Conectați-vă cu noi

ALEGERI

Închiderea pieţelor, o greaşeală care îi va costa scump pe liberali

Publicat

pe

Radu Popa, vicepreşedinte PSD Dâmboviţa şi candidat pentru Camera Deputaţilor, a fost întodeauna extrem de critic, bun analist şi pregătit în permanenţă să devoaleze excesele celor care, la un moment dat, s-au aflat la butoanele puterii. Evident, nu puteau scăpa de „biciul” verbal, bine argumentat al politicianului, nici actualii guvernanţi conduşi de Klaus Iohannis şi de Ludovic Orban, care, în opinia lui Popa, au dus ţara la disperare. Iar acum, pe fondul pandemiei, comit greşeală după greşeală, prin gestionarea defectoasă a economiei, a educaţiei, a sistemului sanitar, cât şi prin măsurile şi deciziile pe care le iau, cele mai multe ilogice, pripite, negândite şi care duc spre colaps, spre faliment diferite categorii socio-profesionale.

Ultima mare lovitură dată poporului român în însăşi rădăcinile sale a fost decizia prin care s-a hotărât închiderea pieţelor agroalimentare, locurile în care producătorii români, talpa ţării, îşi valorificau roadele muncii. Indignarea şi stările de nemulţumire create de această măsură au fost fără de margini. Practic, s-a produs o explozie socială ale căror efecte le vor simţi liberalii cu vârf şi îndesat pe 6 decembrie.

Partidul Social Democrat, a spus Radu Popa, nu a lăsat lucrurile să curgă aşa, ameţit, după placul liberalilor, şi a intervenit rapid în Parlament, testându-şi capacitatea de partid responsabil, majoritar şi blocând această normă aberantă, obligând prin lege puterea liberală să redeschidă pieţele.

„Mă aştept ca preşedintele Klaus Iohannis să promulge legea. De asemenea, îi cer public domnului Virgil Guran, consilier al primului ministru Ludovic Orban, să facă publice, nu gargara iluzionistă cu privire la investiţiile private din Dâmboviţa, ci studiile epidemiologice şi cercetările ştiinţifice prin care pieţele sunt un pericol şi supermarket-urile străinilor, nu.

Vreau să ştiu pe ce s-a bazat, dacă există un studiu care spune că dreptcredincioşii nu pot intra în catedrale decât în condiţii de distanţare socială şi cu măsuri de siguranţă, dar, în acelaşi timp, mall-urile sunt pline”, a precizat candidatul PSD Dâmboviţa pentru un mandat de parlamentar.

Radu Popa îi mai solicită lui Virgil Guran, preşedintele PNL Dâmboviţa, să semneze alături de el şi de alte sute de români petiţia online intitulată „Nu închideţi pieţele, nu vă bateţi joc de fermierii români”.

„În felul acesta să îşi asume faptul că este nevoie ca preşedintele Klaus Iohanis să promulge legea votată de Parlamentul României privind redeschiderea pieţelor agroalimentare. Dacă nu, atunci când merge în judeţ să cerşească voturi, pe Valea Dâmboviţei, în zona Băleni sau Titu-Lunguleţu, să se uite la palmele fermierilor, bătătorite de muncă, în ochii ţăranului român, care îşi vede producţia blocată şi munca lor aruncată pe apa sâmbetei, şi să le spună clar că vrea să îi ajute, că nu ţine doar cu străinii”, a mai adăugat vicepreşedintele PSD Dâmboviţa.

Material realizat de SC Incomod Media SRL, la comanda PSD Dâmboviţa. Cod Mandatar Financiar: 11200020

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ALEGERI

Cei 10 parlamentari de Dâmbovița și-au primit mandatele

Publicat

pe

Astăzi – 17 decembrie 2020, Biroul Electoral Judeţean Dâmboviţa s-a întrunit într-o ultimă ședință, pentru a înmâna mandatele celor 10 parlamentari validaţi în urma scrutinului electoral din 6 decembrie, respectiv: deputaţii Carmen Holban, Ionuţ Vulpescu, Radu Popa și Marian Ţachianu – din partea PSD, Gabriel Plăiaşu și Liviu Balint – PNL și Daniel Codruţ Blaga – USR PLUS şi senatorii Titus Corlăţean – PSD, Virgil Guran – PNL şi Dragoş Ioan Popescu – USR PLUS.

