizat Ionuţ Vulpescu.

Viitorul deputat PSD de Dâmboviţa a încheiat printr-o sintagmă curată, adevărată şi optimistă. “Dacă Dumnezeu este cu noi, cine este împotriva noastră”?

Deputata Claudia Gilia, locul doi pe lista pentru Senat, a avut un discurs sincer, crud pe alocuri, cantonat în realitatea politică şi socio-economică românească. Gilia a criticat ceea ce fac acum guvernanţii liberali în toate domeniile de activitate. Adică aproape nimic. Sau, dacă fac ceva, este faptul că nu ies din cuvântul cârmaciului de la Cotroceni.

”Trăim timpul special şi avem nevoie de măsuri speciale. Însă, orice măsură trebuie să fie bine cântărită. Exact ceea ce nu face Guvernul condus de Klaus Iohannis. Nu vorbesc de Orban, fiindcă în ultimele luni am văzut altceva. Am văzut un preşedinte care. în fiecare săptâmână la ora 18:00, ne anunţă ce va face Guvernul peste două ore sau peste o zi. Am văzut cum ies miniştrii lui Iohannis şi anunţă cum închid şcolile, iar, la câteva ore distanţă, toţi părinţii află că, la şcoli, au fost puse deja lacătele. Am văzut cum economia duduie, dar zilnic mor firme, românii îşi pierd locurile de muncă şi nu există nici un sprijin din partea Guvernului”.

Claudia Gilia a vorbit despre lipsa unor măsuri în favoarea elevilor, a pacienţilor din spitale. Românii au văzut tot ceea ce a făcut PNL în acest an şi, cu siguranţă, este convinsă candidata PSD, liberalii vor fi taxaţi dur la alegerile de pe 6 decembrie.

„Ţara are nevoie de un Parlament şi de un Guvern care să muncească pentru români. Nu pentru binele pilelor puse pe diferite funcţii, nu pentru clientela de partid sau pentru prietenii PNL-şti, puşi pe liste doar-doar să prindă un post de parlamentar. Domnilor liberali, în Parlament nu mergi să te îmbogăţeşti, în Parlament mergi să faci legi, să rezolvi problemele ţării şi să reprezinţi acest popor. A fi demnitar nu înseamnă să stai într-un fotoliu şi să-ţi încasezi indemnizaţia. A fi demnitar înseamnă să-ţi asumi responsabilitatea de a reprezenta interesele românilor la cel mai înalt nivel”, a declarat Claudia Gilia.

Senatorul Titus Corlăţean, preşedintele executiv al organizaţiei PSD Dâmboviţa, ca întotdeauna, cu nerv şi cu un talent oratoric deosebit, stăpân pe subiectele abordate, cu vervă de politician, ocolind posibilele capcane ale demagogiei, a vorbit despre momentul declanşării campaniei electorale, despre echipa PSD Dâmboviţa, pregătită să îi reprezinte pe cetăţenii acestui judeţ. PSD, a spus Titus Corlăţean, în această campanie electorală, va spune lucrurilor pe nume şi va prezenta soluţii pentru ieşirea din criza în care ne-a băgat puterea liberală.

„Programul PSD reprezintă o soluţie de ieşire din situaţia dificilă pe care România şi românii o traversează astăzi sub această guvernare incompetentă, coruptă şi imorală a PNL-USR. Este foarte important să salvăm locurile de muncă din România. Să relansăm mediul economic şi să-l susţinem. Capitalul românesc are nevoie de susţinerea noastră. Vom şti să acţionăm şi avem soluţii în Programul de Guvernare care să vină în întâmpinarea atât a firmelor, a companiilor cu capital românesc, dar şi a salariaţilor. Impozit zero pentru salariul minim, reducerea impozitării pentru salariile mici şi mijlocii, sub 6.000 de lei, concomitent cu creşterea salariului minim, aşa cum astăzi, în sfârşit, stânga a reuşit să impună în Uniunea Europeană, un salariu minim european. Avem modalităţi fiscale avantajoase, politici de susţinere a mediului economic care să ajute cu adevărat un mediu de afaceri care a fost crunt lovit, nu doar de pandemie dar mai ales de această guvernare Iohannis-Orban”, a arătat Titus Corlăţean.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ALEGERI

