Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Noul președinte al CJ Dâmbovița, Corneliu Ștefan, vizită de lucru pe Valea Dâmboviței

Publicat

pe

Așa cum a promis cu prilejul depunerii jurământului, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, se află cea mai mare parte din timp pe teren. Ieri – 11 noiembrie 2020, a verificat, împreună cu șeful Direcției Infrastructură Locală – Vasile Dinu, stadiul investițiilor ce vizează modernizarea infrastructurii rutiere din județ, mai precis lucrările care se execută în mai multe localităţi de pe Valea Dâmboviței.

„Primul obiectiv vizitat, împreună cu primarul comunei Râu Alb, Cătălin Preda, a fost „Îmbrăcăminte bituminoasă ușoară pe DJ 712A Râu Alb – Runcu”, investiție în curs de realizare prin Programul Operațional Regional (proiecte retrospective), în valoare de 3.446.446,73 lei, în cadrul căreia s-a executat primul strat de asfalt pe întreg traseul, de 2,75 km de drum, în curs de finalizare fiind și așternerea stratului al doilea de asfalt (stratul de uzură). În cadrul obiectivului, sunt finalizate și lucrările de modernizare prin betonare a șanțurilor și rigolelor pentru scurgerea corespunzătoare a apei pluviale.

Al doilea obiectiv pe agenda vizitei au fost lucrările executate în cadrul proiectului „Drumul județean DJ 712A, sectorul Râu Alb – Gura Bărbulețului – Pietrari – Aluniș – Manga – Izvoarele (DN 72A)”, în lungime totală de 15,566 km. Valoarea investiției este de 4.889.749,49 lei, iar, până în prezent, s-a executat covorul bituminos pe întregul traseu. În continuare, se vor realiza marcajele rutiere, acostamentele și se vor decolmata șanțurile.

De asemenea, conducerea Consiliului Județean Dâmbovița a dorit să vadă modul în care se desfășoară lucrările prevăzute în proiectul pentru reabilitarea drumului județean DJ 702B, sectorul Gemenea (DN 72A) – Cândești-Vale – Tătărani – Mănești – Ungureni – Lucieni, în lungime de 39,745 km, lucrări prevăzute într-un contract cu valoarea de 14.516.812,16 lei. Până în prezent, s-a așternut covor bituminos pe un tronson de drum de aproximativ 20 km, care traversează unitățile administrativ-teritoriale Cândești, Tătărani, Mănești și Dragomirești, președintele Corneliu Ștefan având astăzi ocazia să discute cu reprezentanții autorităților publice locale”, se precizează într-un comunicat remis de CJ Dâmboviţa.

ADMINISTRAŢIE

Anunț convocare ședință Consiliul Local Voinești. Vezi ordinea de zi!

Publicat

pe

de

Se convoacă în ședință ordinară, ce se va desfășura prin mijloace electronice-online, Consiliul Local Voinești, pe data de 28.10.2021, ora 09:00.

Dispoziția de convocare împreună cu materialele aferente proiectelor de hotărâre înscrise pe ordinea de zi vor fi transmise consilierilor locali în format electronic.

Consilierii locali pot formula și transmite electronic amendamente asupra proiectelor de hotărâre înscrise pe ordinea de zi pe adresa de e-mail: consiliullocalvoinesti@yahoo.com (Secretar General)

Ordinea de zi este următoarea:

1. Proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului local pe anul 2021;
2. Proiect de hotărâre privind aprobarea documentației fazele DALI si PT, a indicatorilor tehnico-economici si a cofinanțării din partea Consiliului Local Voinești pentru obiectivul “Modernizare prin creșterea eficientei energetice a sediului SPCLEP Voinești si Politie Locala, comuna Voinești, județul Dâmbovița „prin Administrația Fondului de Mediu, Programul privind creșterea eficientei energetice si gestionarea inteligenta a energiei in clădirile publice;
3. Proiect de hotărâre privind aprobarea modificărilor taxei de habitat cu destinație speciala de salubrizare pentru solicitările depuse la Primaria Voinești, conform anexelor emise de ADI „Management integrat al deșeurilor in județul Dâmbovița” cu nr.9328/21.10.2021 pentru luna noiembrie 2021;
4. Proiect de hotărâre privind aprobarea execuției bugetare trimestrul III 2021;
5. Proiect de hotărâre privind desemnarea unui reprezentant al Consiliului Local Voinești in Comisia pentru Evaluarea si Asigurarea Calității din cadrul Liceului Tehnologic Voinești pentru anul școlar 2021-2022;
6. Diverse.

PRIMAR,
Sandu Gabriel Dănuț

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Orașul Pucioasa va avea o superbă zonă de agrement în Lunca Ialomiței

Publicat

pe

Primăria Pucioasa implementează cu fonduri europene nerambursabile un proiect care vizează amenajarea unei superbe zone de agrement în Lunca Ialomiței. Vor fi construite aici terenuri de fotbal și tenis cu nocturnă, bazine de înot cu tobogane, locuri de joacă, zone de fitness, foișoare cu grătare, o pistă de skateboard, o pistă de biciclete, un perimetru pentru plimbat animalele de companie, precum șii un patinoar care va funcționa pe timpul iernii.

Săptămâna aceasta, primarul Constantin Ana a postat pe pagina sa de Facebook fotografii de pe șantier, cu precizarea că în vara anului viitor zona de agrement din Lunca Ialomiței va fi pusă la dispoziția locuitorilor orașului Pucioasa. Bine, la cât de frumoasă va fi, suntem convinși că și alți dâmbovițeni vor alege să-și petreacă timpul liber la Pucioasa!

„Zona de agrement din Lunca Ialomiței este al doilea proiect al nostru care pune în valoare râul Ialomița și terenurile de pe malurile sale, acestea fiind singurele zone care mai permit o dezvoltare consistentă și predictibilă a orașului nostru!

Astăzi, constructorul ne-a aratat primele fotografii ale toboganelor contractate. Mie mi se pare că arată foarte bine!

Încet-încet, ca să nu spun pas cu pas, căci nu mai sună deloc bine, construim motive pentru ca cetățenii noștri să rămână în oraș, iar pentru cei din afara orașului construim motive să ne viziteze!”, a scris Costi Ana pe pagina sa de Facebook.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT