Connect with us

ADMINISTRAŢIE

A fost semnat ordinul pentru elaborare masterplan staţiunea Padina-Peştera

Publicat

pe

Foto arhivă

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a semnat ieri, 12 noiembrie 2020, ordinul de începere pentru elaborarea documentației Masterplan (Strategie de dezvoltare spațială), privind amenajarea stațiunii turistice de interes național Padina – Peștera. Elaboratorul documentației este Centrul de Cercetare Proiectare Execuție și Consulting București SRL – Universitatea de Arhitectură și Urbanism “Ion Mincu” București, se precizează într-un comunicat remis de Consiliul Judeţean Dâmboviţa.

„Pentru identificarea soluțiilor optime de amenajare și realizare a stațiunii turistice de interes național Peștera – Padina, vor fi organizate două prezentări / dezbateri ale documentației. Prima dezbatere, ce constă în prezentarea tehnică, va fi organizată la jumătatea lunii decembrie și vor participa instituții publice de la nivel județean și local, instituții avizatoare, reprezentanți ai asociațiilor profesionale, reprezentanți ai asociațiilor de proprietari din zona studiata, ONG-uri. A doua prezentare va avea loc la sfârșitul lunii ianuarie 2021, sub forma unei dezbateri publice.

Având în vedere situația cauzată de pandemia cu virusul SARS CoV-2, în cazul în care cele două prezentări nu vor putea fi organizate în format fizic, acestea se vor desfășura în format electronic, online sau la un post de televiziune local, urmând ca detaliile să fie stabilite, în funcție de evoluția pandemiei și normele în vigoare.

Invităm, pe această cale, din nou, publicul interesat, proprietarii terenurilor din zona studiată, investitorii, să ne transmită observații, puncte de vedere, propuneri, privind realizarea stațiunii turistice de interes național Peștera – Padina. Acestea vor fi transmise prin poștă, la sediul Consiliului Județean Dâmbovița, Direcția Urbanism și Amenajarea Teritoriului (județul Dâmbovița, municipiul Târgoviște, Piața Tricolorului, nr. 1), prin email, direcția.urbanism@cjd.ro, sau prin fax la numărul 0245/207658.

De asemenea, pentru identificarea corectă a suprafețelor de teren și a poziționării acestora, recomandăm tuturor proprietarilor de terenuri din zona studiată întocmirea sau actualizarea documentației cadastrale, în sistem integrat național de cadastru general Stereo 70 cu viză Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI).

Studiul de altimetrie și topografic al zonei studiate (cu viză OCPI, nr. 69674/ 19.08.2020) și prima versiune de lucru a propunerii de intravilan a stațiunii turistice de interes național Peștera – Padina, pot fi consultate pe site-ul Consiliului Județean Dâmbovița, accesând link-ul:
http://www.cjd.ro/fisiere/cjd/anunturi/12-11-2020/Anunt_public_23495_12112020.pdf

Facem precizarea că, pe parcursul elaborării documentațiilor, faza Masterplan și, ulterior, faza Plan Urbanistic Zonal, precum și în timpul procesului de avizare, limita propusă a intravilanului poate suporta modificări față de această primă propunere de studiu”, se arată într-un comunicat remis de Consiliul Judeţean Dâmboviţa.

ADMINISTRAŢIE

Rețele de utilități pentru noile zone de locuit din comuna Dragomirești

Publicat

pe

Dragomirești este una dintre localitățile dâmbovițene care se dezvoltă frumos. Numărul de case moderne, construite cu gust, în stil european, a crescut simțitor. Sunt tot mai mulți tineri care solicită terenuri pentru a-și ridica locuințe. Primăria este preocupată, în acest moment, să extindă rețelele de utilități către zonele comunei unde s-au edificat construcții, iar oamenii au nevoie de condiții civilizate de trai. În acest sens, se lucrează la rețelele de gaze naturale și iluminat public, în perimetrul DN 72, Târgoviște-Câmpulung.

„Este o zonă deosebită, în care cetățenii comunei noastre au început să construiască. Trebuie să fim alături de ei și să grăbim procesele de execuție a rețelelor de utilități. Nu avem acolo nici alimentare cu apă potabilă, nici curent electric. Vom face tot ceea ce ne stă în putință pentru a realiza cât mai repede aceste obiective absolut necesare pentru cetățenii care își ridică case, care pun bazele unor noi familii”, ne-a declarat primarul Dragoș Vlădulescu.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Rezolvări concrete în Bucegi, în numai 24 de ore de la dezlănțuirea naturii

Publicat

pe

În mai puțin de 24 de ore de la viiturile de ieri-noapte, Consiliul Județean Dâmbovița a redat circulației rutiere podul peste Ialomița spre Cabana Horoabele și a fost redeschisă Peștera Ialomiței.

„Așa cum am promis, am adus în munte proiectanții care vor înainta soluția tehnică pentru refacerea drumului distrus de debitul mare al Ialomiței din zona Cheile Tătarului.

În cel mai scurt timp, vreau să începem lucrările la drumul și podurile afectate de apele rîului Ialomița care, din spusele specialiștilor, niciodată nu au fost atât de mari în zona Cheile Tătarului.

Citește și: Guvernul Cîțu a sărit județul Dâmbovița și la repartizarea fondurilor pentru calamități

În primă fază, trebuie reparate apărările de mal și racordurile pod-rampă care au fost avariate de aluvinile și materialul lemnos aduse de ape, iar zidurile de rambleu din piatră, trebuie consolidate prin refacerea fundațiilor.

În urma acestor lucrări, se poate trece la reconstruirea terasamentului drumului și a întregului sistem rutier”, precizează președintele CJ Dâmbovița – Corneliu Ștefan.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT