Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

PMP Dâmbovița condamnă măsura aberantă de închidere a pieţelor luată de Guvern

Publicat

pe

Nu există nicio justificare pentru închiderea piețelor, târgurilor și oboarelor, iar această măsură aberantă va avea drept consecință doar distrugerea economiei românești și nicidecum stoparea răspândirii virului SARS-COV2 – spun liderii Partidului Mişcarea populară Dâmboviţa.

„Îi informăm pe membrii Guvernului că piețele modernizate – multe dintre acestea beneficiind de investiții din fonduri europene – au aceleași condiții de funcționare ca supermarketurile și hypermarketurile sau mallurile pe care aceleași guvern le lasă deschise. Dacă s-ar fi deplasat în aceste spații comerciale sau dacă ar fi apelat măcar la câțiva consilieri capabili să înțeleagă realitatea, membrii actualului guvern ar fi aflat că în cele mai multe piețe din această țară se aplică, încă de la începutul pandemiei, exact aceleași măsuri ca în marile lanțuri de magazine: se face termoscanarea la intrare, se păstrează distanța, se face supravegherea permanentă a clienților și a vânzătorilor, în multe locuri chiar și cu ajutorul camerelor video, se dezinfectează, se păstrează un număr maxim de persoane în interiorul halelor”, se arată într-un comunicat remis de PMP Dâmboviţa.

Iulian Vladu, liderul PMP Dâmboviţa şi candidat pentru un mandat de deputat, cere guvernanţilor să revină urgent asupra acestei măsuri. Spune Vladu că judeţul Dâmboviţa va fi grav afectat, închiderea pieţelor, târgurilor şi oboarelor lovind dramatic cele două mari motoare de producţie agricolă locală: zona legumicolă Lunguleţu şi zona pomicolă Valea Dâmboviţei.

„Micii producători sunt oameni care muncesc și care își comercializează în mod cinstit marfa. Ei sunt acum decimați de măsurile fără cap luate de actualul guvern. Iar acest lucru se întâmplă după un an în care culturile agricole au fost calamitate. Unde sunt măsurile protecționiste care să însoțească deciziile de închidere a piețelor, târgurilor și oboarelor? Cine a stabilit că supermarket-urile sunt spații mai sigure decât cele în care producătorii români își vând marfa?”.

La rândul său, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Alexandru Oprea – candidat PMP Dâmbovița pentru un mandat de senator, spune că, prin aceste măsuri deloc inteligente și vădit luate împotriva producătorilor și a comercianților români, Guvernul arată că nu cunoaște și nu înțelege realitatea din această țară.

„Nimic nu justifică închiderea piețelor, târgurilor și oboarelor, mai ales pentru că numărul persoanelor care frecventează aceste locuri nu este mai mare decât cel al clienților unui supermarket sau hypermarket – dar aceste lucruri se pot afla doar mergând pe teren, acolo unde membrii Guvernului și consilierii lor nu au ajuns niciodată. Această măsură aberantă poate fi explicată doar prin necunoaștere sau rea intenție, care pe mulți i-au determinat deja să creadă că există interese netransparente, pentru a deconta factura crizei economice în altă parte”.

PMP Dâmbovița îi invită pe membrii Guvernului și pe consilierii acestora la o cercetare de teren, pentru a putea înțelege cum se desfășoară activitatea în piețele, târgurile și oboarele din țară, înainte de a decide închiderea acestora.

Material realizat de SC Incomod Media SRL, la comanda Partidului Mişcarea Populară – Organizaţia Dâmboviţa. CMF: 11200012

Citește mai departe
Reclamă
1 Comentariu

1 Comment

  1. moshu49

    noiembrie 9, 2020 at 7:13 am

    stai tu de pază în piață, sau dai pe acolo în campanie? 🙁

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

O șoferiță s-a dat peste cap cu mașina între Pitaru și Serdanu

Publicat

pe

Un autoturism s-a răsturnat astăzi pe DJ 711 A, între localitățile Pitaru și Serdanu, județul Dâmbovița.

Se pare că femeia care se afla la volan, în vârstă de 40 de ani, ar fi avut alte preocupări în timpul deplasării, fapt ce a condus la pierderea controlului asupra direcției. Mașina a ieșit de pe carosabil și s-a răsturnat în câmp.

Din fericire, femeia a scăpat fără nicio leziune gravă. Această a refuzat să fie transportată la spital pentru mai multe investigații.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Primar Târgovişte, informare privind lucrările la șoseaua de centură a orașului

Publicat

pe

Lucrările de reabilitare a centurii municipiului Târgoviște sunt aproape gata. Potrivit primarului Daniel Cristian Stan, cel mai important proiect de modernizare a infrastructurii rutiere din Târgoviște va fi finalizat în această primăvară.

✅ Zilele trecute, a fost turnat stratul final de asfalt pe podul nou de la Teiș, iar astăzi au debutat și lucrările la rosturile de dilatație.

✅ Se lucrează la cel de-al doilea sens al pasajului de pe strada Petru Cercel, fiind deja finalizată hidroizolația, urmând a se trece la etapa de turnare a asfaltului.

✅ A fost turnat primul strat de asfalt și pe pasarela de acces de pe strada Cornel Popa pe strada Mihai Bravu.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!