Cei 10 parlamentari de Dâmbovița și-au primit mandatele

Publicat

pe

Astăzi – 17 decembrie 2020, Biroul Electoral Judeţean Dâmboviţa s-a întrunit într-o ultimă ședință, pentru a înmâna mandatele celor 10 parlamentari validaţi în urma scrutinului electoral din 6 decembrie, respectiv: deputaţii Carmen Holban, Ionuţ Vulpescu, Radu Popa și Marian Ţachianu – din partea PSD, Gabriel Plăiaşu și Liviu Balint – PNL și Daniel Codruţ Blaga – USR PLUS şi senatorii Titus Corlăţean – PSD, Virgil Guran – PNL şi Dragoş Ioan Popescu – USR PLUS.

La eveniment au mai participat preşedintele Consiliului Judeţean – Corneliu Ştefan, lider al PSD Dâmbovița, vicepreşedinta Luciana Cristea, prefectul Aurelian Popa și câțiva reprezentanţi ai autorităţilor locale şi judeţene.

A luat cuvântul senatorul Titus Corlăţean, preşedinte executiv al PSD Dâmboviţa, care a mulţumit reprezentanţilor Biroului Electoral Judeţean pentru activitatea depusă, pentru faptul că au gestionat în conformitate cu legea întreg procesul electoral desfăşurat în judeţ, deşi situaţia a fost una complicată, generată de pandemie.

„Îi felicit pe toţi colegii deputaţi și senatori. Le urez succes tuturor. Cred că ar fi bine să strângem rândurile atunci când va fi cazul de proiecte judeţene care depăşesc interesul pur ideologic sau de partid. Este nevoie de strângerea rândurilor pentru că va urma un an foarte dificil. Este bine să încercăm împreună, într-un parteneriat cu Consiliul Judeţean, sperăm şi cu Prefectura. Este nevoie de solidaritate”, a fost mesajul adresat de senatorul social-democrat Titus Corlăţean.

Citește în continuare

ALEGERI

Adrian Țuțuianu, concluzii după alegerile parlamentare din 6 decembrie

Publicat

pe

Adrian Țuțuianu, liderul PRO România Dâmboviţa, a postat, pe pagina sa de Facebook, primele concluzii după ce Biroul Electoral Central a anunțat rezultatele finale ale alegerilor parlamentare din 6 decembrie. Iată care sunt comentariile lui Țuțuianu cu privire la județul Dâmbovița:

📌 Au participat la vot 136.120 cetățeni din 433.391 alegători înscriși în listele electorale ale circumscripției Dâmbovița. Este CEA MAI SCĂZUTĂ PREZENȚĂ LA UN SCRUTIN ELECTORAL DIN 1990, deși se conturează, deja, cea mai gravă criză economică, socială, bugetară și politică.

📌 La Camera Deputaților, mandatele au fost distribuite astfel: PSD – 4, PNL – 2, USR – 1. La Senat: PSD – 1, PNL – 1, USR – 1. Prin comparație cu alegerile din 2016: PSD pierde 2 parlamentari, PNL și USR câștigă câte 1 mandat.

Ceva intereant: dintre cei 10 parlamentari de Dâmbovița, 5 (!!!) NU au domiciliul în acest județ: 3 PSD cu domiciliul în București și 2 PNL (Câmpina și Sălaj). Cum să interpretăm asta? Că cele două mari partide tratează cu un anume dispreț județul, punând pe liste oameni care nu au nicio legătură cu Dâmbovița, oameni care nu au mai avut loc în județele lor și cărora șefii de la București le-au promis mandate de parlamentari? Vor face ei ceva pentru acest județ? Eu cred că NU.

📌 PRO ROMÂNIA a obținut în Dâmbovița un scor de 6%, peste pragul electoral și peste media națională a partidului, dar cu mult, mult sub ceea ce ne-am propus în raport cu munca pe care eu (de-a lungul anilor) și colegii mei am depus-o pentru acest județ. Majoritatea alegătorilor, însă, au pus sigla de partid deasupra oamenilor. E o realitate pe care suntem nevoiți să o acceptăm. Se spune că poporul are întotdeauna dreptate, dar la fel de bine se spune că și clasa politică e oglinda poporului.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!