La eveniment au mai participat preşedintele Consiliului Judeţean – Corneliu Ştefan, lider al PSD Dâmbovița, vicepreşedinta Luciana Cristea, prefectul Aurelian Popa și câțiva reprezentanţi ai autorităţilor locale şi judeţene.

A luat cuvântul senatorul Titus Corlăţean, preşedinte executiv al PSD Dâmboviţa, care a mulţumit reprezentanţilor Biroului Electoral Judeţean pentru activitatea depusă, pentru faptul că au gestionat în conformitate cu legea întreg procesul electoral desfăşurat în judeţ, deşi situaţia a fost una complicată, generată de pandemie.

„Îi felicit pe toţi colegii deputaţi și senatori. Le urez succes tuturor. Cred că ar fi bine să strângem rândurile atunci când va fi cazul de proiecte judeţene care depăşesc interesul pur ideologic sau de partid. Este nevoie de strângerea rândurilor pentru că va urma un an foarte dificil. Este bine să încercăm împreună, într-un parteneriat cu Consiliul Judeţean, sperăm şi cu Prefectura. Este nevoie de solidaritate”, a fost mesajul adresat de senatorul social-democrat Titus Corlăţean.

Citește în continuare

ALEGERI

Adrian Țuțuianu, concluzii după alegerile parlamentare din 6 decembrie

Publicat

pe

Adrian Țuțuianu, liderul PRO România Dâmboviţa, a postat, pe pagina sa de Facebook, primele concluzii după ce Biroul Electoral Central a anunțat rezultatele finale ale alegerilor parlamentare din 6 decembrie. Iată care sunt comentariile lui Țuțuianu cu privire la județul Dâmbovița:

📌 Au participat la vot 136.120 cetățeni din 433.391 alegători înscriși în listele electorale ale circumscripției Dâmbovița. Este CEA MAI SCĂZUTĂ PREZENȚĂ LA UN SCRUTIN ELECTORAL DIN 1990, deși se conturează, deja, cea mai gravă criză economică, socială, bugetară și politică.

📌 La Camera Deputaților, mandatele au fost distribuite astfel: PSD – 4, PNL – 2, USR – 1. La Senat: PSD – 1, PNL – 1, USR – 1. Prin comparație cu alegerile din 2016: PSD pierde 2 parlamentari, PNL și USR câștigă câte 1 mandat.

Ceva intereant: dintre cei 10 parlamentari de Dâmbovița, 5 (!!!) NU au domiciliul în acest județ: 3 PSD cu domiciliul în București și 2 PNL (Câmpina și Sălaj). Cum să interpretăm asta? Că cele două mari partide tratează cu un anume dispreț județul, punând pe liste oameni care nu au nicio legătură cu Dâmbovița, oameni care nu au mai avut loc în județele lor și cărora șefii de la București le-au promis mandate de parlamentari? Vor face ei ceva pentru acest județ? Eu cred că NU.

📌 PRO ROMÂNIA a obținut în Dâmbovița un scor de 6%, peste pragul electoral și peste media națională a partidului, dar cu mult, mult sub ceea ce ne-am propus în raport cu munca pe care eu (de-a lungul anilor) și colegii mei am depus-o pentru acest județ. Majoritatea alegătorilor, însă, au pus sigla de partid deasupra oamenilor. E o realitate pe care suntem nevoiți să o acceptăm. Se spune că poporul are întotdeauna dreptate, dar la fel de bine se spune că și clasa politică e oglinda poporului.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!