Conectați-vă cu noi

ALEGERI

PNL vrea să anihileze orice opoziţie la programul de austeritate pe care îl pregăteşte

Publicat

pe

Ionuţ Vulpescu, unul dintre tinerii politicieni români de factură social-democrată care promite mult şi care încearcă să găsească componenta viabilă, puntea de legătură dintre teorie şi practică, a vorbit astăzi despre pericolul feudalizării statului, împărţirea sa pe caste de interese. Toate aceste efecte negative care scad încrederea cetăţeanului în măria sa statul, a spus senatorul PSD, s-au produs în ultimul an de guvernare liberală, când instituţiile au ajuns feudele celor care le conduc şi care nu vor să mai dea socoteală nimănui. Liberalii vor să anihileze orice opoziţie la programul de austeritate pregătit pentru următorii doi ani.

„Nu mai discută cu ceilalţi, nu trec dincolo de interesele lor private. Acum, cei care au făcut din stat duşmanul cetăţeanului sunt cei mai vocali în a cere statului să le salveze afacerile, uitând că statul nu mai are mijloace de intervenţie în economie”, a precizat Ionuţ Vulpescu, candidat pentru un mandat de deputat din partea PSD Dâmboviţa.

Tânărul politician a mărturisit că, în aceste momente, reprezentanţii Partidului Naţional Liberal refuză să dea socoteală cetăţenilor pentru proasta guvernare, dar nu sunt scăpaţi. Realitatea îi va obliga să o facă până la urmă.

„Principala misiune a statului, nu doar în perioade de criză, este planificarea strategică. Ce a planificat PNL în gestionarea crizei? Eşecuri, că altceva nu vedem. Nici capacitatea secţiilor ATI, nici pregătirea personalului sanitar, nici aprovizionarea cu medicamente, cu materiale de protecţie pentru personalul medical. Doar eşecul pare să fi fost perfect planificat şi executat ca la carte”, a adăugat Ionuţ Vulpescu.

Senatorul PSD a mai vorbit şi despre ultima decizie aberantă a Cabinetului Orban prin care pieţele agroalimentare au fost închise, ca măsură de protecţie împotriva infectării cu coronavirus.

„Cunoaştem deja reacţia cetăţenilor, nu este populism şi nici nu tragem noi, cei din PSD, frâna de mână a bolidului guvernamental liberal. Criticăm măsura! PNL a impus această măsură doar din motive de imagine. Vor să ascundă incapacitatea de a ţine sub control situaţia. Închiderea pieţelor este doar un fel de a spune că ei lucrează pentru binele naţiunii. În Dâmboviţa, PSD a făcut astfel încât efectul negativ al acestei decizii lipsite de orice studiu de impact, de viziune şi de responsabilitate, luată de Guvernul Orban, să fie cât mai mic.

Judeţul are un sector agricol important. PSD nu putea asista nepăsător la problemele create micilor fermieri, în condiţiile în care preţul alimentelor creşte. Lipsa de pe piaţă a micilor producători se simte deja în bugetul fiecărei gospodării. Banii lipsă din vânzarea produselor din această toamnă pun în pericol recoltele de anul viitor. Reacţia fermă a celor afectaţi de aceste măsuri ridică din nou probleme şi întrebarea pentru cine guvernează PNL. Aici nu este vorba de naţionalism economic, nici de altceva, este vorba despre faptul că liberalii deformează concurenţa şi discriminează producătorii români în favoarea unor monopoluri. Nu ştiu dacă asta au vrut, dar asta a ieşit. Trebuie să se explice şi să răspundă micilor producători. Primarii PSD din judeţ, în frunte cu Cristian Daniel Stan, edilul Târgoviştei, au găsit soluţii pentru a menţine pieţele în funcţiune, dar asta înseamnă costuri suplimentare şi pentru micii fermieri dar şi pentru administraţiile locale. Cine plăteşte pentru asta?”, întreabă Ionuţ Vulpescu.

A mai spus demnitarul social-democrat că PNL practică de multă vreme populismul soluţiilor simple. Vulpescu a făcut referire şi la celebra şi penibila rugă a şefului grupului PNL din Camera Deputaţilor, care a cerut unui înger să îi scape de PSD. Replică ce poate fi inclusă într-un manual de politologie la capitolul gafe impardonabile şi demagogie populistă ieftină.

„Liberalii ne spun că, dacă îngeraşul politicienilor de dreapta se îndură şi îi ajută să scape de PSD, România este salvată. De fapt, PNL vrea să anihileze orice opoziţie la programul drastic de austeritate pe care îl pregăteşte pentru următorii doi ani. Adică fără măriri de pensii, cu reducerea veniturilor bugetarilor, precarizarea extremă a muncii, privatizări sălbatice, dezmembrarea sistemelor publice de educaţie şi sănătate. Au revenit în propaganda oficială atacurile la adresa grasului bugetar care stă în cârca producătorului privat. Au uitat de eroii din prima linie, de medici şi de alţii ca ei din sistemele publice de sănătate şi din educaţie”, a declarat Ionuţ Vulpescu.

Material realizat de SC Incomod Media SRL, la comanda PSD Dâmboviţa. cod mandatar Financiar: 11200020

ALEGERI

Cei 10 parlamentari de Dâmbovița și-au primit mandatele

Publicat

pe

Astăzi – 17 decembrie 2020, Biroul Electoral Judeţean Dâmboviţa s-a întrunit într-o ultimă ședință, pentru a înmâna mandatele celor 10 parlamentari validaţi în urma scrutinului electoral din 6 decembrie, respectiv: deputaţii Carmen Holban, Ionuţ Vulpescu, Radu Popa și Marian Ţachianu – din partea PSD, Gabriel Plăiaşu și Liviu Balint – PNL și Daniel Codruţ Blaga – USR PLUS şi senatorii Titus Corlăţean – PSD, Virgil Guran – PNL şi Dragoş Ioan Popescu – USR PLUS.

La eveniment au mai participat preşedintele Consiliului Judeţean – Corneliu Ştefan, lider al PSD Dâmbovița, vicepreşedinta Luciana Cristea, prefectul Aurelian Popa și câțiva reprezentanţi ai autorităţilor locale şi judeţene.

A luat cuvântul senatorul Titus Corlăţean, preşedinte executiv al PSD Dâmboviţa, care a mulţumit reprezentanţilor Biroului Electoral Judeţean pentru activitatea depusă, pentru faptul că au gestionat în conformitate cu legea întreg procesul electoral desfăşurat în judeţ, deşi situaţia a fost una complicată, generată de pandemie.

„Îi felicit pe toţi colegii deputaţi și senatori. Le urez succes tuturor. Cred că ar fi bine să strângem rândurile atunci când va fi cazul de proiecte judeţene care depăşesc interesul pur ideologic sau de partid. Este nevoie de strângerea rândurilor pentru că va urma un an foarte dificil. Este bine să încercăm împreună, într-un parteneriat cu Consiliul Judeţean, sperăm şi cu Prefectura. Este nevoie de solidaritate”, a fost mesajul adresat de senatorul social-democrat Titus Corlăţean.

Citește în continuare

ALEGERI

Adrian Țuțuianu, concluzii după alegerile parlamentare din 6 decembrie

Publicat

pe

Adrian Țuțuianu, liderul PRO România Dâmboviţa, a postat, pe pagina sa de Facebook, primele concluzii după ce Biroul Electoral Central a anunțat rezultatele finale ale alegerilor parlamentare din 6 decembrie. Iată care sunt comentariile lui Țuțuianu cu privire la județul Dâmbovița:

📌 Au participat la vot 136.120 cetățeni din 433.391 alegători înscriși în listele electorale ale circumscripției Dâmbovița. Este CEA MAI SCĂZUTĂ PREZENȚĂ LA UN SCRUTIN ELECTORAL DIN 1990, deși se conturează, deja, cea mai gravă criză economică, socială, bugetară și politică.

📌 La Camera Deputaților, mandatele au fost distribuite astfel: PSD – 4, PNL – 2, USR – 1. La Senat: PSD – 1, PNL – 1, USR – 1. Prin comparație cu alegerile din 2016: PSD pierde 2 parlamentari, PNL și USR câștigă câte 1 mandat.

Ceva intereant: dintre cei 10 parlamentari de Dâmbovița, 5 (!!!) NU au domiciliul în acest județ: 3 PSD cu domiciliul în București și 2 PNL (Câmpina și Sălaj). Cum să interpretăm asta? Că cele două mari partide tratează cu un anume dispreț județul, punând pe liste oameni care nu au nicio legătură cu Dâmbovița, oameni care nu au mai avut loc în județele lor și cărora șefii de la București le-au promis mandate de parlamentari? Vor face ei ceva pentru acest județ? Eu cred că NU.

📌 PRO ROMÂNIA a obținut în Dâmbovița un scor de 6%, peste pragul electoral și peste media națională a partidului, dar cu mult, mult sub ceea ce ne-am propus în raport cu munca pe care eu (de-a lungul anilor) și colegii mei am depus-o pentru acest județ. Majoritatea alegătorilor, însă, au pus sigla de partid deasupra oamenilor. E o realitate pe care suntem nevoiți să o acceptăm. Se spune că poporul are întotdeauna dreptate, dar la fel de bine se spune că și clasa politică e oglinda poporului.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!